GT > Nyheter

Monday, 18 December, 19:41

GT - 17 nov 17 kl. 16:09

"Jag vet vad jag har för rättigheter"GÖTEBORG. Marcus Lantz, 42, kopplas ihop med tränarjobbet i Göteborg FC.Men för att det – eller något annat – överhuvudtaget ska bli aktuellt måste den sparkade Öis-tränaren bli utköpt från sitt kontrakt av Örgryte.Nu berättar Lantz om sin situation.– Om inte de (Öis) gör rätt för sig kommer jag att ta det lugnt, säger han till GT..
Läs mer på GT
Läs mer om:
GÖteborg, Lantz, Göteborg FC, Öis, Örgryte, GT

Dela artikeln

178 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vetvad jag har för , rättigheter
Skånskan - 10 dec 15 kl. 12:51

Hon hittade en mening i andras rättigheter

PERSONLIGT Tora Törnquist letade, mer eller mindre omedvetet, efter ett sammanhang där hon kunde få utlopp för sitt starka samhällsengagemang. Slumpen förde henne till Amnesty International. Nu är hon dess svenska ordförande.

Politikerbloggen - 20 nov 12 kl. 14:00

Öka barnens rättigheter ? gör barnkonventionen till lag!


DEBATT. Alla människor i Sverige är skyldiga att följa svensk lag. Flytta därför fram barnens rättigheter och gör även barnkonventionen till lag.

YLE - 08 maj 14 kl. 12:56

”Sportevenemang lägger mänskliga rättigheter på agendan”

Det är rätt att ordna sportevenemang också i länder som är diktaturer eller bryter mot mänskliga rättigheter. Det anser en forskare vid Alexanderinstitutet. – Sportevenemang ger en möjlighet för medier i väst att ta upp länder och problem i dem som vi kanske inte vet så mycket om.

YLE - 14 nov 16 kl. 17:34

Kritik mot Migri: Det talas fint om sexuella minoriteters rättigheter, men görs väldigt lite

Myndigheterna med Migrationsverket i spetsen kritiseras för hur ärenden och problem som berör asylsökande som tillhör sexuell minoriteter sköts. Man talar i fina ordalag om jämlikhet i samhället, men gör väldigt lite konkret för att förbättra den här utsatta gruppens situation, lyder kritiken. Våldtäkter, misshandel och trakasserier är vardag bland asylsökande som tillhör sexuella minoriteter.

GT - 07 dec 13 kl. 10:27

Boisen: Vet du vem Mandela var eller inte?

Antingen så vet du vem Nelson Mandela var. Eller så vet du det inte. Antingen så vet du vad apartheid var.

Alliansfritt Sverige - 18 nov 12 kl. 15:36

Den ena handen vet vad den andra gör

PRINCIPER. Alla vet att Folkpartiet består av två saker: självgodhet och EU-vurm. Folkpartiet är ett självgott parti som gärna sitter på hästar högre än än nordsvensk brukshäst.

Kristianstadsbladet - 05 jul 13 kl. 08:00

Sommarjobbare fick information om rättigheter

Foto: Lasse Ottosson
Två veckors kampanjarbete för sommarjobbarnas rättigheter avslutades i Åhus under torsdagen. LO:s informatörer träffade ungdomar på stranden, glasskiosker och på parkeringen.? Jag tycker det är bra med information, säger 16-årige Hugo Lindell.

Barometern - 16 okt 13 kl. 09:42

Går rättigheter före möjligheter?

För något tiotal år sedan rasade en debatt huruvida homosexuella skulle få adoptera barn.
De homosexuella hävdade sin rätt att skaffa barn. Motståndarna menade i stället att barn som av olika skäl inte kunde leva med sina biologiska föräldrar skulle ges möjlighet att få växa upp i en så lik miljö som möjligt ?

Sydsvenskan - 28 nov 15 kl. 20:40

Gåvor eller rättigheter?

Heike Erkers är förbundsordförande i Akademikerförbundet SSR som organiserar socionomer. Hennes medlemmar arbetar med och möter samhällets mest utsatta – människor som inte klarar sin försörjning, barn som far illa, psykiskt sjuka, missbrukare, ensamkommande flyktingbarn… Till socialtjänsten söker sig människor först när alla andra möjligheter är uttömda: eller så blir man kontaktad av socialtjänst för att någon uttryckt oro över ens livssituation. Erkers säger i en intervju publicerad i boken ”Uppdraget barnens bästa” (Premiss) att hon önskar att ”regeringen talar klarspråk om att det finns människor i Sverige som inte lever ett gott liv”.

YLE - 23 nov 16 kl. 15:42

Ingen vet vad som händer med de papperslösa i Västnyland

Ingen papperslös sparkas utan vidare ut på gatan i Raseborg. Men kommunen behöver klarare direktiv för hur de papperslösa ska behandlas. Det säger Maj Estlander från Raseborgs stad.

EU-Parlamentet - 12 feb 14 kl. 18:00

Artikel - Hans-Peter Mayer om paketresor: Resenärer måste känna till sina rättigheter

Allmän information : Internet har inneburit stora förändringar för hur vi lägger upp våra resor – fler människor väljer att kombinera sina researrangemang genom att boka via individuella resetjänster, snarare än att välja färdiga paket. På tisdagen godkände Konsumentutskottet uppdaterade regler för paketresor, vars syfte är att se till att resenärerna vet vem som ansvarar för tjänsten och att de känner till sina rättigheter. Den tyske föredraganden Hans-Peter Mayer från EPP-gruppen gav sin syn.

Fler nyheter från GT

GT - 15 minuter sedan

Spelarnas jättemöte med Poya Asbaghi

Poya Asbaghi, 32, hade avsatt en timme för mötet med spelartruppen. Men det tog betydligt längre tid än så – närmare tre timmar. – Det var otroligt högt i tak, säger IFK Göteborgs tränare i Blåvittpodden.

GT - 45 minuter sedan

Bråk i centrala Göteborg – flera patruller larmade

Ett större bråk ska ha utbrutit i Brunnsparken i centrala Göteborg.Det är i nuläget oklart om någon har skadats.– Vi är på plats med några patruller, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst..

GT - 1 timme sedan

Ytterligare fem på Intraservice utreds för mutbrott

Skandalen inom Intraservice i Göteborg växer.– Vi utreder dem personer vars namn vi hittat i mejlen mellan den leverantlörer och den tjänsteman som fått sluta hos oss, säger Håkan Sundkvist, tf förvaltningsdirektör.Och efter årsskiftet ska en extern revisionsbyrå undersöka om fler personer mutats på den kommunala förvaltningen..

GT - 2 timmar sedan

Lämnar Juventus – för IFK Göteborg

IFK Göteborg bygger om laget inför 2018. Snart kan nästa pusselbit vara på plats. Enligt GT:s uppgifter är Juventus-lånet Vajebah Sakor, 21, detaljer ifrån en permanent övergång.

GT - 3 timmar sedan

Så förändrar Frölunda inför SHL-omstarten

Tre spelare på junior-VM – fyra på skadelistan.Det leder till att Frölunda tvingas till en del förändringar i laget den närmsta tiden.–  Det ska bli kul att testa, säger tränare Roger Rönnberg..

GT - 6 timmar sedan

"Kommer göra allt jag kan för Frölunda"

2010 var han assisterande lagkapten i Roger Rönnbergs JVM-lag.Sju år senare återförenas Fredrik Styrman, 26, och Frölundatränaren då backen lånats in från Pantern.– Jag ser det som en jävligt rolig utmaning, säger Styrman..

GT - 5 timmar sedan

Parets ilska mot stora sopkaoset

Överfulla behållare, stora kartonger, kassar och prylar huller om buller.Gisela och Anders Andrén möttes av kaos när de skulle slänga tidningar och glas i Göteborg.– Det såg överjävligt ut.

GT - 5 timmar sedan

Vägrar betala löner – svenskarna kan flytta

Svenskklubben Panathinaikos – med spelare som Oscar Hiljemark, Niklas Hult, Mattias Johansson och Guillermo Molins – har det tufft utan skyttekungen Marcus Berg.På fotbollsplanen: fiasko.Vid sidan: ekonomiska bekymmer.

GT - 10 timmar sedan

Frölunda förlänger med NHL-profilen

Här är Frölunda-fansens glädjebesked: Efter att ha gjort stor succé förlänger nu NHL-meriterade backen Mike Weber, 29, sitt kontrakt säsongen ut.Det meddelar klubben på sin hemsida.– Det är en fantastisk gubbe som vi är jättenöjda med.

GT - 10 timmar sedan

Stopp i spårvagnstrafiken – ledning har rasat

Det är stopp i spårvagnstrafiken i Göteborg på måndagsmorgonen.En nedfallen kontaktledning gör att trafiken står stilla..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.