DalaDemokraten > Nyheter

Monday, 17 December, 15:06

DalaDemokraten - 15 nov 17 kl. 06:02

Svenska kyrkans sensationella fynd i TorrbergDe försvunna ritningarna låg hemma hos Stina Liljas. – Det var som att finna en skatt när vi hittade de fint komponerade dokumenten av byggnadsingenjören Erik Liljas, säger Dan Romell, samordnande fastighetsförvaltare på Svenska kyrkan..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Torrberg, Stina Liljas, Erik Liljas, Dan Romell, Svenska

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska kyrkans, sensationella, fyndi , Torrberg
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sensationella fynd i marken i Umeå

Arkeologer har hittat rester av en vinkällare och en kullerstensmur vid länsresidenset i centrala Umeå. Arkeologerna kallar fynden för sensationella. Markarbeten vid länsresidenset i förra veckan övervakades av arkeologer som då såg att det gömde sig något i marken.

Sydsvenskan - 02 dec 14 kl. 04:00

Sensationella fynd vid Science Village

I leråkern finns rester av en gravplats från bondestenåldern. Arkeologer har även funnit lämningar efter en ceremoniell processionsväg som ledde fram till dösarna.
Fynden, som gjorts vid platsen för Science Village, är sensationella.

SR - 31 jul 15 kl. 06:00

Sensationella artfynd efter branden

Det är idag ett år sedan den stora skogsbranden i Västmanland startade och nu gör artexperterna sensationella fynd i brandens spår..

Barometern - 22 jan 16 kl. 16:00

Fynd av hasselmus i gammelskog

Våneviks gammelskog är unik i sitt slag i södra Sverige. Det konstaterar biologer vid Göteborgs universitet som även gjort sensationella fynd i form av hasselmusbon..

Kristianstadsbladet - 11 jul 13 kl. 15:15

Bärgar sensationella fynd


På omkring 70 meters djup utanför Böda på norra Öland ligger resterna efter det mytomspunna krigsskeppet Mars, Erik XIV:s flaggskepp från 1564.Skeppet är både äldre och betydligt större än regalskeppet Vasa och intresset för den marinarkeologiska undersökning som just nu pågår är mycket stort.Djuphavsdykare och forskare från hela världen är på plats.

UNT - 11 jul 13 kl. 15:15

Bärgar sensationella fynd

På 70 meters djup utanför Öland finns resterna av det mytomspunna skeppet Mars från 1564. I den marinarkeologiska undersökning som pågår bärgas nu kanoner av en typ som aldrig påträffats tidigare. Skeppet hittades 2011.

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 13 kl. 15:17

Bärgar sensationella fynd

På omkring 70 meters djup utanför Böda på norra Öland ligger resterna efter det mytomspunna krigsskeppet Mars, Erik XIV:s flaggskepp från 1564. Skeppet är både äldre och betydligt större än regalskeppet Vasa och intresset för den marinarkeologiska undersökning som just nu pågår är mycket stort. Djuphavsdykare och forskare från hela världen är på plats.

NT - 11 jul 13 kl. 15:15

Bärgar sensationella fynd

På omkring 70 meters djup utanför Böda på norra Öland ligger resterna efter det mytomspunna krigsskeppet Mars, Erik XIV:s flaggskepp från 1564..

Metro - 11 jul 13 kl. 15:20

Bärgar sensationella fynd

På omkring 70 meters djup utanför Böda på norra Öland ligger resterna efter det mytomspunna....

BT - 11 jul 13 kl. 15:17

Bärgar sensationella fynd

På omkring 70 meters djup utanför Böda på norra Öland ligger resterna efter det mytomspunna krigsskeppet Mars, Erik XIV:s flaggskepp från 1564. Skeppet är både äldre och betydligt större än regalskeppet Vasa och intresset för den marinarkeologiska undersökning som just nu pågår är mycket stort.Djuphavsdykare och forskare från hela världen är på plats.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.