Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 22 November, 00:53

Affärsvärlden - 17 nov 17 kl. 10:27

H&M-sänkning tynger storbolagsindexStockholmbörsen inledde fredagens handel på minus. En rekommendationssänkning för klädjätten H&M fick stort genomslag och tyngde index..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: H&M-sänkning, tynger, storbolagsindex
Affärsvärlden - 22 maj 14 kl. 13:52

Bankerna tynger storbolagsindex

Stockholmsbörsen har försvagats en bit in i torsdagens handel, i skrivande stund noteras index kring nollstrecket. Utvecklingen är i linje med vad som ses för storbolagsindex i Frankfurt och London medan Paris är marginellt svagare..

DI - 13 nov 17 kl. 10:36

H&M tynger börsen

Stockholmsbörsen inledde veckan strax under nollstrecket. De större Europabörserna gjorde heller inget större väsen av sig med små rörelser. På bolagsfronten har Kappahl vinstvarnat och på makrofronten visade SEB:s boprisindikator ett kraftigt tapp för november.

Affärsvärlden - 11 feb 13 kl. 13:59

Lupe och Boliden tynger storbolagsindex

Boliden tappade på sin rapport medan Lundin Petroleum retirerade efter en uppdatering kring Johan Svedrup-fältet. Hakon Invest och Höganäs klättrade däremot i spåren av morgonens nyhetsflöde. Den allmänna utvecklingen på Stockholmsbörsen var oregelbunden, på måndagen..

DI - 02 mar 12 kl. 13:13

Stockholmsbörsen: Verkstad tynger

Stockholmsbörsen handlades vid lunchtid fortsatt på minussidan under måttlig omsättning. Liksom på torsdagen utvecklades Stockholm därmed sämre än de ledande börserna på kontinenten. Banksektorn såg ut att avsluta en stark vecka med uppgångar, medan tungviktare som Teliasonera, Hennes & Mauritz och verkstad återfanns i botten av storbolagsindex..

Affärsvärlden - 31 jul 14 kl. 10:53

Finansoro tynger Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen har successivt försvagats i torsdagens inledande handel, i linje med utvecklingen för storbolagsindex i Frankfurt men svagare än för London och Paris..

DI - 12 mar 15 kl. 10:33

Stockholmsbörsen: Banker tynger index

Stockholmsbörsens storbolagsindex pendlade under torsdagens första handelstimme i ett smalt band runt nollstrecket. Detta sedan de asiatiska börserna avancerat på bred front och indikationer på fortsatt penningpolitisk stimulans i Kina bidragit till en ökad konjunkturoptimism..

Affärsvärlden - 21 aug 15 kl. 13:43

H&M tynger på börsen

Stockholmsbörsen gick fortsatt svagt på fredagseftermiddagen, likt utvecklingen i övriga Europa där tillväxtoro satte press. H&M utgjorde sänke i storbolagsindex medan Volvo återhämtade sig lite från gårdagens kurstapp..

DI - 08 jun 16 kl. 12:46

Europabörserna: Bankerna och svag Kina-data tynger

Europabörsernas storbolagsindex handlades sammantaget något lägre kring lunchtid på onsdagen. Sentimentet tyngs av svagare än väntad kinesisk handelsdata..

Affärsvärlden - 21 jun 17 kl. 13:25

Storbankernas nedgång tynger börsen

Stockholmsbörsen parkerade på negativ mark fram till lunchtid under onsdagen. De större europeiska handelsplatserna var också lägre. Vid 13-tiden var storbolagsindex OMXS30 0,6 procent ned till nivån 1.

DI - 19 apr 18 kl. 16:13

USA-börser: Dagligvaror tynger Wall Street

USA-börserna sjönk i torsdagshandeln. Chip-tillverkare drog nedåt och försvagade den tekniktunga Nasdaqbörsen.  Vid 16-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 0,3 procent till nivån 24.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Odd Molly rusar på börsen

Aktien har stigit kraftigt de senaste dagarna efter beskedet om en omdaning av bolaget och fortsatte upp 10 procent på torsdagen..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Addtech faller efter utebliven dataintrångsuppdatering

Teknikhandelskoncernen Addtech föll i torsdagsförmiddagens handel på Stockholmsbörsen..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

USA-terminerna vänder till plus

Positiva tullsignaler bidrog till att terminerna för de amerikanska börserna vände från att ha handlats strax under nollan till att visa marginella uppgångar inför torsdagens officiella öppning..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Danske Banks globala valutachef får gå

Danske Banks globala valutachef, svenske Niklas Karlsson, får gå efter 19 år i banken, enligt ett uttalande för Reuters..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Handelsbanken: Så påverkar arbetslösheten bopriserna

Avgörande för bostadspriserna utveckling de närmaste åren blir konjunkturen. Räntorna lär förbli ganska oförändrade, efter att Riksbanken höjer reporäntan i december. Det säger Johan Löf, seniorekonom vid Handelsbanken, till Nyhetsbyrån Direkt.

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

H&M mot strömmen på börsen

Stockholmsbörsen handlades efter lunch på torsdagen stabilt på nivåer klart under nollstrecket..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Charles Schwab kan vara på väg att köpa TD Ameritrade

Den amerikanska nätmäklaren Charles Schwab för samtal om att köpa sektorkollegan TD Ameritrade, rapporterar CNBC..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Uppgifter: Volvo överväger att slopa extrautdelning

Lastbilstillverkaren Volvo överväger att slopa extrautdelningen vid vårens årsstämma och i stället införa ett stort återköpsprogram av egna aktier..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Vinten sjunker för Lundbergs

Investmentbolaget rapporterar en sjunkande vinst men stigande omsättning..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Selin populär bland fastighetsfonderna

När man lyfter på locket till de tio fastighetsfonder som förvaltas av nordiska firmor så hittar man en del innehav som är populära bland flera fonder. Det är uteslutande svenska aktier även om flera fonder placerar utanför norden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.