GT > Nyheter

Saturday, 20 October, 04:46

GT - 17 nov 17 kl. 16:09

"Jag vet vad jag har för rättigheter"GÖTEBORG. Marcus Lantz, 42, kopplas ihop med tränarjobbet i Göteborg FC.Men för att det – eller något annat – överhuvudtaget ska bli aktuellt måste den sparkade Öis-tränaren bli utköpt från sitt kontrakt av Örgryte.Nu berättar Lantz om sin situation.– Om inte de (Öis) gör rätt för sig kommer jag att ta det lugnt, säger han till GT..
Läs mer på GT
Läs mer om:
GÖteborg, Lantz, Göteborg FC, Öis, Örgryte, GT

Dela artikeln

178 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vetvad jag har för , rättigheter
Skånskan - 10 dec 15 kl. 12:51

Hon hittade en mening i andras rättigheter

PERSONLIGT Tora Törnquist letade, mer eller mindre omedvetet, efter ett sammanhang där hon kunde få utlopp för sitt starka samhällsengagemang. Slumpen förde henne till Amnesty International. Nu är hon dess svenska ordförande.

Politikerbloggen - 20 nov 12 kl. 14:00

Öka barnens rättigheter ? gör barnkonventionen till lag!


DEBATT. Alla människor i Sverige är skyldiga att följa svensk lag. Flytta därför fram barnens rättigheter och gör även barnkonventionen till lag.

YLE - 08 maj 14 kl. 12:56

”Sportevenemang lägger mänskliga rättigheter på agendan”

Det är rätt att ordna sportevenemang också i länder som är diktaturer eller bryter mot mänskliga rättigheter. Det anser en forskare vid Alexanderinstitutet. – Sportevenemang ger en möjlighet för medier i väst att ta upp länder och problem i dem som vi kanske inte vet så mycket om.

YLE - 14 nov 16 kl. 17:34

Kritik mot Migri: Det talas fint om sexuella minoriteters rättigheter, men görs väldigt lite

Myndigheterna med Migrationsverket i spetsen kritiseras för hur ärenden och problem som berör asylsökande som tillhör sexuell minoriteter sköts. Man talar i fina ordalag om jämlikhet i samhället, men gör väldigt lite konkret för att förbättra den här utsatta gruppens situation, lyder kritiken. Våldtäkter, misshandel och trakasserier är vardag bland asylsökande som tillhör sexuella minoriteter.

GT - 07 dec 13 kl. 10:27

Boisen: Vet du vem Mandela var eller inte?

Antingen så vet du vem Nelson Mandela var. Eller så vet du det inte. Antingen så vet du vad apartheid var.

Alliansfritt Sverige - 18 nov 12 kl. 15:36

Den ena handen vet vad den andra gör

PRINCIPER. Alla vet att Folkpartiet består av två saker: självgodhet och EU-vurm. Folkpartiet är ett självgott parti som gärna sitter på hästar högre än än nordsvensk brukshäst.

Kristianstadsbladet - 05 jul 13 kl. 08:00

Sommarjobbare fick information om rättigheter

Foto: Lasse Ottosson
Två veckors kampanjarbete för sommarjobbarnas rättigheter avslutades i Åhus under torsdagen. LO:s informatörer träffade ungdomar på stranden, glasskiosker och på parkeringen.? Jag tycker det är bra med information, säger 16-årige Hugo Lindell.

Barometern - 16 okt 13 kl. 09:42

Går rättigheter före möjligheter?

För något tiotal år sedan rasade en debatt huruvida homosexuella skulle få adoptera barn.
De homosexuella hävdade sin rätt att skaffa barn. Motståndarna menade i stället att barn som av olika skäl inte kunde leva med sina biologiska föräldrar skulle ges möjlighet att få växa upp i en så lik miljö som möjligt ?

Sydsvenskan - 28 nov 15 kl. 20:40

Gåvor eller rättigheter?

Heike Erkers är förbundsordförande i Akademikerförbundet SSR som organiserar socionomer. Hennes medlemmar arbetar med och möter samhällets mest utsatta – människor som inte klarar sin försörjning, barn som far illa, psykiskt sjuka, missbrukare, ensamkommande flyktingbarn… Till socialtjänsten söker sig människor först när alla andra möjligheter är uttömda: eller så blir man kontaktad av socialtjänst för att någon uttryckt oro över ens livssituation. Erkers säger i en intervju publicerad i boken ”Uppdraget barnens bästa” (Premiss) att hon önskar att ”regeringen talar klarspråk om att det finns människor i Sverige som inte lever ett gott liv”.

YLE - 23 nov 16 kl. 15:42

Ingen vet vad som händer med de papperslösa i Västnyland

Ingen papperslös sparkas utan vidare ut på gatan i Raseborg. Men kommunen behöver klarare direktiv för hur de papperslösa ska behandlas. Det säger Maj Estlander från Raseborgs stad.

EU-Parlamentet - 12 feb 14 kl. 18:00

Artikel - Hans-Peter Mayer om paketresor: Resenärer måste känna till sina rättigheter

Allmän information : Internet har inneburit stora förändringar för hur vi lägger upp våra resor – fler människor väljer att kombinera sina researrangemang genom att boka via individuella resetjänster, snarare än att välja färdiga paket. På tisdagen godkände Konsumentutskottet uppdaterade regler för paketresor, vars syfte är att se till att resenärerna vet vem som ansvarar för tjänsten och att de känner till sina rättigheter. Den tyske föredraganden Hans-Peter Mayer från EPP-gruppen gav sin syn.

Fler nyheter från GT

GT - 5 timmar sedan

”Vill vara med och fajtas om guldet”

Villa Lidköping fick bästa tänkbara start på säsongen när man tämligen enkelt besegrade Tellus med 3–1 på hemmaplan. Lagkaptenen David Karlsson hymlar inte med lagets målsättning efter premiärsegern.– Vi vill vara med och fajtas om guldet i slutändan..

GT - 5 timmar sedan

Besviket i Alingsås efter sent avgörande: ”Bittert”

Alingsås gick för seger hemma mot förra säsongens silverlag HK Malmö. Då tappade man allt och uddamålsledning blev till uddamålsförlust i en dramatisk upplösning. – Det känns oerhört bittert, säger Alingsås tränare Mikael Franzén.

GT - 6 timmar sedan

Skövde nära bryta osannolika trenden

IFK Kristianstad hade 69 raka segrar på hemmaplan inför matchen mot IFK Skövde. Nu är den siffran 70 – men det var inte långt borta att trenden bröts. – Vi ska verkligen vara stolta, säger Skövdes Rasmus Wremer.

GT - 6 timmar sedan

Hoppet lever för Öis

Örgryte hakar på i striden om den allsvenska kvalplatsen. Borta mot Norrby vann Öis med 1–0 efter ett tidigt mål av Daniel Paulson. – Vi ska försöka göra vårt, sen får vi se om vi får någon hjälp från de andra lagen, säger tränaren Thomas Askebrand.

GT - 10 timmar sedan

Succétränaren bekäftar: ”IFK har visat intresse”

IFK Göteborg uppges vilja ha Gif Sundsvalls assisterande tränare Ferran Sibilia. Nu bekräftar spanjoren att kontakt förekommit. – De har visat intresse, men det är inget konkret, säger han till Sundsvalls Tidning.

GT - 11 timmar sedan

Interna ilskan – sedan L  röstat fram SD-kandidat

Liberalerna i Munkedal röstade fram SD:s Heikki Klaavuniemi till ordförandeposten i kommunfullmäktige.Nu får de stark kritik från det egna partiet och gruppledaren Karin Blomstrands politiska framtid är oviss.– Jag har gått emot mitt eget parti, säger hon..

GT - 14 timmar sedan

Elin Ersson, 21, stoppade flygplan – kommer åtalas

Aktivisten Elin Ersson, 21, blev en världsnyhet sedan hon stoppade ett flygplan från att lyfta från Landvetters flygplats.På fredagen åtalas hon för brott mot luftfartslagen..

GT - 15 timmar sedan

Tuff lottning för Frölunda ”Inte så att spelarna jublar”

GÖTEBORG. Frölunda har fått en tuff lottning i CHL.I åttondelsfinalen kommer man att ställas mot schweiziska topplaget HC Lugano, med Linus Klasen i truppen bland annat.

GT - 16 timmar sedan

Man hittad död inomhus – polisen utreder mord

En man har påträffats död i Tanums kommun.Det finns oklara omständigheter kring mannens död som gör att polisen inte kan utesluta att ett brott begåtts.Polisen har därför inlett en förundersökning gällande mord alternativt dråp, uppger polisen på sin hemsida..

GT - 18 timmar sedan

Mindre lastbil med förare föll i vattnet

En mindre lastbil och dess förare föll från en kaj vid Bockholmen i närheten av Klädesholmen.Räddningstjänst kallades till olycksplatsen, som låg i anslutning till en byggarbetsplats.– De är uppe ur vattnet nu, säger Lotta Molander, på räddningstjänsten i Storgöteborg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.