Kristianstadsbladet > Kultur

Friday, 23 March, 15:49

Liknande nyheter

Taggar: En vänskapens, antropologi
YA - 18 nov 17 kl. 00:01

En vänskapens antropologi

I ”Folk på ön” berättar Stig Larsson om några av sina vänner och grannar på Lilla Essingen. Sammantaget bildar dessa livshistorier en litterärt njutbar och på det mänskliga planet fängslande samtidsbild, tycker Christian Swalander..

Sydsvenskan - 06 maj 13 kl. 06:30

Omtyckt hustomte på Vänskapens hus

Anna-Britta Hörnfeldt, 79 år, Lund, har avlidit. Hennes närmaste är bröderna Arne, Sven och Jan med familjer.Anna-Britta Hörnfeldt verkade på Kemicentrum som docent, universitetslektor och prefekt.

DN - 01 jul 16 kl. 22:00

Vänskapens arter. Kerstin Ekman om kvinnligt kamratskap


Med Elena Ferrantes romansuccé ”Min fantastiska väninna” har vänskapen fått en välförtjänt plats i litteraturens hjärterum. DN Boksommar har bett fem författare och en illustratör att berätta om vänskapens väsen. Först ut är Kerstin Ekman..

Skånskan - 25 aug 16 kl. 06:00

Vänskapens hus kan bli nytt föreningshus

Lund Det kommunstödda Föreningarnas hus kan komma att inrymmas i Vänskapens hus på Bredgatan och verksamheten byggas upp av paraplyorganisationerna PIL och LIPS.Det är i alla fall kultur- och fritidsförvaltningens förslag. Ärendet kommer upp vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde i nästa vecka och går sedan vidare till kommunstyrelsen.

ÖstersundsPosten - 27 mar 17 kl. 06:30

Ny hockeysatsning för knattar: "Det ska gå i vänskapens tecken"

Det spelades "NHL-hockey" i helgen i Östersund Arena.
Östersunds IK hade säsongsfinal för hela länets knattehockey – och de åtta lagen hade dagen till ära begåvats med NHL-tröjor.
– Tanken med satsningen är att det ska gå i vänskapens tecken, säger Jens Eriksson..

Länstidningen i Jämtland - 27 mar 17 kl. 06:30

Ny hockeysatsning för knattar: "Det ska gå i vänskapens tecken"

Det spelades "NHL-hockey" i helgen i Östersund Arena.
Östersunds IK hade säsongsfinal för hela länets knattehockey – och de åtta lagen hade dagen till ära begåvats med NHL-tröjor.
– Tanken med satsningen är att det ska gå i vänskapens tecken, säger Jens Eriksson..

Barometern - 09 maj 17 kl. 12:00

Vänskapens hus kan få utegym för äldre: "Ser vi fram emot"

Ett utegym, anpassat för äldre. Det kan bli verklighet när Vänskapens hus invigs i början av 2018. "Det låter väldigt bra", säger Michael Ländin (S), omsorgsnämndens ordförande..

Dagen - 09 mar 16 kl. 03:00

Vänskapens lov

När sjuksköterskan frågade om han skulle ringa någon sa jag nej..

Dagen - 09 mar 16 kl. 03:00

Vänskapens lov

När sjuksköterskan frågade om han skulle ringa någon sa jag nej..

Skånskan - 13 apr 16 kl. 14:00

Barn på bio för vänskapens skull

Malmö ”Du är du, jag är jag. Vi är olika, men lika bra”, sjunger Snick och Snack i Vännerna i Kungaskogen. 1 200 förskolebarn gick på bioföreställningen idag för att lära sig om vänskap och respekt.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Härligt snurrigt på Vargåkra

Vargåkra konsthall utanför Hammenhög tioårsjubilerar med sin största satsning hittills, en utställning där konstnären Jan Håfström möter den äldre konstnärskollegan Torsten Andersson. Vid vernissagen på lördagen talar Jan Håfström om Torsten Anderssons konstnärskap..

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Minns ni de här affärerna?

Lokala butiker har det funnits många, och flera av ni läsare har också flera personliga minnen. Så vi fortsätter väl att öppna minnesluckan in till butikslivet en bit utanför Kristianstad. Välkomna.

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

"Mest effektiva sättet att utplåna en minoritet, är att utplåna språket”

Ord är magi, konstaterar författaren Thom Lundberg och lyfter fram vikten av att flera språk tillåts finnas kvar och utvecklas i ett land. Men situationen för minoritetsspråken i Sverige är fortsatt besvärlig, och om de försvinner förlorar också landet flera värden. Och historiska berättelser.

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Stilla dagar i Aten

Rachel Cusk har jämförts med bland andra Virginia Woolf. Hon fick sitt stora genombrott med ”Konturer”, som nu finns på svenska. Recensenten Ingrid Elam har läst en reseberättelse utöver det vanliga..

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Kraften hos dikten lockar och oroar

Åsa Maria Krafts tionde verk sedan debuten heter ”Robotsand”. Men robotar förekommer inte i dikterna, snarare dockor som törst och tröst..

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Blodig vardag mellan Eufrat och Tigris

Duraid Al-Khamisis andra roman varvar mellan fantastiskt gripande berättelser och ett frustrerande stort omfång..

Kristianstadsbladet - 23 timmar sedan

Kallt om kinesisk hjärntvätt

Den kinesisk-brittiska författaren Xiaolu Guo har skrivit en intressant men kylig bok om uppväxten i Kina och kampen för att få leva och skapa fritt. Recensenten Maria Store har läst..

Kristianstadsbladet - Igår: 12:00

Möte som svänger och stärker

När Musica Vitae och Tarabband ger sig ut på en gemensam miniturné är det ett musikaliskt möte mellan världar. Kulturredaktören Sune Johannesson imponeras av premiärkonserten i Malmö, och har ett tydligt råd: Missa dem inte i Kristianstad på lördag, 24 mars! .

Kristianstadsbladet - Igår: 23:12

Petri: ”Hon var en av Glasrikets mest färgstarka konstnärer”

Råttskålen, Caramba, vinglasen Cleopatra med sina ormar och de randade vaserna Don Juan. Ulrica Hydman Vallien som hastigt avled under onsdagen stillnade aldrig i sitt skapande. .

Kristianstadsbladet - 20 mar 18 kl. 13:00

Vem var Curt Hillfon? – konstnärens liv i bilder

Vem var Curt Hillfon? Våra fotografer och reportrar mötte honom flera gånger genom åren. Här är några av bilderna från deras möten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.