DalaDemokraten > Nyheter

Saturday, 20 October, 16:10

DalaDemokraten - 15 nov 17 kl. 06:30

Debatt: Förvirringen är stor när det gäller vad som är miljöbil - så gör om definitionenFörvirringen är stor vid köp av ny personbil. Vilka bilar är bäst för miljön i år? Rekommendationerna har haft ett kort bäst-före datum och att bilköpare idag är skeptiska till nya köpråd är fullt ....
Läs mer på DalaDemokraten

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Förvirringenär , stornär det , gällervad som , är miljöbil så gör om definitionen
SVT Debatt - 13 feb 14 kl. 07:00

Vilka håller kungafamiljen på i OS?

VINTER-OS Alla trodde att kronprinsessan Victoria i höstas tog ställning för gay-Sverige, men kungafamiljens OS-resa till det homofobiska Ryssland gör många osäkra. När Victoria äntrade scenen på QX Gaygala för att dela ut ett pris till årets homo förra året, så var vi många som skrek av lycka. Det var historiskt att kungahuset nu tog ställning för en lång HBTQ-kamp.

YLE - 22 jul 17 kl. 16:45

Korsholmspolitiker i hätsk debatt om fusionsfrågan

Sedan några dagar tillbaka pågår en livlig debatt i sociala medier mellan förtroendevalda i Korsholm. Frågan om fusionsförhandlingar med Vasa delar kommunens största parti SFP, och stämningen mellan de två lägren verkar nu sämre än på länge. - Jag är mycket häpen över hätskheten och tonfallet, säger Carola Lithén som är kommunfullmäktigeordförande i Korsholm.

Cornucopia - 06 nov 16 kl. 09:11

Svensk media och debatt har noll påverkan på amerikanska presidentvalet - ändå skriker trollen i högan sky med sina lögner

Svensk debatt och media har i princip noll påverkan på det amerikanska presidentvalet. USA:s president har också mycket mindre makt än dåligt insatta svenskar och troll verkar tro, då USA som en av världens främsta demokratier har en väl fungerande maktdelning. Det positiva är dock att en lång rad Internetdebattörer nu har utvisat sig själva från all framtida debatt, då de okritiskt eller medvetet upprepar främst Trumps bevisade lögner.

BT - 29 aug 14 kl. 12:21

Varför så rädda för öppen debatt?

Replik. Svar till Tomas Gustafson (S), BT 21/8. Jag känner en viss irritation när Socialdemokraterna med flera partier diskuterar Sveriges invandrarpolitik, om man i debatten inte passar in i den åsiktskorridor som bestämts av majoriteten i riksdagen betraktas man som rasist.

YLE - 22 sep 14 kl. 21:01

Dålig stämning på Hbl påverkade debatt om KSF:s framtid

Finlands svenska publicistförbund ordnande i kväll en debatt på Arcada om den finlandssvenska journalistikens framtid. I debatten deltog Barbro Teir, vd på KSF-media samt medieforskare Ari Nyqvist från Åbo Akademi och doktoranden Jockum Hildén från Svenska social- och kommunalhögskolan. Inte en enda journalist från Hufvudstadsbladet deltog i debatten, därtill uppmanade av sin fackavdelning.

Dagens PS - 28 jun 17 kl. 10:23

Debatt: Inse att det är omöjligt, Reepalu!

Välfärdsutredningen, där Ilmar Reepalu var ordförande, har föreslagit kraftiga begränsningar för privata och kollektiva utförare av privata välfärdstjänster såsom skolor, vård och omsorg. Rörelseresultatet skall maximalt få uppgå till 7 procent plus statslåneräntan (för närvarande 0,47 procent) på det operativa kapitalet i respektive bolag. Problemet är att det senare ofta är väldigt lågt medan omsättningen kan vara mycket hög.

YLE - 11 aug 13 kl. 14:25

Henriksson önskar saklig debatt om svenskan

Enligt justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) var det väntat att ett medborgarinitiativ om den obligatoriska skolsvenskan skulle komma. - Det har vi förutsett i svenska riksdagsgruppen. Vad det leder till i riksdagen blir intressant att se.

YLE - 13 maj 14 kl. 04:26

Efterlyses: mera debatt och mindre kvitter!

I den här valrörelsen är det framför allt kvantitet som gäller på sociala medier och speciellt diskussionsplatformen twitter. Men då kandidaterna eldar på allt vad de orkar på sociala medier, så kan man samtidigt fråga vi om det alls blir någon debatt. På twitter dominerar den allmänna hurtigheten, medan väldigt få försöker få igång en diskussion på allvar.

Ekonomistas - 10 jun 14 kl. 09:34

Livlig debatt om den demokratiska kontrollen av Riksbanken

I en längre artikel i Ekonomisk debatt och i en debattartikel i Dagens Nyheter, båda publicerade den 28 maj, har jag hävdat att den demokratiska kontrollen av Riksbanken bör skärpas, Riksbanksfullmäktiges utnämningspolitik förbättras och ansvarsfördelningen mellan penningpolitiken och makrotillsynen klargöras. Detta mot bakgrund av att Riksbanken med för stram penningpolitik åsidosatt både inflationsmålet och stödet för den ekonomiska politikens viktigaste mål, full sysselsättning. Detta har resulterat i en livlig debatt med flera inlägg.

Sydsvenskan - 10 jun 15 kl. 14:20

Cyklop i åsiktskorridor. Kjöller och de galopperande vanföreställningarna.

Jag läser Dagens Nyheter och tänker på en häst. Du och jag lilla pållen. Du och jag Husby Lynet.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.