Kristianstadsbladet > Kultur

Friday, 15 December, 11:18

Kristianstadsbladet - 18 nov 17 kl. 00:01

En vänskapens antropologiI ”Folk på ön” berättar Stig Larsson om några av sina vänner och grannar på Lilla Essingen. Sammantaget bildar dessa livshistorier en litterärt njutbar och på det mänskliga planet fängslande samtidsbild, tycker Christian Swalander..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Folk, Stig Larsson, Lilla Essingen, Christian Swalander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En vänskapens, antropologi
YA - 18 nov 17 kl. 00:01

En vänskapens antropologi

I ”Folk på ön” berättar Stig Larsson om några av sina vänner och grannar på Lilla Essingen. Sammantaget bildar dessa livshistorier en litterärt njutbar och på det mänskliga planet fängslande samtidsbild, tycker Christian Swalander..

Sydsvenskan - 06 maj 13 kl. 06:30

Omtyckt hustomte på Vänskapens hus

Anna-Britta Hörnfeldt, 79 år, Lund, har avlidit. Hennes närmaste är bröderna Arne, Sven och Jan med familjer.Anna-Britta Hörnfeldt verkade på Kemicentrum som docent, universitetslektor och prefekt.

DN - 01 jul 16 kl. 22:00

Vänskapens arter. Kerstin Ekman om kvinnligt kamratskap


Med Elena Ferrantes romansuccé ”Min fantastiska väninna” har vänskapen fått en välförtjänt plats i litteraturens hjärterum. DN Boksommar har bett fem författare och en illustratör att berätta om vänskapens väsen. Först ut är Kerstin Ekman..

Skånskan - 25 aug 16 kl. 06:00

Vänskapens hus kan bli nytt föreningshus

Lund Det kommunstödda Föreningarnas hus kan komma att inrymmas i Vänskapens hus på Bredgatan och verksamheten byggas upp av paraplyorganisationerna PIL och LIPS.Det är i alla fall kultur- och fritidsförvaltningens förslag. Ärendet kommer upp vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde i nästa vecka och går sedan vidare till kommunstyrelsen.

ÖstersundsPosten - 27 mar 17 kl. 06:30

Ny hockeysatsning för knattar: "Det ska gå i vänskapens tecken"

Det spelades "NHL-hockey" i helgen i Östersund Arena.
Östersunds IK hade säsongsfinal för hela länets knattehockey – och de åtta lagen hade dagen till ära begåvats med NHL-tröjor.
– Tanken med satsningen är att det ska gå i vänskapens tecken, säger Jens Eriksson..

Länstidningen i Jämtland - 27 mar 17 kl. 06:30

Ny hockeysatsning för knattar: "Det ska gå i vänskapens tecken"

Det spelades "NHL-hockey" i helgen i Östersund Arena.
Östersunds IK hade säsongsfinal för hela länets knattehockey – och de åtta lagen hade dagen till ära begåvats med NHL-tröjor.
– Tanken med satsningen är att det ska gå i vänskapens tecken, säger Jens Eriksson..

Barometern - 09 maj 17 kl. 12:00

Vänskapens hus kan få utegym för äldre: "Ser vi fram emot"

Ett utegym, anpassat för äldre. Det kan bli verklighet när Vänskapens hus invigs i början av 2018. "Det låter väldigt bra", säger Michael Ländin (S), omsorgsnämndens ordförande..

Dagen - 09 mar 16 kl. 03:00

Vänskapens lov

När sjuksköterskan frågade om han skulle ringa någon sa jag nej..

Dagen - 09 mar 16 kl. 03:00

Vänskapens lov

När sjuksköterskan frågade om han skulle ringa någon sa jag nej..

Skånskan - 13 apr 16 kl. 14:00

Barn på bio för vänskapens skull

Malmö ”Du är du, jag är jag. Vi är olika, men lika bra”, sjunger Snick och Snack i Vännerna i Kungaskogen. 1 200 förskolebarn gick på bioföreställningen idag för att lära sig om vänskap och respekt.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Podden som tar USA:s politik på allvar

Podden Intercepted ger en bred bild av den politik som det skrivs massor om världen runt, den amerikanska. Den är veckans tips, tillsammans med tre andra aktuella tips..

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Europas viktiga vägval

Har Europa en framtid? Hur ser den isåfall ut; enad och öppen eller tvärtom, splittrad och med stängda gränser? Läraren och kulturskribenten Nils Nilsson, Kristianstad, reste i somras runt på de europeiska vägarna och inser alltmer att han vill leva i Europa.

Kristianstadsbladet - Igår: 00:09

Galleri Wallner, Simris: Gert Aspelin & Emma Karp Lundström

Årets sista utställning på Galleri Thomas Wallner lyfter fram två Österlenmålare, Gert Aspelin och Emma Karp Lundström. Konstskribenten Carolina Söderholm imponeras av båda, där inte minst Aspelins klangbotten av egna minnen berör..

Kristianstadsbladet - Igår: 13:25

Tio punkter mot trakasserier inom scenkonsten

En månad efter uppropet från kvinnliga skådespelare om övergrepp presenterar kulturministern ett åtgärdsprogram i tio punkter för att komma till rätta med problemen inom kulturområdet..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:00

Olle övertygar från andra sidan

Kristianstadsbladet - I förrgår: 16:49

Lars Andersson: ”Salome Alexandra”

I Lars Anderssons nya kortroman dyker Jesus välkända gestalt upp i Alexandria och Jerusalem, 80 år före vår tideräkning. Martin Lagerholm har läst en anakronistisk passionshistoria fylld av mening..

Kristianstadsbladet - 12 dec 17 kl. 00:10

Julia Werup: ”Ensamma mäns död”

När Jacques Werups dotter Julia Werup debuterar med ”Ensamma mäns död” finner kulturskribenten och författaren Felicia Stenroth en klassisk diktsamling, där sorgen efter pappans död är det som drabbar mest..

Kristianstadsbladet - 11 dec 17 kl. 21:00

Bromöllas Mat-Tina släpper ny kokbok

Anne-Christine Nilsson, mer känd som ”Mat-Tina i Gualöv”, har gjort sitt namn känt både som hemkunskapslärare och genom matlagningskurser. Nu samlar hon alla materfarenheter i en kokbok. .

Kristianstadsbladet - 09 dec 17 kl. 10:00

Comeback för sommarteater nästa år

Sommarteatern i Yngsjö är tillbaka nästa år. Föreningen Teaterlogen i Yngsjö får bidrag för att sätta upp ”Vem är rädd för Virginia Wolf”. Även Spelplats Vinbäcken är tillbaka..

Kristianstadsbladet - 09 dec 17 kl. 00:09

Joan Didion: ”Anteckningar”

Joan Didions anteckningar om 1970-talets USA kan hjälpa oss att se nuet tydligare, tycker kulturskribenten Maria Store efter att ha läst ”Anteckningar”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.