DI > Ekonomi

Friday, 20 July, 03:12

DI - 16 nov 17 kl. 19:32

Frida Wallnor: Rätt av Löfven att ta rygg på MacronLEDARE. Det är många goda ting som sammanfaller för Stefan Löfven den här fredagen. Inte nog med att han står värd för ett EU-toppmöte på hemmaplan där han får möjlighet att tala om sitt favoritämne, framtidens arbetsmarknad, och skryta om den svenska modellen för sina EU-kollegor. Han passar också på att låna lite ljus från Europas just nu klarast lysande politiska stjärna: Frankrikes president Emmanuel Macron..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wallnor, Löfven, Macron, Ledare, Stefan Löfven, EU, Europas, Emmanuel Macron

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frida, WallnorRätt av , Löfvenatt ta , rygg, Macron
DI - 21 feb 18 kl. 19:30

Frida Wallnor: Vad Stefan Löfven bör säga till Donald Trump

LEDARE. I veckan blev det känt att Stefan Löfven ska träffa Donald Trump i Washington den 6 mars. Det är glädjande nyheter.

DI - 07 mar 18 kl. 05:20

Frida Wallnor: Statsmannen Löfven presenterade sig

Tisdagens presskonferens i Vita huset var en både omtumlande och underhållande upplevelse. Donald Trump varvade lovord om svenskar i allmänhet och statsminister Stefan Löfven i synnerhet med regelrätta påhopp på EU..

DI - 10 feb 17 kl. 21:00

Frida Wallnor: Svenska företag bör öka närvaron i Iran

I dag lördag inleder Stefan Löfven sitt tvådagarsbesök i Iran. Det är första gången en svensk statsminister gör ett bilateralt besök i landet och det är verkligen på tiden. Iran är av stor geopolitisk betydelse för regionen, men utgör också en spännande framtidsmarknad.

DI - 04 apr 17 kl. 21:01

Frida Wallnor: Planera ett nordiskt statsbesök i Peking

LEDARE. I maj 2016 tog president Barack Obama emot en samlad nordisk delegation i Vita huset. Förutom statsminister Stefan Löfven deltog hans motsvarigheter i Norge, Danmark och Island, den finska presidenten samt ländernas utrikesministrar.

DI - 26 okt 17 kl. 19:32

Frida Wallnor: Även Sverige kan vara med i EU:s A-lag

LEDARE. Stefan Löfven höll på torsdagen ett linjetal om EU och den svenska EU-politiken. Det var inte en dag för tidigt..

DI - 22 mar 18 kl. 19:28

Frida Wallnor: USA bör stanna i Iran-avtalet

LEDARE. ”Vår relation är bättre än någonsin”. Låter det bekant?

DI - 15 maj 18 kl. 19:30

Frida Wallnor: Sverige behöver en egen migrationspolitik

LEDARE. Om man har lyssnat på Stefan Löfven den senaste tiden har det låtit som om EU snart kommer att ha en gemensam migrationspolitik som Sverige måste rätta sig efter. Bruset från Bryssel låter dock annorlunda.

DI - 22 jan 18 kl. 19:30

Frida Wallnor: Varför åker Löfven inte till Davos?

LEDARE. På tisdagen inleds Världsekonomiskt forum i schweiziska Davos. Årets upplaga ser ut att bli något utöver det vanliga med rekordmånga toppolitiker och företagsledare bland deltagarna..

Magazin24 - 14 mar 13 kl. 13:48

Löfven besökte Volvosteget

På torsdagen fick Volvo Powertrain i Köping besök av socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven. Löfven var på plats för att se och lära sig mera av Volvos utbildningsprogram för ungdomar i åldern 18 till 22 år. Volvosteget är en satsning av Volvo tillsammans med Arbetsförmedlingen och IF Metall.

Expressen - 31 aug 17 kl. 13:12

Löfven missar det väsentliga med landsbygden

Stefan Löfven åker på Sverigeturné till mindre orter men levererar inga lösningar till oss som bor där, skriver Frida Demervall, företagare i Hälsingland. .

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Globaliseringen blev lyftet för livsverket

Gösta Karlsson grundade Elme Spreader för 45 år sedan och ser fortfarande inget som helst skäl att släppa in riskkapitalister eller börsnotera livsverket:  ”Om vi inte har haft någon kompanjon hittills, varför skulle vi ha en nu?”..

DI - 4 timmar sedan

Ebay och Alcoa rasade på svag börs

De ledande amerikanska börserna vände ned på torsdagen då flera rapporterande bolag hamnade i fokus. Donald Trump kritiserade Federal Reserves höjningar av styrräntan i en intervju med CNBC på torsdagen. "Jag är inte glad att Fed höjer lånekostnader och potentiellt bromsar in ekonomin", sade Donald Trump under intervjun..

DI - 4 timmar sedan

Millicom levererade på förväntningarna

Teleoperatören Millicoms ebitda-resultat blev 551 miljoner dollar för det andra kvartalet 2018. Det framgår av bolagets delårsrapport. .

DI - 5 timmar sedan

Mikael Vilenius: Framgången fortsätter för Epirocs Eriksgata

Epiroc fortsatte sin Eriksgata på börsen efter avknoppningen från Atlas Copco med en stark rapport. Ingen borde ha blivit förvånad..

DI - 5 timmar sedan

Donald Trump besviken på Feds räntehöjningar

Donald Trump kritiserade Federal Reserves höjningar av styrräntan i en intervju med CNBC på torsdagen.  .

DI - 5 timmar sedan

Första cannabisintroduktionen på New York-börsen premiärrusar

På torsdagen inleds handel av Tilray, det första marijuanaföretaget som handlas på amerikanska marknaden. Teckningskursen låg på 17 dollar men efter några timmars handel handlades aktien 30 procent högre. .

DI - 6 timmar sedan

Agnetha Jönsson: Utdelning med låg risk

Kombinationen låg volatilitet och hög direktavkastning lockar.  Xact och Legg Mason har fonder för den som inte gör jobbet själv. .

DI - 6 timmar sedan

Comcast lägger ner jakten på Fox – priset för högt enligt Bloomberg

Comcast är inte längre intresserade av att förvärva underhållningsverksamheten inom Rupert Murdochs 21st Century Fox. I stället kommer Comcast nu lägga fokus på att vinna budstriden i jakten på brittiska Sky. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 6 timmar sedan

MSB: Blir värre innan det blir bättre

Räddningstjänsterna tvingas prioritera bland skogsbränderna och läget är mycket ansträngt, enligt MSB som sammanfattar läget med att "det blir värre innan det blir bättre". Just nu rasar ett 50-tal terrängbränder i landet..

DI - 7 timmar sedan

Hundratals miljoner brinner upp i skogen

Skog för 600 miljoner kronor har hittills brunnit upp. För privata skogsägare som drabbas väntar ekonomiska förluster och tid med ovisshet. ”Det finns en oro hos alla skogsägare”, säger Sven-Erik Hammar, ordförande för LRF Skog..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.