SVT > Kultur

Thursday, 18 October, 12:11

Liknande nyheter

Taggar: Gamle, lärarenom , Rikard, Wolff, Känslig, empatiskoch , hyperintelligent
Kristianstadsbladet - 10 mar 13 kl. 13:08

Sångläraren hyllar Robin efter segern

Foto: Annica Jönsson
Robin Stjernbergs sånglärare från gymnasietiden är inte förvånad att den gamle adepten nu vunnit Melodifestivalen. Men nervös var hon ändå.
- Jag satt så klart och tittade i går och höll på att kissa på mig så spännande det var.

SN - 22 maj 16 kl. 22:41

Gamle kartläsaren fick mersmak

För andra året i rad arrangerade SMK Nyköping deltävlingar i den svenska sprintserien. Årets upplaga, som samlade såväl rally- som rallycrossbilar, gav comebackande hemmaföraren Peter Johansson ordentlig mersmak..

BT - 04 mar 12 kl. 09:39

Och han reste sig igen..,.

Rockabilly mot etnopop, visa mot schlager, en banan mot ett pojkband. Det kan inte ha varit lätt att vara vadslagningsfirma inför Andra chansen. Många trodde nog att Sean Banan skulle gå vidare till Globen.

Nyheter 24 - 25 feb 14 kl. 17:31

Åkessons lärare: "Jimmie umgicks med fel personer"Invandringen i Sölvesborg

SÖLVESBORG. De senaste dagarna har handlat om barndomsminnen och påstådda lögner för Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. I en intervju i SVT-programmet "Nyfiken på partiledaren" pratade han med terapeuten Poul Perris om sin uppväxt.

Skånskan - 26 feb 16 kl. 14:39

Stor förväntan men ingen upplösning

Recension Bok
Fader vår
Av: Inger Edelfeldt
Förlag: NorstedtsInger Edelfeldt är en mycket erfaren författare med en stor produktion bakom sig. Den rymmer vuxenromaner, ungdomsböcker, bilderböcker, tecknade serier och en del annat. Edelfeldt har många strängar på sin lyra och hennes specialitet är utan tvekan inträngande psykologiska porträtt och berättelser där invanda rutiner sätts ur spel.

Sydsvenskan - 01 dec 13 kl. 06:30

Mingelfest med foting får vänta till på fredag

FRÅGA: När jag växte upp gicks det på cocktail-parties. Nu har det minglats under ett par årtionden. När inföll det första cocktail-partyt?

YA - 12 apr 14 kl. 04:00

Bryssel - vän eller fiende?

Förra gången var för fem år sedan. Inte ens hälften av de röstberättigade i Sverige bemödade sig om att gå till valurnan. Då var det ändå en framgång i jämförelse med tidigare val.

Sydsvenskan - 22 aug 14 kl. 05:30

Sorg utan färg

I augusti 2006, när den israeliske författaren David Grossman höll på att färdigställa sin stora roman om sexdagarskriget, dödades hans tjugoårige son Uri under militärtjänstgöring i södra Libanon. ”På flykt från ett sorgebud” gavs ut två år senare. Skräcken för att förlora ett barn i det krig som under otaliga namn pågått sedan åtminstone 1967 löper som en röd glödtråd genom romanens sömnlöshet.

DalaDemokraten - 14 jan 16 kl. 17:08

"Dala-Demokraten är starkare"

Jag känner inte igen mig i den gamle lokföraren Leif Lindströms beskrivning av skillnaden mellan DT och DD i hans insändare om medieklimatet. LÄS Lindströms insändare här ..

Sydöstran - 27 mar 17 kl. 06:03

"Kapitalförstöring utan dess like"

Den gamle läraren och fackbasen Ulf Löhbern är kritisk mot planerna att riva Skogsgårdsskolan och ersätta den med en ny 4-9-skola..

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Turkiske fotografen Ara Güler har gått bort

Den turkiska fotografen Ara Güler har gått bort vid 90 års ålder. Under sin livstid blev han framförallt känd för sina karaktäristiska foton av Istanbul som gestaltar stadens utveckling under nästan ett halvt sekel..

SVT - 1 timme sedan

”Fortnite” stämmer youtubers för fusk

Amerikanska Epic Games, som ligger bakom succéspelet ”Fortnite” drar två youtubers inför domstol, skriver spelsajten Polygon..

SVT - 3 timmar sedan

Konstnären Sophie Calle engagerade världsartister att skriva musik till hennes döda katt

Den franska konstnären och fotografen Sophie Calle har låtit sammanlagt 38 musiker, däribland Pharrell Williams, Jarvis Cooper och Bono, skriva musik till sin nya utställning som öppnade i förra veckan. Uppgiften: Att tillägna låtarna till hennes döda katt..

SVT - 4 timmar sedan

Orange is the new black lägger ner

Tråkiga nyheter för Orange is the new black-fans. Den kommande säsong sju blir även seriens sista bekräftar skådespelarna i ett klipp på Twitter..

SVT - 9 timmar sedan

Banksy efter konstkuppen: Auktionshuset visste ingenting

Närmare två veckor efter konstnären Banksys kupp på auktionshuset Sotheby’s i London kommer han nu med en mer utförlig förklaring. Han har publicerat ett nytt längre videoklipp som visar hur den, enligt honom, misslyckade kuppen var tänkt att det skulle gå. ”Vissa tror att auktionshuset var med på det, det var de inte”, skriver han på Instagram..

SVT - 14 timmar sedan

Cambridge Analytica-avslöjare får Stieg Larsson-priset

Årets vinnare av Stieg Larsson-priset är brittiska journalisten och författaren Carole Cadwalladr, för sin ledande roll i Cambridge Analytica-avslöjandet..

SVT - 16 timmar sedan

Förra årets sommarplåga slår sju världsrekord – listas i Guinness

Luis Fonsi och Daddy Yankees låt Despacito blev en hit. När Justin Bieber gjorde en mix blev den ännu större och sedan dess har den även gjorts i duett på mandarin tillsammans med JJ Lin för att nå den kinesiska marknaden. Nu meddelar artisten via Instagram att Despacito hamnat i Guinness rekordbok flera gånger om..

SVT - 17 timmar sedan

Filmrecension: Lyrro

Lyrro är ojämn som en småpackad krogshow, en kärvande mix av iakttagelser och lyteskomik. Trubbig och trött men med enstaka ljusglimtar, tycker Kulturnyheternas Fredrik Sahlin..

SVT - 17 timmar sedan

”Underbarnet” har blivit vuxen i Stockholm – Daniel Harding stannar som chefsdirigent för Sveriges Radios symfoniorkester

Idag blev det officiellt. Sveriges Radios Symfoniorkester brittiske chefsdirigent, Daniel Harding har skrivit på för ytterligare fem år på posten..

SVT - 20 timmar sedan

Kinesiska ambassaden trappar upp tonläget mot svenska medier

En manifestation hålls utanför kinesiska ambassaden i Stockholm för att uppmärksamma att den svensk-kinesiske förläggaren har suttit fängslad i tre år. Samtidigt har ambassaden det senaste halvåret trappat upp tonläget mot både medier och politiker, menar Expressens kulturchef Karin Olsson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.