DN > Kultur

Monday, 22 October, 08:20

DN - 17 nov 17 kl. 12:32

De har skrivit under uppropet #närmusikentystnar1993 kvinnor har skrivit under uppropet mot övergrepp, sexism och tystnadskultur i musikbranschen. Här är samtliga namn..
Läs mer på DN

Dela artikeln

3876 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De har skrivitunder , uppropet, #närmusikentystnar
DN - 20 nov 17 kl. 15:17

Nya namn i #närmusikentystnar – 2191 har skrivit på uppropet

Närmare 300 ytterligare kvinnor har skrivit på uppropet #närmusikentystnar mot övergrepp och tystnadskultur i musikbranschen. Bland namnen finns artisterna Arja Saijonmaa, Sanna Nielsen, Titiyo och Lena Philipsson..

DN - 20 nov 17 kl. 15:17

Nya namn i #närmusikentystnar – 2192 har skrivit på uppropet

Närmare 200 ytterligare kvinnor har skrivit på uppropet #närmusikentystnar mot övergrepp och tystnadskultur i musikbranschen. Bland namnen finns artisterna Tove Lo, Arja Saijonmaa, Sanna Nielsen, Titiyo och Lena Philipsson..

SVT - 17 nov 17 kl. 12:35

#närmusikentystnar – nytt artistupprop från musikvärlden

Musiker och artister från Sveriges artistelit inom pop- och rockmusiken har slutit sig samman i uppropet #närmusikentystnar..

SVT - 21 nov 17 kl. 08:13

#närmusikentystnar – nu 2192 namnunderskrifter

Den 17 november kom uppropet #närmusikentystnar. Ett upprop mot sexuella övergrepp, trakasserier och kränkningar i musikbranschen. Och efter knappt en vecka uppgår antalet namnunderskrifter nu till över 2000..

SVT - 02 feb 18 kl. 22:00

ShitKid och #närmusikentystnar två av vinnarna på Manifestgalan

Fredag kväll gick Sveriges enda oberoende musikgala, Manifestgalan, av stapeln för femtonde året i rad. Galan hölls på Nalen i Stockholm och pris delades ut i 15 genrer och fem specialkategorier. Bland några av vinnarna syns ShitKid, Loney Dear och uppropet #närmusikentystnar..

DN - 17 nov 17 kl. 12:32

Uppropet #närmusikentystnar samlar hela musikbranschen

I ett nytt upprop, i följderna av #metoo och #tystnadtagning, berättar kvinnor i alla delar av musikbranschen nu om övergreppen, sexismen och tystnadskulturen de får utstå..

SR - 02 feb 18 kl. 22:00

#närmusikentystnar belönad på Manifestgalan

#närmusikentystnar-uppropet blev årets indie när alternativa musikgalan Manifestgalan hölls på fredagkvällen..

DN - 17 nov 17 kl. 14:32

Bah Kuhnke om artistuppropet: "Avgrunden har blivit allt djupare"

1993 kvinnor har skrivit på uppropet #närmusikentystnar mot sexismen inom musikbranschen. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) kallar de chefer som inte tar frågorna på allvar för oansvariga. ”Nu finns det ingen som helst återvändo”, säger hon till DN..

SVT - 20 nov 17 kl. 09:50

”Alla har vetat om det här”

Närmare 2.000 kvinnor från musikbranschen har slutit sig samman mot sexuella trakasserier i uppropet #närmusikentystnar. Artisterna och musikproducenterna Rebecca & Fiona menar att detta sedan länge varit allmänt känt i musikbranschen.

Expressen - 08 feb 18 kl. 17:25

Metoo-protest på Grammisgalan

Artister och musiker håller varandra i handen och bär på blommor.Inför kvällens grammisgala i Stockholm protesterar flera av gästerna mot sexuella trakasserier och övergrepp inom branschen. Protesten följer det uppmärksammade uppropet #närmusikentystnar.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Julia Louis-Dreyfus hedrades med humorpris

Komikern Julia Louis-Dreyfus har tagit emot det prestigefyllda Mark Twain-priset i USA..

DN - 8 timmar sedan

Påsköns invånare vill få tillbaka staty

British Museum i London har förvarat en av de stora statyerna från Påskön utanför Chiles kust i 150 år, men nu vill Påsköns befolkning ha den tillbaka. Öborna föreslår att de kan byta ut originalstatyn mot en kopia, uthuggen ur samma sorts sten och enligt liknande metoder som då statyerna först gjordes för flera hundra år sedan..

DN - 9 timmar sedan

Han släpper loss hatet i sambarepubliken

Presidentkandidaten Jair Bolsonaro har bara påbörjat sitt projekt för en ny brasiliansk fascism. Henrik Brandão Jönsson ser hatet piskas upp i ett land som snart går till val, men där såren efter diktaturen fortfarande inte har läkt..

DN - 21 timmar sedan

Selma Blair om sin sjukdom: ”Mitt minne är dimmigt”

Den amerikanska skådespelaren Selma Blair, 46, lider av multipel skleros (MS), avslöjar hon i ett inlägg på Instagram..

DN - Igår: 08:00

Jessica: Hur kan en hedning känna sig hemma i en kyrka?

Kåseri. Den märkliga känslan för en ateist, för att inte säga hedning, att känna sig helt hemma i en kyrka. Hur förklarar man den?

DN - Igår: 14:00

Hilma af Klint hyllas av konstkritiker i USA

Hilma af Klints omfattande retrospektiv på Guggenheimmuseet i New York hyllas av amerikanska konstkritiker som en epokgörande händelse. Den försenade världssuccén för af Klint tycks en gång för alla ha etablerat henne som en pionjär i den moderna konsthistorien..

DN - I förrgår: 00:03

Svensk radiodokumentär vann Prix Europa

Dokumentären ”Bombattentaten, säkerhetspolisen och nazisterna” om nazistbomberna i Göteborg 2016 har vunnit första pris i kategorin Current affairs i den prestigefyllda tävlingen Prix Europa..

DN - I förrgår: 14:56

Gastarna överklagar Ghostdomen

I onsdags vann hårdrocksbandet Ghosts sångare Tobias Forge en juridisk tvist mot fyra före detta bandkollegor då Linköpings tingsrätt avslog deras stämning..

DN - I förrgår: 09:44

Svenska Akademien ger under dagen besked om nya ledamöter

Ständige sekreteraren Anders Olsson var på fredagen på slottet för ett möte med kungen, rapporterar Ekot.  – Det kommer besked under dagen, säger han..

DN - I förrgår: 09:21

Världsarv utan bygglov – betalar 368 miljoner

Katedralen Sagrada Familia i Barcelona, en av världens mest kända byggnader, har gått med på att betala motsvarande 368 miljoner kronor till stadens myndigheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.