Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 20 February, 13:18

Dagens PS - 20 nov 17 kl. 10:41

Bakslag: Banker nobbar ny teknik i iPhone XTänker inte godkänna tekniken för ansiktsigenkänning i Apples nya flaggskeppstelefon iPhone X. Det meddelar ett större antal sydkoreanska banker. Bakgrunden är rapporter som höjt frågetecken kring teknikens säkerhet, vilket gör bankerna tveksamma till att införa den biometriska tekniken, skriver Yonhap News. Det ska röra sig om runt 20 banker som uttalat att man inte tänker erbjuda ansiktsigenkänning som en autentiseringsmöjlighet vid inloggning. Med tanke på att iPhone X inte har någon fingeravtryckssensor kommer sydkoreanska kunder alltså inte kunna använda sig av biometrisk inloggning utan är hänvisad till andra autentiseringsmetoder.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Iphone, Apples, Yonhap News, IT, Face ID, Kim Jong, Korea Institute, Industrial Economics, Storbritannien, Zeeland, Kanada, Bakslag, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bakslag, Banker, nobbarny , tekniki , iPhoneX
Sydsvenskan - 10 jan 12 kl. 03:08

Banker nobbar räntefritt

Foto: Scanpix
Efterfrågan på islamska banktjänster är för låg för att det ska vara lönsamt, visar en rundringning till fyra storbanker (SEB, Nordea, Swedbank och Handelsbanken) som Göteborgs-Posten gjort.
Inga legala hinder finns för en sådan verksamhet, med räntefria lån och räntefritt sparande för att attrahera muslimska kunder, men de banker som funderade på att erbjuda tjänsterna har backat eftersom det inte anses finnas tillräckligt stort intresse. .

Realtid - 10 sep 15 kl. 15:54

Banker nobbar kreditgarantier till mjölkbönder

"De hjälper inte landets mjölkföretagare.".

DI - 30 apr 14 kl. 13:01

Mobiljätten nobbar teknik för fingeravtryck

Den sydkoreanska smartphonetillverkaren LG föredrar sin egen säkerhetslösning "Knock Code" framför fingeravtryckssensorer. Därmed går LG sin egen väg inom mobil säkerhet, där Samsung, Apple och HTC verkar gå åt att använda biometrilösningar..

DI - 08 feb 16 kl. 19:00

Banker och teknik tynger New York-börsen

Wall Street faller efter rejäla ras på Europas börser under måndagen. Mest tynger bank- och teknikaktier..

DI - 07 jan 20 kl. 11:47

Experten: ”Det gyllene decenniet för banker och teknik”

Den amerikanska banken Wells Fargos analytiker Mike Mayo flaggar för att det kommande decenniet kommer att präglas av….

YLE - 06 apr 16 kl. 08:19

Nästa bakslag för Tre Kronor: Karlsson nobbar VM

Sverige får klara sig utan en av världens bästa backar i VM. Erik Karlsson väljer att inte åka till Ryssland. Tre Kronor har redan gått miste om bröderna Sedin och nu kommer nästa bakslag för tränaren Pär Mårts.

Expressen - 30 jun 17 kl. 08:46

Nytt bakslag för H&M – banker sänker riktkurs

Efter att ha trotsat alla förväntningar på torsdagen:Nu åker den svenska klädjätten H&M på ett bakslag igen – när två banker riktkursen.Samtidigt har aktien åkt bergochdalbana på börsen..

Politikerbloggen - 28 mar 11 kl. 16:52

JUHOLTS BAKSLAG Saco och TCO nobbar överläggningar

JUHOLTS BAKSLAG. Varken Saco eller TCO tänker sätta sig i överläggningar med Socialdemokraterna om pensionssystemet. - Det kommer vi inte att göra så länge vi är partipolitiskt obundna, säger Anna Ekström, ordförande för Saco, till Politikerbloggen.

Kristianstadsbladet - 28 mar 13 kl. 06:30

Banker går ihop om uttagen

Foto: Lasse Ottosson
De blåfärgade bankautomaterna breder ut sig i Kristianstad. Sparbanken 1826 är en av de banker som har slagit sig samman och bildat ett nytt gemensamt bolag, Bankautomat AB.
Sparbanken 1826 byter ut alla sina bankautomater i Kristianstad, Hässleholm, Osby, Olofström och Östra Göinge.

PrivataAffärer - 22 okt 19 kl. 11:28

McKinsey: De flesta banker klarar inte lågkonjunkturen

McKinsey, som genomför en liknande undersökning varje år, anser att bankernas avkastning på eget kapital inte håller jämn takt med kostnadsökningarna. Företaget uppmanar därför bankerna att vidta åtgärder såsom att utveckla sin teknik, outsourca verksamheter och att skaffa sig tillräcklig storlek genom förvärv och fusioner, inför en potentiell kommande avmattning. Fintech-konkurrensen hotar ”Vi tror att vi ligger sent i den ekonomiska cykeln och bankerna behöver genomföra tuffa åtgärder nu, eftersom de inte är i särskilt god form.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.