DI > Ekonomi

Sunday, 21 October, 00:13

DI - 22 nov 17 kl. 08:18

Dometic köper SeastarDometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, köper Seastar Solutions, ett bolag med förväntad omsättning och rörelseresultat (ebitda) på 320 respektive 85 miljoner dollar 2017, för 875 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Seastar, Seastar Solutions

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dometic, köper, Seastar
Affärsvärlden - 22 nov 17 kl. 08:38

Dometic köper Seastar Solutions

Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, köper Seastar Solutions, ett bolag med förväntad omsättning och rörelseresultat (ebitda) på 320 respektive 85 miljoner dollar 2017, för 875 miljoner dollar kontant, på kassa- och skuldjusterad basis..

DI - 22 nov 17 kl. 15:55

Dometic: Seastar passar oss perfekt

Industribolaget Dometic gör sitt största förvärv hittills i historien genom att köpa amerikanska Seastar Solutions för över 7 miljarder kronor. ”Bolaget passar oss så gott som perfekt”, säger vd:n Roger Johansson..

DI - 18 dec 17 kl. 06:37

Dometic slutför förvärv

Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, har slutfört förvärvet av Seastar Solutions.  .

PrivataAffärer - 18 jul 18 kl. 08:48

Dometic: Höjde både försäljning och resultat

”Jag är nöjd när vi nu lägger vårt andra kvartal bakom oss – ett kvartal då vi har lyckats dra nytta av den underliggande marknadstillväxten och förbättra rörelsemarginalen inom alla regioner”, kommenterar vd Juan Vargues i halvårsrapporten. Rörelseresultat uppgick till 919 miljoner kr för det andra kvartalet. Analytikerna hade väntat sig 895 miljoner kr.

Affärsvärlden - 11 nov 15 kl. 13:33

Priset för Dometic satt

Dometic, som bland annat tillverkar kylskåp till husbilar, husvagnar och andra fordon, har i dag fastställt prisintervallet i erbjudandet inför bolagets börsnotering. Prisintervallet är 43-52 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde om 13,2-15 miljarder kronor..

PrivataAffärer - 11 nov 15 kl. 14:49

Priset för Dometic satt

Dometic, som bland annat tillverkar mobila vitvaror, väntas börja handlas på börsen den 25 november. Priset per aktie ligger mellan 43 och 52 kronor....

DI - 25 nov 15 kl. 08:22

Priset på Dometic klart

På onsdagen är det dags för Dometic att göra entré på Stockholmsbörsen. Priset har nu spikats till 48 kronor per aktie i erbjudandet som övertecknades flera gånger. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 31 aug 16 kl. 08:39

Dometic bekräftar kurs

Aktier i den placing som Luxemburgbaserade Frostbite annonserade på tisdagskvällen om närmare 59,2 miljoner aktier i Dometic såldes för 61:00 kronor per aktie..

PrivataAffärer - 22 nov 17 kl. 09:34

Dometic i storaffär - aktien lyfter rejält

Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, öppnar plånboken och köper ett amerikanskt bolag för åtskilliga miljarder. Aktien stiger rejält på börsen....

DI - 26 apr 17 kl. 12:07

Finanschef köper aktier i Dometic

Dometics finanschef Per-Arne Blomquist har per den 26 april köpt 10.000 aktier i bolaget. Köpet har gjorts till ett pris om 64:50 kronor per aktie..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Solbolaget lägger börsplaner på is efter USA-uppmärksamhet

Efter positiv uppmärksamhet från USA:s energidepartement avbryter svenska United Sun Systems sin planerade notering. Det uppger vd:n Lars Jacobsson..

DI - 2 timmar sedan

Förarlös lyxsvit stal showen i Paris

Paris Trots Ford, Volvo Cars, Nissan, Fiat och Volkswagens avhopp blev bilmässan i Paris långt ifrån en avslagen tillställning. Biltillverkarna på plats satsade på att kittla alla sinnen. Bäst lyckades Renault med den chaufförlösa franska lyxsviten EZ-Ultimo..

DI - 3 timmar sedan

Sista varningen – vi har tio år på oss att rädda planeten

Den viktigaste IPCC-rapporten hittills – det sa Hoesung Lee, ordförande i FN:s vetenskapliga klimatpanel IPCC, när den första globala utvärderingen av vad 1,5 graders global uppvärmning innebär för mänskligheten presenterades förra veckan. Jag håller med – kanske rent av den viktigaste vetenskapliga rapporten hittills..

DI - 4 timmar sedan

Ny giv – oljefonden stuvar om bland spelaktierna

Den norska oljefonden är Stockholmsbörsens allra största kapitalförvaltare. Fonden är en aktiv aktiehandlare och kan rubba kurserna för de flesta aktier. Den senaste ägardatan visar bland annat att fonden sålt rejält i en speloperatör, och i stället köpt ett annat bolag i sektorn.

DI - 4 timmar sedan

Pro-saudiska botar på Twitter stängs

Enligt nyhetstjänsten Business Insider har Twitter stängt ned hundratals automatiserade konton (botar) som använts i en koordinerad kampanj för att försvara regimens hantering av händelsen där den saudiska journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi dödades på Saudiarabiens konsulat i Istanbul..

DI - 4 timmar sedan

Miljöhoten engagerar vandrande kronprinsessa: "Vi måste skärpa oss"

Kronprinsessan Victoria har inlett sin egen version av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Under några år ska hon vandra genom landets alla landskap. Hon är djupt oroad över de klimatförändringar hon ser.

DI - 5 timmar sedan

Adverty på väg mot First North

Annonsteknikbolaget Adverty har erhållit 36 miljoner kronor i finansiering och företaget har även nått spridningskravet för en notering på First North. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 6 timmar sedan

Experten: Arlas ostflytt kan hyvla köpsuget rejält

När Arla flyttar produktionen av Boxholmsost så är det en i raden av flera matvarumärken som överger sin hemort. Draget riskerar att minska suget hos konsumenterna, enligt varumärksexperten Tony Apéria. .

DI - 6 timmar sedan

Absolut popkonst för miljoner

På 1980-talet blev Keith Harings bild med Absolut Vodka-flaskan och hans säregna figurer känd världen över. Di kan avslöja att konstnärens egen förlaga köptes av en svensk som efter 28 år nu bjuder ut den till försäljning i Uppsala..

DI - 6 timmar sedan

Cantargias vd nöjd med fas 1-studie

Cancerforskningsföretaget Cantargia har presenterat positiva kliniska fas I-data på lördagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.