Kristianstadsbladet > Kultur

Friday, 14 December, 02:53

Kristianstadsbladet - 18 nov 17 kl. 00:01

En kontinent– flera språk och scenerHur, eller ska vi ens, tala om en afrikansk litteratur? Karolina Jeppson, författare och lärare på folkhögskolekursen ”En litterär resa genom Afrika, ställer den nödvändiga frågan..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Jeppson, En, Afrika

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En kontinentflera , språkoch , scener
Nyheter 24 - 17 nov 15 kl. 21:28

Fantastiska scener när Wembley visade sitt stöd för Frankrike

I kväll, bara fyra dagar efter de tragiska händelserna i Paris, spelar Frankrike återigen en fotbollsmatch. Denna gång i London i en träningslandskamp mot England.LÄS MER: 9 saker vi vet om bombhotet i HannoverOch det var fina scener på Wembley innan avsparken.

Skånskan - 18 okt 18 kl. 10:00

Hassen Khemiri når nya språkliga höjder

Litteratur/recension BOK
Pappaklausulen
Författare: Jonas Hassen Khemiri
Förlag: Albert BonniersI Jonas Hassen Khemiris nya roman Pappaklausulen skildras en familjekonstellation ur skiftande perspektiv.
Ett centralt motiv i boken är relationen mellan fadern som lämnat Sverige och sonen som upplåter sitt kontor i Stockholm för inhysa pappan vid dennes glesa men återkommande besök.
Han tar även hand om sådant som har med faderns ekonomiska förehavanden att göra.

Skånskan - 06 apr 17 kl. 06:00

Det tysta språkets dramatik på schemat

Tomelilla Tomelilla Kulturskola nysatsar på drama och pedagogik i skolorna med en tyst dramaturgi. ERWP.fif(0)Det utspelar sig dramatiska scener i ett klassrum på Tryde Friskola.

Nerikes Allehanda - 18 maj 17 kl. 15:16

Här spränger filmteamet bilen i luften

Spektakulära scener utspelar sig under torsdagseftermiddagen i Viby utanför Örebro. Under visst hemlighetsmakeri ska en bil sprängas - av ett filmteam..

BT - 16 apr 13 kl. 10:07

Romantisk komedi med viss gråsprängd charm

Vissa böcker i vissa genrer bygger nästan helt på ett avtal med läsaren, där författaren utlovar en viss sorts förströelse/igenkänning/njutning om läsaren går med på att läsa till slut trots att spänningen inför hur det ska gå är nerskruvad till ett minimum. Torsdagarna i parken är en sådan bok. Omslaget, baksidestexten, inledningen ?

Expressen - 23 nov 14 kl. 21:10

"Muntaris arm som spräcker någonting"

Otäcka scener utspelade sig för en stund i Milanderbyt. Inters vänsterback Dodô krockade med Sulley Muntari, vars utsträckta arm knockade honom blodig. – Jag tycker att det ser vårdslöst ut, säger experten Martin Åslund i TV 12..

SvD - 18 nov 15 kl. 21:37

Ögonvittne såg kvinna spränga sig själv

Förorten Saint Denis nära Paris är i djup chock efter onsdagens massiva polisinsats, då minst två terrorister dödades och åtta personer greps under sju timmars våldsam kamp. Invånare berättar för SvD hur de vaknade till krigsliknande scener. Hjärnan bakom terrordåden uppges ha dödats..

NSD - 06 maj 16 kl. 14:19

Tema språk i årets revy

Med scener på svenska, finska och arabiska är årets revy en hyllning till mångkulturen..

Sydöstran - 19 okt 16 kl. 18:08

Musikens sprängkraft ska lyfta Kulturkalas

På lördag tar Sölvesborg över stafettpinnen som arrangör för Blekinge Musikdag på sex olika scener. Allt inom loppet av 10 timmar..

YA - 18 nov 17 kl. 00:01

En kontinent– flera språk och scener

Hur, eller ska vi ens, tala om en afrikansk litteratur? Karolina Jeppson, författare och lärare på folkhögskolekursen ”En litterär resa genom Afrika, ställer den nödvändiga frågan..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Kulturvecka med operett och musik

Julkonserter även denna vecka, som Hesslekörens konsert på söndag i Hässleholm. Men nu börjar också julen sätta avtryck i radio och tv. Kulturredaktören Sune Johannesson blickar framåt och tänker bland annat fira Liv Ullmann på söndag.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

”Känner du till en trakts rötter är det lättare att känna sig hemma”

”Den är föreningens ryggrad.” Säger Barbro Mellander, ordförande i Föreningen Gamla Christianstad, om den årsbok som just nu är på väg ut till medlemmarna. I år med ett innehåll från en 1700-talsresenär till militärmusik och konsten i Rådhuset..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Lucka 14: Vi söker en filmtitel

Idag söker vi rätt svar i Kulturkalenders 14:e lucka. Och det är en filmtitel som vi frågar efter, där 4 juli är en ledtråd. Fina priser väntar den som till slut får ihop meningen vi söker..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Historiens och hembygdens vikt. Men det var inte bättre förr

Mög-Jeppa, kalaskokerskan Astrid och smeden John. Det är tre personer som Yvonne Palm Lundström kommer ihåg från sin egen hembygd vid Råbelövssjön, och som finns med i hennes nya minnesbok. ”Med min bok vill jag att man ska komma ihåg, men också inse att det inte var bättre förr.

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Alex Schulmans familjeberättelse går in på boktoppen

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu..

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Stackars vinnare! Tingsvall visar medaljens baksida

En välskriven och angelägen motbild då elitidrottens ideal ses som positiva. Det anser litteraturkritikern Jimmy Vulovic om ”Allt jag förlorade genom att vinna” av tidigare handbollsproffset Albin Tingsvall..

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Från krigets Syrien till småländska Åseda

”Selamlik” handlar om en ung man som hittar hemlig kärlek på hamam i Damaskus, ständigt rädd för att bli avslöjad eftersom han älskar män. Recensenten Rebecka Åhlund har läst en hjärtekrossande och rolig berättelse om flykt..

Kristianstadsbladet - Igår: 15:49

Michelle Obamas historia är en rättfram och ärlig berättelse

Michelle Obamas självbiografi ”Min historia” skulle kunna bli ännu en berättelse om den amerikanska drömmen. Men hon är klokare än så, konstaterar vår recensent Thomas Kjellgren som läst en rättfram och ärlig berättelse..

Kristianstadsbladet - Igår: 13:13

"Skam"-författaren: "Vi sov aldrig"

För ett och ett halvt år sedan tog det slut – för gott. Men för den som fortfarande sörjer och saknar "Skam"-universumet finns viss tröst. Manusförfattaren Julie Andem lät sig till sist övertalas att ge ut berättelsen om Eva, Noora, Isak och Sana i bokform..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 15:49

Arnaldur Indriðasons nya deckare är en underhållande historielektion

Arnaldur Indriðason fortsätter att skildra andra världskrigets Island med en rapp deckare. Recensenten Joel Sjöö tackar för lektionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.