Kristianstadsbladet > Kultur

Friday, 15 December, 11:18

Kristianstadsbladet - 18 nov 17 kl. 00:01

En kontinent– flera språk och scenerHur, eller ska vi ens, tala om en afrikansk litteratur? Karolina Jeppson, författare och lärare på folkhögskolekursen ”En litterär resa genom Afrika, ställer den nödvändiga frågan..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Jeppson, En, Afrika

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En kontinentflera , språkoch , scener
Nyheter 24 - 17 nov 15 kl. 21:28

Fantastiska scener när Wembley visade sitt stöd för Frankrike

I kväll, bara fyra dagar efter de tragiska händelserna i Paris, spelar Frankrike återigen en fotbollsmatch. Denna gång i London i en träningslandskamp mot England.LÄS MER: 9 saker vi vet om bombhotet i HannoverOch det var fina scener på Wembley innan avsparken.

Skånskan - 06 apr 17 kl. 06:00

Det tysta språkets dramatik på schemat

Tomelilla Tomelilla Kulturskola nysatsar på drama och pedagogik i skolorna med en tyst dramaturgi. ERWP.fif(0)Det utspelar sig dramatiska scener i ett klassrum på Tryde Friskola.

Nerikes Allehanda - 18 maj 17 kl. 15:16

Här spränger filmteamet bilen i luften

Spektakulära scener utspelar sig under torsdagseftermiddagen i Viby utanför Örebro. Under visst hemlighetsmakeri ska en bil sprängas - av ett filmteam..

BT - 16 apr 13 kl. 10:07

Romantisk komedi med viss gråsprängd charm

Vissa böcker i vissa genrer bygger nästan helt på ett avtal med läsaren, där författaren utlovar en viss sorts förströelse/igenkänning/njutning om läsaren går med på att läsa till slut trots att spänningen inför hur det ska gå är nerskruvad till ett minimum. Torsdagarna i parken är en sådan bok. Omslaget, baksidestexten, inledningen ?

Expressen - 23 nov 14 kl. 21:10

"Muntaris arm som spräcker någonting"

Otäcka scener utspelade sig för en stund i Milanderbyt. Inters vänsterback Dodô krockade med Sulley Muntari, vars utsträckta arm knockade honom blodig. – Jag tycker att det ser vårdslöst ut, säger experten Martin Åslund i TV 12..

SvD - 18 nov 15 kl. 21:37

Ögonvittne såg kvinna spränga sig själv

Förorten Saint Denis nära Paris är i djup chock efter onsdagens massiva polisinsats, då minst två terrorister dödades och åtta personer greps under sju timmars våldsam kamp. Invånare berättar för SvD hur de vaknade till krigsliknande scener. Hjärnan bakom terrordåden uppges ha dödats..

NSD - 06 maj 16 kl. 14:19

Tema språk i årets revy

Med scener på svenska, finska och arabiska är årets revy en hyllning till mångkulturen..

Sydöstran - 19 okt 16 kl. 18:08

Musikens sprängkraft ska lyfta Kulturkalas

På lördag tar Sölvesborg över stafettpinnen som arrangör för Blekinge Musikdag på sex olika scener. Allt inom loppet av 10 timmar..

YA - 18 nov 17 kl. 00:01

En kontinent– flera språk och scener

Hur, eller ska vi ens, tala om en afrikansk litteratur? Karolina Jeppson, författare och lärare på folkhögskolekursen ”En litterär resa genom Afrika, ställer den nödvändiga frågan..

YLE - 10 maj 17 kl. 11:00

Maria Turtschaninoff får Svenska kulturfondens stora pris

Svenska kulturfondens stora kulturpris på 20 000 euro tillfaller i år författaren Maria Turtschaninoff. Därutöver belönas sex andra aktörer som gjort en extraordinär insats på utbildningens och kulturens område. Varje år uppmärksammar Svenska kulturfonden ett antal personer som gjort en extraordinär insats på utbildningens och kulturens område genom att dela ut pris.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Podden som tar USA:s politik på allvar

Podden Intercepted ger en bred bild av den politik som det skrivs massor om världen runt, den amerikanska. Den är veckans tips, tillsammans med tre andra aktuella tips..

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Europas viktiga vägval

Har Europa en framtid? Hur ser den isåfall ut; enad och öppen eller tvärtom, splittrad och med stängda gränser? Läraren och kulturskribenten Nils Nilsson, Kristianstad, reste i somras runt på de europeiska vägarna och inser alltmer att han vill leva i Europa.

Kristianstadsbladet - Igår: 00:09

Galleri Wallner, Simris: Gert Aspelin & Emma Karp Lundström

Årets sista utställning på Galleri Thomas Wallner lyfter fram två Österlenmålare, Gert Aspelin och Emma Karp Lundström. Konstskribenten Carolina Söderholm imponeras av båda, där inte minst Aspelins klangbotten av egna minnen berör..

Kristianstadsbladet - Igår: 13:25

Tio punkter mot trakasserier inom scenkonsten

En månad efter uppropet från kvinnliga skådespelare om övergrepp presenterar kulturministern ett åtgärdsprogram i tio punkter för att komma till rätta med problemen inom kulturområdet..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:00

Olle övertygar från andra sidan

Kristianstadsbladet - I förrgår: 16:49

Lars Andersson: ”Salome Alexandra”

I Lars Anderssons nya kortroman dyker Jesus välkända gestalt upp i Alexandria och Jerusalem, 80 år före vår tideräkning. Martin Lagerholm har läst en anakronistisk passionshistoria fylld av mening..

Kristianstadsbladet - 12 dec 17 kl. 00:10

Julia Werup: ”Ensamma mäns död”

När Jacques Werups dotter Julia Werup debuterar med ”Ensamma mäns död” finner kulturskribenten och författaren Felicia Stenroth en klassisk diktsamling, där sorgen efter pappans död är det som drabbar mest..

Kristianstadsbladet - 11 dec 17 kl. 21:00

Bromöllas Mat-Tina släpper ny kokbok

Anne-Christine Nilsson, mer känd som ”Mat-Tina i Gualöv”, har gjort sitt namn känt både som hemkunskapslärare och genom matlagningskurser. Nu samlar hon alla materfarenheter i en kokbok. .

Kristianstadsbladet - 09 dec 17 kl. 10:00

Comeback för sommarteater nästa år

Sommarteatern i Yngsjö är tillbaka nästa år. Föreningen Teaterlogen i Yngsjö får bidrag för att sätta upp ”Vem är rädd för Virginia Wolf”. Även Spelplats Vinbäcken är tillbaka..

Kristianstadsbladet - 09 dec 17 kl. 00:09

Joan Didion: ”Anteckningar”

Joan Didions anteckningar om 1970-talets USA kan hjälpa oss att se nuet tydligare, tycker kulturskribenten Maria Store efter att ha läst ”Anteckningar”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.