Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 16 December, 09:52

Cornucopia - 16 nov 17 kl. 16:15

Foton: Klart EU-politruken ska ha en egen motorväg!Nedan följer lite foton på hur det kan se ut när EU-politruker ska få en egen motorväg. Och så sägs det att polisen inte hinner med att utreda brott som allmänheten drabbas av.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
EU, Landvetter, Norra Landvetter, Södra Landvetter, Sverige, Landvetterborna, Göteborg, BMW, Mercedes

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FotonKlart , EU-politrukenska ha en , egen, motorväg
Sydsvenskan - 29 dec 11 kl. 06:30

Foton från Skåne under krigsåren har blivit film En teatervärld på jakt efter nya normer Andra ­viktiga händelser under teateråret 2011

Förvandling, undergång och en luddig gräns mellan verklighet och fiktion. Malena Forsare ser tillbaka på teateråret 2011.En film skapad med hjälp av foton från Sydsvenskans bildarkiv har släppts på dvd.

Affärsvärlden - 15 apr 11 kl. 07:46

Djungelns egen streckkok

Många vilda djur har en inbyggd streckkod. Den kan användas för att identifiera individuella djur från foton..

Kristianstadsbladet - 11 sep 11 kl. 19:53

Skåne får egen polishelikopter.

Foto: Tomas Oneborg
"Rent objektivt är Skåne bästa tänkbara placering för en helikopter".
Den senaste i raden av utredningar om polisens helikopterverksamhet föreslår en återflytt till Skåne. Polisens flygande patrullbilar ska syssla med kärnverksamhet - jaga kriminella, övervaka demonstrationer, trafik och söka försvunna personer, inte driva fjällräddningstjänst, är tanken.

Trelleborgs Allehanda - 11 sep 11 kl. 19:55

Skåne får egen polishelikopter

Foto: Tomas Oneborg
"Rent objektivt är Skåne bästa tänkbara placering för en helikopter".
Den senaste i raden av utredningar om polisens helikopterverksamhet föreslår en återflytt till Skåne. Polisens flygande patrullbilar ska syssla med kärnverksamhet - jaga kriminella, övervaka demonstrationer, trafik och söka försvunna personer, inte driva fjällräddningstjänst, är tanken.

Nyhetskanalen - 08 okt 11 kl. 21:42

Foton på Björn Borgs tennisliv

I början av 70-talet slog Björn Borg igenom för att sen bli en av världens bästa tennisspelare genom tiderna. Under drygt tio hektiska år följde fotografen Jacob Forsell honom på hans resor.
Idag ställer han ut bilder som speglar tennisstjärnans yrkesliv - och Björn Borg var där i egen hög person.

Västerbottens Folkblad - 15 mar 14 kl. 09:00

[PLUS] Historien har en egen plats – i framtiden

Mer än fem kilometer handlingar. 40 000 foton i album. 15 000 böcker med en specialavdelning för lokalhistorisk litteratur.

Dalarnas tidningar - 24 sep 14 kl. 07:49

Jonatan har en egen budfirma

22-årige Jonatan Björklund älskar plastkort, speciellt sådana med foton på. Men framför allt älskar han bilar. Problemet är han saknar körkort och har svårt att få ett vanligt jobb..

DalaDemokraten - 18 dec 15 kl. 14:39

Springsteen och vår egen tid

Jag föll trettiofem år genom tiden i lördags morse (alltså den 12 december) när jag vaknade på min födelsedag och i present fick Bruce Springsteens box The Ties that Bind – med intervjuer, material, sånger, outtakes, foton, en dokumentär från hans inspelning av dubbelalbumet The River..

Sydsvenskan - 31 dec 15 kl. 09:27

Ständig loser får egen bar

Han är en av tv-historiens mest kända losers och nu kan andra uppleva den känslan. På nyårsafton öppnar en bar i Australien med George Costanza som tema. "Seinfeld"-figuren står helt i centrum på George's bar i Melbourne, skriver Sydney Morning Herald.

Helsingborgs Dagblad - 31 dec 15 kl. 09:27

Ständig loser får egen bar

Han är en av tv-historiens mest kända losers och nu kan andra uppleva den känslan. På nyårsafton öppnar en bar i Australien med George Costanza som tema. "Seinfeld"-figuren står helt i centrum på George's bar i Melbourne, skriver Sydney Morning Herald.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 18 timmar sedan

Fredagsmys: Så klär du dig som Mattias Göransson

"Iiiiiis Boris!" - Life of BorisDags för lite härligt fredagsmys igen. Och influerade av en av Kremls främsta avlönade inflytelseagenter i Sverige, Magasinet Filteres Mattias Göransson, följer här nu lite modetips.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Booli: Mer nyproduktion än gamla lägenheter till salu i 18 kommuner

Booli rapporterar att i arton av landets kommuner finns det mer nyproducerade lägenheter till salu än på den sk andrahandsmarknaden, dvs befintliga gamla lägenheter. Dit hör bland annat kända överbyggnadskommuner som Uppsala och Örebro. Och nyproduktionen är inte ens nära att toppa ut där ännu.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Ny rapport belyser kända totalförsvarsproblem - men är ytlig

En ny rapport från Kungliga Krigsvetenskapsakademien har fått uppmärksamhet i media för t ex ord som svält och att svensk sjukvård inte klarar krig. Detta är inget nytt för bloggens läsare och det är bra att rapporten publicerats. Men om man faktiskt läser rapporten så är den väldigt ytlig, vilket gör att många av dess slutsatser kan ifrågasättas.

Cornucopia - 23 timmar sedan

"Det är ju bara att köpa HM och njuta"

Det svenska så kallade modebolaget H&M faller hårt på börsen idag. I sig en intressant påminnelse om alla som gett aktietipset att man ska köpa H&M och bara och sitta och njuta i tron att man kan investera i backspegeln.
Fast det är inte direkt något nytt att H&M inte har varit en god investering de senaste två åren.

Cornucopia - Igår: 20:56

Första solcellsproduktionen - minimalt i december

December är den sämsta månaden på året för solkraft, men nu har min anläggning åtminstone börjat producera, trots snö, mulet och snöfall.Individuella panelers prestation som bäst under onsdagen.Vid den mycket låga solintrålning som är så här års, både i intensitet och vinkel, så erhålls bara mindre än en procent av årsproduktionen enligt schablonerna.

Cornucopia - Igår: 15:32

Dålig timing i bostadsbubblan: Banker och kommuner

Det är inte bara de hushåll som köpt en bostad de senaste två åren, som har haft dålig timing nu när priserna på lägenheter i Stockholm är tillbaka till sommaren 2015. Dit räknas också ett antal banker och de kommuner som köpt bostadsrätter de senaste två åren med uttalanden om att skattebetalarna kommer få tillbaka pengarna när lägenheterna säljs.
Moln över Nacka.

Cornucopia - Igår: 11:34

Valueguard: Mer än två års prisuppgång utraderad för Stockholms lägenheter

Valueguard rapporterade i morse sitt kvalitetsjusterade lägenhetsprisindex. I Stockholm har priserna nu fallit till nivåer från juli 2015, dvs för mer än två år sedan. Undantaget det fåtal som köpte sommaren 2016 sitter statistiskt "alla" som köpt lägenheter i Stockholm sedan sommaren 2015 på en latent förlust.

Cornucopia - I förrgår: 07:57

Pensionsgruppen: Lägsta pensionsålder höjs med tre år - garantipension tidigast vid 66 år

Så kom nu den sk pensionsgruppens besked över hur de svenska pensionerna försämras. Mest uppseendeväckande är att lägsta pensionsålder höjs med tre år till 64 år och att man tidigast kan få den sk fattigpensionen garantipensionen vid 66 års ålder.
De sex partierna i pensionsgruppen i riksdagshuset är överens om hur pensionerna ska försämras.

Cornucopia - I förrgår: 20:02

Föreläsning för stort fastighetsbolag

Igår höll jag en föreläsning för ledningsgruppen och styrelsen i ett av Sveriges största fastighetsbolag. Ämnet var bostadsbubblan och de demografiska utmaningarna för den svenska bostadsmarknaden. Föreläsningen var en kundanpassad och utökad version av den föreläsning jag tidigare höll på Fastighetsvärldens Bostadsdag i Göteborg, något jag kommer upprepa i Malmö i mars.

Cornucopia - I förrgår: 17:10

Pensionsuppgörelsen offentliggörs i morgon: Allmän pension först vid 69 års ålder?

Enligt mediauppgifter offentliggörs den sk pensionsuppgörelsen i en debattartikel i morgon, och efterföljande presskonferens. Eventuellt kan högskoleutbildade först få en allmän pension uppåt 70 års ålder, då det pratas om krav på 44 års yrkesliv innan allmän pension. Högskolefällan slår igen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.