Expressen > Nyheter

Wednesday, 26 September, 08:44

Expressen - 14 nov 17 kl. 18:06

Katastroflarmet: Över 15 000 forskare varnar mänsklighetenMänskligheten får nu sin andra varning.Det är budskapet i en vetenskaplig artikel som 15 364 forskare från 184 länder har skrivit under.Artikeln är baserad på ett liknande upprop som publicerades 1992 – och menar att vi inte tagit denna tidiga varning på allvar.”Människan har misslyckats med att lösa de utmaningar som förutsågs, och hemskt nog blir många av dem värre” står det i artikeln..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

954 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KatastroflarmetÖver 15 , 000, forskare, varnar, mänskligheten
SVT - 16 apr 12 kl. 20:00

Forskare varnar för ny byggteknik

I Sverige har 30 000 hus byggts med en metod som kan ge fukt- och mögelproblem. Trots det bygger nu de stora byggbolagen nya hus med en variant av den här hårt kritiserade metoden. Och forskare varnar för en ny byggskandal..

GöteborgsPosten - 28 jul 15 kl. 14:46

1000 forskare varnar för mördarrobotar

Över 1 000 forskare och tekniker kräver ett stopp för utvecklingen av vapenrobotar med artificiell intelligens, även kallade mördarrobotar. "De kan vara verklighet inom några år", skriver de..

Expressen - 19 jan 15 kl. 11:39

Forskare varnar: Nu kommer vargavintern

Förbered dig för en riktig vargavinter. Forskare varnar nu för att temperaturen kan komma att sjunka rejält. Ett väderfenomen i stratosfären kan göra att iskylan biter sig fast länge.

SvD - 19 jan 11 kl. 05:12

Forskare varnar för hjärtläkemedel

Forskare varnar för utbredd medicinering med en viss typ av kolesterolsänkare, statiner, av patienter som inte drabbats av hjärtsjukdom. De säger i en rapport att det saknas tillräckliga belägg....

Metro - 20 mar 13 kl. 15:03

Forskare varnar för segregerad skola

Utländska forskare varnar för den segregation som den svenska skolmarknaden medför. Professor Henry....

Expressen - 28 mar 13 kl. 16:14

Forskare varnar för en ny typ av dödsvirus

Kinesiska forskare varnar för ett nytt så kallat coronavirus som kan vara dödligare än sars. Det nya viruset med ursprung i Mellanöstern är extra farligt då det enligt forskarna kan infektera olika organ i människokroppen, skriver Russia today..

UNT - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december. "Detta nya virus pandemiska potential ska inte underskattas", säger forskarlagets ledare.(TT).

Kristianstadsbladet - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus


Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december.Viruset har en oroande genetisk profil, det kan ha egenskaper som gör att det kan spridas lätt mellan människor och det måste studeras noggrant, skriver forskarna i tidskriften Lancet. - Detta nya virus pandemiska potential ska inte underskattas, säger forskarlagets ledare Yuelong Shu vid den kinesiska smittskyddsmyndigheten i Peking..

SvD - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december..

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 14 kl. 02:02

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december. Viruset har en oroande genetisk profil, det kan ha egenskaper som gör att det kan spridas lätt mellan människor och det måste studeras noggrant, skriver forskarna i tidskriften Lancet..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

JUST NU: Mycket hårda vindar – bro stängs av

Det blåser kraftigt i Västsverige.Vinden har medfört flera nedfallna träd – och sedan 08-tiden på morgonen är Uddevallabron helt avstängd för trafik.– Det är en vindstyrka på 35 m/s i vindbyarna nu på morgonen, säger Sofia Lindahl vid Trafikverket..

Expressen - 15 minuter sedan

Tufft väder i fjällen när sökningar återupptas

Vid åttatiden på onsdagsmorgonen skulle sökandet efter fyra försvunna fjällturister återupptas i fjällen.Vädret gör sökandet mycket tufft.– Det är stormvindar och blötsnö på morgonen och det blir värre och värre under dagens lopp, uppger meteorologen Tora Tomasdottir..

Expressen - 15 minuter sedan

Misstänkt för ett 30-tal mordbränder gripen

En man i 35- till 40-årsåldern har gripits i Rättvik misstänkt för ett 30-tal mordbränder, rapporterar lokala medier.– Jag kan bekräfta att en man är gripen, säger Jens auf der Heide vid polisens ledningscentral i region Bergslagen till TT..

Expressen - 30 minuter sedan

Trafikstörningar efter krock med älg

En bilist krockade på onsdagen med en älg vilket ledde till trafikstörningar.Älgen avlivades av jägare och bilen fick bärgas från platsen..

Expressen - 45 minuter sedan

Lastbil har vält på E20 – blockerar körfält

En lastbil har vält på E20 i höjd med Lyrestad i Mariestads kommun.– Lastbilen blockerar ett körfält, släpet ligger i diket, säger Gunilla Jenssen, teamledare på SOS..

Expressen - 45 minuter sedan

Svenska paret hamnade mitt i skogsbrand i Italien

En skogsbrand har hållit flygplatsen i Pisa stängd – samt tvingat över 700 människor att lämna sina hem.Roger och Helene Thorslund tvingades boka om sin hemresa till Sverige för att inte riskera att bli kvar på obestämd tid.Röken har legat tätt i området.

Expressen - 45 minuter sedan

Misstänkt knivbråk med en skadad

En man har skadats efter ett bråk på torget i Rissne, Sundbyberg. – Det finns uppgifter om att det ska ha funnits en kniv med i bilden, säger Kjell Lindgren, presstalesperson på polisen. .

Expressen - 1 timme sedan

Person allvarligt skadad efter bilolycka

En personbil körde på tisdagskvällen av E20 i höjd med Hova i Gullspångs kommun.En av personerna i bilen skadades allvarligt i olyckan.Föraren misstänks nu för vårdslöshet i trafik..

Expressen - 1 timme sedan

Damberg: Bra att C och L är så tydliga om SD

Riksdagen röstade bort statsminister Stefan Löfven, S.Nu börjar nästa fas – hitta ett nytt regeringsalternativ. Samtidigt har sprickan i alliansen blivit påtaglig.

Expressen - 1 timme sedan

495 S-politiker vill se Ygeman efterträda Löfven

På tisdagsmorgonen röstades Stefan Löfven bort som statsminister av riksdagen. S-politikerna runtom i landet har ett fortsatt stort stöd för honom – men en person flåsar Stefan Löfven i nacken, visar den webbenkät som Expressen skickat ut till S-förtroendevalda i landet. "Ygeman är nog den som borgerligheten fruktar mest", menar en av S-politikerna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.