Kristianstadsbladet > Kultur

Sunday, 22 July, 10:34

Kristianstadsbladet - 18 nov 17 kl. 00:01

En kontinent– flera språk och scenerHur, eller ska vi ens, tala om en afrikansk litteratur? Karolina Jeppson, författare och lärare på folkhögskolekursen ”En litterär resa genom Afrika, ställer den nödvändiga frågan..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Jeppson, En, Afrika

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En kontinentflera , språkoch , scener
Nyheter 24 - 17 nov 15 kl. 21:28

Fantastiska scener när Wembley visade sitt stöd för Frankrike

I kväll, bara fyra dagar efter de tragiska händelserna i Paris, spelar Frankrike återigen en fotbollsmatch. Denna gång i London i en träningslandskamp mot England.LÄS MER: 9 saker vi vet om bombhotet i HannoverOch det var fina scener på Wembley innan avsparken.

Skånskan - 06 apr 17 kl. 06:00

Det tysta språkets dramatik på schemat

Tomelilla Tomelilla Kulturskola nysatsar på drama och pedagogik i skolorna med en tyst dramaturgi. ERWP.fif(0)Det utspelar sig dramatiska scener i ett klassrum på Tryde Friskola.

Nerikes Allehanda - 18 maj 17 kl. 15:16

Här spränger filmteamet bilen i luften

Spektakulära scener utspelar sig under torsdagseftermiddagen i Viby utanför Örebro. Under visst hemlighetsmakeri ska en bil sprängas - av ett filmteam..

BT - 16 apr 13 kl. 10:07

Romantisk komedi med viss gråsprängd charm

Vissa böcker i vissa genrer bygger nästan helt på ett avtal med läsaren, där författaren utlovar en viss sorts förströelse/igenkänning/njutning om läsaren går med på att läsa till slut trots att spänningen inför hur det ska gå är nerskruvad till ett minimum. Torsdagarna i parken är en sådan bok. Omslaget, baksidestexten, inledningen ?

Expressen - 23 nov 14 kl. 21:10

"Muntaris arm som spräcker någonting"

Otäcka scener utspelade sig för en stund i Milanderbyt. Inters vänsterback Dodô krockade med Sulley Muntari, vars utsträckta arm knockade honom blodig. – Jag tycker att det ser vårdslöst ut, säger experten Martin Åslund i TV 12..

SvD - 18 nov 15 kl. 21:37

Ögonvittne såg kvinna spränga sig själv

Förorten Saint Denis nära Paris är i djup chock efter onsdagens massiva polisinsats, då minst två terrorister dödades och åtta personer greps under sju timmars våldsam kamp. Invånare berättar för SvD hur de vaknade till krigsliknande scener. Hjärnan bakom terrordåden uppges ha dödats..

NSD - 06 maj 16 kl. 14:19

Tema språk i årets revy

Med scener på svenska, finska och arabiska är årets revy en hyllning till mångkulturen..

Sydöstran - 19 okt 16 kl. 18:08

Musikens sprängkraft ska lyfta Kulturkalas

På lördag tar Sölvesborg över stafettpinnen som arrangör för Blekinge Musikdag på sex olika scener. Allt inom loppet av 10 timmar..

YA - 18 nov 17 kl. 00:01

En kontinent– flera språk och scener

Hur, eller ska vi ens, tala om en afrikansk litteratur? Karolina Jeppson, författare och lärare på folkhögskolekursen ”En litterär resa genom Afrika, ställer den nödvändiga frågan..

YLE - 10 maj 17 kl. 11:00

Maria Turtschaninoff får Svenska kulturfondens stora pris

Svenska kulturfondens stora kulturpris på 20 000 euro tillfaller i år författaren Maria Turtschaninoff. Därutöver belönas sex andra aktörer som gjort en extraordinär insats på utbildningens och kulturens område. Varje år uppmärksammar Svenska kulturfonden ett antal personer som gjort en extraordinär insats på utbildningens och kulturens område genom att dela ut pris.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 06:00

Sommar i P1: Sövande om livet med en pinne

Det är han som brukar vifta med dirigentpinnen i rutan. Han har dessutom varit inblandad i det mesta som stavas svenskt musikliv. Det skulle kunna ha blivit en bra berättelse men Berglund valde att mest droppa namn..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 07:00

Sommar i P1: Maria ”Vildhjärta” Westerberg skapar sammanhang av skogens pinnar

Konstnären Maria ”Vildhjärta” Westerberg börjar med att besjäla naturen och berätta om sitt arbete med att skapa konst av pinnar och andra ting hon hittar i skogen. På köpet får vi något som är ett riktigt radioprogram..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:01

Sigrid Nurbo: ingen lätt match inne i Ulf-Lundell-gnäll-tornet

Konsten är en aktie. Förväntningarna och sammanhanget höjer dess upplevelsevärde. Men så finns där en bubbla, eller en vind som kan få kulturens vakttorn att vackla.

Kristianstadsbladet - 18 jul 18 kl. 17:03

Levande skulpturer intar Wanås

Är det en människa eller en vaxdocka? Hjälp den rör sig. Bli inte rädd om du i dagarna besöker Wanås skulpturpark och stöter på helt nya och tillfälliga verk.

Kristianstadsbladet - 18 jul 18 kl. 00:01

Inte klart med Hillfons bränneri

I veckan är det fyra månader sedan konstnären Curt Hillfon gick bort. Han hade sin ateljé i det gamla bränneriet i Maglehem. .

Kristianstadsbladet - 18 jul 18 kl. 00:01

Biblioteket kan återfå sin terrass

Det ser ut som att den stora balkongen på stadsbiblioteket öppnas för besökare. .

Kristianstadsbladet - 17 jul 18 kl. 00:01

Från Everöd till Öland: fruktig keramik

Ett äldreboende på Öland vid namn Äppelvägen, har fått ett nytt fruktträd – av keramikplattor från Everöd. Gunilla Sundström har gjort två nya offentliga utsmyckningar. .

Kristianstadsbladet - 16 jul 18 kl. 07:00

Anders Thornberg vet vad han vill att det ska stå på gravstenen

Polis, Säpochef, nu rikspolischef. Anders Thornberg är van att granskas i sin yrkesroll. Därför blir hans sommarprogram oväntat personligt och intressant..

Kristianstadsbladet - 15 jul 18 kl. 14:51

Uje Brandelius pratar fint om sjukdomen och livet

Uje Brandelius är mest känd för sin Parkinson, hävdar han själv och förklarar att han egentligen är en ganska vanlig och ospännande person. Hans sommarprat är mycket mer än så..

Kristianstadsbladet - 14 jul 18 kl. 17:00

Ren form på vidunderlig plats

Väl framme vid Sol LeWitts fem meter höga konstruktion är upplevelsen slående. Ändå kan konstkritiker Carolina Söderholm inte helt låta bli att tänka – so what?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.