SR > Vetenskap

Tuesday, 20 March, 06:32

SR - 22 nov 17 kl. 06:00

Snabbtest ska identifiera rester av hotade djurEtt nytt dna-kit har tagits fram av bland annat sydafrikanska forskare. Målet är att snabbt kunna identifiera om ben kommer från hotade djurarter..
Läs mer på SR

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snabbtestska , identifiera, resterav , hotade, djur
YLE - 09 jun 17 kl. 05:15

Slö start för snabbtest - exceptionell algsommar utlovas

Saloföretaget Salofas behändiga nya snabbtest för alggifter når inte finska butikshyllorna i större utsträckning i sommar. Vissa provtester kan skickas ut i mitten av juli, men någon större lansering blir det inte fråga om. - Problemet ligger i att vi inte lyckats producera tillräckligt stora mängder slutgiltiga antikroppar för testen.

YLE - 16 okt 17 kl. 07:08

Snabbtest för borrelios utvecklas

Dagens Helsingin Sanomat skriver om ett snabbtest för borrelios, vilket just nu utvecklas vid ett företag i Norra Savolax. Företaget har tidigare utvecklat snabbtest för att hitta TBE och sorkfeber..

Magazin24 - 29 aug 11 kl. 09:28

Man hotade butikspersonal med stryk

Personalen på ICA Supermarket i Arboga upptäckte en misstänkt snattare på lördagskvällen. Upptäckten var inte så populärt, ansåg den misstänkte snattaren och knöt näven och hotade personalen med "kom så slåss vi".
Mannen lyckades fastna på övervakningsbilder är nu misstänkt för olaga hot.

Skånskan - 19 dec 16 kl. 16:49

Rånare hotade med kofot och hammare

STAFFANSTORP Rånarna som i augusti hotade personal på McDonalds i Staffanstorp med bräckjärn och hammare har fått sin dom. ERWP.fif(0)Den 22-årige man som svingade bräckjärnet döms till ett års fängelse.

DN - 04 nov 14 kl. 12:41

Nytt snabbtest för ebola på väg till Västafrika

Snart kan ebola diagnostiseras på bara 15 minuter. Ett nytt snabbtest av viruset är under utveckling och kan komma att användas i Västafrika innan månadens slut..

UNT - 20 feb 15 kl. 11:40

WHO godkänner snabbtest för ebola

Världshälsoorganisationen WHO meddelar att man har godkänt världens först snabbtest för ebola..

Sydsvenskan - 20 feb 15 kl. 11:41

WHO godkänner snabbtest för ebola

Världshälsoorganisationen WHO meddelar att man har godkänt världens först snabbtest för ebola. Det är bolaget Corgenix som har utvecklat ett test som inom 15 minuter kan ge svar på om en person är smittad med den dödliga virussjukdomen.WHO ser det hela som ett möjligt genombrott i kampen mot ebola.

SVT - 20 feb 15 kl. 11:43

WHO godkänner snabbtest för ebola

Världshälsoorganisationen WHO meddelar att man har godkänt världens först snabbtest för ebola..

SvD - 20 feb 15 kl. 11:40

WHO godkänner snabbtest för ebola

Världshälsoorganisationen WHO meddelar att man har godkänt världens först snabbtest för ebola. Det är bolaget Corgenix som har utvecklat ett test som inom 15 minuter kan ge svar på om en person är smittad med den dödliga virussjukdomen..

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 15 kl. 11:41

WHO godkänner snabbtest för ebola

Världshälsoorganisationen WHO meddelar att man har godkänt världens först snabbtest för ebola. Det är bolaget Corgenix som har utvecklat ett test som inom 15 minuter kan ge svar på om en person är smittad med den dödliga virussjukdomen.WHO ser det hela som ett möjligt genombrott i kampen mot ebola.

Fler nyheter från SR

SR - 23 timmar sedan

Vapenpolicys saknar vetenskaplig grund

Amerikanska forskare efterlyser forskning som kan visa vilken form av vapenpolicys som är mest effektiva för att minska antalet skjutningar i USA..

SR - 23 timmar sedan

Indien och Frankrike ger miljarder till solenergi

Mer än två miljarder dollar ges till utbyggnad av solenergi i utvecklingsländer. Pengarna ska gå till projekt i länder där det finns mycket solljus..

SR - Igår: 06:20

Forskare ifrågasätter digitala hjälpmedel i skolan

Digitala verktyg i skolan, som låter eleverna plugga multiplikation eller huvudstäder med hjälp av datorprogram kan göra nytta - men tekniken används oftast fel. Det hävdar forskare Vetenskapsradion har talat med..

SR - Igår: 06:05

Dina gener påverkar hur empatisk du är

Det är inte bara uppväxten och våra erfarenheter som avgör förmågan att känna empati. Det hänger också ihop med vilka gener vi har. Det visar en ny brittisk studie..

SR - Igår: 06:06

Kubasnabelslidmusen – världens äldsta däggdjur

Den näbbmusliknande kubasnabelslidmusen är en av de få giftiga däggdjur. Nu har forskare i Puerto Rico kommit fram till att den också tillhör också den äldsta formen av däggdjur som människan känner till..

SR - 16 mar 18 kl. 16:31

Ulrika Björkstén: Den goda historiens kraft är fortfarande underskattad

En bra historia kan få människor i hela världen att stanna upp och lyssna. Nu är det dags att berätta den om klimatförändringarna, tycker Vetenskapsradions Ulrika Björkstén..

SR - 16 mar 18 kl. 07:00

Nyupptäckt arkiv över forna insektsutbrott

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet har hittat rester av insekter i borrkärnor från sjösediment som kan ge svar på när stora insektsutbrott inträffade – till och med tusentals år tillbaka i tiden..

SR - 16 mar 18 kl. 06:00

Utgrävningar visar: Svåra villkor tvingade Homo sapiens att utvecklas

Det var under svåra förhållanden som vår egen art Homo sapiens utvecklade en stor del av sina tekniska och sociala förmågor. Det menar en internationell forskargrupp som under många år har grävt ut arkeologiska fyndplatser i Östafrika..

SR - 15 mar 18 kl. 10:55

Kolsyrat vatten ger sura koraller

Korallblekningar har nog många hört talas om. Blekningar som orsakas av havens höjda vattentemperaturer. Men korallerna hotas också av försurning, visar ny studie..

SR - 15 mar 18 kl. 07:22

Självseglande båt ska mäta miljön

En forskargrupp från KTH har tagit fram en segelbåt som kan styra sig själv. Båten ska studera miljön på ställen som är svåra att nå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.