Expressen > Nyheter

Friday, 22 June, 04:01

Expressen - 14 nov 17 kl. 16:59

Jurister i upprop mot sexuella trakasserierEtt uppror inom juristbranschen mot sexuella trakasserier har på några dagar samlat drygt 12 000 kvinnor i en grupp på Facebook och en av dem som sluter upp är gymnasieminister Anna Ekström.Responsen har varit stor och nu publiceras de kvinnliga juristernas vittnesmål om manliga övergrepp, tystnadskultur och diskriminering i Svenska Dagbladet.Bland kvinnliga jurister finns också ett stort missnöje med Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg i spåren av #metoo-upproret. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Facebook, Anna Ekström, Svenska Dagbladet, Advokatsamfundets, Anne Ramberg

Dela artikeln

2003 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Juristeri , uppropmot , sexuella, trakasserier
Expressen - 17 nov 17 kl. 17:01

1 300 politiker i upprop mot sexuella trakasserier

1 300 politiker, däribland flera riksdagsledamöter, går nu ut i ett gemensamt upprop mot sexuella trakasserier inom politiken under hashtagen #imaktenskorridorer. .

Expressen - 24 nov 17 kl. 09:36

Anställda i kyrkan i upprop om sexuella trakasserier

En efter en går olika branscher i Sverige ut i egna #metoo-upprop.Nu går 1 382 anställda, frivilliga, förtroendevalda och församlingsbor ut i uppropet #vardeljus mot sexuella trakasserier i Svenska kyrkan. Vittnesmålen publiceras var 10:e minut på en särskild blogg..

SR - 30 nov 17 kl. 17:19

Upprop mot sexuella trakasserier i restaurangbranschen

1 863 kvinnor i restaurangbranschen har skrivit ett upprop under mot sexuella trakasserier inom restaurangbranschen, rapporterar P3 Nyheter..

DN - 06 dec 17 kl. 00:21

#listanärstängd: Nattklubbsbranschen i upprop mot sexuella trakasserier

  Gäster, kolleger och anställda som antastar och trakasserar. Nu går 444 kvinnor och icke-binära i nattklubbsbranschen ut i ett upprop mot sexuella trakasserier under  namnet #listanärstängd..

SR - 11 dec 17 kl. 17:12

Komiker i upprop mot sexuella trakasserier i #skrattetihalsen

80 kvinnliga komiker berättar om sexuella trakasserier och tystnadskultur i humorbranschen i ett nytt upprop..

SR - 25 jan 18 kl. 11:43

Danskt upprop mot sexuella trakasserier

I Danmark offentliggör idag över 1100 skådespelare, regissörer, författare och andra anställda i film- och teaterbranschen ett upprop mot sexuella trakasserier..

DN - 17 nov 17 kl. 20:53

Hon lämnade politiken efter sexuella trakasserier

Under fredagen publicerade Svenska dagbladet ett upprop av över 1.300 kvinnliga politiker mot sexuella övergrepp och trakasserier i maktens korridorer. Anna Troberg, tidigare partiledare för Piratpartiet, valde att lämna politiken efter sexuella trakasserier..

DN - 17 nov 17 kl. 20:53

Hon lämnade partiet efter sexuella trakasserier

Under fredagen publicerade Svenska dagbladet ett upprop av över 1.300 kvinnliga politiker mot sexuella övergrepp och trakasserier i maktens korridorer. Anna Troberg, tidigare partiledare för Piratpartiet, valde att lämna politiken efter sexuella trakasserier..

GöteborgsPosten - 18 nov 17 kl. 17:20

Två personer inom Liberalerna utreds för sexuella trakasserier

Efter fredagens gemensamma upprop i SvD, där 1 300 politiker hade samlat 250 vittnesmål om sexuella trakasserier inom svensk politik, utreds nu två politiker i Liberalerna för sexuella trakasserier. Det skriver SVT Nyheter..

Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 14:00

Chatt om sexuella trakasserier

Foto: TCO
Naiti del Sante, jurist på TCO, chattade om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatser.

besviken på Tetra Pak: Det verkar tråkigt nog vara ett återkommande problem att tjejer/kvinnor som blir utsatta inte blir trodda av varken män eller kvinnor utan får mer eller mindre skylla sig själv. Hur kan man oavsett kön skaffa bevis för att trakaserier pågår och därmed förhoppningsvis bli tagen på allvar?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Bystedt lämnar SD – efter hatinläggen

Mikael Bystedt på Sverigedemokraternas riksdagskansli, som också kandiderar till riksdagen och kommunfullmäktige för partiet, har pekats ut som ansvarig för flera hatiska inlägg om muslimer på olika sajter.Nu får han gå, meddelar partiet..

Expressen - 5 timmar sedan

Man kraschade med cykel – hittades efter 21 timmar

På onsdagskvällen inträffade en cykelolycka vid Sidsjöbacken i Sundsvall.Först 21 timmar senare hittades den skadade mannen.  – Han var vid medvetande och sa att han hade legat där sedan 22-tiden i går kväll, säger Fredrik Vernerlund vid polisen i Västernorrland, till Aftonbladet.

Expressen - 5 timmar sedan

JUST NU: Ny skottlossning i Malmö – en person skadad

En person uppges ha blivit skadad vid en skottlossning i området Lindängen i Malmö på torsdagskvällen.Polisen bekräftar händelsen.Texten uppdateras..

Expressen - 5 timmar sedan

Tio EU-länder i kris- möte om migration

Statsminister Stefan Löfven (S) kommer att delta på det informella toppmötet om migration som EU håller på söndag, rapporterar Sveriges Radio. Stärkt gränskontroll ligger på agendan inför nästa veckas formella toppmöte i Bryssel..

Expressen - 6 timmar sedan

Kraftig minskning av tiggare i Skåne

Länsstyrelsen i Skåne har gjort en ny kartläggning av hur många EU-migranter som uppehåller sig i länet.Den visar att det rör sig om mellan 600 och 800 personer..

Expressen - 6 timmar sedan

JUST NU: Man rånad på bil vid köpcentrum

En man blev på torsdagskvällen rånad på sin bil i ett garage till ett köpcentrum i Nacka. Två gärningsmän ska ha slitit ut honom ur bilen och lämnade sedan platsen i den. .

Expressen - 6 timmar sedan

Håll ut i midsommarkylan – värmen kommer tillbaka!

Vädret på midsommar blir det tyvärr ganska blåsigt och svalt. Men misströsta inte när ni sitter och fryser under filtarna – för sen kommer värmen tillbaka!
– Blir man besviken nu i helgen, kan man se fram emot nästa vecka för då stiger temperaturen, säger Johan Groth, meteorolog på Storm.

Expressen - 6 timmar sedan

Barnen tvingas stanna inne – efter råttinvasion

En råttinvasion har drabbat invånarna i Johannedal. Råttorna är stora och orädda – och har haft en särskild inverkan på förskolan Trädet. – Vi kan inte längre äta lunch ute, berättar Mia Löfgren, rektor på förskolan.

Expressen - 6 timmar sedan

”Många ifrågasätter vad Volvo har i USA att göra”

CHARLESTON. Volvo går som på räls i USA. Men när det nu är dags att slå upp portarna till den nya fabriken och på allvar etablera sig i landet är det inte utan kulturkrockar.

Expressen - 7 timmar sedan

Kate Spades sista önskan till familjen

I stället för att skicka blommor till begravningen av den ikoniska designern Kate Spade uppmanar familjen sörjande att donera pengar för att rädda djur i nöd.Det rapporterar tidningen People. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.