BT > Nyheter

Tuesday, 23 October, 00:32

BT - 22 nov 17 kl. 07:01

Ja eller nej till ledigt – så svarade din skolaBT skickade ut en fråga till Borås stads grundskolor och gymnasier. Frågan löd: Beviljar din skola ledighet för att fira religiösa högtidsdagar utanför de ordinarie skolloven? Så här svarade rektorerna..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ja eller nejtill , ledigt, , svaradedin , skola
YLE - 30 nov 16 kl. 17:30

Fullmäktige röstade nej till Guggenheim

Helsingforsfullmäktige röstade nej till Guggenheim efter en debatt som räckte fem och en halvtimme. Omröstningen slutade 53-32. kl.

GöteborgsPosten - 03 jun 18 kl. 19:11

Ja eller nej – så svarade politikerna

Den första delen av TTELA:s politikerdebatt under Aqua blå bestod av ett antal frågor som skulle besvaras med ja eller nej. Så här svarade politikerna..

Skånskan - 06 jul 18 kl. 05:00

Elev fick inte ledigt – kommunen kritiseras

Skurup Skolinspektionen kritiserar Skurups kommun för att en elev på Mölleskolan i Skivarp nekats ledighet utan skäl. Myndigheten förelägger nu kommunen att vidta åtgärder.
Så många fick avslag
Under 2017 ansökte 14 föräldrar om ledigt för sina barn under terminstid på Mölleskolan.

YLE - 05 jun 14 kl. 10:12

Rektorer säger nej till storgymnasier

Rektorerna i de svenskspråkiga gymnasierna vill inte ha storgymnasier med minst 500 elever. Den slutsatsen kan man dra på basen av Radars enkät där över 20 rektorer svarade. - Jag är orolig; det här är en ödesfråga för Svenskfinland, säger Margareta Bast-Gullberg, som är rektor för Gymnasiet i Petalax i Malax.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 22:05

Fler säger nej till Nato


Oron på Krimhalvön har lett till ett ökat motstånd mot Nato. Exakt 50 procent av den svenska befolkningen säger nu nej till att gå med i försvarsalliansen, visar en ny Sifo-undersökning.31 procent svarade ja och 19 procent var osäkra, rapporterar Svenska Dagbladet.

BT - 14 mar 14 kl. 22:05

Fler säger nej till Nato

Oron på Krimhalvön har lett till ett ökat motstånd mot Nato. Exakt 50 procent av den svenska befolkningen säger nu nej till att gå med i försvarsalliansen, visar en ny Sifo-undersökning. 31 procent svarade ja och 19 procent var osäkra, rapporterar Svenska Dagbladet.

YLE - 16 apr 14 kl. 18:10

Nej till stormarknad i Norra hamnen i Yles enkät

Yle Västnylands webbenkät om hur Norra hamnen i Ekenäs borde se ut i framtiden engagerade många människor; särskilt dem som inte vill ha en stormarknad i Norra hamnen. Efter att vi tog bort dubbleringar och maskinella svar på webbenkäten kunde vi godkänna totalt 798 svar. Många, 128 personer, ville också dela med sig av sina visioner för området i frågeformuläret.

YLE - 24 feb 17 kl. 11:55

Rebecka säger nej och Jan Erik säger ja - kyrklig vigsel av samkönade par delar prästerna

Många präster våndas över frågan om kyrklig vigsel av samkönade par, visar de svenska mediehusens enkät. Frågan väcker många tankar hos Rebecka Stråhlman och Jan Erik Sundström. - Nej, jag kan inte gå mot min arbetsgivares vilja i den här frågan, svarar Rebecka.

YLE - 20 feb 17 kl. 10:52

Korsholm: Nej till Vasa - igen

Den pågående landskapsreformen kräver mycket resurser just nu och kommer att göra så också nästa år. Samtidigt har kommunfullmäktige så sent som 2015 sagt nej till ett Stor-Vasa. Det här är kommundirektör Rurik Ahlbergs huvudsakliga argument mot att inleda en ny utredning kring att gå samman med Vasa.

Kristianstadsbladet - 20 dec 12 kl. 11:21

Svenskar säger nej till vargjakt


En majoritet av svenskarna är motståndare till jakt på varg, enligt en mätning som gjorts av opinionsinstitutet Yougov på uppdrag av Naturskyddsföreningen.Totalt intervjuades 1 009 personer från hela landet. På frågan "Den svenska vargstammen består i dag enligt Naturvårdsverket av 260-330 individer.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

55 km: Kina inviger jättebro

Efter nästan tio år är den klar – världens längsta bro över vatten..

BT - 30 minuter sedan

Kina inviger jättebro

Efter nästan tio år är den klar - världens längsta bro över vatten. Med sina 55 kilometer slingrar den sig fram både över- och under vattenytan, och kopplar samman Hongkong, Macau och Kina.(TT).

BT - 1 timme sedan

Drake slår nytt Beatlesrekord

Drake slår ännu ett av The Beatles svårslagna musikaliska rekord. Hip hop-stjärnan har nu haft fler hits på topp 10 på amerikanska Billboardlistan än den brittiska popgruppen under ett och samma år. Samarbetet med artisten Bad Bunnys låt "MIA" räknas nämligen som Drakes tolfte topp 10-låt under 2018.

BT - 1 timme sedan

Özil i storform när Arsenal vann

Mesut Özil fick stående ovationer när han byttes ut med tio minuter kvar av hemmamatchen mot Leicester i Premier League-fotbollen. De var synnerligen välförtjänta. Héctor Bellerín styrde visserligen bollen i eget mål efter en halvtimme, men Arsenal vände och vann med 3-1, och Özil låg bakom det mesta.

BT - 2 timmar sedan

Teknikbolag lyfte Nasdaq

De ledande indexen gick åt olika håll när börsveckan inleddes på Wall Street. En rad teknikbolag kommer med sina kvartalsrapporter den här veckan, som Amazon och Googles ägarbolag Alphabet, och de steg 1,4 respektive 0,6 procent. Apple, upp 0,6 procent, och Facebook, plus 0,5 procent, rapporterar nästa vecka.

BT - 2 timmar sedan

"Fuckgirl" vittnar om sexistisk kultur

Årets "Fuckgirl" och "Fuckboy" korades på en studentbal i Malmö. Den manliga studenten såg, enligt rektorn, nomineringen som en merit. Kvinnan mådde dåligt och ringde sin familj för att bli hämtad.

BT - 2 timmar sedan

Johan Rydén: Borås bör hämta inspiration från Piteå

Kan Piteå kan Borås. I kväll hade uppstickaren från Norrbotten chansen att vinna SM-guldet i fotboll. Sagan fick inte ett lyckligt slut den här kvällen, men Piteå IF får en ny chans på lördag.

BT - 2 timmar sedan

Karlernäs: "Guldet är absolut inte kört"

En seger hade gett Piteå ett historiskt SM-guld. Efter förlusten i seriefinalen borta mot Rosengård är det i stället fördel Malmöklubben inför allsvenskans sista omgång. - Guldet är absolut inte kört, säger landslagsspelaren Julia Karlernäs.

BT - 2 timmar sedan

JUST NU: Dubbla bilförare tagna av Boråspolisen

Boråspolisen stoppade två bilförare som misstänks ha kört påverkade på måndagskvällen. .

BT - 3 timmar sedan

Liam Neesons son byter namn till Richardson

Liam Neesons och Natascha Richardsons son Micheal har bytt namn från Neeson till Richardson för att hedra sin mamma. Natascha Richardson gick bort i en skidolycka 2009, när Micheal var 13 år gammal och hans lillebror Daniel 12.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.