DalaDemokraten > Nyheter

Monday, 20 November, 23:54

DalaDemokraten - 15 nov 17 kl. 06:30

Debatt: Förvirringen är stor när det gäller vad som är miljöbil - så gör om definitionenFörvirringen är stor vid köp av ny personbil. Vilka bilar är bäst för miljön i år? Rekommendationerna har haft ett kort bäst-före datum och att bilköpare idag är skeptiska till nya köpråd är fullt ....
Läs mer på DalaDemokraten

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Förvirringenär , stornär det , gällervad som , är miljöbil så gör om definitionen
SVT Debatt - 13 feb 14 kl. 07:00

Vilka håller kungafamiljen på i OS?

VINTER-OS Alla trodde att kronprinsessan Victoria i höstas tog ställning för gay-Sverige, men kungafamiljens OS-resa till det homofobiska Ryssland gör många osäkra. När Victoria äntrade scenen på QX Gaygala för att dela ut ett pris till årets homo förra året, så var vi många som skrek av lycka. Det var historiskt att kungahuset nu tog ställning för en lång HBTQ-kamp.

YLE - 22 jul 17 kl. 16:45

Korsholmspolitiker i hätsk debatt om fusionsfrågan

Sedan några dagar tillbaka pågår en livlig debatt i sociala medier mellan förtroendevalda i Korsholm. Frågan om fusionsförhandlingar med Vasa delar kommunens största parti SFP, och stämningen mellan de två lägren verkar nu sämre än på länge. - Jag är mycket häpen över hätskheten och tonfallet, säger Carola Lithén som är kommunfullmäktigeordförande i Korsholm.

Cornucopia - 06 nov 16 kl. 09:11

Svensk media och debatt har noll påverkan på amerikanska presidentvalet - ändå skriker trollen i högan sky med sina lögner

Svensk debatt och media har i princip noll påverkan på det amerikanska presidentvalet. USA:s president har också mycket mindre makt än dåligt insatta svenskar och troll verkar tro, då USA som en av världens främsta demokratier har en väl fungerande maktdelning. Det positiva är dock att en lång rad Internetdebattörer nu har utvisat sig själva från all framtida debatt, då de okritiskt eller medvetet upprepar främst Trumps bevisade lögner.

BT - 29 aug 14 kl. 12:21

Varför så rädda för öppen debatt?

Replik. Svar till Tomas Gustafson (S), BT 21/8. Jag känner en viss irritation när Socialdemokraterna med flera partier diskuterar Sveriges invandrarpolitik, om man i debatten inte passar in i den åsiktskorridor som bestämts av majoriteten i riksdagen betraktas man som rasist.

YLE - 22 sep 14 kl. 21:01

Dålig stämning på Hbl påverkade debatt om KSF:s framtid

Finlands svenska publicistförbund ordnande i kväll en debatt på Arcada om den finlandssvenska journalistikens framtid. I debatten deltog Barbro Teir, vd på KSF-media samt medieforskare Ari Nyqvist från Åbo Akademi och doktoranden Jockum Hildén från Svenska social- och kommunalhögskolan. Inte en enda journalist från Hufvudstadsbladet deltog i debatten, därtill uppmanade av sin fackavdelning.

Dagens PS - 28 jun 17 kl. 10:23

Debatt: Inse att det är omöjligt, Reepalu!

Välfärdsutredningen, där Ilmar Reepalu var ordförande, har föreslagit kraftiga begränsningar för privata och kollektiva utförare av privata välfärdstjänster såsom skolor, vård och omsorg. Rörelseresultatet skall maximalt få uppgå till 7 procent plus statslåneräntan (för närvarande 0,47 procent) på det operativa kapitalet i respektive bolag. Problemet är att det senare ofta är väldigt lågt medan omsättningen kan vara mycket hög.

YLE - 11 aug 13 kl. 14:25

Henriksson önskar saklig debatt om svenskan

Enligt justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) var det väntat att ett medborgarinitiativ om den obligatoriska skolsvenskan skulle komma. - Det har vi förutsett i svenska riksdagsgruppen. Vad det leder till i riksdagen blir intressant att se.

YLE - 13 maj 14 kl. 04:26

Efterlyses: mera debatt och mindre kvitter!

I den här valrörelsen är det framför allt kvantitet som gäller på sociala medier och speciellt diskussionsplatformen twitter. Men då kandidaterna eldar på allt vad de orkar på sociala medier, så kan man samtidigt fråga vi om det alls blir någon debatt. På twitter dominerar den allmänna hurtigheten, medan väldigt få försöker få igång en diskussion på allvar.

Ekonomistas - 10 jun 14 kl. 09:34

Livlig debatt om den demokratiska kontrollen av Riksbanken

I en längre artikel i Ekonomisk debatt och i en debattartikel i Dagens Nyheter, båda publicerade den 28 maj, har jag hävdat att den demokratiska kontrollen av Riksbanken bör skärpas, Riksbanksfullmäktiges utnämningspolitik förbättras och ansvarsfördelningen mellan penningpolitiken och makrotillsynen klargöras. Detta mot bakgrund av att Riksbanken med för stram penningpolitik åsidosatt både inflationsmålet och stödet för den ekonomiska politikens viktigaste mål, full sysselsättning. Detta har resulterat i en livlig debatt med flera inlägg.

Alliansfritt Sverige - 04 mar 13 kl. 12:26

Ask visar upp sin inkompetens på DN-debatt

Land ska med lag byggas - inte med DN-debattUTDÖMD. På DN debatt gnäller idag Beatrice Ask, justitieminister (M), på att domstolarna inte följer regeringens direktiv om höjning av straff. Alliansen har sedan valet 2006 haft som mål att straffen för våldsbrott ska höjas, detta trots att det gång på gång av vetenskapen avvisats som effektiv metod för att brotten ska bli färre.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Han vann Guldbollen – men hade Emil Forsberg som sin egen favorit: "Det gör mig extra stolt"

Andreas Granqvist bröt dominansen från Zlatan Ibrahimovic och vann Guldbollen. Men hans egen favorit till priset var Sundsvallssonen Emil Forsberg som istället prisades som årets mittfältare. – Jag är otroligt stolt med tanke på konkurrensen, säger Granqvist..

DalaDemokraten - 2 timmar sedan

Personbil med två vuxna och två barn körde av vägen och ner i en slänt – flera ambulanser larmades till platsen

På måndagskvällen inträffade en trafikolycka i Rättvik..

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Ingen guldboll till Emil Forsberg – så tyckte profilerna: "Emil förtjänar den"

Emil Forsberg var huvudfavorit till att vinna Guldbollen – men det blev Andreas Granqvist som fick priset. Här är ger några fotbollsprofiler sin syn på Guldbollen..

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Kosovare Asllani vann Diamantbollen

Först vann hon pris som årets mittfältare. Sen fick hon för första gången ta emot Diamanbollen och priset som Sveriges bästa fotbollsspelare 2017..

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Granqvist bröt Zlatans Guldbollen-svit

Andreas Granqvist ledde Sverige till VM 2018 i Ryssland. I kväll blev han utsedd till Sveriges bästa fotbollsspelare när han vann Guldbollen. Artikeln uppdateras..

DalaDemokraten - 2 timmar sedan

Larm om olycka – personbil har voltat

Det har kommit ett larm om en trafikolycka i Rättvik..

DalaDemokraten - 2 timmar sedan

Efter VM-kvalsuccén – Granqvist årets försvarare

Han klev in i folkets hjärtan ordentligt efter att Sverige slagit ut Italien i VM-kvalet. I kväll fick han toppa detta med priset som årets back. Och han fick fint sällskap i form av Jessica Samue....

DalaDemokraten - 2 timmar sedan

Efter galna målsuccén och priset som årets forward – nu lämnar stjärnan Kvarnsveden för Kina: "En möjlighet för mig"

Hon vann skytteligan i överlägsen stil och fick pris som årets forward på Fotbollsgalan. Nu lämnar Tabitha Chawinga Kvarnsveden och svensk fotboll för spel i Kina. – Det är en stor möjlighet för mig, säger anfallaren..

DalaDemokraten - 3 timmar sedan

Efter Tabitha Chawingas supersäsong – utsedd till årets forward

Hon gjorde överlägset flest mål i damallsvenskan. I kväll fick Kvarnsvedens Tabitha Chawinga motta priset som årets forward. Som 17-åring kom hon från Malawi till Sverige.

DalaDemokraten - 3 timmar sedan

Lång debatt om landstingets budget – ”Räddningen har kommit från staten”

Nio miljarder kronor lockade till en lång diskussion i Kristinehallen i Falun på måndagen. Vad det handlade om? Jo, landstinget Dalarnas budget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.