Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 21 August, 19:34

Cornucopia - 22 nov 17 kl. 08:57

Regeringens Patriotbeslut - förhållandet till USA avgörandeBloggen har nu fått ut regeringens Patriotbeslut, som avhemligats. Det framgår att två faktorer avgjorde - dels att endast Patriot redan 2020 klarar av att verka mot ballistiska robotar och det svenska förhållandet till USA och dettas avgörande betydelse för svensk säkerhetspolitik.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Patriotbeslut, USA, Patriot, SAMP, Aster, Iskanderrobotar, Iskander-MEnligt, Patriot Iskander, Utifrån, FMV

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringens, Patriotbeslut, förhållandettill , USA, avgörande
Kristianstadsbladet - 14 jun 13 kl. 04:46

Läckte USA:s cyberattacker mot Kina

Edward Snowden, som avslöjat USA:s omfattande övervakning av tele- och datatrafik, har läckt uppgifter om hackerattacker mot kinesiska datorer, skriver en Hongkongtidning.
IT-teknikern Snowden gömmer sig i Hongkong efter att ha läckt uppgifter om USA:s övervakning av tele- och datatrafik för medier. Han har sagt att han tänker stanna i staden och kämpa mot USA:s eventuella försök att få honom utlämnad.

YLE - 31 okt 13 kl. 07:25

Finländare anklagas för dataintrång i USA

En 28-årig man med både finskt och brittiskt medborgarskap, anklagas för dataintrång i flera statliga amerikanska informationssystem. Fallet har väckt stor uppmärksamhet i Storbritannien. Enligt Helsingin Sanomat har den anklagade mannen, Lauri Love, bott i Storbritannien största delen av sitt liv.

BT - 05 apr 12 kl. 20:08

Studie: USA underskattar Kinas armé

USA har underskattat Kinas militära expansion genom att antingen missförstå Pekings sätt att tänka eller genom att acceptera offentliga uttalanden som sanna, enligt en amerikansk studie som publicerades på torsdagen.
I rapporten, som beretts för en amerikansk kommission och inte representerar Obama-regeringens hållning, står det att USA till exempel missat utvecklingen av nya u-båtar.
Rapporten uppmanar analytiker att se över sina antaganden om Kina.

BT - 02 aug 13 kl. 17:07

Stor ilska över Snowden i USA

Ilskan är stor i USA efter Rysslands beslut att låta Edward Snowden stanna i landet. Men Amnesty International kallar det en positiv utveckling som ger omvärlden anledning att fokusera på USA:s olagliga övervakningsprogram. Beskedet om att Snowden får stanna i Ryssland i åtminstone ett år får det att gnissla i relationerna Washington?

Sydsvenskan - 22 maj 15 kl. 15:42

USA-bombare fäller minor över alliansfritt Skåne

Två amerikanska B52-bombare, byggda för att bära kärnvapen, kommer att dundra över Skåne den 13 juni.Utanför Ravlunda skjutfält ska de simulera fällning av sjöminor.De amerikanska bombplanen ingår i den stora Nato-ledda militärövningen "Baltops 15".

Helsingborgs Dagblad - 22 maj 15 kl. 15:42

USA-bombare fäller minor över alliansfritt Skåne

Två amerikanska B52-bombare, byggda för att bära kärnvapen, kommer att dundra över Skåne den 13 juni.Utanför Ravlunda skjutfält ska de simulera fällning av sjöminor.De amerikanska bombplanen ingår i den stora Nato-ledda militärövningen "Baltops 15".

SvD - 14 sep 13 kl. 18:25

Regeringens hyllningsmiddag för kungen

Prins Carl Philip, gravida prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill anländer till regeringens middag med anledning av högtidlighållandet av Kungen 40 år som statschef, Nordiska museet, Stockholm.?.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 15:50

"Regeringens politik verkar för mig mer handla om makt än om att skapa ett bättre Sverige med tillväxt."

Hur tänkte ni där Sverige?Först väljer ni väljare att sprida era röster så brett att inget av blocken ens är nära egen majoritet, vilket resulterar i att Sverige inte bara förlorar världens bäste finansminister utan även den smartaste, mest välutbildade regering landet har haft de senaste årtiondena.Okej, ni vill ha förändring.

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 15:50

"Regeringens politik verkar för mig mer handla om makt än om att skapa ett bättre Sverige med tillväxt."

Hur tänkte ni där Sverige?Först väljer ni väljare att sprida era röster så brett att inget av blocken ens är nära egen majoritet, vilket resulterar i att Sverige inte bara förlorar världens bäste finansminister utan även den smartaste, mest välutbildade regering landet har haft de senaste årtiondena.Okej, ni vill ha förändring.

Cornucopia - 22 okt 16 kl. 11:20

Regeringens DNS sårbar - kör enbart hos angripna DYN

Över 1 700 svenska .SE-domäner kör sin DNS hos den igår angripna amerikanska DNS-leverantören DYN. Över 1 300 av dessa är helt beroende av DYN som single-point-of-failure inklusive den svenska regeringens officiella webplats regeringen.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 30 minuter sedan

En timme kvar på auktion 7/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 7/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #10 finns nu också ute.

Cornucopia - 2 timmar sedan

En fördel med årets väder

En fördel med årets väder är egna persikor. Persikoträdet har gett ordentligt med frukt i år. Hur har det gått med era egna odlingar i år?

Cornucopia - 7 timmar sedan

Sex procent av bloggläsarna högbelånade - 0.4 procent redan helt under vattnet

Enligt tidigare undersökning på bloggen är sex procent av bloggläsarna högbelånade och är eller riskerar bli inlåsta i sin bostad med över 85% i belåningsgrad. 0.4 procent är redan helt under vattnet och har större lån än marknadsvärden på bostaden.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Solkraftproduktionen i juli

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Solkraft Sverige, som gjort min solcellsinstallation.

Juli månad bjöd på en kraftproduktion på 699 kWh, varav 389 kWh såldes ut på elnätet. Samtidigt köpte jag in 789 kWh så hushållets och gårdens energiförbrukning inklusive elbilsladdning hemmavid gick alltså på 1 099 kWh.

Cornucopia - Igår: 19:00

En timme kvar på auktion 6/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 6/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #9 finns nu också ute.

Cornucopia - Igår: 16:17

Konjunkturen: Dessa branscher är redan i nattsvart läge

Just det. En kort uppföljning på tidigare inlägg om konjunkturbarometern. Flera delbranscher är nu redan i nattsvart recessions-läge med värden under -10 (90 hos Konjunkturinstitutet) i barometern.

Cornucopia - Igår: 14:16

Boka höstens hotell via Hotels.com

Eftersom jag är på semester passar det bra med lite hotellreklam tänkte jag. Passa redan nu på att boka höstens hotellvistelser via Hotels.com.

Cornucopia - Igår: 09:56

Viss återhämtning hos konjunkturbarometern - ras för detaljhandeln

Konjunkturbarometern för juli månad återhämtade sig något, men ekonomin är fortfarande ner från tidigare överhettning. Utmärkande är ett kraftigt ras för detaljhandeln. Konjunkturinstitutets barometerindikator 199607 - 201807.

Cornucopia - I förrgår: 18:55

Söndagsenkät: Vilka partier får plats i riksdagen efter valet?

Dags för en liten söndagsenkät. Vilka partier tror du kommer sitta i riksdagen tack vare valet i september 2018? Svara nedan.

Cornucopia - I förrgår: 19:00

En timme kvar på auktion 5/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 5/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #8 finns nu också ute.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.