Kristianstadsbladet > Kultur

Monday, 22 October, 07:16

Kristianstadsbladet - 18 nov 17 kl. 00:01

En vänskapens antropologiI ”Folk på ön” berättar Stig Larsson om några av sina vänner och grannar på Lilla Essingen. Sammantaget bildar dessa livshistorier en litterärt njutbar och på det mänskliga planet fängslande samtidsbild, tycker Christian Swalander..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Folk, Stig Larsson, Lilla Essingen, Christian Swalander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En vänskapens, antropologi
YA - 18 nov 17 kl. 00:01

En vänskapens antropologi

I ”Folk på ön” berättar Stig Larsson om några av sina vänner och grannar på Lilla Essingen. Sammantaget bildar dessa livshistorier en litterärt njutbar och på det mänskliga planet fängslande samtidsbild, tycker Christian Swalander..

Sydsvenskan - 06 maj 13 kl. 06:30

Omtyckt hustomte på Vänskapens hus

Anna-Britta Hörnfeldt, 79 år, Lund, har avlidit. Hennes närmaste är bröderna Arne, Sven och Jan med familjer.Anna-Britta Hörnfeldt verkade på Kemicentrum som docent, universitetslektor och prefekt.

DN - 01 jul 16 kl. 22:00

Vänskapens arter. Kerstin Ekman om kvinnligt kamratskap


Med Elena Ferrantes romansuccé ”Min fantastiska väninna” har vänskapen fått en välförtjänt plats i litteraturens hjärterum. DN Boksommar har bett fem författare och en illustratör att berätta om vänskapens väsen. Först ut är Kerstin Ekman..

Skånskan - 25 aug 16 kl. 06:00

Vänskapens hus kan bli nytt föreningshus

Lund Det kommunstödda Föreningarnas hus kan komma att inrymmas i Vänskapens hus på Bredgatan och verksamheten byggas upp av paraplyorganisationerna PIL och LIPS.Det är i alla fall kultur- och fritidsförvaltningens förslag. Ärendet kommer upp vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde i nästa vecka och går sedan vidare till kommunstyrelsen.

ÖstersundsPosten - 27 mar 17 kl. 06:30

Ny hockeysatsning för knattar: "Det ska gå i vänskapens tecken"

Det spelades "NHL-hockey" i helgen i Östersund Arena.
Östersunds IK hade säsongsfinal för hela länets knattehockey – och de åtta lagen hade dagen till ära begåvats med NHL-tröjor.
– Tanken med satsningen är att det ska gå i vänskapens tecken, säger Jens Eriksson..

Länstidningen i Jämtland - 27 mar 17 kl. 06:30

Ny hockeysatsning för knattar: "Det ska gå i vänskapens tecken"

Det spelades "NHL-hockey" i helgen i Östersund Arena.
Östersunds IK hade säsongsfinal för hela länets knattehockey – och de åtta lagen hade dagen till ära begåvats med NHL-tröjor.
– Tanken med satsningen är att det ska gå i vänskapens tecken, säger Jens Eriksson..

Barometern - 09 maj 17 kl. 12:00

Vänskapens hus kan få utegym för äldre: "Ser vi fram emot"

Ett utegym, anpassat för äldre. Det kan bli verklighet när Vänskapens hus invigs i början av 2018. "Det låter väldigt bra", säger Michael Ländin (S), omsorgsnämndens ordförande..

Dagen - 09 mar 16 kl. 03:00

Vänskapens lov

När sjuksköterskan frågade om han skulle ringa någon sa jag nej..

Dagen - 09 mar 16 kl. 03:00

Vänskapens lov

När sjuksköterskan frågade om han skulle ringa någon sa jag nej..

Skånskan - 13 apr 16 kl. 14:00

Barn på bio för vänskapens skull

Malmö ”Du är du, jag är jag. Vi är olika, men lika bra”, sjunger Snick och Snack i Vännerna i Kungaskogen. 1 200 förskolebarn gick på bioföreställningen idag för att lära sig om vänskap och respekt.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - I förrgår: 17:03

”Det handlar om att vilja, att växa och känna att man levat fullt ut.”

Maria Lundquist säger att det är det roligaste hon någonsin gjort på en scen. I kväll går teaterbussarna från Kristianstad till Hässleholm för hennes monolog, den moderna klassikern Shirley Valentine..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 12:32

Bland fallande höstlöv och uppiggande kultur

Höst. Det är så svårt att tro att denna långa, långa sommars solstrålar ska ta slut någon gång och ännu ligger det en slags ljum förhoppning över gräsmattorna i Tivoliparken. Ska de få möta våra fötter en helg till?

Kristianstadsbladet - I förrgår: 09:28

Det humana samhället som en provokation

Kristianstadsbladet - 19 okt 18 kl. 00:10

De rödlistade målarna bjuder in till salong

Säkert är de inte de sista i sitt slag. Men de är alldeles klart rödlistade, konstnärer som målar landskap i olja. ”Det börjar till och med bli svårt att få tag på oljefärger”, säger Thomas Larsson..

Kristianstadsbladet - 17 okt 18 kl. 09:16

Mordet på flyktingpojken gäckar Helsingborgspolisen

Kan det ligga rasism bakom? Fabian Risk får ännu ett mord att utreda. Stefan Ahnhems fjärde Helsingborgsdeckare är klart läsvärd, tycker recensenten Mats Palmquist..

Kristianstadsbladet - 17 okt 18 kl. 00:11

Biblioteket – en makthavare

Vilken roll och vilket ansvar har biblioteken i mindre eller medelstora kommuner? Det undrar kulturjournalisten Bengt Eriksson i dagens krönika. För att få svar beger han sig till sin egen hemkommuns bibliotek, det i Sjöbo.

Kristianstadsbladet - 15 okt 18 kl. 21:00

Har jazzen i Kristianstad en framtid?

Den hett uppmärksammade jazzgruppen Tonbruket ger konsert på Kulturkvarteret på onsdag kväll. Som förband bjuder arrangören in till en öppen debatt om jazzens framtid i Kristianstad, under rubriken ”Vill vi ha jazz i Kristianstad?”.

Kristianstadsbladet - 15 okt 18 kl. 15:08

Diktar om sorgen efter ett dött barn

I Tua Forsströms nya diktsamling ”Anteckningar” skildras sorgen efter ett barn som dött. Sökande och öppna dikter, utan förenklingar. Men boken hade förtjänat en bättre titel, menar kulturjournalisten Thomas Kjellgren..

Kristianstadsbladet - 15 okt 18 kl. 13:48

Österlenkonstnären Gert Aspelin död

Österlenkonstnären Gert Aspelin är död, 73 är gammal. ”Han var en duktig konstnär, en av de bättre vi har haft på Österlen”, säger konstnärskollegan Bo Hultén. .

Kristianstadsbladet - 15 okt 18 kl. 10:30

Hög igenkänningsfaktor för kattlängtare

Vem har inte önskat sig något litet och fluffigt som till exempel en kattunge. Grabben Gunnar längtar nästan ihjäl sig och på något sätt ska det väl gå att fixa?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.