Nerikes Allehanda > Nyheter

Saturday, 25 November, 04:59

Nerikes Allehanda - 15 nov 17 kl. 04:55

Sven-Erik Alhem om att utredningen om barnvåldtäkten i Lindesberg tagit tid: "Olyckligt när barn är inblandat"Det tog längre tid än tillåtet innan utredningen om barnvåldtäkt i Lindesberg blev klar. Först i slutet på januari nästa år är det rättegång. – Det är väldigt olyckligt, säger Sven-Erik Alhem, ordförande för Brottsofferjouren i Sverige..
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Erik Alhem, Lindesberg, Sven-Erik Alhem, Brottsofferjouren, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sven-Erik, Alhemom att , utredningenom , barnvåldtäkteni , Lindesberg, tagit tid Olyckligt när barn är inblandat
Expressen - 22 jan 17 kl. 23:46

Sven-Erik Alhem: "Hur dum får man vara?"

Rättsexperten Sven-Erik Alhem blev illa berörd när han läste om den misstänkta våldtäkten som sändes live på Facebook. Nu förklarar han att det kan vara brottsligt att sprida filmen vidare. – Hur lågt kan man sjunka när man spelar in ett övergrepp?

Nyheter 24 - 14 okt 13 kl. 16:08

Åklagare: Inga skäl att överklaga Tenstavåldtäkten"Jag sa nej"

TENSTA. Över 88 000 personer har skrivit på en namnlista om att hovrättsdomen i Tenstafallet borde överklagas till Högsta domstolen.Enligt tingsrätten turades de sex pojkarna, som är mellan 15 och 16 år gamla, om att förgripa sig på en 15-årig flicka under en lägenhetsfest.

Sydsvenskan - 13 mar 16 kl. 20:29

Man anhållen för barnvåldtäkt

En 19-årig man har anhållits misstänkt för att ha våldtagit en pojke i sexårsåldern på ett asylboende på en ort i Västernorrland, skriver Aftonbladet.Polisen larmades först till platsen med anledning av ett bråk mellan flera personer. När en polispatrull kom fram till platsen visade det sig röra något helt annat.

Sydsvenskan - 06 sep 15 kl. 12:40

Gripen för våldtäkt i svarttaxi

En man har gripits i Uppsala, misstänkt för våldtäkt i en svarttaxi i Stockholm i natt, skriver aftonbladet.se.Kvinnan som anmält våldtäkten kördes av polis till sjukhus för undersökning.

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 15 kl. 12:40

Gripen för våldtäkt i svarttaxi

En man har gripits i Uppsala, misstänkt för våldtäkt i en svarttaxi i Stockholm i natt, skriver aftonbladet.se.Kvinnan som anmält våldtäkten kördes av polis till sjukhus för undersökning.

Skånskan - 24 feb 16 kl. 18:00

”Väldigt unikt mål”

Östra Göinge/Stockholm I tisdags dömdes bunkerläkaren till tio års fängelse.
Ett långt straff enligt både försvaret och åklagarsidan.
– Lättförståeligt och väldigt väl beskrivet, säger rättsexperten Sven Erik Alhem.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Våldtog kvinna, 80, så våldsamt att hon dog – köpte sedan tårta

.
Anhöriga hittade kvinnan, som var i 80-årsåldern, på golvet i hennes hem. Enligt läkare ska hon då ha legat där i över ett dygn.

Nyheter 24 - 01 okt 13 kl. 15:23

Moderatpolitiker: "De borde grävas ned till huvudet och stenas""Alla bryr sig om mig"

OVANÅKER. "Hade det här hänt min dotter hade jag tagit lagen i egna händer". Så skrev den moderata kommunpolitikern Thomas Persson på sin Facebooksida på tal om den friande hovrättsdomen i fallet med gruppvåldtäkten i Tensta.

BT - 14 nov 16 kl. 12:20

Expert: Förödande med sent förhör

Att förhöret med Julian Assange hålls först nu - mer än sex år efter att den misstänkta våldtäkten ägde rum - är katastrofalt, enligt rättsexperten Sven-Erik Alhem. Inget hindrar Assange från att stanna på ambassaden även om åtal så småningom väcks, bedömer han.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 16 kl. 12:20

Expert: Förödande med sent förhör

Att förhöret med Julian Assange hålls först nu – mer än sex år efter att den misstänkta våldtäkten ägde rum – är katastrofalt, enligt rättsexperten Sven-Erik Alhem. Inget hindrar Assange från att stanna på ambassaden även om åtal så småningom väcks, bedö.

Fler nyheter från Nerikes Allehanda

Nerikes Allehanda - 8 timmar sedan

Chris Kläfford vidare i Idol – hyllades av juryn

Idol-juryn ville att Chris Kläfford skulle överraska mer i solosången. Men när han stämde upp i en duett med Linnea Henriksson fylldes Nikki Amini av varma känslor..

Nerikes Allehanda - 6 timmar sedan

Nu går det att åka skidor i Ånnaboda – kanonsnöspåret öppnar i helgen

I helgen går det att åka längdskidor i Ånnaboda. Kanonsnöspåret öppnar för allmänheten på lördag..

Nerikes Allehanda - 8 timmar sedan

Idol-juryn efter Chris framträdande: "Varma känslor i kroppen"

Idol-juryn ville att Chris Kläfford skulle överraska i solosången. Men när han stämde upp i duett med Linnea Henriksson fylldes Nikki Amini av varma känslor..

Nerikes Allehanda - 8 timmar sedan

Varning för halka i Örebro län

Det är risk för halt väglag i Örebro län. Varningen gick ut från trafikredaktionen på Sveriges radio på fredagskvällen..

Nerikes Allehanda - 8 timmar sedan

Så gick det för Idol-Chris

Juryn ville att Chris Kläfford skulle överraska mer i fredagens deltävling av idol på Tv4. Temat för kvällen är duetter och listettor..

Nerikes Allehanda - 10 timmar sedan

Är Vätternvattnet säkert? "Ett oljeutsläpp kan ske i Vättern utan risk för vårt vatten"

En lång bergtunnel och flera kommuner som får vatten från en och samma källa – hur sårbart blir Vätternvattnet? – Vi kan inte skydda oss totalt mot olyckor eller sabotage, våra system för dricksvatten är ju väldigt tillgängliga, svarar Lars Ferbe, Örebros vattenverkschef som arbetar fram miljardprojektet..

Nerikes Allehanda - 10 timmar sedan

Forskarna: Vinst att ta vatten från Vättern – men se upp med kostnaderna

Vätternvattnet är ett win-win-läge för både Örebro och de mindre kommunerna. Men med en varningsklocka – i liknande stora projekt har kostnaderna ökat kraftigt..

Nerikes Allehanda - 10 timmar sedan

Han ska bo ensam på en ö hela vintern: "Får leva med att det blir skitigare"

Skulle du klara av 169 dagar ensam på en skärgårdsö, utan elektricitet och rinnande vatten? Och utan sociala medier? Det är vad Carl Hedlund ska göra när han nu förverkligar sin pojkdröm att tillbringa en vinter på Agön.

Nerikes Allehanda - 11 timmar sedan

Tre bilar i trafikolycka vid avfarten till Marieberg

SOS larmade på fredagseftermiddagen om en trafikolycka med tre personbilar inblandade. Olyckan inträffade på E20, vid avfarten till Mariebergs handelsområde..

Nerikes Allehanda - 11 timmar sedan

Larm om trafikolycka vid avfarten till Marieberg

SOS larmar om en trafikolycka med flera fordon inblandade. Olyckan ska ha inträffat på E20, vid avfarten till Mariebergs handelsområde..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.