Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 22 February, 09:20

Dagens PS - 17 nov 17 kl. 10:50

Handelsstopp i piskad aktie – av misstagAktien rasade över 10 procent när Stockhomsbörsen drog i nödbromsen. Men det hela var en miss, förklarar David Augustsson på Stockholmsbörsen presstjänst, för Dagens Industri. ”Det berodde på den mänskliga faktorn, det var ett misstag.” Blundern drabbade den First North-noterade spelutvecklaren Spiffx som tagit rejält med stryk på fredagsförmiddagen. Och det var när aktien stod på ner 10,9 procent som aktien alltså handelsstoppades.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Stockhomsbörsen, David Augustsson, Stockholmsbörsen, Dagens Industri, First North, Spiffx, Handelsstopp, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handelsstoppi , piskad, aktieav , misstag
Kristianstadsbladet - 21 okt 14 kl. 06:00

Handelsstopp för Cefouraktier

Foto: Magnus Grunnon
Aktietorget har beslutat att tills vidare stoppa handel i Cefours aktie och teckningsoptioner. Det på grund av att Cefour under hösten har offentliggjort bolagets ansträngda likviditet.
Cefour Wine & Beverage har under hösten presenterat en hårt ansträngd likviditet i bolaget.

DI - 27 jan 16 kl. 09:19

Konecranes faller 3,6 procent efter hävt handelsstopp

Finska Konecranes faller 3,6 procent som mest omsatta aktie när handeln släpptes på igen på morgonen efter gårdagens handelsstopp. Aktien var upp 9,1 procent när den handelsstoppades tio minuter före stängning i går..

Affärsvärlden - 27 jan 16 kl. 09:23

Konecranes faller efter handelsstopp

Finska Konecranes faller 3,6 procent som mest omsatta aktie när handeln släpptes på igen på morgonen efter gårdagens handelsstopp. Aktien var upp 9,1 procent när den handelsstoppades tio minuter före stängning i går..

DI - 05 dec 16 kl. 14:06

Handelsstopp i italiensk storbank

Den italienska storbanken Unicredit har tillfälligt handelsstoppats på Milanobörsen sedan bolagets aktie sjunkit 5,6 procent, varpå ett automatiskt handelsstopp utlösts..

Affärsvärlden - 05 dec 16 kl. 14:17

Tillfälligt handelsstopp på Unicredit

Den italienska storbanken Unicredit har tillfälligt handelsstoppats på Milanobörsen sedan bolagets aktie sjunkit 5,6 procent, varpå ett automatiskt handelsstopp utlösts. Det rapporterar Bloomberg News..

SvD - 05 dec 16 kl. 14:24

Handelsstopp för italiensk storbank

Den italienska storbanken Unicredit har tillfälligt handelsstoppats på Milanobörsen sedan bolagets aktie sjunkit 5,6 procent, varpå ett automatiskt handelsstopp utlösts. Det rapporterar Bloomberg News..

Vimmerby Tidning - 1 timme sedan

"Vi har gjort ett misstag"

Det är ett rent misstag att Västervik Miljö & Energi har glömt att söka tillstånd för att transportera avfall och farligt avfall. - Det har helt enkelt ramlat mellan stolarna, säger Rickard Wester, kvalitetsansvarig Västervik Miljö & Energi AB (VMEAB)..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Att bli piskad med en handduk är i alla fall bättre än ensamhetOm skribenten

Jag får ofta ont i magen när jag ser unga pojkar och killar i umgås. Inte för att jag har något emot unga pojkar eller killar egentligen, men för att deras umgänge så ofta präglas av destruktiva strukturer.Här om dagen var jag och badade, och såg tre killar i 14-års åldern skoja runt med varandra.

Affärsvärlden - 16 jul 12 kl. 14:24

Aktie handelsstoppad på börsen

Värdet på GHP:s aktie rasade 10 procent på börsen vilket ledde till ett handelsstopp på måndagen..

Affärsvärlden - 14 sep 17 kl. 09:27

Handelsstopp i Ortivus A-aktie

Handeln med Ortivus A-aktie stoppades vid 9.15-tiden på torsdagen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Bezos business sprängde historisk börsbarriär

E-handelsjätten Amazon nådde en milstolpe under onsdagen när man för första gången passerade 1.500-dollarstrecket på börsen. Aktien vände dock, liksom börserna i USA, ned på Feds protokoll från januarimötet där vissa av ledamöterna såg starkare siffror i närtid vilket kan leda till en räntehöjning i mars.

Dagens PS - 1 timme sedan

”Olämpligt beteende” kostar toppchef jobbet

Ansågs – fram till nu – vara en av företagets blivande stjärnor. Fords chef i Nordamerika, Raij Nair, har lämnat med omedelbar verkan efter att han varit under en intern utredning för olämpligt beteende, skriver Financial Times. I ett uttalande sade företaget att utredningen fastslog att Raij Nairs beteende i vissa fall var oförenligt med bolagets uppförandekod.

Dagens PS - 1 timme sedan

Hedgefonder tror på fortsatt H&M-kräftgång

Den svenska klädjätten är just nu den näst mest blankade aktien på storbolagslistan på Stockholmsbörsen. Klädjätten H&M:s aktie har haft en minst sagt svag utveckling under senare tid, bara under 2017 summerade nedgången till 33 procent och under inledningen av 2018 har aktien tappat dryga 16 procent. Ska man tro data över korta positioner i aktien kan dock ytterligare nedgångar stå för dörren.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Sluggern Heimersons hämnd på Aftonbladet

DAGENS PS RECENSERAR PUNKT. SLUT? Plötsligt ringer telefonen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

AFV bjuder på två guldkorn och ett säljcase

Affärsvärlden rekommenderar köp av Wallenstam och Evolution Gaming i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Bong och säljråd för AstraZeneca. När bostadsrättsprojektörer står och vacklar är läget långt ifrån krisartat hos Wallenstam.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Leasing gör elbilen billig

VIDEO I SAMARBETE MED ADNEWS. Både du och företaget tjänar på det. Elbilen är inte bara skonsam mot miljön, den är även ett klipp för plånboken – både för dig privat och för företaget – med ett smart leasingavtal.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Jättens vd tvingas gå – fälls för mutbrott

Shin Dong-bin har avgått som vd för det japanska holdingbolag som kontrollerar den sydkoreanska konglomeratjätten Lotte Group, rapporterar Yonhap News. Han avgick på egen begäran och i japansk tradition med att stiga åt sidan när man rättsligt blivit fälld, stod det i ett uttalande. Det stod samtidigt klart att Shin Dong-bin kvarstår som vice ordförande för Lotte Holdings, samt att inga av hans positioner inom Lotte Group hotas.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Kryptovaluta-grävare har kapat Tesla

Hackare har stulit molndataresurser från Tesla för att kunna gräva efter kryptovalutor. Det rapporterar CNBC. Enligt uppgift har energin från molndatan använts på mjukvaran Stratum för att kunna gräva efter valutorna.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Nordkorea ställde in träff med Mike Pence

USA:s vice president Mike Pence var på väg att träffa Nordkoreas representanter vid vinter-OS, inklusive systen Kim Yo-Jong, men mötet uteblev två timmar innan den skulle dra igång. Enligt tjänstemannen Nick Ayers valde den nordkoreanska delegationen att avstå mötet utan förvarning, rapporterar Reuters. ”De lämnade mötet eller kanske var de aldrig uppriktiga med att sätta sig ned”, sade Nick Ayers som är Mike Pences personalchef.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Svensk startup tar in nästan 50 miljoner kronor

Svenska startupen Anyfin som gör det enkelt att återfinansiera befintliga lån med hjälp av en bild har tagit in 4,8 miljoner euro, motsvarande 48 miljoner kronor. Pengarna hämtades under Series-A finansieringsrunda som leddes av Accel och Northzone. Deltog gjorde även Rocket Internets Global Founder Capital samt ett antal hemliga affärsänglar med bakgrund inom konsumentfinans och fintech, skriver Techcrunch.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.