Hela Gotland > Nyheter

Tuesday, 17 July, 06:10

Hela Gotland - 20 nov 17 kl. 06:15

Nyanlända barn får inte vård de har rätt tillBarnombudsmannen slår larm om att nyanlända barn inte får den vård de har rätt till..
Läs mer på Hela Gotland

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyanlända, barnfår inte , vårdde har rätt till
Barometern - 28 aug 14 kl. 07:42

C vill ge nyanlända barn egna klasser

För att bättre kunna hantera situationen när allt fler nyanlända kommer, vill Centerpartiet införa förberedelseklasser för de nyanlända barnen. – När vi tar emot nya elever måste det planeras, både med tanke på de nyanlända och de elever som redan finns i klassrummet. I särskilda förberedelseklasser för nyanlända barn kan de lära sig det svenska basord­förrådet innan de går ut i ordinarie klasser och undervisning, säger Centerpartisterna Roland Åkesson och Jacqueline Doohan.

Expressen - 18 apr 18 kl. 10:31

Liberalerna föreslår obligatorisk språkförskola för nyanlända barn

Liberalerna föreslår obligatorisk förskola för nyanlända barn och barn till nyanlända från tre års ålder. Förslaget presenteras på en pressträff i riksdagen med partiledaren Jan Björklund och partiets integrationspolitiska talespersonen Gulan Avci..

UNT - 21 maj 15 kl. 13:00

Hjälp nyanlända barn med trauma

Uppsala kommun behöver en samordnad struktur för krishantering med fokus på nyanlända barn och unga med trauman av krig och flykt, skriver Karin Hallén Sehlin som arbetar med barnrättsperspektiv på Barnombudsmannen i Uppsala och är kurator för nyanlända elever på LYSA-enheten..

Vimmerby Tidning - 03 nov 15 kl. 06:06

Minst 30 nyanlända barn till grundskolan

Kommunen har i dagsläget ett 30-tal nyanlända barn i skolåldern som behöver plats i grundskolan de närmaste veckorna. Det innebär också att ny personal måste rekryteras. I vilken omfattning är ännu oklart, för fler barn väntas anlända till Vimmerby i dagarna..

Dalarnas tidningar - 29 jul 13 kl. 15:51

Nyanlända barn har sämre förutsättningar i skolan

Utbildningen i grundskolan ska vara likvärdig för alla elever. Trots det ges inte nyanlända barn och ungdomar samma förutsättningar att klara skolan än svenskfödda barn. Länsstyrelsen i Dalarna har precis avslutat en kartläggning om läget i länet..

SmålandsPosten - 22 jun 16 kl. 15:31

Nyanlända barn lär sig spela golf

Golfklubben i Moheda vill öka intresset för golf. Som en del i det arbetet driver de en kurs där barn får lära sig sportens grunder. Några av deltagarna är nyanlända barn som nu spelar golf för första gången..

GöteborgsPosten - 15 feb 17 kl. 08:05

Nyanlända barn får inte vården de har rätt till

Var tredje skolsköterska anser att nyanlända barn har sämre tillgång till vård än andra barn. Det visar en ny rapport från Barnombudsmannen. Det handlar om brister i kompetens och organisation, men också om ren diskriminering..

Dalarnas tidningar - 29 jul 13 kl. 12:00

Nyanlända barn klarar skolan sämre

Utbildningen i grundskolan ska vara likvärdig för alla elever. Trots det får nyanlända barn betydligt sämre resultat i skolan jämfört med övriga elever. Länsstyrelsen i Dalarna har precis avslutat en kartläggning om läget i länet..

DalaDemokraten - 24 feb 14 kl. 05:50

Center för nyanlända barn i Västra skolan

FALUN I mars öppnar Centrum för flerspråkighet i Västra skolan. Det är en ny verksamhet där nyanlända barn och familjer får sin.

SVT - 01 aug 15 kl. 06:15

Nyanlända barn ska snabbare ut i vanliga klasser

Nu ska skollagen ändras för att nyanlända barn snabbare ska komma ut i vanliga klasser. Men ute i skolorna saknas de som kan hjälpa till att göra det till verklighet. .

SVT - 10 aug 15 kl. 08:01

10.000 nyanlända barn börjar skolan i höst

Omkring 10.000 nyanlända barn ska börja grundskolan i höst. Det är en ökning på drygt 50 procent på ett och ett halvt år.

Fler nyheter från Hela Gotland

Hela Gotland - 10 minuter sedan

Märklig syn i Yttre Stockviken

Flera fågelskådare blev vittne till en ovanlig syn på Sudret i helgen när en fågel genomborrad av en pil plötsligt visade upp sig..

Hela Gotland - 1 timme sedan

Hundratals statister saknas till bröllopsscen

Runt 350 statister saknas fortfarande till inspelningen av den internationella filmen Bergman Island, som regisseras av den prisbelönte regissören Mia Hansen-Løve..

Hela Gotland - 7 timmar sedan

Larm om skogsbrand

Strax före klockan 22 gick larm om en skogsbrand i Klintehamn..

Hela Gotland - 9 timmar sedan

Andersson Wij firar 20 år med ett stopp på Gotland

I år firar Tomas Andersson Wij 20 år som artist..

Hela Gotland - 10 timmar sedan

Åtalas för mordförsök efter attack med slagträ

En man i 20-årsåldern åtalas vid Gotlands tingsrätt för mordförsök sedan han slagit en annan man i huvudet med ett basebollträ..

Hela Gotland - 11 timmar sedan

Gotländsk arbetsgivare nominerad till "Visa vägen"

Priset delas ut av Samhall och motiveringen bakom nomineringen är "världens bästa arbetsgivare som verkligen bryr sig om sin personal"..

Hela Gotland - 12 timmar sedan

Katastrofskörd: Sämsta prognosen på 26 år

Lantbrukare i Sverige har drabbats hårt av den senaste tidens extrema torka..

Hela Gotland - 14 timmar sedan

Körkortslös kvinna åtalas för grovt rattfylleri

En kvinna i 45-årsåldern åtalas vid Gotlands tingsrätt för grovt rattfylleri och grov olovlig körning..

Hela Gotland - 13 timmar sedan

Partyt börjar nu: Tusentals festar på Kallis i Visby

På måndagen öppnas dörrarna till Kallbadhuset i Visby, i och med det starten av årets upplaga av vecka 29..

Hela Gotland - 14 timmar sedan

TILL SALU: Kika in i författarens exklusiva hus

Den svenska författaren Jonas Jonasson, känd för boken om hundraåringen, säljer nu sitt hus innanför murarna i Visbys innerstad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.