Nyteknik > Teknik

Friday, 23 March, 23:38

Nyteknik - 16 nov 17 kl. 09:40

Överraskande studie – så ser bilmarknaden ut 2040Färre sålda bilar, fler körda mil – och fortsatt dominans för förbränningsmotorer. Bilmarknaden 2040 kommer skilja sig mycket från dagens, men beroendet av fossila bränslen kommer bestå. Det framgår i en studie från IHS Markit..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
IHS Markit

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överraskande, studie, , ser, bilmarknadenut , 2040
Expressen - 14 okt 15 kl. 11:48

Ny studie: Allt fler danska hem rökfria

Det är tuffa tider för rökglada danskar. Allt fler danska hem är helt rökfria, visar en ny dansk studie, och attityderna ser ut att ändras fort..

HBL - 23 feb 13 kl. 17:21

Pekkarinen ser inga hinder för Rosatoms deltagande

Ryska Rosatom är en eventuell kandidat för byggandet av Fennovoimas kärnkraftverk i Pyhäjoki. Tidigare direktören för Strålsäkerhetscentralen, nuvarande Rosatomanställda Jukka Laaksonen bekräftade på lördagen att Fennovoima överraskande tagit kontakt med Rosatom för några veckor sedan. ?

Cornucopia - 17 jan 18 kl. 13:18

Kryptovalutornas marknad är en studie i psykologi

Marknaderna för de sk "kryptovalutorna" (egentligen en serie med ettor och nollor som någon påstår ska vara en valuta) är en fascinerande studie i mänsklig psykologi och spekulation i dess renaste form. Framför våra ögon utspelas i realtid bubbla efter bubbla och eftersom marknaderna är oreglerade och mestadels består av teknikfetischister och amatörer uppför de sig helt enligt skolboken.Dagschart Bitcoin.

Dagensanalys.se - 23 jun 16 kl. 07:46

Studie: Rekommenderat videoinnehåll ökar vårt tittande

Färsk studie från Ooyala jämför bland annat hur vi som tittare konsumerar reklamfinansierat (AVOD) respektive prenumerationsfinansierat innehåll (SVOD). Rapporten visar att vi som tittare konsumerar videoinnehåll olika länge beroende på om det är reklamfinansierat eller via en prenumerationstjänst. För Subscription Video Services (SVOD), är nästan 100 procent av det innehållet vi tittar på längre format så som serier och filmer, oavsett vilken typ av enhet som används.

YLE - 26 jan 15 kl. 12:52

Överraskande fågelobservationer i Gårdsplanskrysset

Helgens fågelskådningsjippo Gårdsplanskrysset resulterade i observationer av 105 fågelarter och 550 000 individer. I år skedde också förändringar i listan över de mest observerade fågelarterna. Tusentals finländare deltog i evenemanget som nu ordnades för tionde gången.

BT - 18 feb 14 kl. 18:39

Föräldrar ser inte barnens övervikt

Mer än varannan förälder till överviktiga barn ser inte att barnet har problem med vikten. Många oroar sig till och med för att barnet ska bli margert. Föräldrar till 16 220 barn mellan två och nio år, däribland 1 800 barn från Sverige, har deltagit i en europeisk studie där de bland annat har fått uppskatta sitt barns viktstatus och beskriva sin egen oro för barnets vikt.

YLE - 03 apr 16 kl. 19:12

Räikkönen: "Överraskande nära Nico"

Kimi Räikkönen tog sin första pallplats för säsongen i Bahrain. Då tyckte han inte att hans Ferrari kunde matcha konkurrenternas tempo. ”Vi gjorde vad vi kunde.

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

2?500 skånska barn i studie Barn i riskzon kollas noga Bromsmedicin drogs in ? Påverkas redan i magen ? men testas som vaccin Utmaningen: hitta rätt bit i diabetespusslet

Diabetes ökar snabbt bland europeiska barn. Sverige och Finland har flest drabbade. Barnen får också sjukdomen allt tidigare i livet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ny studie: Du blir inte lycklig av att få barn

Att bilda familj är något som många ser framemot och kanske längtar till. För de flesta är nog bilden att det ska vara härligt och mysigt att bli förälder, men en ny studie visar att det kanske inte alls blir som du tänkt dig. LÄS MER: Det här säger sovställningen om ert förhållandeWashington Post skriver om en ny studie som visar att det första året med en nyfödd kan vara förödande för förälderns liv.

Supermiljöbloggen - 02 jan 14 kl. 12:12

4 graders global uppvärmning sannolikt enligt ny studie

Vi är på väg mot minst 3 graders temperaturökning men förmodligen mer än så, det hävdar en ny studie i den vetenskapliga tidskriften Nature. Trots att klimatet har studerats intensivt de senaste decennierna har det funnits stora osäkerheter kring hur våra växthusgasutsläpp kommer påverka klimatet. Forskarna brukar prata om klimatkänslighet, vilket är ett mått på hur mycket jordens klimat kommer förändras om vi fördubblar mängden växthusgaser i atmosfären jämfört med innan vi började släppa ut.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 6 timmar sedan

”Risk att nya EU-lagar stryper 3d-skrivarna”

DEBATT. Om till exempel en hemmautskriven ventil till en högtryckstvätt inte pallar för trycket och skadar användaren, ska ansvaret hamna hos den som sålde 3d-filen, utskriftsmaterialet eller 3d-skrivaren? Ny teknik kräver nya lagar men de ska inte hämma utvecklingen, skriver Max Andersson, EU-parlamentariker (MP)..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Experter: Livet på jorden starkt hotat

Den biologiska mångfalden på jorden är starkt hotad, enligt nya expertrapporter..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Experten: Finns en övertro på självkörande bilar

Självkörande bilar har länge varit en het trend. Men den framtidsvision vi har av tekniken – har väldigt lite med dagens robotfordon att göra. ”Det är orimligt att tro att system i dag skulle klara detta”, säger Andreas Tapani på VTi..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Apple påstås jobba på en vikbar Iphone

Analytiker hävdar att Apple håller på att ta fram en vikbar Iphone som ska släppas under 2020..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Svenska pionjärerna på att skriva ut metall

Anderstorpsbaserade Acron AB, som var bland de första i Sverige att satsa på 3d-printing, har köpt sin första metallskrivare. Och enligt vd Kenny Johansson handlar det inte bara om prototyper längre..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Regeringen vill träffa Google och Facebook

Justitieministern är inte främmande för att lagstifta för att Google och Facebook ska agera mot det hat och våld som sprids med hjälp av dessa företag. Men i första hand vill han att de sanerar sig själva..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Forskarnas uppfinning kan rädda dieseln

Dieselförbud hägrar i världens städer – men nu har brittiska forskare utvecklat en lösning som gör avgaserna rena. I det första testet fångade systemet 98 procent av bilens NOx. Tekniken kan lanseras inom två år..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Deras uppfinning kan utvinna vatten ur ökenluft

MIT-forskarna har utvecklat en ny teknik för att dra vatten direkt ur luften. Deras anläggning drivs av solen – och klarar av jobbet i ökenklimat..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Neuropatienter kan bli hjälpta av elektronisk dräkt

Helkroppsdräkten Mollii behandlar ofrivilliga muskelspänningar med elektrostimulering. En första vetenskaplig studie visar att den kan hjälpa neuropatienter..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Teknikelever vinner pris för illustration av energilager

Elever på Teknikprogrammet i Jönköping har tagit fram egna lösningar och skapat en illustration kring hur ett energilager med hållbar utveckling i fokus kan se ut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.