DI > Ekonomi

Tuesday, 20 March, 06:36

DI - 22 nov 17 kl. 07:00

SolTechs Energy och SVEA Solar ingår samarbeteSolTech Energy har tecknat samarbetsavtal med SVEA Solar gällande försäljning och löpande installation av SolTechs nya byggnadsintegrerade produkt ShingEl. Marknaden för estetisk solenergi är i sin linda, men bedöms ta stora marknadsandelar framöver. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Energy, SVEA Solar, SolTechs, ShingEl

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SolTechs, Energyoch , SVEA, Solar, ingår, samarbete
DI - 26 feb 18 kl. 07:00

Obligationen i SolTechs dotterbolag ASAB tecknades till 128 MSEK

Advanced SolTech Sweden AB (publ), ASAB, som till 51 % ägs av SolTech Energy Sweden AB (publ) och till 49 % av SolTechs kinesiska partner, Advanced Solar Power Hangzhou Inc., ASP, offentliggjorde den 2 februari ett prospekt med ett obligationserbjudande riktat till allmänheten om 150 MSEK över fem år med en ränta om 8,75 procent årligen fram till 28 februari 2023..

Supermiljöbloggen - 04 aug 16 kl. 11:48

Tesla och Solar City kan slås ihop

De två företagen ser stora fördelar med att kombinera lagring av el i batterier med elproduktion från solceller. För några dagar sedan meddelade elbils- och batteritillverkaren Tesla att man lagt ett uppköpsbud värt 2,6 miljarder dollar på solenergibolaget Solar City. Tesla skriver i ett pressmeddelande: Solar and storage are at their best when they're combined.

The Local - 21 nov 16 kl. 16:43

Sweden to ditch tax on solar energy in renewables push

Sweden is set to ditch taxes on its production of solar energy in 2017 in a bid to run entirely on renewable energy by 2040, the government said on Monday..

YLE - 30 jun 15 kl. 17:46

Migrit Energy utan erfarenhet av kärnkraft

Det kroatiska företaget Migrit Energy som går in som delägare i Fennovoimas kärnkraftsprojekt i Pyhäjoki investerar främst i förnybar energi i hemlandet. Företagets eget kapital är 26 000 euro. Migrit Energy har som mål att investera i energisektorn med fokus på förnybar energi som sol, vind och vatten.

DI - 13 nov 17 kl. 08:53

Savo-Solar tecknar avsiktsförklaring i Kina

First North-listade Savo-Solar, som är en finländsk solfångartillverkare, har tecknat en avsiktsförklaring med Beijing Yuxin Solar Energy om att leverera en solkraftpark i Kina. Om det blir av kan ordervärdet bli 3-5 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 11 dec 17 kl. 07:00

SolTechs ASRE tecknar avtal med delägaren ASP om övertagande av ny jätteorder på 13 MW. Ordern ger 308 MSEK under avtalets löptid.

Kunden är JiangSu YangHe Brewery Joint-Stock Co Ltd. och ordern gäller installation av en solenergianläggning som beräknas ge årliga intäkter på cirka 15,4 MSEK. Skälet till att SolTech Energys kinesiska partner, Advanced Solar Power Hangzhou Inc.

DI - 04 nov 15 kl. 12:09

Soltechs dotterbolag tar order i Kina

First North-bolaget Soltech meddelar att det samägda dotterbolaget Advanced Soltech Renewable Energy, ASRE, säljer en solenergianläggning i Kina..

The Local - 30 sep 13 kl. 07:57

Ikea to start selling solar panels at UK stores

Ikea is set to start selling solar panels at all of its stores in the UK, a first for the Swedish furniture retailer as it looks to capitalize on a growing trend in green energy.
    .

DI - 21 jan 16 kl. 07:09

Soltechs dotterbolag tar order i Kina

Solenergibolaget Soltechs delägda dotterbolag ASRE installerar en solenergianläggning på 0,8 megawatt på Zheijang Sci Tech University i Hangzhou i Kina..

DI - 01 feb 17 kl. 07:07

Soltechs ASRE tar Kinaorder

Soltechs dotterbolag ASRE i Kina har tecknat en order med Zhejiang Kanglongda Special Protection Technology. Ordern gäller installationen av en solenergianläggning på 2,5 megawatt (MW) och beräknas ge årliga intäkter på cirka 4,16 miljoner kronor..

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Sjukvårdskrisen i Venezuela kartlagd

Den ekonomiska krisen i Venezuela har lett till att sjukhusen saknar de mest grundläggande medicinerna och kirurgiskt material, enligt en ny kartläggning..

DI - 5 minuter sedan

Uppgifter: Toppchef lämnar Facebook

En av toppcheferna på Facebook, informationssäkerhetschefen Alex Stamos, kommer att lämna företaget, rapporterar The New York Times och hänvisar till flera källor som har fått information om att han är på väg bort..

DI - 5 minuter sedan

Räntor och valutor: Australien behåller styrräntan oförändrad

USA-räntorna sjönk först tillbaka efter svensk stängning på måndagen sedan aktierna på Wall Street sjunkit, ledda av teknikaktier. Senare på dagen vände de amerikanska räntorna uppåt igen i takt med att börsen återhämtade sig från tidigare bottennoteringar, medan dollarn var relativt stabil. .

DI - 15 minuter sedan

Weinstein Company går i konkurs

The Weinstein Company har ansökt om konkurs, mindre än sex månader efter det att anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt av flera kvinnor i filmbranschen började strömma in mot grundaren Harvey Weinstein..

DI - 15 minuter sedan

Nu kan du börja deklarera

Klockan 07 är det dags: Då öppnar Skatteverket sin digitala deklarationstjänst. Många hänger på låset och vill gärna bli klara med deklarationen så fort som möjligt..

DI - 15 minuter sedan

Annika Falkengren fick 7,4 miljoner i semesterersättning

Annika Falkengren fick mer betalt för att vara ledig förra året än efterträdaren Johan Torgeby för nio månaders slit som vd. Det framgår av SEB:s årsredovisning. Banken betalade ut 7,4 miljoner i semesterersättning efter att hon flyttat till Schweiz.

DI - 1 timme sedan

Houdinis vd: "Jag har en garderob som måste fungera till allt"

Eva Karlsson, vd för Houdini Sportswear. .

DI - 1 timme sedan

Edward Bloms lägenhet gör succé på Hemnet

När den folkkära tv-profilen Edward Blom lägger ut sin bostad till försäljning flockas svenskarna till internet. Den 47-årige levnadskonstnärens lägenhet är veckans mest klickade på bostadssajten Hemnet..

DI - 1 timme sedan

Nationalistiskt tal av Xi Jinping

Inte så mycket som en tum av det kinesiska territoriet kommer att separeras från nationen. Det fastslår Kinas president Xi Jinping i sitt avslutande tal i den årliga folkkongressen..

DI - 1 timme sedan

Andreas Cervenka: Spotifys storägare – ett vapen i it-kriget

Kinas internetindustri är på flera områden redan i kapp och förbi Silicon Valley – men i USA möts de kinesiska jättarnas expansion med allt större misstänksamhet.  Dragkampen handlar om mer än bara pengar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.