GT > Nyheter

Sunday, 22 July, 10:46

GT - 17 nov 17 kl. 16:09

"Jag vet vad jag har för rättigheter"GÖTEBORG. Marcus Lantz, 42, kopplas ihop med tränarjobbet i Göteborg FC.Men för att det – eller något annat – överhuvudtaget ska bli aktuellt måste den sparkade Öis-tränaren bli utköpt från sitt kontrakt av Örgryte.Nu berättar Lantz om sin situation.– Om inte de (Öis) gör rätt för sig kommer jag att ta det lugnt, säger han till GT..
Läs mer på GT
Läs mer om:
GÖteborg, Lantz, Göteborg FC, Öis, Örgryte, GT

Dela artikeln

178 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vetvad jag har för , rättigheter
Skånskan - 10 dec 15 kl. 12:51

Hon hittade en mening i andras rättigheter

PERSONLIGT Tora Törnquist letade, mer eller mindre omedvetet, efter ett sammanhang där hon kunde få utlopp för sitt starka samhällsengagemang. Slumpen förde henne till Amnesty International. Nu är hon dess svenska ordförande.

Politikerbloggen - 20 nov 12 kl. 14:00

Öka barnens rättigheter ? gör barnkonventionen till lag!


DEBATT. Alla människor i Sverige är skyldiga att följa svensk lag. Flytta därför fram barnens rättigheter och gör även barnkonventionen till lag.

YLE - 08 maj 14 kl. 12:56

”Sportevenemang lägger mänskliga rättigheter på agendan”

Det är rätt att ordna sportevenemang också i länder som är diktaturer eller bryter mot mänskliga rättigheter. Det anser en forskare vid Alexanderinstitutet. – Sportevenemang ger en möjlighet för medier i väst att ta upp länder och problem i dem som vi kanske inte vet så mycket om.

YLE - 14 nov 16 kl. 17:34

Kritik mot Migri: Det talas fint om sexuella minoriteters rättigheter, men görs väldigt lite

Myndigheterna med Migrationsverket i spetsen kritiseras för hur ärenden och problem som berör asylsökande som tillhör sexuell minoriteter sköts. Man talar i fina ordalag om jämlikhet i samhället, men gör väldigt lite konkret för att förbättra den här utsatta gruppens situation, lyder kritiken. Våldtäkter, misshandel och trakasserier är vardag bland asylsökande som tillhör sexuella minoriteter.

GT - 07 dec 13 kl. 10:27

Boisen: Vet du vem Mandela var eller inte?

Antingen så vet du vem Nelson Mandela var. Eller så vet du det inte. Antingen så vet du vad apartheid var.

Alliansfritt Sverige - 18 nov 12 kl. 15:36

Den ena handen vet vad den andra gör

PRINCIPER. Alla vet att Folkpartiet består av två saker: självgodhet och EU-vurm. Folkpartiet är ett självgott parti som gärna sitter på hästar högre än än nordsvensk brukshäst.

Kristianstadsbladet - 05 jul 13 kl. 08:00

Sommarjobbare fick information om rättigheter

Foto: Lasse Ottosson
Två veckors kampanjarbete för sommarjobbarnas rättigheter avslutades i Åhus under torsdagen. LO:s informatörer träffade ungdomar på stranden, glasskiosker och på parkeringen.? Jag tycker det är bra med information, säger 16-årige Hugo Lindell.

Barometern - 16 okt 13 kl. 09:42

Går rättigheter före möjligheter?

För något tiotal år sedan rasade en debatt huruvida homosexuella skulle få adoptera barn.
De homosexuella hävdade sin rätt att skaffa barn. Motståndarna menade i stället att barn som av olika skäl inte kunde leva med sina biologiska föräldrar skulle ges möjlighet att få växa upp i en så lik miljö som möjligt ?

Sydsvenskan - 28 nov 15 kl. 20:40

Gåvor eller rättigheter?

Heike Erkers är förbundsordförande i Akademikerförbundet SSR som organiserar socionomer. Hennes medlemmar arbetar med och möter samhällets mest utsatta – människor som inte klarar sin försörjning, barn som far illa, psykiskt sjuka, missbrukare, ensamkommande flyktingbarn… Till socialtjänsten söker sig människor först när alla andra möjligheter är uttömda: eller så blir man kontaktad av socialtjänst för att någon uttryckt oro över ens livssituation. Erkers säger i en intervju publicerad i boken ”Uppdraget barnens bästa” (Premiss) att hon önskar att ”regeringen talar klarspråk om att det finns människor i Sverige som inte lever ett gott liv”.

YLE - 23 nov 16 kl. 15:42

Ingen vet vad som händer med de papperslösa i Västnyland

Ingen papperslös sparkas utan vidare ut på gatan i Raseborg. Men kommunen behöver klarare direktiv för hur de papperslösa ska behandlas. Det säger Maj Estlander från Raseborgs stad.

EU-Parlamentet - 12 feb 14 kl. 18:00

Artikel - Hans-Peter Mayer om paketresor: Resenärer måste känna till sina rättigheter

Allmän information : Internet har inneburit stora förändringar för hur vi lägger upp våra resor – fler människor väljer att kombinera sina researrangemang genom att boka via individuella resetjänster, snarare än att välja färdiga paket. På tisdagen godkände Konsumentutskottet uppdaterade regler för paketresor, vars syfte är att se till att resenärerna vet vem som ansvarar för tjänsten och att de känner till sina rättigheter. Den tyske föredraganden Hans-Peter Mayer från EPP-gruppen gav sin syn.

Fler nyheter från GT

GT - 45 minuter sedan

Man hittad död – misstänkt mord

En man har hittats död i Göteborg under söndagsmorgonen.
Polisen utreder händelsen som misstänkt mord då man inte kan utesluta brott..

GT - 1 timme sedan

Hesa Fredrik får inte tystas

Allmänheten måste kunna lita på att VMA-systemet fungerar som det är tänkt just när det är skarpt läge..

GT - 1 timme sedan

Göteborgs miljöfrågor hanteras dåligt

Miljöfrågorna hanteras inte bra i dagens Göteborg och både informationen och ansvarstagandet måste bli tydligare för att kommunen verkligen ska bli hållbar. Det ska vara enkelt att sopsortera och återvinningscentralerna ska vara kostnadsfria för invånarna, skriver Anders Torwald och Catarina Pettersson vid Vägvalet..

GT - 1 timme sedan

Tobias Hysén: Klart vi måste få in spelare

IFK Göteborg har tappat fyra startspelare. Ännu har inga ersättare presenterats. – Det är klart att vi måste få in eller två till.

GT - 2 timmar sedan

Man rånad inne på sitt hotellrum – tre på fri fot

En man blev under natten till lördag rånad av tre personer på sitt hotellrum i centrala Göteborg.En person höll fast mannen medan de andra två gick igenom och stal hans tillbehörigheter..

GT - 3 timmar sedan

Sofie brottade ner tjuv i sitt eget vardagsrum

Tidigt på morgonen upptäckte Sofie Pousette, 25, två inbrottstjuvar i sitt vardagsrum. När männen insåg att de blivit påkomna tog de snabbt till flykten – men en av dem lyckades Sofie få tag på när han kommit halvvägs genom fönstret.– Jag bokstavligt talat flög på honom och drog in honom igen, säger Sofie..

GT - 10 timmar sedan

Basistens oväntade klädsel – T-shirt med Hisingentryck

På lördagskvällen rockade Guns N' Roses scenen på Ullevi.Och basisten Duff McKagan rockade ett lokalpatriotiskt budskap – nämligen en t-shirt med texten "Hisingen" omringat av eld och flammor.Men huruvida valet av klädsel är ett osannolikt sammanträffande eller en utstuderad hyllning till stadsdelen är ett mysterium..

GT - 17 timmar sedan

"Killarna ska ha en jättestor eloge – framtiden är ljus"

En man mer och två jättechanser. Men IFK Göteborgs 17-årslag föll i Gothia Cup-finalen. – Framtiden är ändå ljus.

GT - 17 timmar sedan

De ska se sina idoler – för tredje gången på en vecka

Liliane, Jenny och Anna-Carin lärde känna varandra genom Guns N' Roses. Nu gör de sin tredje konsert ihop på mindre än en vecka. – De är verkligen unika och har bästa soundet ever, säger Liliane Emberland.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.