DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 10:59

DI - 16 nov 17 kl. 19:32

Frida Wallnor: Rätt av Löfven att ta rygg på MacronLEDARE. Det är många goda ting som sammanfaller för Stefan Löfven den här fredagen. Inte nog med att han står värd för ett EU-toppmöte på hemmaplan där han får möjlighet att tala om sitt favoritämne, framtidens arbetsmarknad, och skryta om den svenska modellen för sina EU-kollegor. Han passar också på att låna lite ljus från Europas just nu klarast lysande politiska stjärna: Frankrikes president Emmanuel Macron..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wallnor, Löfven, Macron, Ledare, Stefan Löfven, EU, Europas, Emmanuel Macron

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frida, WallnorRätt av , Löfvenatt ta , rygg, Macron
DI - 21 feb 18 kl. 19:30

Frida Wallnor: Vad Stefan Löfven bör säga till Donald Trump

LEDARE. I veckan blev det känt att Stefan Löfven ska träffa Donald Trump i Washington den 6 mars. Det är glädjande nyheter.

DI - 07 mar 18 kl. 05:20

Frida Wallnor: Statsmannen Löfven presenterade sig

Tisdagens presskonferens i Vita huset var en både omtumlande och underhållande upplevelse. Donald Trump varvade lovord om svenskar i allmänhet och statsminister Stefan Löfven i synnerhet med regelrätta påhopp på EU..

DI - 10 feb 17 kl. 21:00

Frida Wallnor: Svenska företag bör öka närvaron i Iran

I dag lördag inleder Stefan Löfven sitt tvådagarsbesök i Iran. Det är första gången en svensk statsminister gör ett bilateralt besök i landet och det är verkligen på tiden. Iran är av stor geopolitisk betydelse för regionen, men utgör också en spännande framtidsmarknad.

DI - 04 apr 17 kl. 21:01

Frida Wallnor: Planera ett nordiskt statsbesök i Peking

LEDARE. I maj 2016 tog president Barack Obama emot en samlad nordisk delegation i Vita huset. Förutom statsminister Stefan Löfven deltog hans motsvarigheter i Norge, Danmark och Island, den finska presidenten samt ländernas utrikesministrar.

DI - 26 okt 17 kl. 19:32

Frida Wallnor: Även Sverige kan vara med i EU:s A-lag

LEDARE. Stefan Löfven höll på torsdagen ett linjetal om EU och den svenska EU-politiken. Det var inte en dag för tidigt..

DI - 22 mar 18 kl. 19:28

Frida Wallnor: USA bör stanna i Iran-avtalet

LEDARE. ”Vår relation är bättre än någonsin”. Låter det bekant?

DI - 15 maj 18 kl. 19:30

Frida Wallnor: Sverige behöver en egen migrationspolitik

LEDARE. Om man har lyssnat på Stefan Löfven den senaste tiden har det låtit som om EU snart kommer att ha en gemensam migrationspolitik som Sverige måste rätta sig efter. Bruset från Bryssel låter dock annorlunda.

DI - 22 jan 18 kl. 19:30

Frida Wallnor: Varför åker Löfven inte till Davos?

LEDARE. På tisdagen inleds Världsekonomiskt forum i schweiziska Davos. Årets upplaga ser ut att bli något utöver det vanliga med rekordmånga toppolitiker och företagsledare bland deltagarna..

Magazin24 - 14 mar 13 kl. 13:48

Löfven besökte Volvosteget

På torsdagen fick Volvo Powertrain i Köping besök av socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven. Löfven var på plats för att se och lära sig mera av Volvos utbildningsprogram för ungdomar i åldern 18 till 22 år. Volvosteget är en satsning av Volvo tillsammans med Arbetsförmedlingen och IF Metall.

Expressen - 31 aug 17 kl. 13:12

Löfven missar det väsentliga med landsbygden

Stefan Löfven åker på Sverigeturné till mindre orter men levererar inga lösningar till oss som bor där, skriver Frida Demervall, företagare i Hälsingland. .

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Urdålig månad för schweizisk klockexport – Hongkong och USA tyngde

September blev en urdålig månad för de schweiziska klockmakarna när alplandets klockexport minskade med 6,9 procent. Månadens plötsliga nedgång kom efter flera månader av positiva siffror under 2018. .

DI - 15 minuter sedan

Danske Bank: Det liknar nittiotalskrisen – priserna kan falla 30 procent

Det har varit ett skakigt år på bostadsmarknaden med svajiga priser, skärpta amorteringskrav och svårsålda nyproduktioner. Men hur ser framtiden ut? Di har pratat med tre storbanker som siar om vad som är att vänta..

DI - 15 minuter sedan

Sjunkande volym för brittiska detaljhandeln

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, sjönk 0,8 procent i september, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade försäljningen 3,0 procent..

DI - 30 minuter sedan

Gardell om Ericssons USA-varning: ”Det kanske har begåtts något brott också”

Efter torsdagens starka rapport från Ericsson ser Cevians Christer Gardell anledning att se över marginalmålet om 10 procent till 2020. Han berömmer också vd Börje Ekholm, men säger att det fortfarande finns mycket att städa upp i bolaget..

DI - 30 minuter sedan

Trots uppgifter om åtal – Lundin Petroleums aktie stiger

Di rapporterar på torsdagen att regeringen väntas godkänna åtal mot Lundin Petroleums vd Alex Schneiter och ordföranden Ian Lundin. Lundin Petroleums aktie är dock upp med 1 procent på torsdagsförmiddagen..

DI - 30 minuter sedan

Breda uppgångar på Europabörserna

Stockholmsbörsen inledde torsdagen oregelbundet men tog sedan fart uppåt då den svenska rapportsäsongen drog i gång på allvar. De större Europabörserna steg också. Tele2 steg rejält efter rapport som överträffade analytikers förväntningar även Ericssons rapport fick positiva recensioner..

DI - 1 timme sedan

Dystra signaler om bomarknaden framöver

I princip oförändrade bostadspriser är Valueguards analys över september månad. Men en stigande räntetrend och börsoro talar för att kallare vindar snart kan blåsa på bostadsmarknaden. Dessutom har oktober redan börjat i moll..

DI - 1 timme sedan

Rekar: Höjd riktkurs för Castellum

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Castellum till 180 kronor från 174 kronor och upprepar köp. Aktien är upp 0,8 procent på torsdagen efter morgonens kvartalsrapport..

DI - 1 timme sedan

ABB bildar ny digital funktion

ABB i Sverige bildar enligt ett pressmeddelande Digital Operations, som enligt verkstadsjätten en ny funktion för utveckling och leverans av digitala projekt och tjänster från bolagets samtliga fyra divisioner. .

DI - 1 timme sedan

SCB: Lägre arbetslöshet i september

Arbetslösheten var 6,0 procent i september, icke säsongsrensat, enligt SCB:s Arbetskraftsundersökning (AKU). Enligt SME Direkts prognosenkät väntades en arbetslöshetsnivå på 6,1 procent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.