SVT > Inrikes

Tuesday, 21 November, 07:23

SVT - 14 nov 17 kl. 18:54

Nationella prov ska styra betyg merPå onsdag beslutar riksdagen att skolans nationella prov ska styra elevernas betyg mer. I dag är det ofta stor skillnad mellan de betyg eleverna får och resultatet på de nationella proven, men åtgärden får kritik..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

515 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nationella, provska , styra, betyg, mer
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Björklund vill ha fler nationella prov

Utbildningsminister Jan Björklund (FP) vill att fler nationella prov införs, för att hindra skolor från att sätta höga betyg om de inte motsvarar elevernas prestation.- Vi har för mycket glädjebetyg, säger ministern till SR Ekot.Enligt Björklunds förslag ska nationella prov införas även inom naturorienterande och samhällsorienterande ämnen, NO respektive SO, från 2014.

Ekonomistas - 02 dec 14 kl. 07:00

Motsägelsefullt om nationella prov

Skolans nationella prov kan ha två huvudsyften: att formativt stödja det pedagogiska arbetet eller att vara ett summativt utvärderingsinstrument av skolans verksamhet. Tyvärr är dessa syften är svåra att förena och när utbildningsminister Gustav Fridolin drar upp riktlinjerna för de nationella provens framtida roll i skolan är det svårt att se vilket ben han egentligen står på. Risken är därför stor att proven inte kommer att fungera väl för något av deras möjliga syften.

BT - 25 nov 14 kl. 05:30

Resultat från nationella prov i dag

I dag presenterar Skolverket resultaten från niondeklassarnas nationella prov i våras. Årskullen före, alltså de som skrev proven våren 2013, klarade sig bäst i samhällskunskap, engelska och svenska.I de tre ämnena fick 98, 97 respektive 96 procent ett godkänt sammanvägt provbetyg, det vill säga E eller bättre.

Kristianstadsbladet - 09 apr 14 kl. 10:30

Lärarkrtik mot nationella prov


En extra börda och tidskrävande att såväl göra som att rätta. De synpunkterna på nationella prov lyfter lärare fram i en enkätundersökning gjord av Skolverket.I genomsnitt nio av tio lärare är samtidigt nöjda med de nationella proven och 80 procent anser de håller en rimlig eller lagom svårighetsgrad.

BT - 09 apr 14 kl. 10:30

Lärarkrtik mot nationella prov

En extra börda och tidskrävande att såväl göra som att rätta. De synpunkterna på nationella prov lyfter lärare fram i en enkätundersökning gjord av Skolverket. I genomsnitt nio av tio lärare är samtidigt nöjda med de nationella proven och 80 procent anser de håller en rimlig eller lagom svårighetsgrad.

Helsingborgs Dagblad - 09 apr 14 kl. 10:32

Lärarkrtik mot nationella prov

En extra börda och tidskrävande att såväl göra som att rätta. De synpunkterna på nationella prov lyfter lärare fram i en enkätundersökning gjord av Skolverket. I genomsnitt nio av tio lärare är samtidigt nöjda med de nationella proven och 80 procent anser de håller en rimlig eller lagom svårighetsgrad.

Dagen - 07 okt 11 kl. 03:00

Nu införs nationella prov i religion

2014 ska svenska elever i årskurs 6 och 9 för första gången göra nationella prov i religionskunskap. Göteborgs universitet har fått i uppgift att ta fram proven. - Det är ett väldigt omfattande arbete, säger projektledaren Annika Lindskog.

Newsmill - 03 sep 12 kl. 12:04

Dåligt samband mellan nationellt prov och betyg är inget problem

http://www.newsmill.se/trackback/46538Lärarutbildare: Resultaten på nationella prov (NP) ska vägleda lärarna vid betygssättningen.

UNT - 16 nov 17 kl. 16:16

Fortsatta glapp mellan prov och betyg

I sex av tio fall kan man sätta frågetecken för det betyg elever fått i nationella prov, visar en färsk rapport från Skolinspektionen..

GöteborgsPosten - 16 nov 17 kl. 16:16

Fortsatta glapp mellan prov och betyg

I sex av tio fall kan man sätta frågetecken för det betyg elever fått i nationella prov, visar en färsk rapport från Skolinspektionen. Men nu ska provrutinerna ändras..

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Duschade naken för 26 år sedan – får inte resa in i Kanada

”Jag känner mig både kränkt och överkörd”.

SVT - 11 timmar sedan

Moderat riksdagsman utreds för sexuella övergrepp

Tidigare partikollega: ”Han sände nakenbilder till mig”.

SVT - 13 timmar sedan

Örebro-stjärnan berättar om matchfixningsförsöket

Spelberoende Nordin Gerzic blev måltavla för kriminella.

SVT - 14 timmar sedan

Har du koll på de tidigare klapparna

En spikmatta eller kanske en mobiltelefon. Här ser du några av prylarna som utsetts till årets julklapp..

SVT - 14 timmar sedan

Inavel även hos invandrade vargar

”Det är förvånande”.

SVT - 20 timmar sedan

Unicef: Sverige saknar klagorätt för barn

Barn som far illa i Sverige har svårt att få juridisk upprättelse.

SVT - 21 timmar sedan

”Alla har vetat om det här”

Närmare 2.000 kvinnor från musikbranschen har slutit sig samman mot sexuella trakasserier i uppropet #närmusikentystnar. Artisterna och musikproducenterna Rebecca & Fiona menar att detta sedan länge varit allmänt känt i musikbranschen.

SVT - 22 timmar sedan

Över tusen kvinnor från teknikbranschen i nytt upprop

Hundratals kvinnor har delat berättelser om sexism och övergrepp inom teknikbranschen under hashtaggen #teknisktfel. Civilingenjören Johanna Mannung, berättar för DN om våldtäktssånger, tafsande och porrbilder..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.