GöteborgsPosten > Kultur

Saturday, 20 October, 04:54

GöteborgsPosten - 17 nov 17 kl. 16:26

Varför så tyst om de största problemen?Några av världens mäktigast ledare är i Göteborg. Göteborgs-Postens kulturchef Björn Werner undrar varför det är så tyst, varför vi kan tillåta oss att uppröras över direkt abnorma beteenden, som nazism och övergrepp, men inte själva samhällets fundament..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborg, postens, Björn Werner

Dela artikeln

83 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför , tystom de största , problemen
Sydsvenskan - 24 nov 11 kl. 00:05

"Femklövern förstår inte problemen"

Det allvarliga läget för Skånes universitetssjukhus, Sus, har aktualiserats vid en rad tillfällen under året.
Efter många års neddragningar har det blivit vardagsmat att höra om kris på våra akutmottagningar, kraftiga överbeläggningar på vårdavdelningarna och en alltmer pressad personal. Arbetsmiljöverket har utdömt viten om 200 000 kronor för överbeläggningarna, och i somras höjdes vitessumman för Malmö till 2 miljoner kronor eftersom man inte såg någon vilja att lösa problemen.

BT - 16 sep 14 kl. 09:36

Varför så tyst om miljardprojektet?

Som boende i Rydboholm har vi de senaste två åren märkt en väsentlig försämring av luktproblemen kring Sobacken. Flera gånger har vi fått vända i dörren när vi en sommarmorgon tänkt njuta av frukosten ute eller på kvällen tänkt äta utomhus men istället för grilldoft fått nöja oss med kväljande sopdoft. Borås Energi och Miljö vill att vi ska anmäla så fort vi känner någon lukt men eftersom det är så ofta har vi inte alltid möjlighet att göra det.

Nyheter 24 - 15 jun 11 kl. 16:14

Kritiken växer - pamparna håller tyst


Två av svensk fotbolls mäktigaste pampar väljer att inte kommentera vettiga lösningar på förtroendetappet. STOCKHOLM. De senaste veckorna har kritikstormen mot Svenska Fotbollförbundet och föreningen Svensk Elitfotboll, Sef, växt sig allt större.

Alliansfritt Sverige - 02 dec 12 kl. 12:53

Nästan hela högern är tyst om läx-RUT - här har ni undantaget

UTBILDNING. RUT-avdrag för läxhjälp är en het fråga av en enda anledning: högern har gått för långt. Stora delar av högern tycks ha förstått detta, men långt ifrån alla.

Alliansfritt Sverige - 06 mar 14 kl. 14:35

Beatrice Ask (M) fortsatt tyst om polisers rasprofilering

Förra veckan avslöjade Dagens Arena hur det omdiskuterade Reva-projektet hotar rättsäkerheten i polisens arbete genom jakt på poäng och hur kontrollerna har felaktigt drabbat 10 000-tals personer på felaktig grund. Det handlar om hur gränspolisen har gjort så kallade inre utlänningskontroller, kontrollerat om en person har rätt att vistas i landet, enbart baserat på personens utseende eller språk. De tvingas jaga pinnar, det vill säga att kvaliteten på arbetet mäts efter hur många kontroller som har gjorts, och då anpassas arbetet efter det.

NT - 06 apr 14 kl. 11:05

Tyst och fel tid på stationer

Under cirka två timmar i förmiddags förekom störningar i utropssystemen på ett antal tågstationer. Dessutom gick klockorna fel på vissa stationer. Strax före klockan 11 var problemen åtgärdade, uppger Trafikverket.

UNT - 06 apr 14 kl. 11:05

Tyst och fel tid på stationer

Under cirka två timmar i förmiddags förekom störningar i utropssystemen på ett antal tågstationer. Dessutom gick klockorna fel på vissa stationer. Strax före klockan 11 var problemen åtgärdade, uppger Trafikverket.

HBL - 27 mar 15 kl. 23:00

Tyst om dystra siffror

Då den nu avgående regeringens första uppsättning under Jyrki Katainen tillträdde hade den som mål att arbetslösheten vid valperiodens slut skulle vara nere på fem procent. Verkligheten är dubbelt värre, arbetslösheten ligger på drygt tio procent.
På motsvarande sätt missade regeringen också grovt i sysselsättningsmålet.

YLE - 04 apr 14 kl. 09:54

Täktom bäst som tyst

Svanarna vaknar till en solig morgon. Fiskebåtarna står på rad. Det är tyst.

YLE - 20 aug 17 kl. 06:37

Tyst stund i hela landet till minnet av offren i Åbo

Offren i Åbo hedras i dag med en tyst minut. Den tysta minuten ordnas i hela landet klockan 10. Stadsledningen och polisledningen i Åbo samt kyrkans ledning håller en tyst minut till minnet av offren klockan 10 på Salutorget i Åbo.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 22 nov 17 kl. 16:41

GP Kultur presenterar: Här är alla våra kulturkrönikörer

De ska vitalisera debatten om Göteborgs kulturliv, i det lilla och i det stora. Möt GP Kulturs tio vassa och välformulerade krönikörer, som tillsammans med våra egna profiler ska sätta fingret på de viktigaste kulturfrågorna i stan..

GöteborgsPosten - 21 nov 17 kl. 21:00

Patriarkatet kanske faller inom min livstid ändå

#Deadline är en revolution i realtid, skriver GP:s kulturredaktör Fanny Wijk..

GöteborgsPosten - 20 nov 17 kl. 21:10

Här minglar nyanlända kulturarbetare

Många arbetsgivare i kultursfären eftersträvar en ökad mångfald. Av den anledningen hölls under måndagen ett seminarium på Pustervik, där teatrar och filmbolag fick möjlighet att möta nyanlända kulturaktörer..

GöteborgsPosten - 18 nov 17 kl. 09:00

Flykten som förenar

Lisa Granér, 83 år, och Reham Abdul Salam, 31 år, har en sak gemensamt – flykten över havet. Lisa kom till Göteborg från Österrike via Öresund 1939, Reham från Syrien via Medelhavet 2014.  I filmade intervjuer berättar de om sina upplevelser i Sjöfartsmuseets nya utställning..

GöteborgsPosten - 17 nov 17 kl. 06:00

Göteborg – belägrad stad

EU-toppmötet lamslår stora delar av Göteborg på grund av risken för kravaller. Mattias Hagberg menar att det är ett symptom på klassklyftor som det är upp till Europas ledare att lösa..

GöteborgsPosten - 16 nov 17 kl. 11:50

Konst som genererar entusiasm "här och där"

Det låg ett stort kuvert i mitt postfack på jobbet. Innehåll: En personlig inbjudan att få möta en livs levande konstelev på Göteborgs Konsthall..

GöteborgsPosten - 16 nov 17 kl. 05:00

Festival, filosofi, författardrömmar och – mimare

Helgen vecka 46 i år riskerar bli ett haveri för den kulturintresserade göteborgare som vill hinna med allt från filmfestival till dockteater och filosofistund. Här är GP:s lista på guldkornen under den mest kulturfyllda helgen i mannaminne. Vi önskar dig lycka till..

GöteborgsPosten - 13 nov 17 kl. 16:15

Chukris syn på satir är farlig

REPLIK: Sydsvenskans kulturchef bör tänka om, skriver Björn Werner..

GöteborgsPosten - 10 nov 17 kl. 13:57

Mansrollen står inför öppen ridå

Många kommer i största möjliga mån att försöka undvika att prata om mannen, för han är ju vår far, vår man, vår bror, vår kollega, skriver America Vera-Zavala..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.