Dalarnas tidningar > Nyheter

Wednesday, 26 September, 16:27

Dalarnas tidningar - 15 nov 17 kl. 07:15

Matmöte med jättar och getter – ska utveckla dalamaten och skapa jobbDet var ett matmöte med många dimensioner. LRF hade samlat livsmedelsproducenter och kockar, basmat och exceptionella råvaror, kött och grönsaker och på sätt och vis även jättar och getter för att utveckla dalamaten, näringslivet, sysselsättningen och landsbygden. – Allt hänger ihop, konstaterade Mattias Dernelid, verksamhetsledare i Föreningen Exceptionella Råvaror..
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
LRF, Mattias Dernelid, Föreningen Exceptionella Råvaror

Dela artikeln

36 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Matmötemed , jättaroch , getterska , utveckla, dalamatenoch , skapa jobb
DalaDemokraten - 15 nov 17 kl. 07:15

Matmöte med jättar och getter – ska utveckla dalamaten och skapa jobb

Det var ett matmöte med många dimensioner. LRF hade samlat livsmedelsproducenter och kockar, basmat och exceptionella råvaror, kött och grönsaker och på sätt och vis även jättar och getter för att utveckla dalamaten, näringslivet, sysselsättningen och landsbygden. – Allt hänger ihop, konstaterade Mattias Dernelid, verksamhetsledare i Föreningen Exceptionella Råvaror..

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 08:21

Matmässan slår ett slag för närproducerad mat

Tältet på Stortorget växer för varje år och enligt landsbygdsminister Eskil Erlandsson är matmässan större än någonsin. Samtidigt som den aldrig har varit mer lokal. Mat 2013 slår ett slag för närproducerad mat och är den största av sitt slag i landet.

BT - 25 jan 14 kl. 15:49

Paulo Roberto dragplåster på Res- och matmässan i Åhaga

Res- och matsugna sjuhäringar flockades under dagens mässa på Åhaga. Det fanns mycket att smaka på och lyssna till.
Till exempel TV-kocken och förre boxaren Paolo Roberto som passade på att slå ett slag för det italienska köket - och ge svensk matpolitik en kick.

Sydsvenskan - 04 okt 13 kl. 09:02

Huvudrätterna är bäst

Bröderna Vollmer måste ha goda kontakter inom homestylingbranschen, för det är inte enkelt att förvandla en ljusskygg källarlokal, nedsänkt under tunga takvalv, till en hemtrevlig matsal. Från mörka trämöbler och dova, orientaliska mattor, går nu inredningen i skirt björklövsgrönt med detaljer från medvetna designföretag. Det har plötsligt blivit lätt att trivas här.

Kristianstadsbladet - 23 sep 13 kl. 10:49

Tv-kocken efterlyser mod i köket

Foto: Peter Åklundh
Våga gå till en annan hylla i matbutiken, det är ett av Mästerkocken Jennie Waldéns hetaste tips till svenskar som vill utveckla sin matlagning.
Redan utanför Yllans mäss- och konferenscenter står fisk-, godis- och korvförsäljare utplacerade. Väl inne i mässhallen möts besökarna av allt från frukt och grönt till kött och chips.

Kristianstadsbladet - 21 sep 13 kl. 16:35

TV-kocken efterlyser mod i köket

Foto: Peter Åklundh
Våga gå till en annan hylla i matbutiken, det är ett av Mästerkocken Jennie Waldéns hetaste tips till svenskar som vill utveckla sin matlagning.
Under helgen är det matmässa i Kristianstad och en av de inbjudna gästerna är Sveriges Vibybördiga mästerkock Jennie Waldén. På lördagen höll Waldén ett föredrag om hur hennes ursprung från Korea, men även tiden som tillfälligt boende i Italien, London och New York har påverkat hennes matlagning.

Barometern - 23 okt 13 kl. 20:36

Internationell matlagning på Stortorget

En underbar, nästan obeskrivlig, doft sprider sig över Stortorget. Det är lunchtid och runt i vagnar och stånd tillagas mat från Europas alla hörn. Det må vara en lite småkylig oktoberdag.

SmålandsPosten - 12 nov 14 kl. 06:46

Växjö, huvudstad i matlandet

Växjö har som kommun, men också som del av regionen, stora möjligheter att utveckla allt det som kan kopplas till maten. Det finns ett antal saker som kan göras, till exempel satsa på hur de småskaliga producenterna ska kunna utveckla både sin produktion och marknadsföring, skriver Per Schöldberg (C), kommunalråd i Växjö. Växjö ska bli centrum i matlandet Sverige.

Skånskan - 03 aug 16 kl. 09:22

”Odling ska vara en del av stadsmiljön”

lund För att utveckla Lunds gröna samarbeten, anställdes Janine Österman som kommunens första odlingssamordnare.
– Staden är verkligen full med engagerade odlare, säger Janine ÖstermanDet är första dagen efter semestern när Janine Österman visar upp Lunds äldsta kolonilott Öster I vid Dalbyvägen.
– Många vet nog inte att det är öppet här för allmänheten på dagarna.

SmålandsPosten - 16 sep 13 kl. 07:09

Sjukhusmaten har en självklar plats i matlandet Sverige

?Matglädje är något vi vill ta fasta på i visionen Sverige???det nya matlandet.

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - 14 dec 17 kl. 15:25

Leif Lindström förnekar att han ifrågasatt eller kritiserat Frida Holmgren

Kommunalrådet Leif Lindström (V) i Borlänge är en av de två män som pekas ut för att ha ifrågasatt och kritiserat Frida Holmgren. Han förnekar allt. – Det stämmer inte alls.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 08:58

Varannan svensk köper julklappar sista veckan före julafton – en procent klara med inköpen före midsommar

Nu är julruschen igång på allvar. Försäkringsbolaget If:s undersökning visar att varannan svensk fixar julklappsköpen under den sista veckan..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:32

Snabbare akutvård med ny screening: "Välkomnas"

Äldre, sköra patienter som söker akutvård har ofta en komplex sjukdomsbild. Med ett nytt screeningverktyg ska de upptäckas och få vård snabbare. Nu ska metoden utvärderas på bland annat Falu lasarett..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:45

Kommunens sista miljöpris delas ut till länets enda Viltjour

Dalarnas enda rehabiliteringsanläggning för vilda djur finns i Rättvik och drivs av Emma och Lars-Christer Billbäck. Nu får de ta emot Rättviks kommuns eget miljöpris. – Vi är jätteglada över det här priset, säger Emma Billbäck.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 06:41

En person förd med ambulans till sjukhus efter att ha voltat med personbil

På fredagsmorgonen fick en person föras med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka i Hedemora kommun..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Lions skänker julgåvor för 56 000 kronor till familjer i Leksand

Tillsammans med Coop i Leksand överlämnade Lions 88 presentkort till socialförvaltningen som kommer fördela dem till behövande inför julen. – Det är tänkt som en guldkant för de som har det tufft, säger presidenten i Lions Leksand Sture Alfredsson..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Hon bryter mansdominansen – Här är kyrkans nya makthavare i Rättvik

För första gången leds kyrkofullmäktige i Rättvik av en kvinna. Ordförandeklubban tas nämligen över av Joanna Stridh (C), som också har flera tunga kommunalpolitiska uppdrag. – För mig är kyrkan en mycket viktig del av samhällslivet, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.