SVT > Kultur

Monday, 18 December, 19:41

Liknande nyheter

Taggar: Gamle, lärarenom , Rikard, Wolff, Känslig, empatiskoch , hyperintelligent
Kristianstadsbladet - 10 mar 13 kl. 13:08

Sångläraren hyllar Robin efter segern

Foto: Annica Jönsson
Robin Stjernbergs sånglärare från gymnasietiden är inte förvånad att den gamle adepten nu vunnit Melodifestivalen. Men nervös var hon ändå.
- Jag satt så klart och tittade i går och höll på att kissa på mig så spännande det var.

SN - 22 maj 16 kl. 22:41

Gamle kartläsaren fick mersmak

För andra året i rad arrangerade SMK Nyköping deltävlingar i den svenska sprintserien. Årets upplaga, som samlade såväl rally- som rallycrossbilar, gav comebackande hemmaföraren Peter Johansson ordentlig mersmak..

BT - 04 mar 12 kl. 09:39

Och han reste sig igen..,.

Rockabilly mot etnopop, visa mot schlager, en banan mot ett pojkband. Det kan inte ha varit lätt att vara vadslagningsfirma inför Andra chansen. Många trodde nog att Sean Banan skulle gå vidare till Globen.

Nyheter 24 - 25 feb 14 kl. 17:31

Åkessons lärare: "Jimmie umgicks med fel personer"Invandringen i Sölvesborg

SÖLVESBORG. De senaste dagarna har handlat om barndomsminnen och påstådda lögner för Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. I en intervju i SVT-programmet "Nyfiken på partiledaren" pratade han med terapeuten Poul Perris om sin uppväxt.

Skånskan - 26 feb 16 kl. 14:39

Stor förväntan men ingen upplösning

Recension Bok
Fader vår
Av: Inger Edelfeldt
Förlag: NorstedtsInger Edelfeldt är en mycket erfaren författare med en stor produktion bakom sig. Den rymmer vuxenromaner, ungdomsböcker, bilderböcker, tecknade serier och en del annat. Edelfeldt har många strängar på sin lyra och hennes specialitet är utan tvekan inträngande psykologiska porträtt och berättelser där invanda rutiner sätts ur spel.

Sydsvenskan - 01 dec 13 kl. 06:30

Mingelfest med foting får vänta till på fredag

FRÅGA: När jag växte upp gicks det på cocktail-parties. Nu har det minglats under ett par årtionden. När inföll det första cocktail-partyt?

YA - 12 apr 14 kl. 04:00

Bryssel - vän eller fiende?

Förra gången var för fem år sedan. Inte ens hälften av de röstberättigade i Sverige bemödade sig om att gå till valurnan. Då var det ändå en framgång i jämförelse med tidigare val.

Sydsvenskan - 22 aug 14 kl. 05:30

Sorg utan färg

I augusti 2006, när den israeliske författaren David Grossman höll på att färdigställa sin stora roman om sexdagarskriget, dödades hans tjugoårige son Uri under militärtjänstgöring i södra Libanon. ”På flykt från ett sorgebud” gavs ut två år senare. Skräcken för att förlora ett barn i det krig som under otaliga namn pågått sedan åtminstone 1967 löper som en röd glödtråd genom romanens sömnlöshet.

DalaDemokraten - 14 jan 16 kl. 17:08

"Dala-Demokraten är starkare"

Jag känner inte igen mig i den gamle lokföraren Leif Lindströms beskrivning av skillnaden mellan DT och DD i hans insändare om medieklimatet. LÄS Lindströms insändare här ..

Sydöstran - 27 mar 17 kl. 06:03

"Kapitalförstöring utan dess like"

Den gamle läraren och fackbasen Ulf Löhbern är kritisk mot planerna att riva Skogsgårdsskolan och ersätta den med en ny 4-9-skola..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Sigrid Combüchen och Tove Folkesson är två av årets Bonnierstipendiater

Författarna Sigrid Combüchen, Tove Folkesson, Gunnar D. Hansson, Agneta Pleijel och Nils Håkanson tilldelas i år 100 000 kronor var ur Albert Bonniers stipendiefond, enligt ett pressmeddelande..

SVT - 30 minuter sedan

Adam Pålsson: Jag fick skapa min egen Ted

Ted Gärdestad var en av Sveriges största artister, med enorma framgångar men också djupa personliga kriser. Hur gör man en rättvisande film om en person som hundratusentals svenskar hade sin egen bild av? Och hur tungt väger sanningen?.

SVT - 30 minuter sedan

Stumfilmsestetik och skuggspel: Gösta Berlings saga synliggör ondskan i oss alla

Selma Lagerlöf debuterade år 1891 med romanen Gösta Berlings saga om den alkoholiserade Gösta Berling och den goda Majorskan på Ekeby Gård. Nu sätts den upp som pjäs på Göteborgs Stadsteater i regi av Rikard Lekander..

SVT - 1 timme sedan

Nya filmstöd satsar på kvalitet, kompetens och mångfald

Från och med nästa år kommer ett förnyat stödsystem för utveckling och produktion av svensk film införas. Det här med syfte att styra svensk filmproduktion mot högre kvalitet och större mångfald..

SVT - 4 timmar sedan

Shinee-sångare död

Den sydkoreanske popartisten Kim Jong-Hyun är död. Han blev 27 år gammal..

SVT - 3 timmar sedan

Jazzsångerskan Keely Smith har gått bort

Den amerikanska sångerskan Keely Smith är död. Hon avled på lördagen i sviterna av hjärtsvikt, 89 år gammal..

SVT - 5 timmar sedan

Mångfalden brister på Nordens statliga kulturinstutioner

Antalet anställda med utländsk bakgrund vid nordens statligt finansierade kulturinstitutioner har ökat – men inte i samma takt som befolkningen i stort. Det visar en ny rapport från Kulturanalys Norden..

SVT - 6 timmar sedan

Oscarsvinnare gör dokumentär om Weinstein

Det är brittiske Simon Chinn, som bland annat fick en Oscar för sitt arbete med svenska Malik Bendjellouls dokumentär ”Searching for Sugar Man” 2013, som ska producera dokumentären om Harvey Weinstein..

SVT - 8 timmar sedan

Kvinnornas protestklädsel under gala kritiseras av McGowan

Meryl Streep är en av de kvinnliga skådespelare som meddelat att de under Golden Globes-galan i januari kommer att bära svarta kläder i protest mot höstens avslöjanden om sexuella trakasserier i Hollywood. Men Streep kritiseras nu hårt av skådespelaren Rose McGowan: ”Er tystnad är problemet. Ni tar emot ett falskt pris och ser inte till att något verkligen förändras.

SVT - 8 timmar sedan

Rickard Olsson slutar som programledare för Vem vet mest

Rickard Olsson, mångårig programledare för frågesportsprogrammet Vem vet mest, väljer nu att avsluta programledaruppdraget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.