Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 10:20

Liknande nyheter

Taggar: FotonKlart , EU-politrukenska ha en , egen, motorväg
Sydsvenskan - 29 dec 11 kl. 06:30

Foton från Skåne under krigsåren har blivit film En teatervärld på jakt efter nya normer Andra ­viktiga händelser under teateråret 2011

Förvandling, undergång och en luddig gräns mellan verklighet och fiktion. Malena Forsare ser tillbaka på teateråret 2011.En film skapad med hjälp av foton från Sydsvenskans bildarkiv har släppts på dvd.

Cornucopia - 09 jan 18 kl. 12:05

Foton: Min solkraftanläggning

Detta inlägg är sponsrat av Solkraft Sverige, som gjort installationen på totalentreprenad.
En läsare undrade över foton på min solcellsanläggning och det slog mig att jag faktiskt inte beskrivit och framför allt inte fotograferat min solkraftanläggning. Så detta följer nu nedan.

Affärsvärlden - 15 apr 11 kl. 07:46

Djungelns egen streckkok

Många vilda djur har en inbyggd streckkod. Den kan användas för att identifiera individuella djur från foton..

Kristianstadsbladet - 11 sep 11 kl. 19:53

Skåne får egen polishelikopter.

Foto: Tomas Oneborg
"Rent objektivt är Skåne bästa tänkbara placering för en helikopter".
Den senaste i raden av utredningar om polisens helikopterverksamhet föreslår en återflytt till Skåne. Polisens flygande patrullbilar ska syssla med kärnverksamhet - jaga kriminella, övervaka demonstrationer, trafik och söka försvunna personer, inte driva fjällräddningstjänst, är tanken.

Trelleborgs Allehanda - 11 sep 11 kl. 19:55

Skåne får egen polishelikopter

Foto: Tomas Oneborg
"Rent objektivt är Skåne bästa tänkbara placering för en helikopter".
Den senaste i raden av utredningar om polisens helikopterverksamhet föreslår en återflytt till Skåne. Polisens flygande patrullbilar ska syssla med kärnverksamhet - jaga kriminella, övervaka demonstrationer, trafik och söka försvunna personer, inte driva fjällräddningstjänst, är tanken.

Nyhetskanalen - 08 okt 11 kl. 21:42

Foton på Björn Borgs tennisliv

I början av 70-talet slog Björn Borg igenom för att sen bli en av världens bästa tennisspelare genom tiderna. Under drygt tio hektiska år följde fotografen Jacob Forsell honom på hans resor.
Idag ställer han ut bilder som speglar tennisstjärnans yrkesliv - och Björn Borg var där i egen hög person.

Västerbottens Folkblad - 15 mar 14 kl. 09:00

[PLUS] Historien har en egen plats – i framtiden

Mer än fem kilometer handlingar. 40 000 foton i album. 15 000 böcker med en specialavdelning för lokalhistorisk litteratur.

Dalarnas tidningar - 24 sep 14 kl. 07:49

Jonatan har en egen budfirma

22-årige Jonatan Björklund älskar plastkort, speciellt sådana med foton på. Men framför allt älskar han bilar. Problemet är han saknar körkort och har svårt att få ett vanligt jobb..

DalaDemokraten - 18 dec 15 kl. 14:39

Springsteen och vår egen tid

Jag föll trettiofem år genom tiden i lördags morse (alltså den 12 december) när jag vaknade på min födelsedag och i present fick Bruce Springsteens box The Ties that Bind – med intervjuer, material, sånger, outtakes, foton, en dokumentär från hans inspelning av dubbelalbumet The River..

Sydsvenskan - 31 dec 15 kl. 09:27

Ständig loser får egen bar

Han är en av tv-historiens mest kända losers och nu kan andra uppleva den känslan. På nyårsafton öppnar en bar i Australien med George Costanza som tema. "Seinfeld"-figuren står helt i centrum på George's bar i Melbourne, skriver Sydney Morning Herald.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 17 timmar sedan

Bra SF: Altered Carbon ställer väsentliga frågor om mänskligheten och klyftor i samhället

Netflix teveanpassning av Richard K Morgans cyberpunkroman Altered Carbon är kontroversiell politiskt inkorrekt, men bra science fiction, som vågar ställa väsentliga frågar om vad det innebär att vara människa och segregation och klyftor i samhället. Sevärd och tänkvärd, även om många lär sätta i halsen.
Altered Carbon är en någorlunda väl genomfört teveanpassning av den litterära förlagan.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Problem deklarera affärer i Bitcoin

Läsare rapporterar att Skatteverkets begränsningar i sin webtjänst gör det svårt att deklarera affärer i Bitcoin på ett korrekt sätt. Detta då man måste avrunda andelar till närmaste heltal.
I år igen...

Cornucopia - 21 timmar sedan

Är ett fossilfritt BRA år 2030 realistiskt?

I spåren av flygskatten arbetar branschen i Sverige allt mer mot minskade utsläpp och rent av fossilfrihet. Braathens (BRA) har som ambition att vara helt fossilfria år 2030 och uppger att deras inrikesflyg redan idag är snålare än att åka miljöbil. Är det realistiskt att de kan vara fossilfria till år 2030 eller är det hype?

Cornucopia - Igår: 10:18

Kommer detaljhandelskedjedöden även till Sverige?

Flera amerikanska stora detaljhandelskedjor har gått omkull de senaste veckorna, inklusive Toys 'R Us, vars konkurs är en av de största i amerikansk historia. I botten ligger detaljhandelns höga belåningsgrad sedan riskkapitalister tagit över och belånat kassaflödena. Liknande utveckling finns även i Sverige och Norden och frågan blir om detaljhandelskedjedöden kommer sprida sig även till Sverige?

Cornucopia - Igår: 09:49

Visning pågår - visningsanekdot Södermalm

Befann mig på Södermalm igen i helgen och upplevde en liten visningsanekdot. Man kan väl säga som så att det inte var någon kö till visningen av en lägenhet som låg ute till salu i åttamiljonersklassen.Visning pågår!

Cornucopia - Igår: 19:17

BREAKING: Bevisat valfusk på ryska ambassaden i Stockholm

Nedanstående är en text från en rysk medborgare bosatt i Stockholmsområdet, och är bevis på valfusk hos ryska ambassaden i Stockholm. Valresultatet som redovisas för väljarna på ambassaden är härmed bevisat felaktiga.

Valet av Putin gick av stapeln igår med färre tecken på den demokratiska processen än någonsin tidigare.

Cornucopia - Igår: 17:43

Hanif Bali sparkad ur partistyrelsen - stor förlust för Moderaternas valresultat

Till slut tröttnade Moderaternas ledning på den stridbare och omtalade riksdagsledamoten Hanif Bali (m). Efter åratal av uttalanden som kan ifrågasättas svalde man med hull och hår helt substanslösa påståenden från sosseriets UD och kickade partiets kanske starkaste kort inför valet från partistyrelsen. Bali slutar även med sin starkaste plattform Twitter.

Cornucopia - Igår: 15:05

Stefan Löfven: "Inte minst [...] så storstadsbor ska åka ut och kanske koppla av på landsbygden då måste det fungera även där "

Medan Hanif Bali fått kicken från Moderaternas partistyrelse sedan han lagt ut en allmän handling på nätet, så har vi tack och lov Sveriges statsminister Stefan Löven (s) att luta oss mot. Här ges besked varför landsbygden måste fungera på en pressträff idag.
Det är dock inte tillåtet att citera detta uttalande rapporterar den (s)amlade journalistkåren.

Cornucopia - Igår: 14:42

Fintech - robotiseringen inom bank- och finans

Modebegreppet fintech handlar om robotisering och automatisering inom bank- och finans, och hur nya affärsmodeller via IT-system (mjukvarurobotar) konkurrerar ut de traditionella bankerna. Detta aktualiseras idag av en väl genomförd PR-kupp av ett nytt bolåneinstitut.
Arkivbild.

Cornucopia - Igår: 13:33

En liten inblick i klimatförnekarnas psyke

En läsare gav i lördags en liten inblick i de vetenskaps- och faktaförnekande klimatförändringsförnekarnas psyke. Många sådana här foliehattar, konspirationsnötter och relaterade personer inom vissa politiska strömningar har ofta stora personliga utmaningar att hantera.
Global avvikelse från medeltemperaturen 1880 - 2017.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.