Expressen > Nyheter

Wednesday, 22 November, 22:56

Expressen - 14 nov 17 kl. 16:59

Jurister i upprop mot sexuella trakasserierEtt uppror inom juristbranschen mot sexuella trakasserier har på några dagar samlat drygt 12 000 kvinnor i en grupp på Facebook och en av dem som sluter upp är gymnasieminister Anna Ekström.Responsen har varit stor och nu publiceras de kvinnliga juristernas vittnesmål om manliga övergrepp, tystnadskultur och diskriminering i Svenska Dagbladet.Bland kvinnliga jurister finns också ett stort missnöje med Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg i spåren av #metoo-upproret. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Facebook, Anna Ekström, Svenska Dagbladet, Advokatsamfundets, Anne Ramberg

Dela artikeln

1881 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Juristeri , uppropmot , sexuella, trakasserier
Expressen - 17 nov 17 kl. 17:01

1 300 politiker i upprop mot sexuella trakasserier

1 300 politiker, däribland flera riksdagsledamöter, går nu ut i ett gemensamt upprop mot sexuella trakasserier inom politiken under hashtagen #imaktenskorridorer. .

DN - 17 nov 17 kl. 20:53

Hon lämnade politiken efter sexuella trakasserier

Under fredagen publicerade Svenska dagbladet ett upprop av över 1.300 kvinnliga politiker mot sexuella övergrepp och trakasserier i maktens korridorer. Anna Troberg, tidigare partiledare för Piratpartiet, valde att lämna politiken efter sexuella trakasserier..

DN - 17 nov 17 kl. 20:53

Hon lämnade partiet efter sexuella trakasserier

Under fredagen publicerade Svenska dagbladet ett upprop av över 1.300 kvinnliga politiker mot sexuella övergrepp och trakasserier i maktens korridorer. Anna Troberg, tidigare partiledare för Piratpartiet, valde att lämna politiken efter sexuella trakasserier..

GöteborgsPosten - 18 nov 17 kl. 17:20

Två personer inom Liberalerna utreds för sexuella trakasserier

Efter fredagens gemensamma upprop i SvD, där 1 300 politiker hade samlat 250 vittnesmål om sexuella trakasserier inom svensk politik, utreds nu två politiker i Liberalerna för sexuella trakasserier. Det skriver SVT Nyheter..

Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 14:00

Chatt om sexuella trakasserier

Foto: TCO
Naiti del Sante, jurist på TCO, chattade om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatser.

besviken på Tetra Pak: Det verkar tråkigt nog vara ett återkommande problem att tjejer/kvinnor som blir utsatta inte blir trodda av varken män eller kvinnor utan får mer eller mindre skylla sig själv. Hur kan man oavsett kön skaffa bevis för att trakaserier pågår och därmed förhoppningsvis bli tagen på allvar?

DN - 13 nov 17 kl. 15:59

Även dansare i upprop mot sexuella trakasserier

De senaste dagarna har dansare – på samma sätt som skådespelare och sångare – samlat berättelser på sociala medier om sexuella trakasserier under taggen #tystdansa. ”Alla som gömmer sig bakom geniskydd, kreddskydd, coolskydd. Ni trodde ni var oåtkomliga.

BT - 18 nov 17 kl. 17:20

Två personer inom Liberalerna utreds för sexuella trakasserier

Liberalerna har inlett två internutredningar om sexuella trakasserier efter det upprop från kvinnliga politiker som publicerades under fredagen, skriver SVT Nyheter..

Nya Wermlands Tidningen - Igår: 21:00

3992 journalister i upprop mot sexuella trakasserier

"Frågan är väldigt viktig. Ingen ska behöva utsättas för sexuella trakasserier på jobbet.".

SR - Igår: 21:00

Journalister i upprop mot sexuella trakasserier på jobbet

4 084 kvinnliga journalister har skrivit under uppropet #deadline mot sexuella trakasserier inom journalistiken. – Det är allt från våldtäkter till kränkande ord, säger en av initiativtagarna journalisten Johanna Lindqvist..

YLE - 10 nov 14 kl. 04:22

Råare ungdomskultur - sexuella trakasserier ökar

Ungdomskulturen blir bara råare och råare, konstaterar Liselott Nyström på ungdomsportalen Decbel.fi. I november är hon ute i de österbottniska för att föreläsa om sexuella trakasserier.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Ann Heberlein: "De är varken barn eller flyktingar"

Riksdagskandidaten Ann Heberlein (M) och Grön Ungdoms språkrör Hanna Lidström gjorde på onsdagskvällen upp i Expressen TV:s program Bara Politik. Hetast blev det när frågan om utvisningar av afghanska flyktingar kom upp. – Vi skickar unga människor till en självklar död, sa Hanna Lidström.

Expressen - 1 timme sedan

Polis jagar misstänkt inbrottstjuv i terrängen

Polisen söker under onsdagskvällen efter en misstänkt inbrottstjuv i Hylte.En person hörde oväsen inifrån en bostad och larmade polis – kort därefter sprang den misstänkte mannen ut från bostaden..

Expressen - 1 timme sedan

Riksdagstjänsteman skiljs från sina uppdrag efter anklagelser

Under gårdagen sparkades en riksdagstjänsteman knuten till Centerpartiet från sitt förtroendeuppdrag. På onsdagskvällen meddelar Centerpartiets partisekreterare Michael Artursson att mannen även får avsluta sin tjänst som politiskt sakkunnig. – Vi har kommit överens om att han slutar sin tjänst efter november, säger han.

Expressen - 1 timme sedan

Pedofil-varningen för populära tonårsappen

Bergsjöskolans rektor, Monzer El-Sabini, har informerat elevernas föräldrar om gratisappen Yellow, som beskrivits som "Tinder for teens".– Det finns en risk att de i stället kommer i kontakt med vuxna som är intresserade av barn, säger El-Sabini.Polisen skriver under på problematiken.

Expressen - 2 timmar sedan

Maries femåriga dotter insjuknade i diabetes

Småbarnsfamiljens liv förändrades drastiskt när femåriga Eveline insjuknade i diabetes.Numera kämpar de ständigt för att få vardagen att gå ihop.– Man tänker inte på hur annorlunda allting kan bli på en sekund, berättar Marie Westman, mamma till Eveline..

Expressen - 2 timmar sedan

LO-bossen: "Jag förstår att Östling lämnar sitt uppdrag"

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson frågades ut av Niklas Svensson i Expressens Bara Politik och gick åt hårt Svensk Näringslivs avgående ordförande Leif Östling.– Jag förstår att Östling lämnar sitt uppdrag, sa Thorwaldsson i Expressens Bara Politik..

Expressen - 2 timmar sedan

Trafikstörningar på E22 efter krock mellan bil och traktor

Vid 19.45 larmades polisen om att en personbil och en traktor kolliderat i Karlskrona.Olyckan kan innebära att det uppstår trafikstörningar på E22.

Expressen - 2 timmar sedan

Gustav Fridolin om #tystiklassen: "Det här är vidriga övergrepp"

Berättelser om sexuella kränkningar, trakasserier och övergrepp i skolvärlden. Det protesterar 1 700 elever och tidigare elever emot i uppropet #tystiklassen. – Det går inte att nog betona allvaret i detta, säger utbildningsminister Gustav Fridolin.

Expressen - 2 timmar sedan

Musikprofil anklagas för sexuella trakasserier

En tung musikprofil i Göteborg har stängts av från sin arbetsplats efter anklagelser om sexuella trakasserier.– Det är rykten som måste redas ut, säger mannens kollega. .

Expressen - 3 timmar sedan

Christina stoppade grymtande knivman: "Som en skräckfilm"

Plötsligt flydde en blödande främling in i bilen.Jagad – av en drogpåverkad, "grymtande" knivman med förflutet på rättspsyk.Veterinären Christina Schönewald, 63, hamnade mitt i dramat:– Som en skräckfilm.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.