Expressen > Nyheter

Saturday, 23 June, 08:44

Expressen - 14 nov 17 kl. 18:06

Katastroflarmet: Över 15 000 forskare varnar mänsklighetenMänskligheten får nu sin andra varning.Det är budskapet i en vetenskaplig artikel som 15 364 forskare från 184 länder har skrivit under.Artikeln är baserad på ett liknande upprop som publicerades 1992 – och menar att vi inte tagit denna tidiga varning på allvar.”Människan har misslyckats med att lösa de utmaningar som förutsågs, och hemskt nog blir många av dem värre” står det i artikeln..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

954 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KatastroflarmetÖver 15 , 000, forskare, varnar, mänskligheten
SVT - 16 apr 12 kl. 20:00

Forskare varnar för ny byggteknik

I Sverige har 30 000 hus byggts med en metod som kan ge fukt- och mögelproblem. Trots det bygger nu de stora byggbolagen nya hus med en variant av den här hårt kritiserade metoden. Och forskare varnar för en ny byggskandal..

GöteborgsPosten - 28 jul 15 kl. 14:46

1000 forskare varnar för mördarrobotar

Över 1 000 forskare och tekniker kräver ett stopp för utvecklingen av vapenrobotar med artificiell intelligens, även kallade mördarrobotar. "De kan vara verklighet inom några år", skriver de..

Expressen - 19 jan 15 kl. 11:39

Forskare varnar: Nu kommer vargavintern

Förbered dig för en riktig vargavinter. Forskare varnar nu för att temperaturen kan komma att sjunka rejält. Ett väderfenomen i stratosfären kan göra att iskylan biter sig fast länge.

SvD - 19 jan 11 kl. 05:12

Forskare varnar för hjärtläkemedel

Forskare varnar för utbredd medicinering med en viss typ av kolesterolsänkare, statiner, av patienter som inte drabbats av hjärtsjukdom. De säger i en rapport att det saknas tillräckliga belägg....

Metro - 20 mar 13 kl. 15:03

Forskare varnar för segregerad skola

Utländska forskare varnar för den segregation som den svenska skolmarknaden medför. Professor Henry....

Expressen - 28 mar 13 kl. 16:14

Forskare varnar för en ny typ av dödsvirus

Kinesiska forskare varnar för ett nytt så kallat coronavirus som kan vara dödligare än sars. Det nya viruset med ursprung i Mellanöstern är extra farligt då det enligt forskarna kan infektera olika organ i människokroppen, skriver Russia today..

UNT - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december. "Detta nya virus pandemiska potential ska inte underskattas", säger forskarlagets ledare.(TT).

Kristianstadsbladet - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus


Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december.Viruset har en oroande genetisk profil, det kan ha egenskaper som gör att det kan spridas lätt mellan människor och det måste studeras noggrant, skriver forskarna i tidskriften Lancet. - Detta nya virus pandemiska potential ska inte underskattas, säger forskarlagets ledare Yuelong Shu vid den kinesiska smittskyddsmyndigheten i Peking..

SvD - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december..

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 14 kl. 02:02

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december. Viruset har en oroande genetisk profil, det kan ha egenskaper som gör att det kan spridas lätt mellan människor och det måste studeras noggrant, skriver forskarna i tidskriften Lancet..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Jordskalv i Skara

Ett jordskalv har ägt rum i trakterna kring Skara och Skövde, enligt en mängd tips.Även räddningstjänsten Östra Skaraborg märkte av skalvet.– Det skakade till här, vi förstod inte vad det var först men hela byggnaden skakade, säger Göran Sandström vid räddningstjänsten som är baserad i Skövde..

Expressen - 1 timme sedan

Skottskadad man flögs till sjukhus

En skottskadad man påträffades i Märsta på midsommardagens morgon.Mannen flögs med ambulanshelikopter till sjukhus.Skadeläget är oklart, uppger polisen..

Expressen - 1 timme sedan

Vittnen till mordet på 24-åringen: Mördarna visade sina ansikten

Efter att ha mördat 24-åringen, på Lindängen i torsdags kväll, tog gärningsmännen av sig rånarluvor och visade sina ansikten, säger vittnen till Kvällsposten.En markering, tror personer i den undre världen.Det fjärde Malmömordet på mindre än en vecka väcker ytterligare oro när kriminella agerar domare och bödlar.

Expressen - 1 timme sedan

Miljardären torkar ut kommunens badplats

För tredje sommaren i rad sinar vattnet på kommunens populära badplats vid Stamsjön. I år är vattennivån rekordlåg, så låg att barnen inte längre får dyka från badtornets övre delar av säkerhetsskäl.Rasande barnfamiljer och boende runt sjön anklagar nu miljardären och godsägaren Agneta Wallenstam för att låta vattnet rinna ur sjön – i ett försök att sätta press på Lerums kommun i en utdragen konflikt..

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinna anmälde våldtäkt inne på nattklubb

En man sitter anhållen misstänkt för våldtäkt inne på en nattklubb under midsommarnatten.– Kvinnan kunde peka ut en misstänkt som greps och anhölls, säger Jens auf der Heide, regionvakthavande vid polisen i Bergslagen..

Expressen - 2 timmar sedan

Kaj Linna har gift sig med sin kärlek Petra

Petra Wüllrich väntade på Kaj Linna i åtta år på andra sidan fängelsemurarna.Nu har de gift sig på ön El Hierro utanför Afrika.– Det känns otroligt, fantastiskt, säger Linna till Aftonbladet..

Expressen - 2 timmar sedan

En person saknas efter brand i sommarstuga

Polisen utreder två misstänkta mordbränder och en våldtäkt efter en stökig midsommarnatt i Bergslagen.I den ena branden saknas ännu en person.– Räddningstjänsten är kvar, men kommer inte att kunna ta sig in den nerbrunna i sommarstugan på ett tag, säger Jens auf der Heide, regionvakthavande vid polisen i Bergslagen..

Expressen - 6 timmar sedan

Misstänkt mordförsök efter brand i Norrköping

En bunden man hittades i en brinnande industrifastighet under natten till midsommardagen.Enligt larmet om branden hördes skrik inifrån byggnaden, enligt polisen.Mannen kunde räddas och föras till sjukhus – polisen utreder händelsen som mordförsök..

Expressen - 6 timmar sedan

En till sjukhus vid brand i Norrköping

En person har förts till sjukhus, med oklara skador, från en brand i ett industriområde i Norrköping..

Expressen - 7 timmar sedan

Pappan: Flickan togs inte från sin mamma

Bilden på flickan som gråter vid gränskontrollen har blivit en symbol för Donald Trumps kritiserade migrationspolitik.Men nu får bilden kritik för att vara missvisande.Flickans pappa säger att hon inte är ett av de barn som togs från sina föräldrar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.