DalaDemokraten > Nyheter

Friday, 17 November, 18:35

DalaDemokraten - 14 nov 17 kl. 16:06

Debatt: Mitt val av personlig assistans är inget du ska lägga dig i, Peter HultqvistI DD den 8/11 läste jag Peter Hultqvists (S) ledare “Inget nytt under borgarnas sol”. ”Det ska i borgerlighetens värld vara fritt fram att göra vinst på sjuka, skolbarn och äldres behov. Skattebeta....
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Hultqvist, DD, Peter Hultqvists

Dela artikeln

479 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattMitt , valav , personlig, assistansär , ingetdu , ska lägga dig i Peter Hultqvist
SVT Debatt - 03 dec 16 kl. 09:00

”Personlig assistans – valuta för skattepengarna”

”Min bedömning är att hur god kvalitet kommunerna än erbjuder så får alternativen svårt att konkurrera med personlig assistans”, skriver Bengt Westerberg..

Skånskan - 12 maj 17 kl. 05:00

Vägras personlig assistans – måste krypa till toaletten

HÖRBY Mannen behöver hjälp för att kunna sköta sina grundläggande behov, som att få hjälp med toalettbesök, duscha och att tvätta händerna. Han kryper för att ta sig till toaletten och duschen på morgnarna.
Trots det tycker socialnämnden i Hörby inte att han har rätt till personlig assistans.

News55 - 12 okt 16 kl. 11:26

Allt färre beviljas personlig assistans

Den MS-sjuka kvinnan avled på gallerian Hansas toaletter i Malmö efter att ha blivit kvarglömd över natten. Dagen innan händelsen kom Försäkringskassans beslut om minskad assistans i samband med toalettbesök och dusch, skriver Sydsvenskan. ”Försäkringskassan ska bidra till att bryta utvecklingen av antalet timmar inom assistansersättningen”, skrev regeringen i sitt regleringsbrev inför 2016.

Alingsås tidning - 02 sep 17 kl. 10:31

Oscar, 4 år, nekas personlig assistans

Att hantera vardagsbehoven för en svårt utvecklingsstörd fyraåring med epilepsi och svår autism ingår i normalt föräldraansvar. Det myndighetsbeskedet har makarna Glännbro fått om sin son Oscar.
– Det här är inget värdigt liv för Oscar, säger hans mamma Erika Glännbro.

YLE - 28 sep 12 kl. 06:41

Direktiv för personlig assistans i Raseborg

Raseborg har fått nya direktiv för hur personlig assistans ska ordnas för gravt handikappade personer. Direktiven är en sammanställning av lagar och förordningar och ska göra det lättare för handikappade och deras anhöriga att veta hurdan hjälp de kan förvänta sig och i vilka situationer. Direktiven ska också klargöra för Raseborgs personal när assistans ska beviljas.

SvD - 17 okt 16 kl. 14:41

KD begär riksdagsdebatt om personlig assistans

Kristdemokraterna begär att riksdagen ordnar en aktuell debatt om "neddragningarna inom personlig assistans". Men det är en missuppfattning att det skärs ned i assistansen, hävdar regeringen..

YA - 02 mar 16 kl. 03:00

Häftig debatt om LSS-assistans

När frågan om personlig assistans, och hur den ska drivas i Tomelilla, kom upp i kommunfullmäktige blev det hård debatt. Efter dödläge bollas nu frågan tillbaka till kommunstyrelsen..

BT - 31 jan 12 kl. 07:21

Hårdare krav på branschen för personlig assistans

Många företag faller ifrån när staten börjar ställa krav på branschen för personlig assistans.
? Hittills har bara 60 procent fått tillstånd, säger Kristina Söderborg, utredare på Socialstyrelsen.

Sydsvenskan - 02 mar 15 kl. 21:14

Färre beviljas personlig assistans

Det har blivit svårare att få personlig assistans. 2003 beviljades sju av tio nyansökningar om assistans av Försäkringskassan. Under 2013 beviljades bara drygt fyra av tio nyansökningar, uppger SVT Nyheter som tagit del av statistiken.

Helsingborgs Dagblad - 02 mar 15 kl. 21:14

Färre beviljas personlig assistans

Det har blivit svårare att få personlig assistans. 2003 beviljades sju av tio nyansökningar om assistans av Försäkringskassan. Under 2013 beviljades bara drygt fyra av tio nyansökningar, uppger SVT Nyheter som tagit del av statistiken.

BT - 23 feb 12 kl. 10:28

Personlig assistans i alternativ form

Borås Tidning har i en rad artiklar berört personlig assistans. LSS-lagstiftenen är rätt använd en fantastisk lagstiftning som gett tusentals människor ett ökat människovärde och gjort det möjligt för dem att leva ett någorlunda självbestämt och självständigt liv. Målsättningen är att personer med grava och varaktiga funktionsnedsättningar precis som alla andra medborgare i Sverige med hjälp av sina assistenter fullt ut ska kunna delta i samhällslivet och nå sina livsmål.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 30 minuter sedan

Göran Greider: Platsernas bultande hjärta

Essä (Del 6 av 6).

DalaDemokraten - 30 minuter sedan

Möt dårarna som guidar dig i ditt bilköp

Falukillarna Morgan Persson och Pierre Engblom gör egna videos där de recenserar bilar. Nu kan du ta del av de minst sagt säregna testerna på MittMedias sajter – gör dig beredd på rocky road. – Det mesta brukar gå dåligt när vi filmar, säger Morgan och skrattar..

DalaDemokraten - 30 minuter sedan

TV: Morgan och Pierre testar pickuper – ”Den känns inte lika fejkad”

Om du går i köptankar på en ny pickupbil är premiäravsnittet av ”Morgan och Pierre testar” ett måste. Motorälskarna från Falun beger sig ut i skogen för att provköra Toyota Hilux och Ford Ranger. Somliga påstår att dessa två kraftfulla pickuper är i en process att övergå från terrängfordon till stadsbilar, men stämmer verkligen det?

DalaDemokraten - 30 minuter sedan

Avestas kvinnojour öppnar i december – "Det kommer att märkas att vi öppnar"

Öppnandet av Avesta kvinnojour dröjer – men inte särskilt länge. Åsa Fredén, ordförande i kvinnojourens länsorganisation, hade hoppats på start i november, men föreningen får se ut att rikta in sig på december. – Nu är vi på gång, nu är det inte många veckor bort, säger Åsa Fredén..

DalaDemokraten - 45 minuter sedan

En man har häktats misstänkt för narkotikabrott – ska ha begåtts för över två år sedan

En man från Ludvika har häktats på sannolika skäl misstänkt för narkotikabrott. Brottet ska ha begåtts i augusti 2015, bland annat i Ludvika kommun..

DalaDemokraten - 45 minuter sedan

Leif från Enviken skrapade Triss i direktsändning

Under fredagsmorgonen skrapade Leif Karlsson Triss i direktsändning från TV4-studion. För vinsten ska Leif och hans fru köpa en ny säng. Helgen började bra för den 62-åriga elektrikern från Envike....

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Pappa Kalla om stödet till Charlotte: "Så länge hon tävlar åker jag med överallt"

Charlotte Kalla är kanske Sveriges mest omtalade skidåkare inom svensk längdskidåkning. Den som har följt hela hennes resa och som alltid finns med på tävlingarna är Charlottes pappa Per–Erik. – Sålänge hon tävlar åker jag med överallt.

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Inför toppmatchen: Ungt LIF med ny debutant – Pantern förstärks av Malmöforward

Skadedrabbade Leksand fortsätter släppa fram juniorer samtidigt som Pantern får förstärkning av Malmö när nyttige centern Martin Janolhs inte deltar. LÄS MER: Följ matchen mellan Leksand och Panter....

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Konsumentvägledare varnar för påträngande försäljare: "Kände sig vilseledd efter besöket"

Flera personer i Mora och Rättvik har hört av sig till konsumentvägledare Christina Bröms. De är upprörda efter att de fått besök från en av de största distributörerna av TV. – En person upplevde besöket som väldigt obehagligt, säger Christina Bröms..

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Häktad man misstänks för flera grova våldsbrott – kvinnofridskränkning ska ha skett under flera års tid

En man, bosatt i Falu kommun, har häktats misstänkt för våldtäkt, grov kvinnofridskränkning och grov misshandel. Mannen är häktad på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Brotten ska ha begåtts i Falu kommun samt Gagnefs kommun..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.