Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 18 October, 10:58

Liknande nyheter

Taggar: FotonKlart , EU-politrukenska ha en , egen, motorväg
Sydsvenskan - 29 dec 11 kl. 06:30

Foton från Skåne under krigsåren har blivit film En teatervärld på jakt efter nya normer Andra ­viktiga händelser under teateråret 2011

Förvandling, undergång och en luddig gräns mellan verklighet och fiktion. Malena Forsare ser tillbaka på teateråret 2011.En film skapad med hjälp av foton från Sydsvenskans bildarkiv har släppts på dvd.

Cornucopia - 09 jan 18 kl. 12:05

Foton: Min solkraftanläggning

Detta inlägg är sponsrat av Solkraft Sverige, som gjort installationen på totalentreprenad.
En läsare undrade över foton på min solcellsanläggning och det slog mig att jag faktiskt inte beskrivit och framför allt inte fotograferat min solkraftanläggning. Så detta följer nu nedan.

Cornucopia - 18 apr 18 kl. 18:23

Foton: Alla vill vara jägare - baskerprov på K 3 Livregementets Husarer

Jag har under dagen gått med en sträcka på ett baskerprov hos K 3 Livregementets Husarer. En serie foton följer nedan.
Baskerprovet på K 3 Livregementets Husarer har bara börjat.

Affärsvärlden - 15 apr 11 kl. 07:46

Djungelns egen streckkok

Många vilda djur har en inbyggd streckkod. Den kan användas för att identifiera individuella djur från foton..

Kristianstadsbladet - 11 sep 11 kl. 19:53

Skåne får egen polishelikopter.

Foto: Tomas Oneborg
"Rent objektivt är Skåne bästa tänkbara placering för en helikopter".
Den senaste i raden av utredningar om polisens helikopterverksamhet föreslår en återflytt till Skåne. Polisens flygande patrullbilar ska syssla med kärnverksamhet - jaga kriminella, övervaka demonstrationer, trafik och söka försvunna personer, inte driva fjällräddningstjänst, är tanken.

Trelleborgs Allehanda - 11 sep 11 kl. 19:55

Skåne får egen polishelikopter

Foto: Tomas Oneborg
"Rent objektivt är Skåne bästa tänkbara placering för en helikopter".
Den senaste i raden av utredningar om polisens helikopterverksamhet föreslår en återflytt till Skåne. Polisens flygande patrullbilar ska syssla med kärnverksamhet - jaga kriminella, övervaka demonstrationer, trafik och söka försvunna personer, inte driva fjällräddningstjänst, är tanken.

Nyhetskanalen - 08 okt 11 kl. 21:42

Foton på Björn Borgs tennisliv

I början av 70-talet slog Björn Borg igenom för att sen bli en av världens bästa tennisspelare genom tiderna. Under drygt tio hektiska år följde fotografen Jacob Forsell honom på hans resor.
Idag ställer han ut bilder som speglar tennisstjärnans yrkesliv - och Björn Borg var där i egen hög person.

Västerbottens Folkblad - 15 mar 14 kl. 09:00

[PLUS] Historien har en egen plats – i framtiden

Mer än fem kilometer handlingar. 40 000 foton i album. 15 000 böcker med en specialavdelning för lokalhistorisk litteratur.

Dalarnas tidningar - 24 sep 14 kl. 07:49

Jonatan har en egen budfirma

22-årige Jonatan Björklund älskar plastkort, speciellt sådana med foton på. Men framför allt älskar han bilar. Problemet är han saknar körkort och har svårt att få ett vanligt jobb..

DalaDemokraten - 18 dec 15 kl. 14:39

Springsteen och vår egen tid

Jag föll trettiofem år genom tiden i lördags morse (alltså den 12 december) när jag vaknade på min födelsedag och i present fick Bruce Springsteens box The Ties that Bind – med intervjuer, material, sånger, outtakes, foton, en dokumentär från hans inspelning av dubbelalbumet The River..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 30 minuter sedan

Valueguard: Inga väsentliga förändringar i lägenhetspriser - ras för villor

Valueguard rapporterar inte om några väsentliga förändringar i lägenhetspriserna, även om media slår stort på trumman med att lägenhetspriserna föll med några promille. Däremot föll villapriserna hårt i våra tre så kallade storstäder.Lägenhetsprisindex för Sverige, HOXFLATSWE.

Cornucopia - 1 timme sedan

SEB utpekad i med/utan-bedrägerier - ingen kan förklara hur det fungerar

Svenska SEB har nu pekats ut som en av bankerna som deltog i de omfattande med/utan-bedrägerier som skedde framför allt i Tyskland efter finanskrisen. Ingen i media lyckas dock förklara exakt hur med/utan-bedrägerier fungerar (cum-ex).SEB-kontor på den passande namngivna Tjuvholmen i Oslo.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Föreläser Kalmar torsdag 18:e oktober 18:00 - "När kriget kommer"

I morgon torsdag signerar jag böcker och föreläser åt Allmänna Försvarsföreningen på Linnéuniversitetet på Nygatan 18 i Kalmar. Allmänheten är välkommen, men anmälan krävs. Mer detaljer här.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Höstsol över Krim, Kertsj och Azovsjön

Tio personer ska ha dödats och fyrtio skadats på en skola på det av Ryssland ockuperade Krim. Även om det mest ser ut som en skolskjutning lanserar Kreml det hela som terrorism. Som konsekvens av detta har Ryssland nu stängt ner Kertsj-sundet och därmed tillgången till Azovsjön, för alla utom ryska fartyg.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Detta krävs på tolv år för att nå 1.5-gradersmålet

För de som fortfarande tror att mänskligheten kan klara 1.5-gradersmålet för klimatförändringarna, dvs reducera CO2-utsläppen med 45% jämfört med 2010 års lägre nivåer än idag till år 2030, så följer här exempel på vad som behöver genomföras på endast tolv år.
Elvafaldiga det här på tolv år.

Cornucopia - 21 timmar sedan

IPCC: Omöjligt stoppa - enormt svårt begränsa - klimatförändringarna till år 2100

IPCC publicerade för nio dagar sedan en rapport som visar på att det är omöjligt att stoppa klimatförändringarna och enormt svårt att begränsa dessa. För att begränsa klimatförändringarna till år 2100 måste utsläppen av CO2 minskas med 45% till år 2030 och noll år 2050, vilket bedöms vara vetenskapligt möjligt, men samhällsmässigt omöjligt.
Före detta inlandsis på Grönland, numera rullsten.

Cornucopia - Igår: 09:56

Nordea penningtvättar

Nu har Nordea pekats ut för att vara delaktig i rysk penningtvätt, och inte bara Danske Bank. Därmed är två av de nordiska storbankerna indragna, men kom ihåg att det är viktigt att neka vanligt folk att sätta in kontanter i strid mot lagen.Nordeas kunder betalar för att banken bjuder på gratis kaffe i Almedalen.

Cornucopia - Igår: 18:39

Sveriges försvar kan inte vänta - börja förhandla försvarsbudget nu!

Sveriges försvar kan inte vänta på att vi eventuellt inte får en ny regering innan det är för sent att klubba nästa års budget. Då en stor konsensus råder i riksdagen att Sverige behöver rusta upp och öka försvarsanslagen måste förhandlingar om en minsta nivå man kan vara överens om påbörjas omgående, och läggas in i expeditionsregeringens budget.
Sveriges försvar kan inte vänta, när det blåser upp i vårt närområde.

Cornucopia - Igår: 16:43

Noll räckviddsångest med korrekt information

Som alltid gör korrekt och trovärdig information man kan lita på att man inte behöver vara orolig. På detta vis får man också noll räckviddsångest när man har elbil, när man kan lita på att bilens informationssystem levererar korrekt uppgifter om kvarvarande räckvidd. Något fossilbilar inte brukar göra, då det anses vara noll i räckvidd kvar när man kör på den sk reserven.

Cornucopia - Igår: 14:45

Bo billigt i villa i vackra nordöstra Skåne

Medan vi har en bostadsbubbla i våra storstadsområden finns det områden som minst sagt kan sägas vara prisvärda. Ett sådant är vackra nordöstra Skåne, där jag var och föreläste i Östra Göinge kommun igår, samt besökte en småföretagare i läsekretsen. Här får man en villa för runt miljonen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.