Expressen > Nyheter

Thursday, 22 February, 03:58

Expressen - 14 nov 17 kl. 16:59

Jurister i upprop mot sexuella trakasserierEtt uppror inom juristbranschen mot sexuella trakasserier har på några dagar samlat drygt 12 000 kvinnor i en grupp på Facebook och en av dem som sluter upp är gymnasieminister Anna Ekström.Responsen har varit stor och nu publiceras de kvinnliga juristernas vittnesmål om manliga övergrepp, tystnadskultur och diskriminering i Svenska Dagbladet.Bland kvinnliga jurister finns också ett stort missnöje med Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg i spåren av #metoo-upproret. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Facebook, Anna Ekström, Svenska Dagbladet, Advokatsamfundets, Anne Ramberg

Dela artikeln

1988 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Juristeri , uppropmot , sexuella, trakasserier
Expressen - 17 nov 17 kl. 17:01

1 300 politiker i upprop mot sexuella trakasserier

1 300 politiker, däribland flera riksdagsledamöter, går nu ut i ett gemensamt upprop mot sexuella trakasserier inom politiken under hashtagen #imaktenskorridorer. .

Expressen - 24 nov 17 kl. 09:36

Anställda i kyrkan i upprop om sexuella trakasserier

En efter en går olika branscher i Sverige ut i egna #metoo-upprop.Nu går 1 382 anställda, frivilliga, förtroendevalda och församlingsbor ut i uppropet #vardeljus mot sexuella trakasserier i Svenska kyrkan. Vittnesmålen publiceras var 10:e minut på en särskild blogg..

SR - 30 nov 17 kl. 17:19

Upprop mot sexuella trakasserier i restaurangbranschen

1 863 kvinnor i restaurangbranschen har skrivit ett upprop under mot sexuella trakasserier inom restaurangbranschen, rapporterar P3 Nyheter..

DN - 06 dec 17 kl. 00:21

#listanärstängd: Nattklubbsbranschen i upprop mot sexuella trakasserier

  Gäster, kolleger och anställda som antastar och trakasserar. Nu går 444 kvinnor och icke-binära i nattklubbsbranschen ut i ett upprop mot sexuella trakasserier under  namnet #listanärstängd..

SR - 11 dec 17 kl. 17:12

Komiker i upprop mot sexuella trakasserier i #skrattetihalsen

80 kvinnliga komiker berättar om sexuella trakasserier och tystnadskultur i humorbranschen i ett nytt upprop..

SR - 25 jan 18 kl. 11:43

Danskt upprop mot sexuella trakasserier

I Danmark offentliggör idag över 1100 skådespelare, regissörer, författare och andra anställda i film- och teaterbranschen ett upprop mot sexuella trakasserier..

DN - 17 nov 17 kl. 20:53

Hon lämnade politiken efter sexuella trakasserier

Under fredagen publicerade Svenska dagbladet ett upprop av över 1.300 kvinnliga politiker mot sexuella övergrepp och trakasserier i maktens korridorer. Anna Troberg, tidigare partiledare för Piratpartiet, valde att lämna politiken efter sexuella trakasserier..

DN - 17 nov 17 kl. 20:53

Hon lämnade partiet efter sexuella trakasserier

Under fredagen publicerade Svenska dagbladet ett upprop av över 1.300 kvinnliga politiker mot sexuella övergrepp och trakasserier i maktens korridorer. Anna Troberg, tidigare partiledare för Piratpartiet, valde att lämna politiken efter sexuella trakasserier..

GöteborgsPosten - 18 nov 17 kl. 17:20

Två personer inom Liberalerna utreds för sexuella trakasserier

Efter fredagens gemensamma upprop i SvD, där 1 300 politiker hade samlat 250 vittnesmål om sexuella trakasserier inom svensk politik, utreds nu två politiker i Liberalerna för sexuella trakasserier. Det skriver SVT Nyheter..

Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 14:00

Chatt om sexuella trakasserier

Foto: TCO
Naiti del Sante, jurist på TCO, chattade om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatser.

besviken på Tetra Pak: Det verkar tråkigt nog vara ett återkommande problem att tjejer/kvinnor som blir utsatta inte blir trodda av varken män eller kvinnor utan får mer eller mindre skylla sig själv. Hur kan man oavsett kön skaffa bevis för att trakaserier pågår och därmed förhoppningsvis bli tagen på allvar?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Isabella försvann spårlöst under en båttur i Karibien

Det nygifta paret var på smekmånad i Karibien när kvinnan, 41-åriga Isabella Hellman, försvann mystiskt från båten.Nu – nästan ett år senare – åtalas hennes make för mord.Han greps först i ett helt annat ärende, misstänkt för att ha försökt smuggla dyrbara mynt..

Expressen - 2 timmar sedan

Solidar utreds – men spararna stannar kvar

Fondbolaget Solidar utreds av Pensionsmyndigheten – och dess nio fonder har köpstoppats på PPM-torget.Trots det stannar spararna kvar, enligt Dagens Nyheter.– Jag är inte förvånad, säger fondspecialisten Rasmus Bjälkeson till tidningen..

Expressen - 4 timmar sedan

Trump: Lärare med vapen kan stoppa skolskjutningar

Donald Trump lovar hårdare kontroller av personer som köper vapen.Samtidigt öppnar han för att lärare ska kunna bära vapen – för att kunna stoppa skolskjutningar.– En lärare skulle i så fall bära ett dolt vapen.

Expressen - 3 timmar sedan

Brand i Örebro – man föll från tak

En man ska ha ramlat ner för ett tak i samband med en lägenhetsbrand i Örebro, skriver Nerikes Allehanda.– Det är kraftig rökutveckling från en vindsvåning, säger Tobias Frohm, inre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen..

Expressen - 4 timmar sedan

Anders Brännström petad efter anklagelser om sexuella trakasserier

För tre år sedan anklagades generalmajor Anders Brännström för sexuella trakasserier.Först i dag, onsdag, blev Försvarsmaktens utredning offentlig – och samtidigt avslöjar Dagens Nyheter att den vägdes in i bedömningen när Brännström nyligen sparkades av ÖB.Han själv är dock av en annan åsikt..

Expressen - 4 timmar sedan

Miljardaffär för Volvo när Qatar förhandlar om köp av stridsfordon

Volvo har varit med och tagit fram stridsfordonet VBCI – som nu kan köpas in av Qatar, skriver Dagens industri.En riktig miljardaffär.Men på lastbilskoncernen är man förtegna.

Expressen - 4 timmar sedan

Örnen Ernie bar på ny typ av fågelinfluensa

I slutet av januari hittades örnen Ernie skadad inne på safariparken Eriksberg – och dog några dagar senare.Örnen visade sig ha en helt ny typ av fågelinfluensa, som för första gången har påträffats i Sverige.– Jag kunde absolut inte tänka mig det här.

Expressen - 5 timmar sedan

Palme-utredaren: Skyldige mördaren kommer avslöjas

Krister Petersson leder utredningen om mordet på Olof Palme – han är övertygad om att den skyldige kommer avslöjas, säger han i ”Aktuellt” i SVT.– Vi håller ett flertal förhör i veckan, säger Petersson..

Expressen - 5 timmar sedan

Kim Jong-Uns syster gravid – ställde in möte med USA

Nordkoreas diktators syster Kim Yo-Jong skulle träffa USA:s vicepresident Mike Pence för ett hemligt möte i Sydkorea.Men i sista minuten ställde hon in, skriver Reuters. Samtidigt kommer rapporter om att Kim Yo-Jong är gravid, skriver Korea Herald..

Expressen - 5 timmar sedan

Ny lag ska stoppa ensamma terrorister

Ensamvargar som vill utföra terrordåd – svåra att stoppa och överhuvudtaget upptäcka. Men med hjälp av ny lagstiftning vill regeringen göra det straffbart att i terrorsyfte skaffa sig kunskaper om vapen och sprängämnen på nätet skriver Dagens Nyheter. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.