DI > Ekonomi

Saturday, 20 October, 14:28

DI - 19 nov 17 kl. 17:01

Krångligt pussel i jobbjaktenTiotusentals lediga jobb och nästan tre gånger så många arbetslösa, sida vid sida. Sveriges största arbetsmarknad är ett intrikat pussel där bitarna inte passar ihop..
Läs mer på DI

Dela artikeln

42 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krångligt, pusseli , jobbjakten
Trelleborgs Allehanda - 20 okt 13 kl. 07:00

Nu startar jobbjakten

Var fjärde ung trelleborgare saknar arbete. Det vill vi på TA ändra på.
Vi har ledsnat på den här lågkonjunkturen och att bara rapportera om den.

Trelleborgs Allehanda - 17 okt 13 kl. 10:21

Vad är Jobbjakten?

Jobbjakten är en kampanj som Trelleborgs Allehanda kommer att driva under hösten.
Tio ungdomar presenteras för att uppmana företag att höra av sig med jobb- eller praktikförslag. Ungdomarna är långtidsarbetslösa, vilket innebär att de företag som anställer dem har chans till ekonomiskt stöd från arbetsförmedlingen.

Trelleborgs Allehanda - 16 aug 13 kl. 07:46

Sörenstams pussel ska ge Europaseger

Anna Nordqvist och Caroline Hedwall blir först ut när Solheim Cup-golfen inleds klockan 15.40 svensk tid.Tacka Annika Sörenstam och hennes pussel för det.

Sydsvenskan - 20 maj 13 kl. 06:30

Pussel avgjorde mästarkampen

Finalen innehöll skytte men det var ett pussel som fällde avgörandet. Anna Lindberg gick bet och Magdalena Forsberg vann ?Mästarnas mästare?.

Nya Wermlands Tidningen - 18 dec 14 kl. 12:26

Lions skänker pedagogiska pussel till äldreboenden

Genom en av sina systerklubbar i Småland fick Lions i Kristinehamn nys om pedagogiska pussel som används inom äldreomsorgen. Raskt beslutades om att köpa in ett antal pussel att dela ut..

YA - 22 sep 13 kl. 06:08

Rådet ger upp kampen för tillgängligt badhus

Efter att ha överklagat badhusbygget tre gånger på olika sätt ger nu Ystads tillgänglighetsråd upp sin kamp för ett tillgängligt badhus.? Det är fruktlöst att fortsätta, säger ordförande Sven-Åke Yngve.
Länsstyrelsen har nu avvisat även det senaste i raden av överklaganden från Ystads tillgänglighetsråd, HSO, som kräver att de planerade vattenrutschkanorna i nya badhuset ska vara tillgängligt för alla via en hiss.

DI - 28 okt 11 kl. 07:26

Pippi på pussel ger guld i kappsäck

Bokbranschen har det tufft. Men Pippi-pussel ger klirr i kassan för barnboksbolaget Rabén & Sjögren.?Vi sitter på en skattkista med alla de klassiska svenska karaktärerna?

Nya Wermlands Tidningen - 13 dec 11 kl. 07:30

Pussel lösa platsbristen

Om ett par månader drygt slår man i taket. Då finns det inte platser på förskolan att erbjuda längre. Den ökade efterfrågan på förskolan har ställt till problem och det blir nu ett pussel för förvaltningen att lösa en svårlöst situation..

IDG - 09 feb 12 kl. 12:39

Ipad-pussel för barnen

Kul pussel med djurmotiv för de mindre barnen..

Sydsvenskan - 26 feb 12 kl. 06:30

Pussel med opassande bitar

Livspusslet fyller tio år i år. Patrik Svensson firar med måtta.
Nu ska vi prata livspussel.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Pott stiger till 14 miljarder i rekordlotto

Svindlande nio miljarder kronor fanns i potten – men ingen lyckades pricka in den rätta raden. Nu stiger potten med ytterligare fem miljarder kronor i lotteriet som gett USA feber de senaste dagarna..

DI - 1 timme sedan

Succéfonden oprövad i kris

Sällan har så många haft så lite koll på en så stor fond. Statens förvalsalternativ Såfa-fonden fortsätter att leverera och förvaltar nu nästan 500 miljarder kronor. Men fonden har ännu inte provats i en kraftig börsnedgång.

DI - 1 timme sedan

Kreml avfärdar nya anklagelser om valpåverkan

Ryssland kritiserar USA för utredningen av en rysk kvinna som misstänks ha försökt påverka det kommande amerikanska mellanårsvalet den 6 november..

DI - 1 timme sedan

Elon Musks rymdrival tar in nytt kapital

Rymdbolaget Vector, som är en rival till Elon Musks Spacex, tar in 70 miljoner dollar i färskt kapital för att bygga fler raketer. Det rapporterar Venturebeat. .

DI - 2 timmar sedan

Jätten erkänner: Priset på tonfisk har varit riggat

Tonfiskbjässen Starkist erkänner nu att man har riggat priset på tonfisk i burk i USA. Bolaget väntas därför dömas till upp emot 100 miljoner dollar i böter, enligt CNBC. .

DI - 2 timmar sedan

PG Gyllenhammar om SD: "De är fascister"

Tidigare Volvochefen Pehr G Gyllenhammar ger sig nu in i debatten om Sverigedemokraterna, och vilken roll partiet ska tillåtas spela i regeringsbildningen. ”Jag tycker de är fascister”, säger han till Sveriges radio..

DI - 2 timmar sedan

Linkedins prestationer avgör Microsoft-chefens lön

Microsofts vd Satya Nadella har en rad faktorer som påverkar hans ersättning däribland hur det går för förvärvade Linkedin. Det framgår av ett dokument som lämnats in till den amerikanska finansinspektionen, enligt finanskanalen CNBC. .

DI - 3 timmar sedan

Trump: Trovärdigt uttalande från Saudiarabien

Vita huset i Washington beklagar i ett uttalande Saudiarabiens besked om att journalisten Jamal Khashoggi dödats på det saudiska konsulatet i Istanbul. FN:s generalsekreterare António Guterres är "djupt bekymrad" över beskedet..

DI - 3 timmar sedan

Ledamot i Skistar miljonsäljer aktier

Per-Uno Sandberg har den 17 oktober sålt 4 114 stycken aktier i Skistar där han är styrelseledamot. .

DI - 3 timmar sedan

Mekonomens nyemission blev övertecknad

Bildelskedjan Mekonomens nyemission har blivit övertecknad och bolaget tillförs cirka 1,6 miljarder kronor före emissionskostnader. Det uppger företaget i ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.