BT > Nyheter

Friday, 20 July, 03:00

BT - 22 nov 17 kl. 07:01

Ja eller nej till ledigt – så svarade din skolaBT skickade ut en fråga till Borås stads grundskolor och gymnasier. Frågan löd: Beviljar din skola ledighet för att fira religiösa högtidsdagar utanför de ordinarie skolloven? Så här svarade rektorerna..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ja eller nejtill , ledigt, , svaradedin , skola
YLE - 30 nov 16 kl. 17:30

Fullmäktige röstade nej till Guggenheim

Helsingforsfullmäktige röstade nej till Guggenheim efter en debatt som räckte fem och en halvtimme. Omröstningen slutade 53-32. kl.

GöteborgsPosten - 03 jun 18 kl. 19:11

Ja eller nej – så svarade politikerna

Den första delen av TTELA:s politikerdebatt under Aqua blå bestod av ett antal frågor som skulle besvaras med ja eller nej. Så här svarade politikerna..

Skånskan - 06 jul 18 kl. 05:00

Elev fick inte ledigt – kommunen kritiseras

Skurup Skolinspektionen kritiserar Skurups kommun för att en elev på Mölleskolan i Skivarp nekats ledighet utan skäl. Myndigheten förelägger nu kommunen att vidta åtgärder.
Så många fick avslag
Under 2017 ansökte 14 föräldrar om ledigt för sina barn under terminstid på Mölleskolan.

YLE - 05 jun 14 kl. 10:12

Rektorer säger nej till storgymnasier

Rektorerna i de svenskspråkiga gymnasierna vill inte ha storgymnasier med minst 500 elever. Den slutsatsen kan man dra på basen av Radars enkät där över 20 rektorer svarade. - Jag är orolig; det här är en ödesfråga för Svenskfinland, säger Margareta Bast-Gullberg, som är rektor för Gymnasiet i Petalax i Malax.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 22:05

Fler säger nej till Nato


Oron på Krimhalvön har lett till ett ökat motstånd mot Nato. Exakt 50 procent av den svenska befolkningen säger nu nej till att gå med i försvarsalliansen, visar en ny Sifo-undersökning.31 procent svarade ja och 19 procent var osäkra, rapporterar Svenska Dagbladet.

BT - 14 mar 14 kl. 22:05

Fler säger nej till Nato

Oron på Krimhalvön har lett till ett ökat motstånd mot Nato. Exakt 50 procent av den svenska befolkningen säger nu nej till att gå med i försvarsalliansen, visar en ny Sifo-undersökning. 31 procent svarade ja och 19 procent var osäkra, rapporterar Svenska Dagbladet.

YLE - 16 apr 14 kl. 18:10

Nej till stormarknad i Norra hamnen i Yles enkät

Yle Västnylands webbenkät om hur Norra hamnen i Ekenäs borde se ut i framtiden engagerade många människor; särskilt dem som inte vill ha en stormarknad i Norra hamnen. Efter att vi tog bort dubbleringar och maskinella svar på webbenkäten kunde vi godkänna totalt 798 svar. Många, 128 personer, ville också dela med sig av sina visioner för området i frågeformuläret.

YLE - 24 feb 17 kl. 11:55

Rebecka säger nej och Jan Erik säger ja - kyrklig vigsel av samkönade par delar prästerna

Många präster våndas över frågan om kyrklig vigsel av samkönade par, visar de svenska mediehusens enkät. Frågan väcker många tankar hos Rebecka Stråhlman och Jan Erik Sundström. - Nej, jag kan inte gå mot min arbetsgivares vilja i den här frågan, svarar Rebecka.

YLE - 20 feb 17 kl. 10:52

Korsholm: Nej till Vasa - igen

Den pågående landskapsreformen kräver mycket resurser just nu och kommer att göra så också nästa år. Samtidigt har kommunfullmäktige så sent som 2015 sagt nej till ett Stor-Vasa. Det här är kommundirektör Rurik Ahlbergs huvudsakliga argument mot att inleda en ny utredning kring att gå samman med Vasa.

Kristianstadsbladet - 20 dec 12 kl. 11:21

Svenskar säger nej till vargjakt


En majoritet av svenskarna är motståndare till jakt på varg, enligt en mätning som gjorts av opinionsinstitutet Yougov på uppdrag av Naturskyddsföreningen.Totalt intervjuades 1 009 personer från hela landet. På frågan "Den svenska vargstammen består i dag enligt Naturvårdsverket av 260-330 individer.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

"Gomorra"-författaren stäms av Salvini

Efter hätska meningsutbyten på Twitter stämmer Italiens högerpopulistiske inrikesminister Matteo Salvini författaren Roberto Saviano för förtal. "Som utlovat har jag lämnat in en stämning mot Saviano", skriver Salvini på mikrobloggtjänsten.(TT).

BT - 1 timme sedan

Vilksmisstänkt kan vilja erkänna

Ali Charaf Damache, som misstänks ha legat bakom en mordkomplott mot Lars Vilks, verkar redo att erkänna. 53-åringen är utlämnad från Spanien till USA, och begär nu en "change of plea"-förhandling, brukligt när misstänkta som tidigare nekat vill erkänna.(TT).

BT - 3 timmar sedan

Molnet lyfter Microsoft

Microsoft toppar marknadens förväntningar. Under april-juni, sista kvartalet i företagets brutna räkenskapsår, steg it-bjässens omsättning 17,5 procent till 30,1 miljarder dollar, högre än väntade 29,2 miljarder.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Mp vill utreda klimatkostnader

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin skriver på DN Debatt att Sverige behöver en nationell utredning av klimatförändringarnas ekonomiska konsekvenser, en ny så kallad Sternrapport. De menar att den senaste tidens hetta ger en försmak av vad ett varmare klimat kan innebära för världen.(TT).

BT - 1 timme sedan

Brand i flerfamiljshus i Rinkeby

En brand bröt ut i ett flerfamiljshus på torsdagskvällen i Rinkeby i norra Stockholm, skriver Aftonbladet. - Det är en lägenhet som börjat brinna och elden har spridit sig till taket. Det brinner rejält, säger Josef Gustafsson, ledningsoperatör vid räddningstjänsten, till tidningen.

BT - 2 timmar sedan

Framtidstro hos nya kanslichefen

Efter att ha arbetat med nio Sjuhäradskommuner har Lena Brännmar siktat in sig på en enda – Ulricehamn. Nu ska boråsaren stödja de politiska processerna i grannkommunen. ”Jag har längtat efter att komma närmare besluten som påverkar invånarna” säger hon..

BT - 4 timmar sedan

Miss Li fyller torget – men vem vill hon egentligen vara?

Miss Li fyller Stora torget och visar på (för mycket) bredd..

BT - 4 timmar sedan

Liam Gallagher vill återförena Oasis

Det har länge varit kylig stämning mellan Oasis-bröderna Liam och Noel Gallagher. Sedan musikerna gick skilda vägar 2009 har bröderna smutskastat varandra offentligt. Nu verkar dock lillebror Liam Gallagher ha kommit på andra tankar.

BT - 4 timmar sedan

KI-rektor misstänks själv för forskningsfusk

Efter att en rad forskare har fällts för forskningsfusk vid Karolinska institutet (KI) i sviterna av Macchiariniskandalen riktas nu misstankar mot rektorn Ole Petter Ottersen själv. Det var KI som utförde granskningen och med rektorn i spetsen som fällde de sju forskarna.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.