GT > Nyheter

Friday, 23 March, 00:26

GT - 17 nov 17 kl. 16:09

"Jag vet vad jag har för rättigheter"GÖTEBORG. Marcus Lantz, 42, kopplas ihop med tränarjobbet i Göteborg FC.Men för att det – eller något annat – överhuvudtaget ska bli aktuellt måste den sparkade Öis-tränaren bli utköpt från sitt kontrakt av Örgryte.Nu berättar Lantz om sin situation.– Om inte de (Öis) gör rätt för sig kommer jag att ta det lugnt, säger han till GT..
Läs mer på GT
Läs mer om:
GÖteborg, Lantz, Göteborg FC, Öis, Örgryte, GT

Dela artikeln

178 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vetvad jag har för , rättigheter
Skånskan - 10 dec 15 kl. 12:51

Hon hittade en mening i andras rättigheter

PERSONLIGT Tora Törnquist letade, mer eller mindre omedvetet, efter ett sammanhang där hon kunde få utlopp för sitt starka samhällsengagemang. Slumpen förde henne till Amnesty International. Nu är hon dess svenska ordförande.

Politikerbloggen - 20 nov 12 kl. 14:00

Öka barnens rättigheter ? gör barnkonventionen till lag!


DEBATT. Alla människor i Sverige är skyldiga att följa svensk lag. Flytta därför fram barnens rättigheter och gör även barnkonventionen till lag.

YLE - 08 maj 14 kl. 12:56

”Sportevenemang lägger mänskliga rättigheter på agendan”

Det är rätt att ordna sportevenemang också i länder som är diktaturer eller bryter mot mänskliga rättigheter. Det anser en forskare vid Alexanderinstitutet. – Sportevenemang ger en möjlighet för medier i väst att ta upp länder och problem i dem som vi kanske inte vet så mycket om.

YLE - 14 nov 16 kl. 17:34

Kritik mot Migri: Det talas fint om sexuella minoriteters rättigheter, men görs väldigt lite

Myndigheterna med Migrationsverket i spetsen kritiseras för hur ärenden och problem som berör asylsökande som tillhör sexuell minoriteter sköts. Man talar i fina ordalag om jämlikhet i samhället, men gör väldigt lite konkret för att förbättra den här utsatta gruppens situation, lyder kritiken. Våldtäkter, misshandel och trakasserier är vardag bland asylsökande som tillhör sexuella minoriteter.

GT - 07 dec 13 kl. 10:27

Boisen: Vet du vem Mandela var eller inte?

Antingen så vet du vem Nelson Mandela var. Eller så vet du det inte. Antingen så vet du vad apartheid var.

Alliansfritt Sverige - 18 nov 12 kl. 15:36

Den ena handen vet vad den andra gör

PRINCIPER. Alla vet att Folkpartiet består av två saker: självgodhet och EU-vurm. Folkpartiet är ett självgott parti som gärna sitter på hästar högre än än nordsvensk brukshäst.

Kristianstadsbladet - 05 jul 13 kl. 08:00

Sommarjobbare fick information om rättigheter

Foto: Lasse Ottosson
Två veckors kampanjarbete för sommarjobbarnas rättigheter avslutades i Åhus under torsdagen. LO:s informatörer träffade ungdomar på stranden, glasskiosker och på parkeringen.? Jag tycker det är bra med information, säger 16-årige Hugo Lindell.

Barometern - 16 okt 13 kl. 09:42

Går rättigheter före möjligheter?

För något tiotal år sedan rasade en debatt huruvida homosexuella skulle få adoptera barn.
De homosexuella hävdade sin rätt att skaffa barn. Motståndarna menade i stället att barn som av olika skäl inte kunde leva med sina biologiska föräldrar skulle ges möjlighet att få växa upp i en så lik miljö som möjligt ?

Sydsvenskan - 28 nov 15 kl. 20:40

Gåvor eller rättigheter?

Heike Erkers är förbundsordförande i Akademikerförbundet SSR som organiserar socionomer. Hennes medlemmar arbetar med och möter samhällets mest utsatta – människor som inte klarar sin försörjning, barn som far illa, psykiskt sjuka, missbrukare, ensamkommande flyktingbarn… Till socialtjänsten söker sig människor först när alla andra möjligheter är uttömda: eller så blir man kontaktad av socialtjänst för att någon uttryckt oro över ens livssituation. Erkers säger i en intervju publicerad i boken ”Uppdraget barnens bästa” (Premiss) att hon önskar att ”regeringen talar klarspråk om att det finns människor i Sverige som inte lever ett gott liv”.

YLE - 23 nov 16 kl. 15:42

Ingen vet vad som händer med de papperslösa i Västnyland

Ingen papperslös sparkas utan vidare ut på gatan i Raseborg. Men kommunen behöver klarare direktiv för hur de papperslösa ska behandlas. Det säger Maj Estlander från Raseborgs stad.

EU-Parlamentet - 12 feb 14 kl. 18:00

Artikel - Hans-Peter Mayer om paketresor: Resenärer måste känna till sina rättigheter

Allmän information : Internet har inneburit stora förändringar för hur vi lägger upp våra resor – fler människor väljer att kombinera sina researrangemang genom att boka via individuella resetjänster, snarare än att välja färdiga paket. På tisdagen godkände Konsumentutskottet uppdaterade regler för paketresor, vars syfte är att se till att resenärerna vet vem som ansvarar för tjänsten och att de känner till sina rättigheter. Den tyske föredraganden Hans-Peter Mayer från EPP-gruppen gav sin syn.

Fler nyheter från GT

GT - 3 timmar sedan

Storförlust mot Lugi – Redbergslid illa ute

Redbergslid skulle kvittera till 1-1 i matcher på hemmaplan. Men laget klappade ihop totalt – och nu är Lugi en seger från semifinal. .

GT - 3 timmar sedan

Nu anmäler Ingvar Oldsberg TV4: ”Enda sättet att få veta”

Ingvar Oldsberg tvingades bort från "Bingolotto" – nu är hans anmälan mot TV4 klar.Programledarens advokat Mikael Fischbein meddelar att den kommer att lämnas in till Granskningsnämnden under fredagen.– Det verkar vara enda sättet att få reda på varför jag fick sparken från "Bingolotto".

GT - 5 timmar sedan

Alice, 20: ”Kan jag inte slippa bli sexualiserad hela tiden?”

Alice Ramtjärn, 20, är en av flera unga tjejer som via Facebook har utsatts för värvningsförsök av en sexsajt.Hon har tröttnat – och säger:– Kan jag inte slippa bli sexualiserad hela tiden?.

GT - 8 timmar sedan

Livs mardröm – efter Maxpersonalens besked

Liv och hennes familj stannade till på på snabbmatskedjan Max och beställde mat.När de börjat äta kom en ur personalen fram och sa att de fått fel mat – Liv hade ätit kyckling för första gången i sitt 35-åriga liv.– Jag kommer att låta bli snabbmatskedjor ett tag framöver, säger hon..

GT - 10 timmar sedan

Sonens raka fråga – som fick Annika att sluta banta

Annika Ström, 34, har bantat en stor del av sitt vuxna liv.Men en dag ställde hennes treårige son en fråga som fick henne att tänka om – i dag är hon nöjd med sin kurviga kropp och mår bättre än någonsin.– Jag vill inte att mitt barn ska växa upp med en mamma som bantar hela tiden, säger Annika som kallar sig själv kroppspositivist..

GT - 10 timmar sedan

Rönnbergs ilska efter tacklingen

Malmöbacken Nils Andersson blir inte anmäld till disciplinnämnden för sin tackling på Frölundas Mats Rosseli Olsen.Vilket nu får Frölundas tränare Roger Rönnberg att visa stor irritation.– Är det inte lite hyckleri att vi har en nivå i grundserien och en nivå i slutspelet?

GT - 11 timmar sedan

Olycka på E6 – lastbil har kört in i skyddsfordon

En olycka har inträffat på E6 mellan Falkenberg och Varberg.– Det ska vara en bil som kört in i ett skyddsfordon vid ett vägarbete. Enligt larmet ska det troligen vara personskador till följd av olyckan, uppger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst..

GT - 12 timmar sedan

Här tar domaren ovanliga beslutet: "Har aldrig hänt"

En plats i Hockeyettan stod på spel när matchen mellan Borås och Olofström gick till straffar. Då – mitt under straffläggningen – avbröt domaren spelet på grund av Boråspublikens psykningar.– Det var busvisslingar precis i skottögonblicket, säger domaren Johan Wedin..

GT - 14 timmar sedan

Personbil har voltat av vägen – oklart skadeläge

En personbil har voltat av vägen i Uddevalla. Skadeläget för de iblandade är oklart.– Vi är på väg fram tillsammans med ambulans och räddningstjänst, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen region Väst..

GT - 18 timmar sedan

Josephines och Idas döttrar antastades – utanför skolan

Flickorna var på väg hem från skolan när de blev ofredade av en ung man.– Han tog tag i min dotter och försökte pussa henne i ansiktet. På något sätt lyckades hon rycka sig loss.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.