Nyteknik > Teknik

Monday, 18 December, 02:14

Nyteknik - 16 nov 17 kl. 09:40

Överraskande studie – så ser bilmarknaden ut 2040Färre sålda bilar, fler körda mil – och fortsatt dominans för förbränningsmotorer. Bilmarknaden 2040 kommer skilja sig mycket från dagens, men beroendet av fossila bränslen kommer bestå. Det framgår i en studie från IHS Markit..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
IHS Markit

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överraskande, studie, , ser, bilmarknadenut , 2040
Expressen - 14 okt 15 kl. 11:48

Ny studie: Allt fler danska hem rökfria

Det är tuffa tider för rökglada danskar. Allt fler danska hem är helt rökfria, visar en ny dansk studie, och attityderna ser ut att ändras fort..

HBL - 23 feb 13 kl. 17:21

Pekkarinen ser inga hinder för Rosatoms deltagande

Ryska Rosatom är en eventuell kandidat för byggandet av Fennovoimas kärnkraftverk i Pyhäjoki. Tidigare direktören för Strålsäkerhetscentralen, nuvarande Rosatomanställda Jukka Laaksonen bekräftade på lördagen att Fennovoima överraskande tagit kontakt med Rosatom för några veckor sedan. ?

Dagensanalys.se - 23 jun 16 kl. 07:46

Studie: Rekommenderat videoinnehåll ökar vårt tittande

Färsk studie från Ooyala jämför bland annat hur vi som tittare konsumerar reklamfinansierat (AVOD) respektive prenumerationsfinansierat innehåll (SVOD). Rapporten visar att vi som tittare konsumerar videoinnehåll olika länge beroende på om det är reklamfinansierat eller via en prenumerationstjänst. För Subscription Video Services (SVOD), är nästan 100 procent av det innehållet vi tittar på längre format så som serier och filmer, oavsett vilken typ av enhet som används.

YLE - 26 jan 15 kl. 12:52

Överraskande fågelobservationer i Gårdsplanskrysset

Helgens fågelskådningsjippo Gårdsplanskrysset resulterade i observationer av 105 fågelarter och 550 000 individer. I år skedde också förändringar i listan över de mest observerade fågelarterna. Tusentals finländare deltog i evenemanget som nu ordnades för tionde gången.

YLE - 03 apr 16 kl. 19:12

Räikkönen: "Överraskande nära Nico"

Kimi Räikkönen tog sin första pallplats för säsongen i Bahrain. Då tyckte han inte att hans Ferrari kunde matcha konkurrenternas tempo. ”Vi gjorde vad vi kunde.

BT - 18 feb 14 kl. 18:39

Föräldrar ser inte barnens övervikt

Mer än varannan förälder till överviktiga barn ser inte att barnet har problem med vikten. Många oroar sig till och med för att barnet ska bli margert. Föräldrar till 16 220 barn mellan två och nio år, däribland 1 800 barn från Sverige, har deltagit i en europeisk studie där de bland annat har fått uppskatta sitt barns viktstatus och beskriva sin egen oro för barnets vikt.

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

2?500 skånska barn i studie Barn i riskzon kollas noga Bromsmedicin drogs in ? Påverkas redan i magen ? men testas som vaccin Utmaningen: hitta rätt bit i diabetespusslet

Diabetes ökar snabbt bland europeiska barn. Sverige och Finland har flest drabbade. Barnen får också sjukdomen allt tidigare i livet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ny studie: Du blir inte lycklig av att få barn

Att bilda familj är något som många ser framemot och kanske längtar till. För de flesta är nog bilden att det ska vara härligt och mysigt att bli förälder, men en ny studie visar att det kanske inte alls blir som du tänkt dig. LÄS MER: Det här säger sovställningen om ert förhållandeWashington Post skriver om en ny studie som visar att det första året med en nyfödd kan vara förödande för förälderns liv.

Supermiljöbloggen - 02 jan 14 kl. 12:12

4 graders global uppvärmning sannolikt enligt ny studie

Vi är på väg mot minst 3 graders temperaturökning men förmodligen mer än så, det hävdar en ny studie i den vetenskapliga tidskriften Nature. Trots att klimatet har studerats intensivt de senaste decennierna har det funnits stora osäkerheter kring hur våra växthusgasutsläpp kommer påverka klimatet. Forskarna brukar prata om klimatkänslighet, vilket är ett mått på hur mycket jordens klimat kommer förändras om vi fördubblar mängden växthusgaser i atmosfären jämfört med innan vi började släppa ut.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ny studie: Män som ler kan vara sexistiska Fientlig SexismVälmenande sexism

En ny studie visar att det kan handla om dold sexism när män håller upp dörren eller som ler mot kvinnor. Det handlar om välmenande sexism menar några forskare i USA, skriver Daily mail.Kvinnor kanske njuter av att få den typen av uppmärksamhet men forskarna påstår att vissa män som beter sig som gentlemän kan se kvinnor som inkompetenta varelser som behöver deras skydd.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - I förrgår: 20:00

Julerbjudande – banbrytande Teknikhistoria till specialpris!

Nu kan du prenumerera på tidningen Teknikhistoria till ett riktigt bra julpris: 5 nummer för bara 199  kronor!.

Nyteknik - I förrgår: 17:11

”Roboten är död, leve roboten”

KRÖNIKA. För den politiker som vågar satsa på robotintegrering finns mer att hämta, skriver gästkrönikören Tomas Berg, nordenchef på Schunk Intec AB samt ledamot i Automathink..

Nyteknik - I förrgår: 16:01

Tre hälso-startups att hålla koll på

En digital tolk. En app för samtalsstöd. En tjänst som ska påminna om medicinering.

Nyteknik - I förrgår: 15:30

10 saker som gör rekryterarna galna

Bullrig, oförberedd eller vag. Hur du agerar på anställningsintervjun avslöjar mycket om din person. Och vissa beteenden retar gallfeber även på luttrade rekryterare – se listan..

Nyteknik - I förrgår: 15:15

33-stjärnans nya mål: Träna ai-system i framtidens bilar

33-listeveteran. Tidigare Appleanställd. Serieentreprenör.

Nyteknik - I förrgår: 13:57

PTS: USA påverkar inte svensk nätneutralitet

Det amerikanska beslutet om upphävande av nätneutralitet påverkar inte Sverige på kort sikt, enligt Post- och telestyrelsen (PTS). Här gäller fortsatt EU-lagstiftning..

Nyteknik - I förrgår: 13:49

Daimler satsar på kvantdator – ska förbättra transporter

Daimler och Samsung är två av bolagen som ska samarbeta med IBM kring utveckling av applikationer med kvantteknik..

Nyteknik - I förrgår: 13:43

Se skyltdockans utsikt inifrån rymdkapseln

Blue Origin genomförde en lyckad uppskjutning och landning med sin nya raketmotor – och den uppdaterade rymdkapseln. Se filmen inifrån ”Crew Capsule 2.0”, ur skyltdockan Skywalkers synvinkel..

Nyteknik - I förrgår: 07:34

Brand i Teslas nya lokaler i Malmö

Bilar, inventarier och byggnader skadades vid en brand i Teslas nya lokaler för bilar i Malmö. Skadorna uppkom främst som en följd av rökspridningen..

Nyteknik - I förrgår: 13:35

Första uppkörningen för självkörande buss i Stockholm

Nobina har fått tillstånd att testa självkörande bussar i Stockholm. Till att börja med blir det dock i form av en uppkörning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.