DI > Ekonomi

Thursday, 19 July, 11:57

DI - 22 nov 17 kl. 08:18

Dometic köper SeastarDometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, köper Seastar Solutions, ett bolag med förväntad omsättning och rörelseresultat (ebitda) på 320 respektive 85 miljoner dollar 2017, för 875 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Seastar, Seastar Solutions

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dometic, köper, Seastar
Affärsvärlden - 22 nov 17 kl. 08:38

Dometic köper Seastar Solutions

Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, köper Seastar Solutions, ett bolag med förväntad omsättning och rörelseresultat (ebitda) på 320 respektive 85 miljoner dollar 2017, för 875 miljoner dollar kontant, på kassa- och skuldjusterad basis..

DI - 22 nov 17 kl. 15:55

Dometic: Seastar passar oss perfekt

Industribolaget Dometic gör sitt största förvärv hittills i historien genom att köpa amerikanska Seastar Solutions för över 7 miljarder kronor. ”Bolaget passar oss så gott som perfekt”, säger vd:n Roger Johansson..

DI - 18 dec 17 kl. 06:37

Dometic slutför förvärv

Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, har slutfört förvärvet av Seastar Solutions.  .

PrivataAffärer - Igår: 08:48

Dometic: Höjde både försäljning och resultat

”Jag är nöjd när vi nu lägger vårt andra kvartal bakom oss – ett kvartal då vi har lyckats dra nytta av den underliggande marknadstillväxten och förbättra rörelsemarginalen inom alla regioner”, kommenterar vd Juan Vargues i halvårsrapporten. Rörelseresultat uppgick till 919 miljoner kr för det andra kvartalet. Analytikerna hade väntat sig 895 miljoner kr.

Affärsvärlden - 11 nov 15 kl. 13:33

Priset för Dometic satt

Dometic, som bland annat tillverkar kylskåp till husbilar, husvagnar och andra fordon, har i dag fastställt prisintervallet i erbjudandet inför bolagets börsnotering. Prisintervallet är 43-52 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde om 13,2-15 miljarder kronor..

PrivataAffärer - 11 nov 15 kl. 14:49

Priset för Dometic satt

Dometic, som bland annat tillverkar mobila vitvaror, väntas börja handlas på börsen den 25 november. Priset per aktie ligger mellan 43 och 52 kronor....

DI - 25 nov 15 kl. 08:22

Priset på Dometic klart

På onsdagen är det dags för Dometic att göra entré på Stockholmsbörsen. Priset har nu spikats till 48 kronor per aktie i erbjudandet som övertecknades flera gånger. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 31 aug 16 kl. 08:39

Dometic bekräftar kurs

Aktier i den placing som Luxemburgbaserade Frostbite annonserade på tisdagskvällen om närmare 59,2 miljoner aktier i Dometic såldes för 61:00 kronor per aktie..

PrivataAffärer - 22 nov 17 kl. 09:34

Dometic i storaffär - aktien lyfter rejält

Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, öppnar plånboken och köper ett amerikanskt bolag för åtskilliga miljarder. Aktien stiger rejält på börsen....

DI - 26 apr 17 kl. 12:07

Finanschef köper aktier i Dometic

Dometics finanschef Per-Arne Blomquist har per den 26 april köpt 10.000 aktier i bolaget. Köpet har gjorts till ett pris om 64:50 kronor per aktie..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Lägre omsättning och vinst för Svenska Spel

Svenska Spel redovisar lägre omsättning och vinst under andra kvartalet jämfört med samma period året innan..

DI - 3 minuter sedan

Alibaba köper andel i annonsbolag för 20 miljarder

E-handlaren Alibaba betalar 2,23 miljarder dollar, motsvarande nästan 20 miljarder kronor, för en ägarandel i Shanghaibaserade Focus Media. Focus Media är verksamt inom digital utomhusannonsering i Kina, Singapore och Hongkong, skriver sajten Techcrunch..

DI - 15 minuter sedan

Minskad vinst för Kone

STOCKHOLM (Direkt) Kone redovisar ett rörelseresultat på 281 miljoner euro (336) för det andra kvartalet 2018. Väntat var enligt Inquiry Financials prognossammanställning ett rörelseresultat om 305 miljoner euro..

DI - 30 minuter sedan

Finansforskaren: Så lyckas du med ditt sparande

Finansforskaren Linnéa Schmidt vet hur man lyckas med sitt sparande. Här delar hon sina bästa tips med Di:s läsare. "Utnyttja semesterdagarna under parasollet till att se över din budget", säger hon..

DI - 45 minuter sedan

Pundfall efter svag detaljhandelsstatistik

En oväntad nedgång för brittisk detaljhandel i juni, ned med 0,5 procent, drog ned det brittiska pundet till den lägsta kursen mot dollar på nästan ett år..

DI - 30 minuter sedan

Evolution Gaming-chef dumpar aktier

STOCKHOLM (Direkt) Sebastian Johannisson har den 18 juli, alltså på onsdagen, sålt 80.000 aktier i Evolution Gaming där han har titeln "Chief Commercial Officer". .

DI - 1 timme sedan

Storytel-topp miljonsäljer aktier

Morten Strunge, storägare och styrelseledamot i Storytel, har sålt 37.640 aktier i ljudboksbolaget, för 145 kronor styck, vilket motsvarar en likvid på nära 5,5 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Pundet pressas nedåt

Europaräntorna handlas överlag svagt upp på torsdagen, med tyska räntor 1 punkt högre. Europabörserna är mestadels ned och oljan har fallit.  USA-räntorna steg på onsdagskvällen och har fortsatt lite högre i den europeiska handeln.

DI - 1 timme sedan

Jordens hemlis – ruvar på enorm diamantgömma

Människan har länge haft dille på diamant, i jakten på det mest exklusiva. Nu visar det sig att mineralen inte alls är särskilt sällsynt. Enligt nya forskarrön gömmer jordens inre ofattbara mängder bling..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Staten skjuter in miljarder till indiska banker

Den indiska regeringen väntas meddela en ny kapitalinjektion i indiska banker om två veckor, rapporterar Nikkei Asian Review och hänvisar till källor inom finansdepartementet. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.