Expressen > Nyheter

Wednesday, 21 February, 16:23

Expressen - 14 nov 17 kl. 18:06

Katastroflarmet: Över 15 000 forskare varnar mänsklighetenMänskligheten får nu sin andra varning.Det är budskapet i en vetenskaplig artikel som 15 364 forskare från 184 länder har skrivit under.Artikeln är baserad på ett liknande upprop som publicerades 1992 – och menar att vi inte tagit denna tidiga varning på allvar.”Människan har misslyckats med att lösa de utmaningar som förutsågs, och hemskt nog blir många av dem värre” står det i artikeln..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

954 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KatastroflarmetÖver 15 , 000, forskare, varnar, mänskligheten
SVT - 16 apr 12 kl. 20:00

Forskare varnar för ny byggteknik

I Sverige har 30 000 hus byggts med en metod som kan ge fukt- och mögelproblem. Trots det bygger nu de stora byggbolagen nya hus med en variant av den här hårt kritiserade metoden. Och forskare varnar för en ny byggskandal..

GöteborgsPosten - 28 jul 15 kl. 14:46

1000 forskare varnar för mördarrobotar

Över 1 000 forskare och tekniker kräver ett stopp för utvecklingen av vapenrobotar med artificiell intelligens, även kallade mördarrobotar. "De kan vara verklighet inom några år", skriver de..

Expressen - 19 jan 15 kl. 11:39

Forskare varnar: Nu kommer vargavintern

Förbered dig för en riktig vargavinter. Forskare varnar nu för att temperaturen kan komma att sjunka rejält. Ett väderfenomen i stratosfären kan göra att iskylan biter sig fast länge.

SvD - 19 jan 11 kl. 05:12

Forskare varnar för hjärtläkemedel

Forskare varnar för utbredd medicinering med en viss typ av kolesterolsänkare, statiner, av patienter som inte drabbats av hjärtsjukdom. De säger i en rapport att det saknas tillräckliga belägg....

Metro - 20 mar 13 kl. 15:03

Forskare varnar för segregerad skola

Utländska forskare varnar för den segregation som den svenska skolmarknaden medför. Professor Henry....

Expressen - 28 mar 13 kl. 16:14

Forskare varnar för en ny typ av dödsvirus

Kinesiska forskare varnar för ett nytt så kallat coronavirus som kan vara dödligare än sars. Det nya viruset med ursprung i Mellanöstern är extra farligt då det enligt forskarna kan infektera olika organ i människokroppen, skriver Russia today..

UNT - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december. "Detta nya virus pandemiska potential ska inte underskattas", säger forskarlagets ledare.(TT).

Kristianstadsbladet - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus


Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december.Viruset har en oroande genetisk profil, det kan ha egenskaper som gör att det kan spridas lätt mellan människor och det måste studeras noggrant, skriver forskarna i tidskriften Lancet. - Detta nya virus pandemiska potential ska inte underskattas, säger forskarlagets ledare Yuelong Shu vid den kinesiska smittskyddsmyndigheten i Peking..

SvD - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december..

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 14 kl. 02:02

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december. Viruset har en oroande genetisk profil, det kan ha egenskaper som gör att det kan spridas lätt mellan människor och det måste studeras noggrant, skriver forskarna i tidskriften Lancet..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

JUST NU: Två kvinnor häktas för mord på man

Två kvinnor – 50 och 38 år – har häktats misstänkta för mordet på Nydala i december. Åklagaren misstänker att de mördade en man i slutet av december förra året..

Expressen - 30 minuter sedan

Lastbil och personbil i olycka: ”Frontalkollison”

En lastbil och en personbil har kolliderat på E18 i Årjängs kommun.– Enligt larmet handlar det om en frontalkollision, uppger Linda Bergquist, teamledare vid SOS Alarm..

Expressen - 1 timme sedan

Kim Walls pojkvän – om den sista kyssen

Kim Walls pojkvän gav henne en lång kyss, innan hon följde med Peter Madsen ut på havet.Vid tillfället visste paret inte om att det skulle bli den sista gången som de två såg varandra i ögonen.När Kim Wall inte kom tillbaka cyklade han runt ön för att leta efter flickvännen.

Expressen - 1 timme sedan

Ikeas miljösatsning på ren energi i alla hushåll

Nu försöker Ikea få hushållen i Storbritannien att gå över till förnybar energi.Enligt möbeljätten skulle hushållen spara runt 3 600 kronor per år.Kampanjen heter ”Big Clean Switch” och , skriver The Guardian..

Expressen - 1 timme sedan

91 skolflickor befaras kidnappade i Nigeria

I måndags körde terrorgruppen Boko Haram in i byn Dapchi i Nigeria.Männen var beväpnade och hade siktet inställt på en flickskola.Till en början verkade flickorna ha lyckats fly, men nu kommer rapporter om att 91 flickor fortfarande saknas, skriver Reuters..

Expressen - 1 timme sedan

Smet från kontroll – polisjakt på motorväg

Polisen har gripit två män efter en biljakt på E4 nära Vaggeryd.– De stannade inte vid en fordonskontroll. Männen är misstänkta för narkotikabrott, berättar Monica Bergström, pressralesperson vid polisen i region Öst..

Expressen - 1 timme sedan

Pappa lät 13-åriga sonen ta ratten - på 100-väg

Det var vid tretiden natten till onsdag som polisen i Vestfold i Norge stoppade en bil som körde på en 100-väg. Det visade sig att det var en 13-åring som satt vid ratten. Pappan som satt bredvid kallade det för övningskörning, men har nu blivit åtalad för trafikbrott..

Expressen - 1 timme sedan

”Noll procent i ränta på konto kan vara för högt”

Noll procent i ränta på lönekontot kan vara för högt.Det sade finansminister Magdalena Andersson (S) vid onsdagens pressträff:– Det är möjligt att noll är för högt, vi får ju följa utvecklingen noga..

Expressen - 2 timmar sedan

Brand i lägenhet

Det är en brand i en lägenhet på Munkhättegatan i Malmö.Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.Övriga omständigheter är ännu okända.

Expressen - 2 timmar sedan

Katt kidnappad av granne – krävde lösensumma

Mannens katt var plötsligt försvunnen.Då fick han syn på en lapp på dörren, från grannen.Hon krävde tusen kronor om han ville ha tillbaka den..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.