Dalarnas tidningar > Nyheter

Monday, 17 December, 15:28

Dalarnas tidningar - 15 nov 17 kl. 06:30

Bostadspriserna har saktat in, men dalamäklaren oroas inte: ”Jag kan sälja tomter som stått obebodda i åratal"De senaste siffrorna för bostadsmarknaden visar att priserna saktat in, och ligger nu på nivåer somför ett år sedan. Detta gäller även Dalarna, även om det finns lokala skillnader. Men leksandsmäklaren ser inga hinder: " Insjön is coming!".
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Dalarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadsprisernahar , saktatin men , dalamäklaren, oroasinte Jag , kan sälja tomter som stått obebodda i åratal
Ekonomistas - 08 dec 13 kl. 09:23

Husprisbubbla enligt Roubini och Shiller? Fakta om bostadspriserna och disponibel inkomst

I ett inlägg på Project Syndicate varnar Noriel Roubini för en svensk bostadsprisbubbla. Han skriver Signs that home prices are entering bubble territory in these economies include fast-rising home prices, high and rising price-to-income ratios, and high levels of mortgage debt as a share of household debt. Enligt Svenska Dagbladet den 7 december säger nobelpristagaren Robert Shiller Jag tror att människor här i Sverige har en illusion om att stigande priser är en långsiktig trend, det påminner mer om en bubbla.

Dalarnas tidningar - 05 okt 16 kl. 17:30

Bostadspriserna fortsätter uppåt i Gagnefs kommun

Trots att bostadspriserna stannat av och i vissa fall vänt nedåt i länet och landet, så fortsätter de stiga i Gagnefs kommun.
– Av tradition ligger vi något år efter på landsbygden, säger mäklaren Cattis Karlsson..

DalaDemokraten - 05 okt 16 kl. 17:30

Bostadspriserna fortsätter uppåt i Gagnefs kommun

Trots att bostadspriserna stannat av och i vissa fall vänt nedåt i länet och landet, så fortsätter de stiga i Gagnefs kommun.
– Av tradition ligger vi något år efter på landsbygden, säger mäklaren Cattis Karlsson..

SVT - 19 dec 17 kl. 12:19

Finansministern oroas över bostadsmarknaden

Finansminister Magdalena Andersson (S) kunde peka på en stark arbetsmarknad och låg statsskuld. Samtidigt oroas hon över hushållens skuldsättning som stigit på grund av de höga bostadspriserna..

Affärsvärlden - 07 aug 13 kl. 08:21

Bortglömd faktor styr bostadspriserna

Det är få som tänker på de stora skatteskillnaderna när de ska välja bostadsort. Men enligt Affärsvärldens beräkningar kan kommunalskatten fälla avgörandet när bostadslånet ska godkännas. "Det borde vara en parameter att ta hänsyn till, men jag har aldrig hört någon prata om det när man ska välja bostad", säger fastighetsmäklaren Felipe Martinez till Affärsvärlden..

Västerbottens Folkblad - 15 aug 14 kl. 09:45

Mäklaren: Jag skulle buda

Folkbladet kontaktade Svensk fastighetsförmedling som hjälpte till att utvärdera annonsen. I annonsen beskrivs avdelningen bland annat som ”vackert belägen i hjärtat av Umeå”. Bostadspriserna ligger också ganska högt så centralt i staden, runt 20 000 kronor per kvadratmeter.

Norrtelje Tidning - 17 nov 14 kl. 11:00

Bostadspriserna stiger kraftigt

– Det har varit bra fart på marknaden, säger mäklaren Lasse Tapper..

DI - 27 nov 17 kl. 15:56

Toppmäklaren: Bopriserna har bottnat ur

Bostadspriserna har nått sin botten. Det anser fjolårets bäst säljande fastighetsmäklare, Richard Lagerling på Lagerlings i Stockholm, som ser en förändring på marknaden. ”Nu har vi lättare att få till avslut”, säger han till Di..

NSD - 22 okt 18 kl. 16:30

Mäklaren om prisruset: "Har stannat av nu"

I norra Sverige är det i Norrbotten som bostadspriserna höjts mest..

SR - 18 apr 15 kl. 01:44

IMF oroas över svensk ekonomi

Finansminister Magdalena Andersson (S) är i Washington på valutafonden IMF:s vårmöte. Ett ämne som diskuterats är utvecklingen av de svenska bostadspriserna..

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - 14 dec 17 kl. 15:25

Leif Lindström förnekar att han ifrågasatt eller kritiserat Frida Holmgren

Kommunalrådet Leif Lindström (V) i Borlänge är en av de två män som pekas ut för att ha ifrågasatt och kritiserat Frida Holmgren. Han förnekar allt. – Det stämmer inte alls.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 08:58

Varannan svensk köper julklappar sista veckan före julafton – en procent klara med inköpen före midsommar

Nu är julruschen igång på allvar. Försäkringsbolaget If:s undersökning visar att varannan svensk fixar julklappsköpen under den sista veckan..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:32

Snabbare akutvård med ny screening: "Välkomnas"

Äldre, sköra patienter som söker akutvård har ofta en komplex sjukdomsbild. Med ett nytt screeningverktyg ska de upptäckas och få vård snabbare. Nu ska metoden utvärderas på bland annat Falu lasarett..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:45

Kommunens sista miljöpris delas ut till länets enda Viltjour

Dalarnas enda rehabiliteringsanläggning för vilda djur finns i Rättvik och drivs av Emma och Lars-Christer Billbäck. Nu får de ta emot Rättviks kommuns eget miljöpris. – Vi är jätteglada över det här priset, säger Emma Billbäck.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 06:41

En person förd med ambulans till sjukhus efter att ha voltat med personbil

På fredagsmorgonen fick en person föras med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka i Hedemora kommun..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Lions skänker julgåvor för 56 000 kronor till familjer i Leksand

Tillsammans med Coop i Leksand överlämnade Lions 88 presentkort till socialförvaltningen som kommer fördela dem till behövande inför julen. – Det är tänkt som en guldkant för de som har det tufft, säger presidenten i Lions Leksand Sture Alfredsson..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Hon bryter mansdominansen – Här är kyrkans nya makthavare i Rättvik

För första gången leds kyrkofullmäktige i Rättvik av en kvinna. Ordförandeklubban tas nämligen över av Joanna Stridh (C), som också har flera tunga kommunalpolitiska uppdrag. – För mig är kyrkan en mycket viktig del av samhällslivet, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.