Nerikes Allehanda > Nyheter

Wednesday, 26 September, 16:22

Nerikes Allehanda - 14 nov 17 kl. 22:04

Massor av aktiviteterpå Tegelbruket för nyanländaCricket, smink, fiske och teckning? Eller varför inte parkour? Det är bara några av de aktiviteter som nyanlända ungdomar kunde välja mellan när det arrangerades en aktivitetsmässa på Tegelbruket i Markbacken på tisdagen..
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Tegelbruket, Markbacken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Massorav , aktiviteterpå, Tegelbruketför , nyanlända
Nerikes Allehanda - 14 nov 17 kl. 22:04

Massor av aktiviteter på Tegelbruket för nyanlända

Cricket, smink, fiske och teckning? Eller varför inte parkour? Det är bara några av de aktiviteter som nyanlända ungdomar kunde välja mellan när det arrangerades en aktivitetsmässa på Tegelbruket i Markbacken på tisdagen..

SmålandsPosten - 15 dec 15 kl. 14:38

Nyanlända söker nästa kurs på LNU

Akademiker med avbrutna karriärer tar varje dag med sig massor av kompetens i flykten till Sverige. På Linnéuniversitetet anordnas studiebesök och samarbeten för att nyanlända ska kunna fortsätta studierna på vägen mot jobb och ett nytt liv..

Kristianstadsbladet - 16 nov 17 kl. 00:01

Snabb väg till jobb för nyanlända

SFI-kurserna samlar människor med massor av olika kompetenser. Samtidigt skriker företagen efter arbetskraft. Folkuniversitetet i Kristianstad har startat en satsning för att matcha företagens behov med kompetensen hos nyanlända..

YLE - 22 apr 16 kl. 15:09

Tusen kilo makaroner och ett grishuvud

När flyktingströmmen nådde Finland senaste höst, var det många som ville hjälpa och några som ville provocera. Fler frivilliga än någonsin ställer upp, men så kan det också dyka upp ett grishuvud utanför en flyktingförläggning. Mikaela Weurlander återvänder till sina upplevelser från en TV-dokumentärinspelning om vardagen på en flyktingförläggning i Åbo.

Kristianstadsbladet - 28 jan 14 kl. 10:26

Somaliska bandyfavoriter blir film

Som om inte Somalia i ett bandy-VM i Sibiren vore galet nog. Äventyret blir även en biofilm till sommaren och fem entimmeslånga program på Kanal 5 i höst. - Jag är helt övertygad om att det här kommer förändra svenskarnas syn på somalier, säger Filip Hammar.

Trelleborgs Allehanda - 28 jan 14 kl. 10:26

Somaliska bandyfavoriter blir film

Som om inte Somalia i ett bandy-VM i Sibiren vore galet nog. Äventyret blir även en biofilm till sommaren och fem entimmeslånga program på Kanal 5 i höst. - Jag är helt övertygad om att det här kommer förändra svenskarnas syn på somalier, säger Filip Hammar.

Trelleborgs Allehanda - 12 feb 14 kl. 20:17

Trelleborgs föreningar är väl värda en mässa

Foto: Anette Sjöstrand
Trelleborgs föreningar samlade sig till en mässa på Söderslättshallen på onsdagen. 50 föreningar presenterade sig och massor av både unga och äldre botaniserade i utbudet.
- Vi har arbetat hårt för att få till den här mässan, säger Sonny Spurr, ordförande i Trelleborg Föreningsråd.

Kristianstadsbladet - 09 maj 14 kl. 16:36

Fokus på powerplay för Tre Kronor

I fjol lossnade det först när tvillingarna Sedin gjorde entré.Den här gången ska spelet i numerärt överläge ge utdelning direkt.Tre Kronor har tränat massor av powerplay i Minsk.

Trelleborgs Allehanda - 09 maj 14 kl. 16:36

Fokus på powerplay för Tre Kronor

I fjol lossnade det först när tvillingarna Sedin gjorde entré.Den här gången ska spelet i numerärt överläge ge utdelning direkt.Tre Kronor har tränat massor av powerplay i Minsk.

BT - 05 dec 14 kl. 15:23

Ökat Alliansfokus på flyktingfrågan

Allianspartierna anser att det finns behov av att utveckla migrations- och integrationspolitiken. Men att börja samtala med SD, som några KD- och C-politiker vill, avvisas bestämt.Det är de tre tidigare riksdagsledamöterna Annelie Enochson (KD), Rolf Åbjörnsson (KD) och Staffan Danielsson (C) som på DN-debatt tycker att övriga partier bör diskutera "en ansvarsfull flyktingpolitik" med SD.

Fler nyheter från Nerikes Allehanda

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:56

Netto får återkalla lamphållare – kan ge elchock

Det handlar om en lampa med inbyggd sensor som butikskedjan Netto måste återkalla..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:10

Bekräftat: Man i 65-årsåldern omkom i våldsamma krocken

Bilen körde i hög fart av vägen och in i ett träd. Krocken var våldsam och bilen blev kraftigt demolerad. På fredagsmorgonen bekräftar polisen att en man i 65-årsåldern omkom i torsdagskvällens olycka på riksväg 51 söder om Sköllersta..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:30

Idol-Chris resa – från byn Hägernäs till Globen: "Han älskade att bada – det är ju så nära till sjön"

Från att spela piano för släkten på julafton till att fylla Globen på bästa sändningstid. NA har besökt den lilla byn Hägernäs utanför Lindesberg, där Idol-vinnaren Chris Kläfford växte upp. Hör fa....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:30

Så lyser du upp i vintermörkret

Att lägga belysning på sin husfasad kan vara fint, inte minst så här i juletid. Micael Johansson är ljusdesigner och har en rad tips till dig som vill lysa upp huset, tillfälligt eller mer varakti....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:10

Bekräftat: En person omkom i våldsamma krocken

Bilen körde i hög fart av vägen och in i ett träd. Krocken var våldsam och bilen blev kraftigt demolerad. På fredagsmorgonen bekräftar polisen att en man omkom i torsdagskvällens olycka på riksväg 51 söder om Sköllersta..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:00

TV: Ukulelegänget i Fjugesta släpper en skiva

12 låtar på en cd finns numera att lyssna på om man vill ha musik som gör en på gott humör. Det är både sång och ukulele som gäller för gänget som träffas varje vecka. Under snart sex år har Ukul....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 07:36

Kritik från kommunen angående Trafikverkets hantering av planer för riksväg 51

Även Kumla kommun kritiserar nu hur Trafikverket skött processen kring den planerade ombyggnationen av riksväg 51..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 07:38

Här är byggnaderna som kan vinna Örebro kommuns Byggnadspris

Ett parkeringshus, ett studentboende, ett vårdboende och ett 30-talshus. Här är de nominerade byggnaderna till kommunens Byggnadspris. Nästa torsdag presenteras en vinnare..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 06:50

Mats Nilsson vill ta över Open Art: "Jag tycker inte det blev så bra den här gången"

Tidigare konsthallschefen Mats Nilsson vill ta över Open Art. Han är beredd att tillsammans med två andra personer bilda ett bolag och driva konstprojektet istället för kommunen. – Jag känner oro inför framtiden, säger han och listar i en skrivelse upp problemen med Open Art som det fungerar i dag..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 06:30

Lärare aktiv på rasistisk sajt - okej så länge han delar skolans värdegrund på skoltid

Läraren på ett fristående gymnasium i Örebro är aktiv på sajten Nordisk alternativhöger. Han är dessutom styrelseledamot. Han medverkar i en pod där det uttrycks rasistiska, homofoba och kvinnoförnedrande åsikter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.