DN > Kultur

Saturday, 16 December, 23:24

DN - 17 nov 17 kl. 12:31

”Jag vågade aldrig berätta – då kanske jag inte skulle få sjunga mer”Sexuella övergrepp. Grov och uttalad sexism. En tystnadskultur som förhindrar konsekvenser. Nu berättar 1993 kvinnor om situationen i den svenska musikbranschen, i följderna av #metoo och #tystnadtagning: #närmusikentystnar..
Läs mer på DN

Dela artikeln

32843 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vågade, aldrig, berätta, kanske jag inte , skulle få sjunga mer
Expressen - 25 jun 14 kl. 18:53

Vågade inte berätta om jobb – rånade bank

LONDON. Nicola Lehair, 28, vågade inte berätta för maken att hon förlorat jobbet. Så först tog hon ett lån.

Världen Idag - 14 aug 15 kl. 12:01

”Jag vågade inte berätta för någon”

– De brukade ta min skolväska och kasta den i papperskorgen, berättar Eva, som bara vill publiceras med förnamn, och som växte upp i en småstad på 50- och 60-talet. Som äldsta dotter i en familj med sex barn hade hon en sträng uppfostran, och tvingades ha kjol och flätor. – Mina klasskompisar ryckte mig i flätorna och kallade mig för "Flätan" eller "Knästrumpan".

YLE - 17 nov 15 kl. 07:43

Berättelse 28: Jag skäms inte längre över att jag mår dåligt

Egentligen har jag väl gått på samtalsterapi sedan jag gick i lågstadiet. Det hela började med att jag rasade i vikt och blev allvarligt sjuk och tillika kände mig väldigt utanför i skolan. Men då var det annorlunda.

Sydsvenskan - 22 okt 14 kl. 06:59

Jag lovar att inte berätta mer för lärarna, för de kan inte göra mer ...

Jag är fjorton år och går i skolan i Lund. Här kommer mina löften till #minskola: Jag lovar att försöka fortsätta att gå till skolan trots att mitt liv där är ett helvete varje dag. Jag lovar att försöka stå ut med att alla tjejer hatar mig trots att jag aldrig har gjort dem något.

YLE - 04 feb 16 kl. 14:47

Berätta om ditt kärleksliv i stor finlandssvensk undersökning

Svenska Yle frågar hur kärlekslivet ser ut i Svenskfinland. Undersökningens frågor har skapats i samarbete med forskaren och sociologen Kjell Herberts vid Åbo Akademi. - Vi vet ganska lite om finlandssvenskarnas kärleksliv, men det är frågor som intresserar de flesta, tror Herberts.

Kristianstadsbladet - 05 jul 13 kl. 12:56

"En aldrig berättad historia"

Foto: Foto genom Kerstin Persson
I maj 1944 nödlandade Pete Petersons bombplan på Rinkabyfältet. Han och hans blivande fru Kerstin är några av personerna som Jan-Olof Nilsson berättar om i sin bok ?Lucky strike?.

Expressen - 01 nov 13 kl. 09:45

Föräldrarna vågar inte berätta inför kameran

SVT:s "Uppdrag granskning" undersökte flera fall av barn som ratats av friskolor. Men inga föräldrar vågade berätta framför kameran. ?

YLE - 16 maj 17 kl. 18:52

Pedantiska, småaktiga chefer skapar rädsla och ineffektivitet - berätta hur det är på ditt jobb!

Chefer som lägger sig i på mikronivå skadar arbetstagarens förtroende för ledningen. Transparens leder däremot till bättre arbetsprestationer, visar en ny avhandling som skrivits av Kirsti Maltamäki, magister i affärsvetenskaper. Maltamäki säger att en alltför strikt byråkrati på arbetsplatsen leder till outtalade problem och svagare arbetsprestationer.

YLE - 02 apr 16 kl. 08:00

#minkör: Berätta din körhistoria!

Folk som sjunger i kör är alltid glada. De kan både Matteuspassionen och snapsvisor utantill, de stämmer glatt upp i sång när som helst på dygnet och det är i kören de hittar kärleken. Så verkar det i varje fall - men vad har du för erfarenheter av körliv?

BT - 07 jun 14 kl. 23:00

"Kommer berätta om den här kvällen för mina barnbarn"

BT:s recensent Lisa Jagemark var med om en historisk kväll på Ullevi. Hela låtlistan i artikeln. Jag måste erkänna att mitt senaste möte (nåja) med Håkan Hellström var något av en besvikelse.

Fler nyheter från DN

DN - 14 timmar sedan

DN väljer: Årets bästa barn och ungdomsböcker

DN:s kritiker väljer sina favoriter..

DN - 15 timmar sedan

Björn Wiman: Religionen behövs för att inte göra livet till ett helvete

Efter de antisemitiska attentaten i Göteborg och Malmö är det lätt att gripas av förtvivlan och vanmakt. Men det finns hopp – i religionen..

DN - 16 timmar sedan

Därför blev svenska feministen Erika Lust porrfilmsregissör

Erika Lust, en av frontfigurerna i den feministiska porrfilmsbranschen, har satsat 2,5 miljoner kronor ur egen ficka för att sprida en ny sorts vuxenfilm över världen. Långt innan Metoo-fällde Hollywoodproducenten Harvey Weinsteins grova utnyttjande av kvinnor i filmbranschen avslöjades, arbetade hon för en etisk porrproduktion..

DN - Igår: 15:45

Här är veckans bästa låtar, v. 50

Varje vecka väljer DN Kultur ut sina favoritlåtar från veckan som gått..

DN - Igår: 12:38

Jenny Lindh: Låt Ishiguro lösa dina kärleksproblem

Fråga bibliotekarien. DN:s Jenny Lindh svarar på dina frågor om litteratur. Denna gång tröstar hon en obeläst älskare och letar upp Charles Dickens gamla recept på ginbål..

DN - Igår: 01:04

Hiphopmogul nekar till våldtäktsanklagelser

Minst fyra kvinnor anklagar skivbolagsmogulen Russell Simmons för våldtäkt. Nu nekar han till anklagelserna i ett uttalande på Instagram..

DN - I förrgår: 15:20

Christian Gabel om 1900: Det är brusigt, svajigt och vemodigt

Multimusikern och Bob Hund-trumslagaren Christian Gabel konsertdebuterar med sitt band 1900 på Orionteatern i maj..

DN - I förrgår: 13:01

Fredrik Strage: Skywalker och Berggren har aldrig liknat varandra mer än nu

Både Luke Skywalker och Henrik Berggren förverkligade sina drömmar: att bli jediriddare respektive rockstjärna. Men nu plågas de av demoner. .

DN - I förrgår: 09:41

Minst fyra kvinnor anklagar hiphopmogul för våldtäkt

Minst fyra kvinnor anklagar skivbolagsmogulen Russell Simmons för våldtäkt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.