Kristianstadsbladet > Kultur

Wednesday, 21 March, 21:30

Kristianstadsbladet - 18 nov 17 kl. 00:01

En kontinent– flera språk och scenerHur, eller ska vi ens, tala om en afrikansk litteratur? Karolina Jeppson, författare och lärare på folkhögskolekursen ”En litterär resa genom Afrika, ställer den nödvändiga frågan..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Jeppson, En, Afrika

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En kontinentflera , språkoch , scener
Nyheter 24 - 17 nov 15 kl. 21:28

Fantastiska scener när Wembley visade sitt stöd för Frankrike

I kväll, bara fyra dagar efter de tragiska händelserna i Paris, spelar Frankrike återigen en fotbollsmatch. Denna gång i London i en träningslandskamp mot England.LÄS MER: 9 saker vi vet om bombhotet i HannoverOch det var fina scener på Wembley innan avsparken.

Skånskan - 06 apr 17 kl. 06:00

Det tysta språkets dramatik på schemat

Tomelilla Tomelilla Kulturskola nysatsar på drama och pedagogik i skolorna med en tyst dramaturgi. ERWP.fif(0)Det utspelar sig dramatiska scener i ett klassrum på Tryde Friskola.

Nerikes Allehanda - 18 maj 17 kl. 15:16

Här spränger filmteamet bilen i luften

Spektakulära scener utspelar sig under torsdagseftermiddagen i Viby utanför Örebro. Under visst hemlighetsmakeri ska en bil sprängas - av ett filmteam..

BT - 16 apr 13 kl. 10:07

Romantisk komedi med viss gråsprängd charm

Vissa böcker i vissa genrer bygger nästan helt på ett avtal med läsaren, där författaren utlovar en viss sorts förströelse/igenkänning/njutning om läsaren går med på att läsa till slut trots att spänningen inför hur det ska gå är nerskruvad till ett minimum. Torsdagarna i parken är en sådan bok. Omslaget, baksidestexten, inledningen ?

Expressen - 23 nov 14 kl. 21:10

"Muntaris arm som spräcker någonting"

Otäcka scener utspelade sig för en stund i Milanderbyt. Inters vänsterback Dodô krockade med Sulley Muntari, vars utsträckta arm knockade honom blodig. – Jag tycker att det ser vårdslöst ut, säger experten Martin Åslund i TV 12..

SvD - 18 nov 15 kl. 21:37

Ögonvittne såg kvinna spränga sig själv

Förorten Saint Denis nära Paris är i djup chock efter onsdagens massiva polisinsats, då minst två terrorister dödades och åtta personer greps under sju timmars våldsam kamp. Invånare berättar för SvD hur de vaknade till krigsliknande scener. Hjärnan bakom terrordåden uppges ha dödats..

NSD - 06 maj 16 kl. 14:19

Tema språk i årets revy

Med scener på svenska, finska och arabiska är årets revy en hyllning till mångkulturen..

Sydöstran - 19 okt 16 kl. 18:08

Musikens sprängkraft ska lyfta Kulturkalas

På lördag tar Sölvesborg över stafettpinnen som arrangör för Blekinge Musikdag på sex olika scener. Allt inom loppet av 10 timmar..

YA - 18 nov 17 kl. 00:01

En kontinent– flera språk och scener

Hur, eller ska vi ens, tala om en afrikansk litteratur? Karolina Jeppson, författare och lärare på folkhögskolekursen ”En litterär resa genom Afrika, ställer den nödvändiga frågan..

YLE - 10 maj 17 kl. 11:00

Maria Turtschaninoff får Svenska kulturfondens stora pris

Svenska kulturfondens stora kulturpris på 20 000 euro tillfaller i år författaren Maria Turtschaninoff. Därutöver belönas sex andra aktörer som gjort en extraordinär insats på utbildningens och kulturens område. Varje år uppmärksammar Svenska kulturfonden ett antal personer som gjort en extraordinär insats på utbildningens och kulturens område genom att dela ut pris.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 13:00

Vem var Curt Hillfon? – konstnärens liv i bilder

Vem var Curt Hillfon? Våra fotografer och reportrar mötte honom flera gånger genom åren. Här är några av bilderna från deras möten..

Kristianstadsbladet - Igår: 19:00

”Curre är nog den mest färgstarka person vi har haft i Maglehem”

Konstnären Curt Hillfon avled i måndags efter en tids sjukdom. ”En färgstark och älskad person. Det här är en stor förlust för Maglehem", säger Gösta Eklund, i Maglehems kulturförening..

Kristianstadsbladet - Igår: 19:00

Sune Johannesson: ”Curt Hillfon var konstnär med stort K”

Curt Hillfon (1943-2018) var en av de absolut största konstnärerna på Österlen, ett konstnärskap där hela livet ingick. Kulturredaktören Sune Johannesson minns. .

Kristianstadsbladet - Igår: 17:03

Konstnären Curt Hillfon död

Konstnären Curt Hillfon, Maglehem, är död. Han avled på måndagen, 74 år gammal..

Kristianstadsbladet - 17 mar 18 kl. 01:00

Paul Auster: ”4321”

Paul Austers ”4321” är en enormt uppslags- och infallsrik roman, men i sin strävan att berätta allt kommer den att stanna vid att berätta bara för mycket, anser recensenten Christian Swalander..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 01:00

Ida Linde: ”Mördarens mamma”

Obarmhärtigt skärskådar Ida Linde i sin nya roman en mammas tillvaro efter att hennes son mördat ett annat barn. Den lyriska diskbänksrealismen skänker det mörka motivet ett litterärt skimmer som inger respekt..

Kristianstadsbladet - Igår: 11:55

Dylan och den ständiga flykten

Tre gånger om året möts de i en kontorslokal för att frossa i deras gemensamma hjälte: Bob Dylan! Men livet för de medelålders männen håller på att ändras på flera vis, lyckas också de att förändra sig? Kulturredaktören Sune Johannesson ser nya Malmöpjäsen ”Dylansällskapet”.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 13:55

Svanholm Singers med kraft och känsla

Manskören från Lund, Svanholm Singers, bjöd på en rik och variationsrik konsert i söndags i Simrishamn. Musikskribenten Mattias Gejrot fick höra både nya verk och visor, kraftfullt och poetiskt. Men kanske var det väl många stycken?.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:00

Snyggt och blankt om Silvana Imam

Fotoboken ”Silvana” har som viktigaste uppgift att manifestera stjärnan Silvana Imams storhet, tycker Lena Kvist..

Kristianstadsbladet - 17 mar 18 kl. 00:09

"Äntligen ser jag vad Bergmans Gudstrilogi betyder för mig”

I augusti förra året befann sig författaren Kristofer Flensmarck på Fårö som stipendiat vid Bergmangårdarna. Om dagarna satt han och skrev i Ingmar Bergmans arbetsrum, blickade ut över havet och reste in i 60-talets klassiska Gudstrilogi som han länge känt samhörighet med. Och plötsligt en dag förstod han vad trilogin har handlat om för honom.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.