Expressen > Nöje

Tuesday, 20 March, 06:50

Expressen - 19 nov 17 kl. 11:10

Wolffs dröm blev aldrig verklighetRikard Wolff drömde om att titta på årets julkalender – där han gjorde en av sina sista roller. Men sjukdomen tog hans liv innan drömmen gick i uppfyllelse. Anna Wallmark Avelin, producent för julkalendern, berättar: – Vi pratade alltid framåt, om att vi såg fram emot premiären och emot avsnitten. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Wolff, Wallmark Avelin

Dela artikeln

379 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wolffs, drömblev , aldrig, verklighet
Kristianstadsbladet - 31 aug 13 kl. 07:00

Wolffs spanska erfarenheter

Foto: Tommy Svensson
Efter tio år utomlands återvände Lina Wolff för fem år sedan till tonårens Hörby. Det som hon då upplevde som en håla ser hon idag som en sagolik plats, och en bra skrivmiljö. På fredag kommer hon till Kristianstad Bokfestival.

Expressen - 20 nov 17 kl. 06:00

Wolffs tystnad efter vännens sista ord

Eva Rydberg lärde känna Rikard Wolff under inspelningen av julkalendern – sedan dess höll de kontakten. Wolff låg på sjukhuset när hon skickade det sista sms:et till honom.– Jag fick aldrig något svar, säger Eva Rydberg.

Expressen - 21 nov 17 kl. 00:08

Rikard Wolffs sista vilja – som inte blev verklighet

Rikard Wolff kämpade in i det sista mot den svåra lungsjukdomen.Han behöll länge hoppet om en lungtransplantation, ville få titta på sin medverkan i årets julkalender "Jakten på tidskristallen" och stå på Dramatens scen igen.– Vi pratade alltid framåt, om att vi såg fram emot premiären och emot avsnitten.

BT - 03 aug 12 kl. 10:14

Solkiga bilder från Spanien

Redan i Lina Wolffs debutbok, novellsamlingen Många människor dör som du, som kom för ett par år sedan, hördes en klar och egen klang. Något lite överflödigt vibrato någonstans kanske, något plong från en sträng som snuddats i onödan. Men så himla?

Skånskan - 28 nov 16 kl. 22:12

”Den gifter sig bra med läsarna”

Augustpriset Augustpriset i kategorin årets svenska skönlitterära bok gick i år till Lina Wolff. Den lundafödda författaren, som numera bor i Hörby, fick priset för romanen De polyglotta älskarna.
– När jag började skriva om Ellinor hade jag aldrig kunnat tänka mig att hon skulle ta mig ända hit, sade en märkbart rörd Lina Wolff i sitt korta tacktal.

Skånskan - 24 okt 16 kl. 18:00

”Jag hade bra magkänsla ett tag”

Lina Wolff hade hunnit tänka tanken att hon kanske skulle kunna bli nominerad, men avfärdat den igen. Då fick hon beskedet.
– Då var det förstås dubbelt så roligt, säger hon.

Kristianstadsbladet - 13 dec 11 kl. 06:30

Årets bästa böcker

Åtta av kultursidans skribenter har gjort sina val, tagit fram sina tre bästa böcker under året. Var så goda.
LITTERATUR.

Kristianstadsbladet - 09 maj 12 kl. 10:28

Ljusets väg genom glaset

Det är ljusets olika nyanser som berikar Ann Wolffs glaskonst, anser konstskribent Simon Berg, som besökt hennes utställning på Galleri Lindqvist.
Ljuslyktan ?Snöbollen?

Kristianstadsbladet - 12 feb 13 kl. 07:58

Har vi inte lärt oss någonting?

När man ska opponera på universitetsuppsatser får man lära sig att alltid börja med något positivt.
Så here goes: Rikard Wolffs kärleksballad var fin, Anton Ewald är söt som socker och kan alldeles uppenbart dansa (huruvida han kan sjunga är det däremot fortfarande ingen som vet), och Hansson, Carson och Malmkvists pensionärsparafraser var något så ovanligt som schlagerhumor som var rolig på riktigt. Visst, jag kan sympatisera med Louise Hoffstens finalplats också.

Sydsvenskan - 12 maj 13 kl. 06:30

På jakt efter lite buller och bång

Granta är två saker. Nummer ett: Ansett brittiskt magasin för skönlitteratur och litterärt drivna reportage.Två: Drömmen om mecenaten förverkligad.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Berghagens vårdilska – Efter Lill-babs sjukdom

Barbro "Lill-Babs" Svensson drabbades av hjärtflimmer och fick tillbringa 80-årsdagen på sjukhus. Nu riktar dottern Malin Berghagen kritik mot maten som serverades under sjukhusvistelsen – och kräver förändring. "Sverige har bästa sjukvården ever och personal med hjärtan av guld.

Expressen - 1 timme sedan

Nours hyllning efter Schyfferts muskelbild

Henrik Schyffert har gymmat i mer än ett år – något som gett resultat. När en personlig tränare lägger upp en bild på Schyfferts bringa kommenterar flickvännen Nour El Refai:"Musklig och stark". .

Expressen - 8 timmar sedan

Jespers fräcka byxkupp på Bosse Parneviks 80-årsfest

Bosse Parnevik fyller 80 år i dag – under gårdagskvällen firade familjen stort på Nalen i Stockholm. Showmannen Bosse Parnevik fick njuta av underhållning signerad sonen Jesper – som sjöng på scenen iklädd läderbyxor som visade hans bara bakdel. – Jag är din första prestation, en ganska bra imitation, får ofta höra jag är lik Bosse Parnevik, sjöng Jesper Parnevik..

Expressen - 8 timmar sedan

Tom Cruises nya svek mot dottern Suri, 11

Tom Cruise har inte träffat dottern Suri, 11, på fyra år, skriver sajten Hollywood gossip. Sajten skriver att en återförening var nära i juni ifjol – de båda var då i samma stad under flera veckor – men skådespelaren träffade aldrig sin dotter. – Suri har slutat sakna honom, säger en uppgiftslämnare till sajten.

Expressen - 10 timmar sedan

Laila Bagges ånger – med nya kärleken

I måndagens avsnitt av "Lailaland" berättar Laila Bagge om rädslan att bli lämnad av sin pojkvän Korosh Kanainan. Anledningen: Hon vet inte om hon kan få barn längre. – Det är min största rädsla.

Expressen - 11 timmar sedan

Camilla Henemark om bråken med Patrik Sjöberg

Bråk och konflikter präglar TV4:s kändisversion av "Farmen".Det berättar Camilla Henemark – som i en intervju med P5 Sthlm förklarar att hon inte går ihop med Patrik Sjöberg.– Våra personligheter går inte ihop.

Expressen - 13 timmar sedan

"Temptation Island" - paret väntar barn: ”Så glada”

Denise Desmond, 28, och Oliver Hunt, 23, träffades i dokusåpan "Temptation Island" som sändes på kanal 5 i höstas. Nu, drygt ett år senare, väntar paret ett kärleksbarn. – Vi är i ett sådant lyckorus hela tiden, säger Denise Desmond.

Expressen - 13 timmar sedan

SVT anmält av Granskningsnämnden

Granskningsnämnden för Radio och Tv begär att SVT ska betala ett skadestånd på 100 000 kronor. Det var i SVT-programmet "Sveriges starkaste man" som varumärket "Tyngre" exponerades. "Överträdelser som har tydlig karaktär av nonchalans inför klara regler bör ofta mötas med avgiftssanktion", skriver nämnden till förvaltningsrätten.

Expressen - 14 timmar sedan

Sven Melander drabbad av cancer

Sven Melander har drabbats av cancer. Skådespelaren berättar själv i en video på Facebook. – Strax före jul så upptäcktes en tumör i min kropp.

Expressen - 14 timmar sedan

Mello-stjärnan lämnade allt – nu är han tillbaka

Ulrik Munther försvann från allt efter succéerna i Melodifestivalen och filmbranschen. Han lämnade både skivbolag och manager och flyttade till Göteborg med flickvännen Beata. – Det var ett aktivt val, för att få distans till grejer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.