Expressen > Kultur

Thursday, 22 March, 15:09

Liknande nyheter

Taggar: Jag erkännerjag , väcker, känslor
Dagen - 06 dec 17 kl. 19:45

Jerusalems status väcker starka känslor

Katastrof, ödesdigert och problematiskt. Orosorden haglar, om Donald Trump tar steget och erkänner Jerusalem som Israels huvudstad. Men det finns de som även hyllar beslutet, och som anser att även Sverige borde göra samma sak..

Dagen - 06 dec 17 kl. 19:45

Jerusalems status väcker starka känslor

Katastrof, ödesdigert och problematiskt. Orosorden haglar, om Donald Trump tar steget och erkänner Jerusalem som Israels huvudstad. Men det finns de som även hyllar beslutet, och som anser att även Sverige borde göra samma sak..

Skånskan - 01 apr 17 kl. 10:00

Skottdåd och syskonkärlek i ny Malmöfilm

Film Efter debutlångfilmen Mañana och tv-serier som Starke man är Malmöregissören Manuel Concha tillbaka. Nu med ett actiondrama om ett skottdåd i Malmö, om Lindängen, om fördomar och om syskonkärlek.
– Min förra film var min personliga skola, den bästa skolan men det här är typ min första riktiga film, säger han om Den enda vägen som har premiär på fredag 7 april.

YLE - 07 sep 17 kl. 10:41

Styckmordet i Jakobstad i rätten - dådet mycket brutalt

På torsdagen inleddes rättegången mot det par som står åtalade för det uppmärksammade styckmordet i Jakobstad. Mannen erkänner att han dödade och styckade offret. Kvinnan nekar till brott.

YLE - 19 sep 13 kl. 08:52

"Det finns pojkar som lämnas utan stöd"

De vuxna i skolan kan göra mycket, men bara om relationen är god. Det säger Harry Lunabba, som doktorerar med avhandlingen När vuxna möter pojkar i skolan. Det finns pojkar som inte tas på allvar, pojkar som väcker negativa känslor, och pojkar som blir utan stöd, säger han.

Skånskan - 06 aug 16 kl. 14:00

Hon fortsätter skriva om gripande öde

KÅGERÖD Kågerödsförfattaren Ida Andersson avslöjar att hon har ytterligare böcker på gång i berättelsen om Katja.Boken om Katja handlar om en kvinnas uppväxt som oönskad, utstött och misshandlad. En flicka som växte upp utan sin fars kärlek och egentligen aldrig fick vara barn.

SVT Debatt - 11 mar 14 kl. 13:30

Författaren Mia Skäringer borde inte ha sålt sig

DIET Hennes självutlämnande texter kommer jag aldrig mer att intressera mig för. Man kan inte bygga sitt varumärke på äkthet och sedan låta sig köpas. Det är motsatsen till äkta: Det är fake.

YLE - 11 apr 15 kl. 12:00

Försvaret är populärare än flyktingarna

Ordet försvar används nästan hundra gånger i partiernas valprogram. Men ordet flykting används bara fem gånger. Ordet Nato används också fler gånger än bistånd.

YA - 31 dec 12 kl. 04:00

2012: Krisår inte bara i ekonomin

Tre saker är mer kännetecknande för 2012 i Skåne, Sverige och världen än alla andra nyheter. Ledarredaktionens medarbetare förklarar varför.
Skåne vårdadesSjukvården väcker känslor.

YLE - 25 apr 15 kl. 08:09

Provet i modersmålet testar mycket mer än bara språket

Det finns studerande som har problem med att förstå idén med studentexamensprovet i modersmål. Provet testar så mycket annat än enbart språkkunskap. - Jag har kompisar som säger ”ett stol” och ”en bord” – och de får bättre vitsord än de som talar en god svenska.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Så lätt kan inte Benny Fredrikssons död förklaras

Efterspelet till Benny Fredrikssons tragiska död i helgen har redan lett till en osaklig debatt.Karin Olsson riktar kritik mot såväl Aftonbladets som Kulturhuset Stadsteaterns hantering..

Expressen - 9 timmar sedan

I det här kriget blir varenda människa sliten i stycken

Duraid Al-Khamisi tar med läsaren på en mardrömsvandring genom Irak.Annina Rabe får ändå syn på glimtar av hopp i skildringen av ett krigshärjat land..

Expressen - 9 timmar sedan

Här kommer alla känslorna i en och samma bok

Eva-Stina Byggmästar använder hela känsloregistret i "Orkidébarn".Amanda Svensson hyllar den livsbejakande diktsamlingen..

Expressen - 22 timmar sedan

Underhållande poddcast med brännpunkter

Makarna Mark Levengood och Jonas Gardell är båda berömda kulturpersonligheter, men har sällan arbetat tillsammans.Patrik Lundberg lyssnar på den nya poddcasten "Mark och Jonas" och uppskattar dynamiken mellan två herrar som är vana vid att leverera..

Expressen - Igår: 19:05

Låt inte förlusten av Benny Fredriksson bli ett slagträ

Teatervärlden är i chock sedan Kulturhuset Stadsteaterns förre vd, Benny Fredrikssons, tagit sitt liv. Nu ställs krav på självrannsakan hos hans kritiker.Martina Montelius, som deltog i uppropet #tystnadtagning, påminner om vikten av respekt och måttfullhet.

Expressen - Igår: 15:58

Namnlös sidenväv tappar den röda tråden

Vävnad behandlas ofta som en konstform med litet k.Valerie Kyeyune Backström ser en utställning där tyget blir en länk till det gudomliga. .

Expressen - I förrgår: 15:05

Därför fick Hanif Bali rätt – till slut

Moderaten Hanif Bali tvingades lämna partistyrelsen efter sitt agerande på twitter.Jens Liljestrand ser balinismen frodas även efter att galjonsfiguren bett om ursäkt..

Expressen - I förrgår: 06:05

Mina föräldrar tvingades på flykt av det polska judehatet

I mars 1968 krossades det polska studentupproret och regimen skyllde allt på landets judiska befolkning – som avskedades, förföljdes och tvingades på flykt.Poeten Gabriel Itkes-Sznap skriver om en svensk uppväxt i skuggan av antisemitismen..

Expressen - 19 mar 18 kl. 14:44

Konstnärsparet ville avskaffa alla gränser

Sara Berg ser Katarzyna Kobros och Władysław Strzemińskis darriga bilder och sårbara skulpturer på Moderna museet i Malmö..

Expressen - 19 mar 18 kl. 06:00

"Mördarens mamma" är ingen fängslande historia

I Ida Lindes "Mördarens mamma" faller två kvinnor som råkat uppfostra var sin mördare för varandra och hemligheter rämnar. Anna Hellgren läser en roman som är för gåtfull för sitt eget bästa. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.