Expressen > Nyheter

Monday, 24 September, 12:18

Expressen - 14 nov 17 kl. 16:59

Jurister i upprop mot sexuella trakasserierEtt uppror inom juristbranschen mot sexuella trakasserier har på några dagar samlat drygt 12 000 kvinnor i en grupp på Facebook och en av dem som sluter upp är gymnasieminister Anna Ekström.Responsen har varit stor och nu publiceras de kvinnliga juristernas vittnesmål om manliga övergrepp, tystnadskultur och diskriminering i Svenska Dagbladet.Bland kvinnliga jurister finns också ett stort missnöje med Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg i spåren av #metoo-upproret. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Facebook, Anna Ekström, Svenska Dagbladet, Advokatsamfundets, Anne Ramberg

Dela artikeln

2003 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Juristeri , uppropmot , sexuella, trakasserier
Expressen - 17 nov 17 kl. 17:01

1 300 politiker i upprop mot sexuella trakasserier

1 300 politiker, däribland flera riksdagsledamöter, går nu ut i ett gemensamt upprop mot sexuella trakasserier inom politiken under hashtagen #imaktenskorridorer. .

Expressen - 24 nov 17 kl. 09:36

Anställda i kyrkan i upprop om sexuella trakasserier

En efter en går olika branscher i Sverige ut i egna #metoo-upprop.Nu går 1 382 anställda, frivilliga, förtroendevalda och församlingsbor ut i uppropet #vardeljus mot sexuella trakasserier i Svenska kyrkan. Vittnesmålen publiceras var 10:e minut på en särskild blogg..

SR - 30 nov 17 kl. 17:19

Upprop mot sexuella trakasserier i restaurangbranschen

1 863 kvinnor i restaurangbranschen har skrivit ett upprop under mot sexuella trakasserier inom restaurangbranschen, rapporterar P3 Nyheter..

DN - 06 dec 17 kl. 00:21

#listanärstängd: Nattklubbsbranschen i upprop mot sexuella trakasserier

  Gäster, kolleger och anställda som antastar och trakasserar. Nu går 444 kvinnor och icke-binära i nattklubbsbranschen ut i ett upprop mot sexuella trakasserier under  namnet #listanärstängd..

SR - 11 dec 17 kl. 17:12

Komiker i upprop mot sexuella trakasserier i #skrattetihalsen

80 kvinnliga komiker berättar om sexuella trakasserier och tystnadskultur i humorbranschen i ett nytt upprop..

SR - 25 jan 18 kl. 11:43

Danskt upprop mot sexuella trakasserier

I Danmark offentliggör idag över 1100 skådespelare, regissörer, författare och andra anställda i film- och teaterbranschen ett upprop mot sexuella trakasserier..

DN - 17 nov 17 kl. 20:53

Hon lämnade politiken efter sexuella trakasserier

Under fredagen publicerade Svenska dagbladet ett upprop av över 1.300 kvinnliga politiker mot sexuella övergrepp och trakasserier i maktens korridorer. Anna Troberg, tidigare partiledare för Piratpartiet, valde att lämna politiken efter sexuella trakasserier..

DN - 17 nov 17 kl. 20:53

Hon lämnade partiet efter sexuella trakasserier

Under fredagen publicerade Svenska dagbladet ett upprop av över 1.300 kvinnliga politiker mot sexuella övergrepp och trakasserier i maktens korridorer. Anna Troberg, tidigare partiledare för Piratpartiet, valde att lämna politiken efter sexuella trakasserier..

GöteborgsPosten - 18 nov 17 kl. 17:20

Två personer inom Liberalerna utreds för sexuella trakasserier

Efter fredagens gemensamma upprop i SvD, där 1 300 politiker hade samlat 250 vittnesmål om sexuella trakasserier inom svensk politik, utreds nu två politiker i Liberalerna för sexuella trakasserier. Det skriver SVT Nyheter..

Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 14:00

Chatt om sexuella trakasserier

Foto: TCO
Naiti del Sante, jurist på TCO, chattade om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatser.

besviken på Tetra Pak: Det verkar tråkigt nog vara ett återkommande problem att tjejer/kvinnor som blir utsatta inte blir trodda av varken män eller kvinnor utan får mer eller mindre skylla sig själv. Hur kan man oavsett kön skaffa bevis för att trakaserier pågår och därmed förhoppningsvis bli tagen på allvar?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Hemliga kärleksbarnet skakade om brittiska kungafamiljen

Mark Phillips otrohetsaffär med konstläraren Heather Tonkin i Nya Zeeland var länge en väl bevarad hemlighet.  Men när det visade sig att prinsessan Annes make dessutom hade fått ett kärleksbarn, att han försökt övertala Tonkin att göra en abort och att hon pressats till tystnad, briserade en av de största skandalerna i kungahusets historia.  I juni föddes en ny kunglig bebis som dragit nytt ljus över skandalen..

Expressen - 1 timme sedan

Tvingade kvinnor sälja sex med voodoo – vill frias

En 43-årig man i Malmö som dömdes till fyra års fängelse för människohandel för att han utnyttjat två kvinnor från Nigeria överklagar nu till Högsta domstolen.Kvinnorna har berättat att de tvingades till prostitution med hjälp av voodoo-ritualer. Mannen hävdar att han överhuvudtaget inte känt till detta..

Expressen - 1 timme sedan

Lisebergs halloweenfilm stoppas – är för läskig

Lisebergs reklamfilm inför halloween har stoppats av Youtube. Anledning: Den är för skrämmande. Nu kan du se hela filmen på Allt om Resor – om du vågar.

Expressen - 1 timme sedan

Olivia, 5, donerar sin hjärna – efter sin död

Femåriga Olivia Gregory drabbades av en ovanligt aggressiv hjärntumör och bara veckor innan sin sjätte födelsedag gav hennes kropp upp.I hopp om att inga föräldrar ska behöva gå igenom samma mardröm donerar nu familjen hennes hjärna till forskning.– Att donera Olivias hjärna är stor tröst för oss eftersom det innebär att hon lämnar ett avtryck här på jorden, säger mamma Clare Gregory till The Mirror.

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Misstänkte Oxie-pyromanen släpps

En 27-årig man som häktats för det flertal bränder som drabbat området Oxie i Malmö har släppts.Åklagaren har inte funnit skäl för att hålla honom häktad, skriver Sydsvenskan.– Nu fortskrider utredningen med andra åtgärder, säger kammaråklagare Pia Björnsson till Sydsvenskan..

Expressen - 1 timme sedan

Danske Banks kris tuff smäll för adelsfamiljen

Krisen i Danske Bank slår hårt mot Sveriges rikaste adelsfamilj: Maersk Uggla.Nu pekas sonen till Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, en av Sveriges mäktigaste näringslivsprofiler, ut som den som ska rädda Danske Bank ur krisen.– Danske Banks processer har uppenbarligen inte varit bra nog, säger Robert Maersk Uggla i en intervju med Svenska Dagbladet.

Expressen - 2 timmar sedan

Valet av talman bl

På måndagen samlas den nyvalda riksdagen för att välja talman och tre vice talmän. Det låsta parlamentariska läget gör att omröstningarna kan bli en riktig rysare som även kan dra ut på tiden. – Jag räknar med att vi kommer att hålla på med voteringarna i fem, sex timmar i alla fall.

Expressen - 2 timmar sedan

Sista dagen i rätten för Arnault

Rättegången mot våldtäktsanklagade Jean-Claude Arnault går mot sitt slut.Under dagen lämnar åklagare Christina Voigt besked om vilket straff hon yrkar på.Förhandlingen har till största del hållits bakom stängda dörrar..

Expressen - 2 timmar sedan

Norra Sverige ökar mest i temperatur i hela Europa

Medeltemperaturen i Kiruna har ökat med 3,4 grader sedan år 1900.Fem städer i Sverige finns med bland de tio platser i Europa där värmen stigit mest, enligt en ny väderanalys..

Expressen - 3 timmar sedan

Förra ledarens hälsning: ”Var inte nyttiga idioter”

Att släppa fram SD till respekterade poster i staten är att bli lakejer till den auktoritära populismen. Det hälsar den tidigare, folkpartistiska partiledaren Maria Leissner sina kolleger inför måndagens talmansval – där alliansen sagt att de ska lägga ner sina röster i valet av andra vice talman, där Björn Söder (SD) står nominerad. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.