Expressen > Nyheter

Friday, 24 November, 10:00

Expressen - 14 nov 17 kl. 18:06

Katastroflarmet: Över 15 000 forskare varnar mänsklighetenMänskligheten får nu sin andra varning.Det är budskapet i en vetenskaplig artikel som 15 364 forskare från 184 länder har skrivit under.Artikeln är baserad på ett liknande upprop som publicerades 1992 – och menar att vi inte tagit denna tidiga varning på allvar.”Människan har misslyckats med att lösa de utmaningar som förutsågs, och hemskt nog blir många av dem värre” står det i artikeln..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

734 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KatastroflarmetÖver 15 , 000, forskare, varnar, mänskligheten
SVT - 16 apr 12 kl. 20:00

Forskare varnar för ny byggteknik

I Sverige har 30 000 hus byggts med en metod som kan ge fukt- och mögelproblem. Trots det bygger nu de stora byggbolagen nya hus med en variant av den här hårt kritiserade metoden. Och forskare varnar för en ny byggskandal..

GöteborgsPosten - 28 jul 15 kl. 14:46

1000 forskare varnar för mördarrobotar

Över 1 000 forskare och tekniker kräver ett stopp för utvecklingen av vapenrobotar med artificiell intelligens, även kallade mördarrobotar. "De kan vara verklighet inom några år", skriver de..

Expressen - 19 jan 15 kl. 11:39

Forskare varnar: Nu kommer vargavintern

Förbered dig för en riktig vargavinter. Forskare varnar nu för att temperaturen kan komma att sjunka rejält. Ett väderfenomen i stratosfären kan göra att iskylan biter sig fast länge.

SvD - 19 jan 11 kl. 05:12

Forskare varnar för hjärtläkemedel

Forskare varnar för utbredd medicinering med en viss typ av kolesterolsänkare, statiner, av patienter som inte drabbats av hjärtsjukdom. De säger i en rapport att det saknas tillräckliga belägg....

Metro - 20 mar 13 kl. 15:03

Forskare varnar för segregerad skola

Utländska forskare varnar för den segregation som den svenska skolmarknaden medför. Professor Henry....

Expressen - 28 mar 13 kl. 16:14

Forskare varnar för en ny typ av dödsvirus

Kinesiska forskare varnar för ett nytt så kallat coronavirus som kan vara dödligare än sars. Det nya viruset med ursprung i Mellanöstern är extra farligt då det enligt forskarna kan infektera olika organ i människokroppen, skriver Russia today..

UNT - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december. "Detta nya virus pandemiska potential ska inte underskattas", säger forskarlagets ledare.(TT).

Kristianstadsbladet - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus


Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december.Viruset har en oroande genetisk profil, det kan ha egenskaper som gör att det kan spridas lätt mellan människor och det måste studeras noggrant, skriver forskarna i tidskriften Lancet. - Detta nya virus pandemiska potential ska inte underskattas, säger forskarlagets ledare Yuelong Shu vid den kinesiska smittskyddsmyndigheten i Peking..

SvD - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december..

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 14 kl. 02:02

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december. Viruset har en oroande genetisk profil, det kan ha egenskaper som gör att det kan spridas lätt mellan människor och det måste studeras noggrant, skriver forskarna i tidskriften Lancet..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Svår olycka – en person fastklämd i bilen

En singelolycka med en personbil har inträffat utanför Herrljunga. En person sitter fastklämd, uppger räddningstjänsten..

Expressen - 15 minuter sedan

En till sjukhus efter mc-olycka

En person har förts till sjukhus efter en motorcykelolycka.Motorcykeln ska ha kört omkull på en genomfartsled som går genom Lund..

Expressen - 15 minuter sedan

Anställda i kyrkan i upprop om sexuella trakasserier

En efter en går olika branscher i Sverige ut i egna #metoo-upprop.Nu går 1 382 anställda, frivilliga, förtroendevalda och församlingsbor ut i uppropet #vardeljus mot sexuella trakasserier i Svenska kyrkan. Vittnesmålen publiceras var 10:e minut på en särskild blogg..

Expressen - 45 minuter sedan

Mnangagwa svärs in som Zimbabwes president

Emmerson Mnangagwa blir ny president i Zimbabwe.Efter många dagars politisk turbulens svärs han i dag in och tar över efter 93-årige Robert Mugabe som tvingats bort från makten..

Expressen - 1 timme sedan

"Även brottsmisstänkta måste få en human behandling i Sverige"

Femtonåringen som misstänktes för att ha skjutit en vaktmästare vid Pildammarna fick inte den tillsyn och omvårdnad han hade rätt till i häktet.Den skarpa JO-kritiken mot Kriminalvården har fått många att reagera. De flesta upprört och indignerat över dalt och silkesvantar mot grova brottslingar..

Expressen - 1 timme sedan

Så ska regeringen stoppa de skyhöga låneräntorna

Nu ska det bli svårare att ta blancolån med skyhöga räntor.Regeringen vill att färre personer hamnar i en ond skuldspiral – och fattar beslut om bättre villkor för snabblån.– Det är oacceptabelt att konsumenter utnyttjas, säger biträdande justitieminister Heléne Fritzon..

Expressen - 7 timmar sedan

Bertil Hult: Kungen ville betala

Han är en av Sveriges mest framgångsrika företagare – miljardär flera gånger om. I Uppdrag gransknings program Paradisläckan uppgavs det att han tagit ut 300 miljoner kronor i aktieutdelningar de senaste tre åren.Och att Bertil Hult låtit kungen använda hans flygplan – gratis.

Expressen - 1 timme sedan

Föräldrar i Ronneby är rädda – våldet fortsätter eskalera

Problemen i Ronneby fortsätter, trots rikspolischefens löfte för bara några månader sedan.Flera dagar i rad har det bråkats i centrum och nu är invånarna rädda för en ny våldsvåg. – Man är orolig är för att det ska fortsätta och bli värre än så här, säger en man som bor i Ronneby..

Expressen - 1 timme sedan

Brand i tre Postnordbilar i Stockholm: "Meningslöst"

Någon har tänt eld på tre parkerade postbilar i Spånga under morgonen.Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse men har ingen misstänkt.Boende i området kan bli utan post i väntan på en lösning.

Expressen - 2 timmar sedan

Man attackerade polisen – med pil

När polispatrullen tagit sig in i lägenheten valde mannen att gå till attack – med dartpilar.Men den ovanliga försvarsmetoden fungerade dåligt och mannen missade samtliga kast.– Han träffade ingen utan blev i stället pepparsprejad i ansiktet, säger Mats Attin, stationsbefäl vid polisen i Malmö, till Sydsvenskan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.