Expressen > Kultur

Saturday, 16 December, 23:29

Liknande nyheter

Taggar: Jag erkännerjag , väcker, känslor
Dagen - 06 dec 17 kl. 19:45

Jerusalems status väcker starka känslor

Katastrof, ödesdigert och problematiskt. Orosorden haglar, om Donald Trump tar steget och erkänner Jerusalem som Israels huvudstad. Men det finns de som även hyllar beslutet, och som anser att även Sverige borde göra samma sak..

Dagen - 06 dec 17 kl. 19:45

Jerusalems status väcker starka känslor

Katastrof, ödesdigert och problematiskt. Orosorden haglar, om Donald Trump tar steget och erkänner Jerusalem som Israels huvudstad. Men det finns de som även hyllar beslutet, och som anser att även Sverige borde göra samma sak..

Skånskan - 01 apr 17 kl. 10:00

Skottdåd och syskonkärlek i ny Malmöfilm

Film Efter debutlångfilmen Mañana och tv-serier som Starke man är Malmöregissören Manuel Concha tillbaka. Nu med ett actiondrama om ett skottdåd i Malmö, om Lindängen, om fördomar och om syskonkärlek.
– Min förra film var min personliga skola, den bästa skolan men det här är typ min första riktiga film, säger han om Den enda vägen som har premiär på fredag 7 april.

YLE - 07 sep 17 kl. 10:41

Styckmordet i Jakobstad i rätten - dådet mycket brutalt

På torsdagen inleddes rättegången mot det par som står åtalade för det uppmärksammade styckmordet i Jakobstad. Mannen erkänner att han dödade och styckade offret. Kvinnan nekar till brott.

YLE - 19 sep 13 kl. 08:52

"Det finns pojkar som lämnas utan stöd"

De vuxna i skolan kan göra mycket, men bara om relationen är god. Det säger Harry Lunabba, som doktorerar med avhandlingen När vuxna möter pojkar i skolan. Det finns pojkar som inte tas på allvar, pojkar som väcker negativa känslor, och pojkar som blir utan stöd, säger han.

Skånskan - 06 aug 16 kl. 14:00

Hon fortsätter skriva om gripande öde

KÅGERÖD Kågerödsförfattaren Ida Andersson avslöjar att hon har ytterligare böcker på gång i berättelsen om Katja.Boken om Katja handlar om en kvinnas uppväxt som oönskad, utstött och misshandlad. En flicka som växte upp utan sin fars kärlek och egentligen aldrig fick vara barn.

SVT Debatt - 11 mar 14 kl. 13:30

Författaren Mia Skäringer borde inte ha sålt sig

DIET Hennes självutlämnande texter kommer jag aldrig mer att intressera mig för. Man kan inte bygga sitt varumärke på äkthet och sedan låta sig köpas. Det är motsatsen till äkta: Det är fake.

YLE - 11 apr 15 kl. 12:00

Försvaret är populärare än flyktingarna

Ordet försvar används nästan hundra gånger i partiernas valprogram. Men ordet flykting används bara fem gånger. Ordet Nato används också fler gånger än bistånd.

YA - 31 dec 12 kl. 04:00

2012: Krisår inte bara i ekonomin

Tre saker är mer kännetecknande för 2012 i Skåne, Sverige och världen än alla andra nyheter. Ledarredaktionens medarbetare förklarar varför.
Skåne vårdadesSjukvården väcker känslor.

YLE - 25 apr 15 kl. 08:09

Provet i modersmålet testar mycket mer än bara språket

Det finns studerande som har problem med att förstå idén med studentexamensprovet i modersmål. Provet testar så mycket annat än enbart språkkunskap. - Jag har kompisar som säger ”ett stol” och ”en bord” – och de får bättre vitsord än de som talar en god svenska.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Därför handlar alla julens tv-klassiker om män i kris

Det är fortfarande kvinnornas uppgift att iscensätta julen – med männen som gästartister.Jens Liljestrand skriver om svenska julmän från Ingmar Bergman till Mikael Persbrandt..

Expressen - 10 timmar sedan

Skräckregissören räds djupet i Gösta Berlings saga

Skådespelarinsatserna är lysande i "Gösta Berlings saga" på Göteborgs stadsteater.Isa Andersson saknar ändå djupet i Selma Lagerlöfs klassiker. .

Expressen - 17 timmar sedan

Så slog Nina Simone tillbaka mot rasismen

I årets julkalender "Hämnden är jul" minns Expressens kultursida kvinnor som tagit revansch.Lucka nummer 16: Nina Simone!.

Expressen - 17 timmar sedan

Hans debut är en originell historia

I sin debutroman "Stiga sol, smälta is" väver Raja Bahari en både originell och tankeväckande berättelse. Annina Rabe är förtjust..

Expressen - Igår: 14:36

Vi muslimer måste ställa upp när judar attackeras

I Sverige har vi länge utgått ifrån att rasism är någonting som bara är riktat från svenskar mot invandrare.Nalin Pekgul skriver om antisemitismen bland muslimer och varför hon i söndags bar en Davidsstjärna..

Expressen - Igår: 11:31

"Nobelfesten leker överklass från 1800-talet"

Hade Alice Bah Kuhnke och Sara Danius för extravaganta klänningar på Nobelfesten? Och varför finns det ett så stort behov av auktoriteter som berättar hur vi ska klä och uppföra oss?– Den verkliga överklassen snyter sig i gardinerna och går i trasiga kläder, säger Marianne Lindberg De Geer..

Expressen - Igår: 06:00

En häxbryggd av sex, sjukdom och livshunger

Det är energin och inte själva prosan som gör Roberto Bolaño till en unik författare.Amanda Svensson läser hans sista postuma noveller och hittar en ledtråd till ett självporträtt..

Expressen - Igår: 06:00

"Personalen lider, barnen lider och föräldrarna lider"

 Gunilla och Martina äter napolitansk pizza och pratar om för vems skull dagisbarnen går i luciatåg, konsten att lyckas med en bokcirkel och om man får skända en människa i konstens namn. .

Expressen - Igår: 05:00

Lyssna på Lunch med Montelius – avsnitt 123

Martina & Gunilla är tillbaka med ett nytt avsnitt av deras podcast – lyssna.

Expressen - Igår: 05:00

Hämnden är en saga

I årets julkalender "Hämnden är jul" minns Expressens kultursida kvinnor som tagit revansch. Lucka nummer 14: Journalisten Ester Blenda Nordström..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.