Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 16 January, 03:29

Dagens PS - 16 nov 17 kl. 07:01

Affärsvärlden: Köpvärd trojkaTidningen har alltså vaskat fram en triss i köptips – läge att ta rygg? Affärsvärlden rekommenderar köp av teknikkonsulterna Sweco och Eurocon samt norska Bonheur medan Elekta får säljråd i den senaste utgåvan. Tidningen förändrar också sin portfölj där bildelskedjan Mekonomen utgår och ersätts av e-handelsbolaget Qliro. Teknikkonsulten Sweco har pressats ned med 25 procent sedan i början av sommaren av en något trög tillväxt och tilltagande oro för eventuella spridningseffekter kring den svenska bostadsmarknaden. Det är ett bra ingångsläge i den historiskt framgångsrika förvärvsmaskinen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sweco, Eurocon, Bonheur, Elekta, Mekonomen, Qliro, Affärsvärlden, Aktietorget, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Affärsvärlden, Köpvärd, trojka
Dagens PS - 01 mar 18 kl. 07:09

Affärsvärlden tipsar om köpvärd trojka

Affärsvärlden rekommenderar köp av Dustin, Rezidor och danska IC Group i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för JM. Bostadsutvecklaren JM levererar riktigt bra aktieägarvärde över tid.

Dagens PS - 20 mar 14 kl. 13:09

AFV: Här är en köpvärd trojka


Tre börspapper är, enligt Affärsvärlden, tacksamma att tanka aktieportföljen med..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 13 timmar sedan

Barclays ser möjligheter i svag Spotify-aktie

Barclays behåller sin rekommendation övervikt för Spotify med riktkursen 200 dollar. Enligt bankens analytiker har den senaste tidens svaga utveckling för Spotify-aktien skapat en möjlighet. Barclays bedömer att trenden på Spotifys största marknader är oförändrad under fjärde kvartalet.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Så infriar du nyårslöftet att spara

10 tips på hur du tålmodigt bygger upp en sparbuffert. Ihärdighet är nyckelordet för att lyckas. Många har för vana att lova stort och hålla smått inför nyår.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Entreprenörer fick nej på nej av banken

Småföretagarna vittnar om kyliga bemötanden av banker, som får hård konkurrens av mer vänligt inställda uppstickare. ”Man kan känna sig uppgiven när ens verksamhet växer och man hade behövt stöd från sin bank för tillväxt men får nej. Ett tag var jag på banken nästan en gång i kvartalet och fick nej alla gånger”, berättar Peter Munteanu, som tillsammans med en kollega startade en videostreamingtjänst inom yoga, hälsa och träning, i Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Nasdaq-chef spår fortsatt börsturbulens

Aktiemarknaden i år kommer att liksom 2018 präglas av en stor volatilitet. Det bedömer Nikolaj Kosakewitsch, vd för Nasdaq Copenhagen, i en intervju med Finwire Danmark. Kosakewitsch uppger att läget inte är förändrat för i år då de stora osäkerheterna kring brexit och handelskriget fortsatt lever kvar.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Allt fler mäklare pessimistiska

Andelen mäklare som bedömer att bostadspriserna i Sverige ska sjunka de kommande tre månaderna fortsätter öka även denna mätperiod. Det visar Mäklarpanelen som genomförs av Fastighetsmäklarförbundet i samarbete med Valueguard. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Löfvens agerande chockar finansmannen

”Jag tycker det var förfärligt”, säger Sven Hagströmer om S-ledarens uppträdande. Det är de rödgrönas överenskommelse med C och L, där Vänsterpartiet en uppgörelsen ska stängas ute från allt politiskt inflytande, som väcker stor förvåning hos Sven Hagströmer. ”Den här klausulen borde självklart inte funnits med” Tror Stefan Löfven att hela Vänsterpartiet är idioter?

Dagens PS - 15 timmar sedan

Nokia karvar bort 350 jobb

Telekombolaget Nokia har ska inleda samtal med facken vilket väntas leda till att cirka 350 arbetstillfällen i Finland ryker under 2019. Det är en del av det globala kostnadsbesparingsprogram på 700 miljoner euro som Nokia flaggat för. Nedskärningarna motsvarar cirka 6 procent av totalt 6 000 anställda i Finland, skriver Bloomberg News..

Dagens PS - 15 timmar sedan

Mobilbranschen står och stampar

”Analytiker talar samstämmigt om brist på innovation och nya banbrytande funktioner”, skriver Computer Sweden. Smartphone-försäljningen gick ned under 2018 och för 2019 tycks det inte se ljusare ut. Apple, Samsung och LG Electronics har alla vinstvarnat, samtidigt gör en ny rapport gällande att produktionen av smartphones väntas sjunka med 3,3 procent, eller i värsta fall 5 procent under detta år, skriver CS.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Blocket plockar ny vd från Tele2

Schibsted-ägda köp- och säljsajten Blocket har rekryterat Pernilla Nissler från Tele2 som ny vd med tillträde i dag. ”Vi har sökt efter en vd med förmågan att se hur Blocket kan uppnå full potential och som har siktet inställt på tillväxt”, säger Anders Skoe, ansvarig för Schibsteds nordiska marknadsplatser. Han har fram tills nu varit tillförordnad vd för Blocket.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Nu sänker banken räntan – om du binder

Statliga SBAB meddelar i dag att räntorna sänks på bolån med långa bindningstider. ”Marknadsräntorna med längre löptider har den senaste tiden sjunkit och därmed har SBAB:s upplåningskostnader också sjunkit. Detta har skapat utrymme för att sänka bolåneräntorna med längre bindningstider.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.