DI > Ekonomi

Monday, 19 March, 19:22

DI - 16 nov 17 kl. 19:32

Frida Wallnor: Rätt av Löfven att ta rygg på MacronLEDARE. Det är många goda ting som sammanfaller för Stefan Löfven den här fredagen. Inte nog med att han står värd för ett EU-toppmöte på hemmaplan där han får möjlighet att tala om sitt favoritämne, framtidens arbetsmarknad, och skryta om den svenska modellen för sina EU-kollegor. Han passar också på att låna lite ljus från Europas just nu klarast lysande politiska stjärna: Frankrikes president Emmanuel Macron..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wallnor, Löfven, Macron, Ledare, Stefan Löfven, EU, Europas, Emmanuel Macron

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frida, WallnorRätt av , Löfvenatt ta , rygg, Macron
DI - 21 feb 18 kl. 19:30

Frida Wallnor: Vad Stefan Löfven bör säga till Donald Trump

LEDARE. I veckan blev det känt att Stefan Löfven ska träffa Donald Trump i Washington den 6 mars. Det är glädjande nyheter.

DI - 07 mar 18 kl. 05:20

Frida Wallnor: Statsmannen Löfven presenterade sig

Tisdagens presskonferens i Vita huset var en både omtumlande och underhållande upplevelse. Donald Trump varvade lovord om svenskar i allmänhet och statsminister Stefan Löfven i synnerhet med regelrätta påhopp på EU..

DI - 10 feb 17 kl. 21:00

Frida Wallnor: Svenska företag bör öka närvaron i Iran

I dag lördag inleder Stefan Löfven sitt tvådagarsbesök i Iran. Det är första gången en svensk statsminister gör ett bilateralt besök i landet och det är verkligen på tiden. Iran är av stor geopolitisk betydelse för regionen, men utgör också en spännande framtidsmarknad.

DI - 04 apr 17 kl. 21:01

Frida Wallnor: Planera ett nordiskt statsbesök i Peking

LEDARE. I maj 2016 tog president Barack Obama emot en samlad nordisk delegation i Vita huset. Förutom statsminister Stefan Löfven deltog hans motsvarigheter i Norge, Danmark och Island, den finska presidenten samt ländernas utrikesministrar.

DI - 26 okt 17 kl. 19:32

Frida Wallnor: Även Sverige kan vara med i EU:s A-lag

LEDARE. Stefan Löfven höll på torsdagen ett linjetal om EU och den svenska EU-politiken. Det var inte en dag för tidigt..

DI - 22 jan 18 kl. 19:30

Frida Wallnor: Varför åker Löfven inte till Davos?

LEDARE. På tisdagen inleds Världsekonomiskt forum i schweiziska Davos. Årets upplaga ser ut att bli något utöver det vanliga med rekordmånga toppolitiker och företagsledare bland deltagarna..

Magazin24 - 14 mar 13 kl. 13:48

Löfven besökte Volvosteget

På torsdagen fick Volvo Powertrain i Köping besök av socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven. Löfven var på plats för att se och lära sig mera av Volvos utbildningsprogram för ungdomar i åldern 18 till 22 år. Volvosteget är en satsning av Volvo tillsammans med Arbetsförmedlingen och IF Metall.

Expressen - 31 aug 17 kl. 13:12

Löfven missar det väsentliga med landsbygden

Stefan Löfven åker på Sverigeturné till mindre orter men levererar inga lösningar till oss som bor där, skriver Frida Demervall, företagare i Hälsingland. .

YA - 24 jun 11 kl. 06:30

Var är vår plats i världen?

Det kommer två unga kvinnor till mig och vill tala om en idé medan den nyckfulla junivinden lyfter gardinen i dörren mot havet för att ge rymd åt samtalet. Båda är sanna kreatörer och jag får lyssna noga.
Den ena, Emma Karp Lundström, är mest känd för sina makalösa äppel­tavlor i Kiviks hamn ?

YA - 24 jun 11 kl. 06:30

Var är vår plats i världen?

Det kommer två unga kvinnor till mig och vill tala om en idé medan den nyckfulla junivinden lyfter gardinen i dörren mot havet för att ge rymd åt samtalet. Båda är sanna kreatörer och jag får lyssna noga.
Den ena, Emma Karp Lundström, är mest känd för sina makalösa äppel­tavlor i Kiviks hamn ?

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Magnus Dagel: Valet är solklart – teckna inte e-handlaren

E-handlarens snabba tillväxt lär locka många när bolaget tar klivet in på börsen nästa vecka.  Men den skyhöga värderingen, massor med goodwill och lån och osäkra marginalutsikter ger ett svajigt intryck. Vi tecknar inte.

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Facebook faller ytterligare

New York-börserna handlas klart lägre när handeln nådde halvtid på måndagen. Inför Federal Reserves räntesignaler på onsdagskvällen fortsatte mycket av nyhetsflödet att ha med eventuella tullar och handelskrig att göra..

DI - 1 timme sedan

Uber avbryter test med självkörande bilar efter dödsolycka

Taxi- och samåkningsföretaget Uber avbryter sina tester med självkörande bilar i flera amerikanska städer efter en dödsolycka i delstaten Arizona där en kvinna blev påkörd och avled..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Tung dag för teknik och industri

Europabörserna inledde veckans handel med att tydligt sjunka på måndagen, efter en överlag negativ stämning på omvärldsbörserna..

DI - 1 timme sedan

Förvaltare om Putin: "Intressant situation för aktiemarknaden"

Vladimir Putins seger i det ryska presidentvalet har fått ett svalt mottagande på börsen. Nu vänds blickarna till vilka reformer han kan driva igenom under de kommande sex åren..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Bred nedgång på dyster handelsdag

Stockholmsbörsen backade i tidig måndagshandel för att därefter avsluta svagt. Utvecklingen var likartad på de ledande börserna i Europa. Börserna i New York inledde svagt vilket satte press på OMXS30 under eftermiddagen och fick index att stänga kring dagslägsta.

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Rejäla minus i hela regionen

Norden-börserna föll tillbaka rejält på måndagen efter att omvärldsbörserna också pekat nedåt. Vinx 30-indexet, där de mest handlade aktierna i Norden ingår, var ned 1,2 procent till 936..

DI - 1 timme sedan

Astra Zeneca presenterar framgångsrik fas 3-studie

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca presenterade på måndagen resultaten från fas 3-studien Derive som utvärderade effektiviteten och säkerheten kring Farxiga (dapagliflozin 10 mg) hos patienter med typ 2-diabetes med måttliga njurproblem. Studien nådde sina primära och sekundära effektivitetsmål..

DI - 2 timmar sedan

Iskalla klädaktier fortsätter falla

Stockholmsbörsen fortsätter att ge klädbolagen kalla handen och måndagen blev ytterligare en röd dag för sektorn. Tyngst var det för MQ som rasar med 9,4 procent. .

DI - 2 timmar sedan

Mats Gabrielsson utlöser budplikt i Trention

Trentions storägare Mats Gabrielsson har på måndagen genom sitt helägda bolag B.O. Intressenter köpt ytterligare 2.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.