DN > Kultur

Wednesday, 21 March, 08:19

DN - 17 nov 17 kl. 12:31

”Jag vågade aldrig berätta – då kanske jag inte skulle få sjunga mer”Sexuella övergrepp. Grov och uttalad sexism. En tystnadskultur som förhindrar konsekvenser. Nu berättar 1993 kvinnor om situationen i den svenska musikbranschen, i följderna av #metoo och #tystnadtagning: #närmusikentystnar..
Läs mer på DN

Dela artikeln

32955 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vågade, aldrig, berätta, kanske jag inte , skulle få sjunga mer
Expressen - 25 jun 14 kl. 18:53

Vågade inte berätta om jobb – rånade bank

LONDON. Nicola Lehair, 28, vågade inte berätta för maken att hon förlorat jobbet. Så först tog hon ett lån.

Världen Idag - 14 aug 15 kl. 12:01

”Jag vågade inte berätta för någon”

– De brukade ta min skolväska och kasta den i papperskorgen, berättar Eva, som bara vill publiceras med förnamn, och som växte upp i en småstad på 50- och 60-talet. Som äldsta dotter i en familj med sex barn hade hon en sträng uppfostran, och tvingades ha kjol och flätor. – Mina klasskompisar ryckte mig i flätorna och kallade mig för "Flätan" eller "Knästrumpan".

YLE - 17 nov 15 kl. 07:43

Berättelse 28: Jag skäms inte längre över att jag mår dåligt

Egentligen har jag väl gått på samtalsterapi sedan jag gick i lågstadiet. Det hela började med att jag rasade i vikt och blev allvarligt sjuk och tillika kände mig väldigt utanför i skolan. Men då var det annorlunda.

Sydsvenskan - 22 okt 14 kl. 06:59

Jag lovar att inte berätta mer för lärarna, för de kan inte göra mer ...

Jag är fjorton år och går i skolan i Lund. Här kommer mina löften till #minskola: Jag lovar att försöka fortsätta att gå till skolan trots att mitt liv där är ett helvete varje dag. Jag lovar att försöka stå ut med att alla tjejer hatar mig trots att jag aldrig har gjort dem något.

YLE - 04 feb 16 kl. 14:47

Berätta om ditt kärleksliv i stor finlandssvensk undersökning

Svenska Yle frågar hur kärlekslivet ser ut i Svenskfinland. Undersökningens frågor har skapats i samarbete med forskaren och sociologen Kjell Herberts vid Åbo Akademi. - Vi vet ganska lite om finlandssvenskarnas kärleksliv, men det är frågor som intresserar de flesta, tror Herberts.

Kristianstadsbladet - 05 jul 13 kl. 12:56

"En aldrig berättad historia"

Foto: Foto genom Kerstin Persson
I maj 1944 nödlandade Pete Petersons bombplan på Rinkabyfältet. Han och hans blivande fru Kerstin är några av personerna som Jan-Olof Nilsson berättar om i sin bok ?Lucky strike?.

Expressen - 01 nov 13 kl. 09:45

Föräldrarna vågar inte berätta inför kameran

SVT:s "Uppdrag granskning" undersökte flera fall av barn som ratats av friskolor. Men inga föräldrar vågade berätta framför kameran. ?

YLE - 16 maj 17 kl. 18:52

Pedantiska, småaktiga chefer skapar rädsla och ineffektivitet - berätta hur det är på ditt jobb!

Chefer som lägger sig i på mikronivå skadar arbetstagarens förtroende för ledningen. Transparens leder däremot till bättre arbetsprestationer, visar en ny avhandling som skrivits av Kirsti Maltamäki, magister i affärsvetenskaper. Maltamäki säger att en alltför strikt byråkrati på arbetsplatsen leder till outtalade problem och svagare arbetsprestationer.

YLE - 02 apr 16 kl. 08:00

#minkör: Berätta din körhistoria!

Folk som sjunger i kör är alltid glada. De kan både Matteuspassionen och snapsvisor utantill, de stämmer glatt upp i sång när som helst på dygnet och det är i kören de hittar kärleken. Så verkar det i varje fall - men vad har du för erfarenheter av körliv?

BT - 07 jun 14 kl. 23:00

"Kommer berätta om den här kvällen för mina barnbarn"

BT:s recensent Lisa Jagemark var med om en historisk kväll på Ullevi. Hela låtlistan i artikeln. Jag måste erkänna att mitt senaste möte (nåja) med Håkan Hellström var något av en besvikelse.

Fler nyheter från DN

DN - 16 timmar sedan

Författaren till ”Sparvöga” död

Ann-Charlotte Alverfors har avlidit, 71 år gammal. Hon är bland annat författaren till trilogin ”Sparvöga”.

DN - 19 timmar sedan

”Minecraft”-bråk ledde till bombhot

24 000 mejl med bombhot tvingade flera skolor och universitet i Storbritannien att utrymmas under måndagen, skriver Sky News. Det som visade sig ligga bakom mejlen var ett bråk mellan flera "Minecraft"-spelare..

DN - Igår: 08:12

”The Simpsons” hyllar Stephen Hawking

Nyligen avled fysikern Stephen Hawking och nu hyllas geniet för sin forskning världen över..

DN - Igår: 08:02

Greta Thurfjell: Spektakulärt, min käre Watson

I en intervju med brittiska The Telegraph berättar skådespelaren Martin Freeman om de mörka sidorna av kändisskapet..

DN - Igår: 16:27

Sigur Rós misstänks för skattefusk

De tre medlemmarna i det isländska symfonirockbandet Sigur Rós har fått sina tillgångar frysta medan utredning för skattefusk pågår..

DN - Igår: 16:07

Hédi Fried: De ska påminna om skohögarna i Auschwitz

På tisdagen, dagen före Internationella dagen mot rasism, anordnar jämlikhetsstiftelsen Make Equal en skoinstallation på Sergels torg i Stockholm och utanför FN-skrapan i New York. Ett likadant minnesmonument över Förintelsens offer saboterades under Almedalsveckan förra året av nazistiska NMR. Författaren Hédi Fried kommer under dagen att lägga ner skor vid installationen på Sergels torg, som ska stå kvar i en veckas tid..

DN - I förrgår: 07:50

Stjärnan räddade Zara Larssons gig

Zara Larssons spelning på Lollapalooza i Chile på lördagen var inte en helt problemfri historia – den svenska stjärnans instrument hade nämligen inte kommit fram till festivalen i tid..

DN - I förrgår: 16:09

Teater-Sverige minns Benny Fredriksson: ”Ägnade hela sitt liv åt teatern”

”Han ägnade hela sitt liv åt teatern.” Så beskriver skådespelaren Marie Göranzon sin kollega Benny Fredriksson, som gått bort. Teater–Sverige sörjer Kulturhuset Stadsteaterns tidigare vd..

DN - 17 mar 18 kl. 22:48

Benny Fredriksson har avlidit

Benny Fredriksson, tidigare vd för Kulturhuset Stadsteatern, har avlidit. Han blev 58 år. – Vi fick information i dag på lördagsmorgonen och det jag vet är att Benny Fredriksson befann sig i Australien med familjemedlemmar, säger Pia Stenervall på stadsledningskontoret..

DN - 18 mar 18 kl. 00:15

Björn Wiman: Benny Fredriksson tog svensk teater dit den är i dag

Benny Fredrikssons död är en chock. Hans bortgång är en enorm förlust – i första hand naturligtvis för hans närmaste familj, vänner och medarbetare. Men också för svenskt kulturliv..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.