SVT > Kultur

Tuesday, 20 March, 06:54

SVT - 17 nov 17 kl. 17:42

Gamle läraren om Rikard Wolff: ”Känslig, empatisk och hyperintelligent”Leif Olsson var Rikard Wolffs lärare när han studerade på Skara Skolscen 1979. Han minns en brådmogen och stillsam elev som var en mångsidig konstnär..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Rikard Wolff, Olsson, Rikard Wolffs, Skara Skolscen

Dela artikeln

235 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gamle, lärarenom , Rikard, Wolff, Känslig, empatiskoch , hyperintelligent
Kristianstadsbladet - 10 mar 13 kl. 13:08

Sångläraren hyllar Robin efter segern

Foto: Annica Jönsson
Robin Stjernbergs sånglärare från gymnasietiden är inte förvånad att den gamle adepten nu vunnit Melodifestivalen. Men nervös var hon ändå.
- Jag satt så klart och tittade i går och höll på att kissa på mig så spännande det var.

SN - 22 maj 16 kl. 22:41

Gamle kartläsaren fick mersmak

För andra året i rad arrangerade SMK Nyköping deltävlingar i den svenska sprintserien. Årets upplaga, som samlade såväl rally- som rallycrossbilar, gav comebackande hemmaföraren Peter Johansson ordentlig mersmak..

BT - 04 mar 12 kl. 09:39

Och han reste sig igen..,.

Rockabilly mot etnopop, visa mot schlager, en banan mot ett pojkband. Det kan inte ha varit lätt att vara vadslagningsfirma inför Andra chansen. Många trodde nog att Sean Banan skulle gå vidare till Globen.

Nyheter 24 - 25 feb 14 kl. 17:31

Åkessons lärare: "Jimmie umgicks med fel personer"Invandringen i Sölvesborg

SÖLVESBORG. De senaste dagarna har handlat om barndomsminnen och påstådda lögner för Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. I en intervju i SVT-programmet "Nyfiken på partiledaren" pratade han med terapeuten Poul Perris om sin uppväxt.

Skånskan - 26 feb 16 kl. 14:39

Stor förväntan men ingen upplösning

Recension Bok
Fader vår
Av: Inger Edelfeldt
Förlag: NorstedtsInger Edelfeldt är en mycket erfaren författare med en stor produktion bakom sig. Den rymmer vuxenromaner, ungdomsböcker, bilderböcker, tecknade serier och en del annat. Edelfeldt har många strängar på sin lyra och hennes specialitet är utan tvekan inträngande psykologiska porträtt och berättelser där invanda rutiner sätts ur spel.

Sydsvenskan - 01 dec 13 kl. 06:30

Mingelfest med foting får vänta till på fredag

FRÅGA: När jag växte upp gicks det på cocktail-parties. Nu har det minglats under ett par årtionden. När inföll det första cocktail-partyt?

YA - 12 apr 14 kl. 04:00

Bryssel - vän eller fiende?

Förra gången var för fem år sedan. Inte ens hälften av de röstberättigade i Sverige bemödade sig om att gå till valurnan. Då var det ändå en framgång i jämförelse med tidigare val.

Sydsvenskan - 22 aug 14 kl. 05:30

Sorg utan färg

I augusti 2006, när den israeliske författaren David Grossman höll på att färdigställa sin stora roman om sexdagarskriget, dödades hans tjugoårige son Uri under militärtjänstgöring i södra Libanon. ”På flykt från ett sorgebud” gavs ut två år senare. Skräcken för att förlora ett barn i det krig som under otaliga namn pågått sedan åtminstone 1967 löper som en röd glödtråd genom romanens sömnlöshet.

DalaDemokraten - 14 jan 16 kl. 17:08

"Dala-Demokraten är starkare"

Jag känner inte igen mig i den gamle lokföraren Leif Lindströms beskrivning av skillnaden mellan DT och DD i hans insändare om medieklimatet. LÄS Lindströms insändare här ..

Sydöstran - 27 mar 17 kl. 06:03

"Kapitalförstöring utan dess like"

Den gamle läraren och fackbasen Ulf Löhbern är kritisk mot planerna att riva Skogsgårdsskolan och ersätta den med en ny 4-9-skola..

Fler nyheter från SVT

SVT - 11 timmar sedan

Experterna splittrade inför beslutet att stoppa uthyrningen av burkinis i Mjölby

Burkini – ett sätt att få alla flickor att lära sig simma, eller ett verktyg i hedersförtryckets tjänst? Badhuset i Mjölby slutar hyra ut den heltäckande baddräkten, men experterna har olika syn på hur lyckat beslutet är..

SVT - 11 timmar sedan

Burkinin: Ett symboliskt laddat plagg för kvinnlig frigörelse – eller förtryck?

En del svenska simhallar erbjuder burkini till försäljning eller uthyrning. En av dessa har varit Lundbybadet i Mjölby, men under måndagen fattades beslut i kommunen att förbjuda simhallen från att hyra ut badplagget. Det för att burkinin anses oförenlig med kommunens normer och värderingar..

SVT - 11 timmar sedan

Oppositionskritik mot ”nationella mål” i proposition för Kulturskolan

Regeringens proposition för Kulturskolan innehåller tre huvuddrag med fokus på utveckling, kompetenshöjning och nationell samordning. Men Cecilia Magnusson, moderat ledamot i Kulturutskottet, är kritiskt till förslagets formulering kring nationella mål för undervisningen. – Statens uppgift är att stödja, men med nationella mål – då styr man, säger hon till Kulturnyheterna..

SVT - 15 timmar sedan

Kulturhuset Stadsteatern: Benny Fredriksson avslutade själv sitt liv

Benny Fredriksson, Kulturhuset stadsteaterns förre vd, avled i helgen vid 58 års ålder. Nu meddelar Kulturhuset i ett pressmeddelande att kulturinstitutionens före detta ledare själv avslutade sitt liv.  – Det är en stor tragedi, säger Sture Carlsson, VD Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande..

SVT - 15 timmar sedan

Facebook ber om ursäkt efter ha stoppat Delacroix-målning

1800-tals målningen Friheten på barrikaderna visar en kvinnas bara bröst. Det fick Facebook att reagera och stoppa ett reklamblad för en pjäs där målningen syntes. Nu har Facebook bett om ursäkt och kallar blockeringen av bilden ett misstag..

SVT - 16 timmar sedan

Satsning på lärarkompetens i regeringsförslag för Kulturskolan

En höjning av kompetensen för lärarna inom Kulturskolan för att kunna bredda utbildningarna och förbättrad tillgång av verksamheten i hela landet. Det är två av förslagen i den nationella strategi för verksamhetens framtid som utarbetats av regeringen..

SVT - 17 timmar sedan

Pussy Riots nya låt går till attack mot det ryska valet

Hård kritik mot korruption, censur och demokratisk nedmontering ackompanjerat av tunga beats. Med den nya låten Elections går punkprovokatörerna Pussy Riot till attack mot helgens val i Ryssland, där president Vladimir Putin blev omvald..

SVT - 19 timmar sedan

Danska museer slår larm: mögel hotar tusentals kulturarv

Flera danska museer har drabbats av mögel under senaste åren. Nu slår de larm om att tusentals kulturarv är hotade att brytas ned och förstöras..

SVT - 22 timmar sedan

Cirque du Soleil-akrobat död efter fall

En manlig akrobat i den berömda nycirkusen Cirque du Soleil har omkommit efter ett fall under en föreställning i Tampa i Florida i lördags, rapporterar The Hollywood Reporter..

SVT - 23 timmar sedan

Premiär för barnens Littfest

På söndagen avslutades litteraturfestivalen Littfest och bokveckan i Umeå. För första gången på Littfest var det barnen som stod i centrum, och de fick tillfälle att träffa en livs levande barnboksförfattare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.