DI > Ekonomi

Sunday, 22 July, 10:39

DI - 19 nov 17 kl. 17:01

Krångligt pussel i jobbjaktenTiotusentals lediga jobb och nästan tre gånger så många arbetslösa, sida vid sida. Sveriges största arbetsmarknad är ett intrikat pussel där bitarna inte passar ihop..
Läs mer på DI

Dela artikeln

42 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krångligt, pusseli , jobbjakten
Trelleborgs Allehanda - 20 okt 13 kl. 07:00

Nu startar jobbjakten

Var fjärde ung trelleborgare saknar arbete. Det vill vi på TA ändra på.
Vi har ledsnat på den här lågkonjunkturen och att bara rapportera om den.

Trelleborgs Allehanda - 17 okt 13 kl. 10:21

Vad är Jobbjakten?

Jobbjakten är en kampanj som Trelleborgs Allehanda kommer att driva under hösten.
Tio ungdomar presenteras för att uppmana företag att höra av sig med jobb- eller praktikförslag. Ungdomarna är långtidsarbetslösa, vilket innebär att de företag som anställer dem har chans till ekonomiskt stöd från arbetsförmedlingen.

Trelleborgs Allehanda - 16 aug 13 kl. 07:46

Sörenstams pussel ska ge Europaseger

Anna Nordqvist och Caroline Hedwall blir först ut när Solheim Cup-golfen inleds klockan 15.40 svensk tid.Tacka Annika Sörenstam och hennes pussel för det.

Sydsvenskan - 20 maj 13 kl. 06:30

Pussel avgjorde mästarkampen

Finalen innehöll skytte men det var ett pussel som fällde avgörandet. Anna Lindberg gick bet och Magdalena Forsberg vann ?Mästarnas mästare?.

Nya Wermlands Tidningen - 18 dec 14 kl. 12:26

Lions skänker pedagogiska pussel till äldreboenden

Genom en av sina systerklubbar i Småland fick Lions i Kristinehamn nys om pedagogiska pussel som används inom äldreomsorgen. Raskt beslutades om att köpa in ett antal pussel att dela ut..

YA - 22 sep 13 kl. 06:08

Rådet ger upp kampen för tillgängligt badhus

Efter att ha överklagat badhusbygget tre gånger på olika sätt ger nu Ystads tillgänglighetsråd upp sin kamp för ett tillgängligt badhus.? Det är fruktlöst att fortsätta, säger ordförande Sven-Åke Yngve.
Länsstyrelsen har nu avvisat även det senaste i raden av överklaganden från Ystads tillgänglighetsråd, HSO, som kräver att de planerade vattenrutschkanorna i nya badhuset ska vara tillgängligt för alla via en hiss.

DI - 28 okt 11 kl. 07:26

Pippi på pussel ger guld i kappsäck

Bokbranschen har det tufft. Men Pippi-pussel ger klirr i kassan för barnboksbolaget Rabén & Sjögren.?Vi sitter på en skattkista med alla de klassiska svenska karaktärerna?

Nya Wermlands Tidningen - 13 dec 11 kl. 07:30

Pussel lösa platsbristen

Om ett par månader drygt slår man i taket. Då finns det inte platser på förskolan att erbjuda längre. Den ökade efterfrågan på förskolan har ställt till problem och det blir nu ett pussel för förvaltningen att lösa en svårlöst situation..

IDG - 09 feb 12 kl. 12:39

Ipad-pussel för barnen

Kul pussel med djurmotiv för de mindre barnen..

Sydsvenskan - 26 feb 12 kl. 06:30

Pussel med opassande bitar

Livspusslet fyller tio år i år. Patrik Svensson firar med måtta.
Nu ska vi prata livspussel.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Ferrari får ny vd och ordförande

Prestigebiltillverkaren Ferrari gör likt sin gamla koncernmoder Fiat-Chrysler ett skifte i toppen efter att bolagets mångåriga vd och ordförande Sergio Marchionne blivit allvarligt sjuk efter en operation. .

DI - 45 minuter sedan

Lista: Länderna där bopriserna klättrar mest

Medan bostadsmarknaden i Sverige saktat ned blomstrar den på andra håll. Här listas de 20 länder vars bostadspriser stigit mest under 2017, utifrån en sammanställning av Global Property Guide..

DI - 1 timme sedan

Airbus-chefen öppnar för stridsflygfusion

Flygjätten Airbus vd Tom Enders skall vara öppen för att fusionera bolagets stridsflygenhet med brittiska BAE Systems enhet. Det rapporterar Sunday Times, enligt Reuters..

DI - 1 timme sedan

Dragkamp om tullar inom G20

Sluta med era gamla tullar, säger USA. Sluta sätta upp nya tullar, säger EU. Sluta bråka, säger IMF.

DI - 1 timme sedan

Bannon mobiliserar för Europahöger

Steve Bannon, tidigare nära medarbetare till USA:s president Donald Trump, ska inrätta en stiftelse till stöd för extremhögern i Europa. Det berättar han själv i en intervju..

DI - 14 timmar sedan

Chefsbyte hos Fiat Chrysler

Biljätten Fiat Chryslers högste chef Sergio Marchionne lämnar sitt jobb. Marchionne ska ha drabbats av svåra komplikationer efter ett medicinskt ingrepp i ena axeln nyligen..

DI - 14 timmar sedan

Bränder i flera länder i Europa

Det är inte bara Sverige som brinner med anledning av torkan. Även i flera andra europeiska länder härjar bränder okontrollerat..

DI - 14 timmar sedan

Planen: Så ska jättarna ducka Trumps tullslägga

Den amerikanska aluminiumproducenten Alcoa menar att Donald Trumps tullavgifter kostar dem 124 miljoner kronor varje månad. Samtidigt har Apple fått dispens på sina Kina-tillverkade Iphones. Nu gör en rad amerikanska storföretag sitt yttersta för att även de slippa nya tullar.

DI - 15 timmar sedan

Lavrov: Ryska greps på falska grunder

Ryskan som sitter anhållen i USA misstänkt för spioneri är anklagad på falska grunder och bör släppas. Det säger Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov i ett telefonsamtal med sin amerikanske kollega Mike Pompeo..

DI - 15 timmar sedan

Specialutbildad hjälp från Frankrike kallas in

MSB har nu tackat ja till Frankrikes erbjudande om att skicka 60 brandmän som är särskilt utbildade och övade i svår och oländig terräng, skriver myndigheten på sin hemsida..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.