Dagens PS > Ekonomi

Friday, 23 March, 07:48

Dagens PS - 17 nov 17 kl. 09:40

Boom i bostadsbyggandet – upp med 11 procentPreliminärt påbörjades byggandet av cirka 49.800 lägenheter årets tre första kvartal. Cirka 49.800 lägenheter började byggas årets tre första kvartal. Av de påbörjade lägenheterna finns cirka 40.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Boom, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boomi , bostadsbyggandetupp med 11 procent
Cornucopia - 24 feb 16 kl. 11:12

Byggindustrin: Bostadsbyggandet stannar upp

Branschorganisationen Sveriges Byggindustrier meddelar i sin prognos att byggkonjunkturen avmattas, i mycket beroende på att bostadsbyggandet stannar upp. Sammantaget handlar det som alltid om att man slår i kapacitetstaket under en högkonjunktur och de obalanser det innebär sår också fröerna till den kommande lågkonjunkturen.

Sveriges Byggindustrier skriver i sitt pressmeddealnde:
"För de närmaste två åren är konjunkturläget gynnsamt, men trots det avstannar expansionen av bostadsbyggandet, vilket ger en avkylande effekt på bygginvesteringarna.

Expressen - 14 dec 12 kl. 19:33

Skolbarnet Eva: "Jag hörde boom-boom"

27 personer har skjutits till döds vid en skottlossning på en grundskola i USA. 18 av de dödade är barn. Unga barn vittnar nu om vad som hände inne i skolan.

Kristianstadsbladet - 27 jun 14 kl. 09:30

Bostadsbyggandet är ett delat ansvar

Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Alltför ofta handlar bostadsdebatten om att skuldbelägga andra för att det byggs för få bostäder. Nu krävs ett nytt fokus. Bostadsbyggandet är ett delat ansvar.

Dagens PS - 25 jan 17 kl. 07:10

Spådom: Boom för kvalitetsjournalistik

SvD Kultur skriver om rapporten, som bland annat handlar om vilken effekt teknikomvandlingen får på journalistik och information globalt. Framtidsspaningen gäller 2017 och nya trender i bjärt kontrast till fjolårets explosion av fejknyheter väntas få betydligt större inflytande under det här året. Rapporten – som Reuters institute vid Oxforduniversitetet står bakom – ”spår en boom för faktagranskande appar, utvecklande av algoritmer som utmanar snarare än inskärper våra fördomar, och – trumvirvel – en rusning till kvalitetsjournalistik”, skriver Svenskan och konstaterar att Facebook under året som nu ligger bakom oss blev ”lögnarnas perfekta växthus” när fejknyheter kablades ut med stormstyrka och spädde på det förakt mot journalister och medier, ”

Dagens PS - 16 jan 18 kl. 08:38

Cannabis lockar småsparare: ”En boom”

Det konstaterar Nordnets sparekonom Joakim Bornold. Tre av de sju mest nettohandlade utländska aktierna i år hos Nordnet är cannabisaktier, rapporterar Sveriges Radio och uppger att cannabisaktier på kort tid blivit en av de mest populära hos svenska småsparare. En dessa småsparare är Marina Trenkoska, och hon säger så här till SR: ”Jag tror att marknaden för medicinsk cannabis kommer att bli större och större, och det är skönt att investera i något som man vet vad det är och vad verksamheten går ut på”.

Regeringen - 08 jul 11 kl. 16:00

Kvalitet och effektivitet i bostadsbyggandet

Under politikerveckan i Almedalen 2011 genomförde Socialdepartementet fredagen den 8 juli seminariet Kvalitet och effektivitet i bostadsbyggandet. Almedalen 2011: Kvalitet och effektivitet i bostadsbyggandet Socialdepartementet, 8 juli 2011.

Regeringen - 02 sep 11 kl. 12:05

Regeringens nyhetsbrev: Fart på bostadsbyggandet

Under en lång följd av år har det byggts för få bostäder vilket har lett till bostadbrist i Sverige. Nu börjar bostadsbyggandet ta fart. Denna veckas nyhetsbrev handlar om vilka åtgärder regeringen har genomfört för att minska bostadsbristen.

Alliansfritt Sverige - 01 okt 12 kl. 21:37

Bostadsbyggandet har rasat med 75 %

KATASTROF. Regeringens bostadspolitik når nya bottenrekord. Byggindustrin rapporterar:
Bostadsbyggandet rasar.

Barometern - 06 maj 14 kl. 06:53

Bostadsbyggandet ökar kraftigt i Kalmar

"Nu kan vi börja se resultatet av vårt arbete. Just nu pågår byggnation av över 400 lägenheter. Vi räknar med att ytterligare projekt som innehåller totalt över 480 nya lägenheter ligger för byggstart i år.

DI - 19 feb 15 kl. 14:35

Så ser bostadsbyggandet ut i ditt län

Bostadsbyggandet ökade kraftigt förra året och framför allt i Stockholm står byggkranarna tätt. I tabellen nedan kan du se hur bostadsbyggandet ser ut i ditt län..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

McMaster avgår – Trump får sin trejde rådgivare

Den nationelle säkerhetsrådgivaren Herbert Raymond McMaster avgår från president Trumps stab och ersätts av den tidigare FN-ambassadören John Bolton. John Bolton, beskrivs som en ”hök” och har förespråkat en hård linje mot Ryssland, Iran och Nordkorea. Bolton blir Donald Trumps tredje nationella säkerhetsrådgivare sedan han tillträdde som president och han väntas tillträda inom kort.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Mercedes pimpar bilmodeller

Kombin och sedanen har redan lyfts. ”Nu är det tvådörrarskarossernas tur”, skriver Vi Bilägare. Fronten och bakpartiet har designats om på C-klassvarianterna, framgår det, liksom att LED High Performance blivit standard på strålkastarna.

Dagens PS - 20 timmar sedan

USA-tullarna: Svenskan kan ha övertalat Trump

EU tror sig vara på väg att undantas från de amerikanska importtullarna på stål och aluminium, rapporterar Bloomberg News. Unionens handelskommissionär Cecilia Malmström har precis avslutat ett tvådagarsmöte i Washington där hon försökt förmå USA att exkludera EU från tullarna som enligt planen ska implementeras på fredag. Enligt EU-kommissionens vice ordförande Jyrki Katainen var mötet "väldigt fruktsamt".

Dagens PS - 19 timmar sedan

Rymlig och komfort – men priset för högt

Det skriver Recharge på Mestmotor.se, som för andra gången provkört Jaguars I-Pace. Den eldrivna suven upplevs av testreportern ”mer som en sportbil än en högbyggd suv”.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Magdalena ruvar på ”orimlig” straffskatt

”Tusentals personer och företag berörs”, skriver Di.se och förklarar att rika kan komma att gynnas. För många bolag kan straffavgiften däremot slå hårt och bli högre än den undanhållna skatten, enligt ett nytt lagförslag.

Dagens PS - I förrgår: 16:58

Flygbolaget på väg att störta: ”Verkligen illa”

Spår ökade intäkter men förlust i miljardklassen. Samtidigt döms lågprisjättens chanser ut totalt av en norsk analyschef. ”Det är verkligen illa”, säger Karl Johan Molnes på Norne Securities i en intervju med Dagens Næringsliv som citeras av sajten Omni.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Spelreklam ger klirr i kassan för svenska kändisar

Att som varumärke kunna förknippa sig med välkända ansikten har länge varit ett effektivt marknadsföringstrick. Kändisarna gör en eller ett par reklamkampanjer och håvar in enkla pengar, samtidigt som företaget får kredibilitet. Globalt beräknas det att ”Celebrity Endorsements” omsätter mer än 50 miljarder dollar årligen – en siffra som fortsätter stiga då kanaler som bloggar, sociala medier och Youtube öppnar upp för nya möjligheter.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Nischbanker går på knock på jättarna

Dumpar räntorna saftigt – ny aktör smider nu planer precis som startupbolaget Enkla redan gjort. Breakit berättar att Collector Bank är nästa utmanare om storbankernas bolånekunder. Collector Banks affärsidé är att erbjuda digitala bolån och enligt Breakit har nischbanken ”börjat hämta in intresseanmälning till sina egna bolån.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Norsk invasion bland svenska miljöbilar

Norrmän knycker eftertraktade elbilar och laddhybrider under näsan på svenskar. ”Man ringer och köper direkt”, säger en leasingexpert. Både laddhybrider och elbilar lockar svenska tjänstebilsförare tack vare låga förmånsvärden.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Sverige kan höja räntan före ECB

Det deklarerar vice riksbankschef Martin Flodén, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt som hänvisar till Bloomberg News. Riksbanken kan alltså komma att höja räntan före ECB, enligt vice riksbankschefen. Tillväxten i Sverige väntas vara fortsatt stark, enligt prognosen, och den kraftiga nedgången i arbetslösheten i februari uppges ha överraskat Martin Flodén, som är medveten om att det kan finnas säsongsmässiga faktorer som spelar in.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.