DalaDemokraten > Nyheter

Wednesday, 17 October, 23:16

DalaDemokraten - 14 nov 17 kl. 16:06

Debatt: Mitt val av personlig assistans är inget du ska lägga dig i, Peter HultqvistI DD den 8/11 läste jag Peter Hultqvists (S) ledare “Inget nytt under borgarnas sol”. ”Det ska i borgerlighetens värld vara fritt fram att göra vinst på sjuka, skolbarn och äldres behov. Skattebeta....
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Hultqvist, DD, Peter Hultqvists

Dela artikeln

593 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattMitt , valav , personlig, assistansär , ingetdu , ska lägga dig i Peter Hultqvist
SVT Debatt - 03 dec 16 kl. 09:00

”Personlig assistans – valuta för skattepengarna”

”Min bedömning är att hur god kvalitet kommunerna än erbjuder så får alternativen svårt att konkurrera med personlig assistans”, skriver Bengt Westerberg..

Skånskan - 12 maj 17 kl. 05:00

Vägras personlig assistans – måste krypa till toaletten

HÖRBY Mannen behöver hjälp för att kunna sköta sina grundläggande behov, som att få hjälp med toalettbesök, duscha och att tvätta händerna. Han kryper för att ta sig till toaletten och duschen på morgnarna.
Trots det tycker socialnämnden i Hörby inte att han har rätt till personlig assistans.

News55 - 12 okt 16 kl. 11:26

Allt färre beviljas personlig assistans

Den MS-sjuka kvinnan avled på gallerian Hansas toaletter i Malmö efter att ha blivit kvarglömd över natten. Dagen innan händelsen kom Försäkringskassans beslut om minskad assistans i samband med toalettbesök och dusch, skriver Sydsvenskan. ”Försäkringskassan ska bidra till att bryta utvecklingen av antalet timmar inom assistansersättningen”, skrev regeringen i sitt regleringsbrev inför 2016.

Alingsås tidning - 02 sep 17 kl. 10:31

Oscar, 4 år, nekas personlig assistans

Att hantera vardagsbehoven för en svårt utvecklingsstörd fyraåring med epilepsi och svår autism ingår i normalt föräldraansvar. Det myndighetsbeskedet har makarna Glännbro fått om sin son Oscar.
– Det här är inget värdigt liv för Oscar, säger hans mamma Erika Glännbro.

YLE - 28 sep 12 kl. 06:41

Direktiv för personlig assistans i Raseborg

Raseborg har fått nya direktiv för hur personlig assistans ska ordnas för gravt handikappade personer. Direktiven är en sammanställning av lagar och förordningar och ska göra det lättare för handikappade och deras anhöriga att veta hurdan hjälp de kan förvänta sig och i vilka situationer. Direktiven ska också klargöra för Raseborgs personal när assistans ska beviljas.

SvD - 17 okt 16 kl. 14:41

KD begär riksdagsdebatt om personlig assistans

Kristdemokraterna begär att riksdagen ordnar en aktuell debatt om "neddragningarna inom personlig assistans". Men det är en missuppfattning att det skärs ned i assistansen, hävdar regeringen..

YA - 02 mar 16 kl. 03:00

Häftig debatt om LSS-assistans

När frågan om personlig assistans, och hur den ska drivas i Tomelilla, kom upp i kommunfullmäktige blev det hård debatt. Efter dödläge bollas nu frågan tillbaka till kommunstyrelsen..

Skånskan - 03 aug 18 kl. 14:00

IVO ger avslag om personlig assistans

HÖRBY Mannen ansökte om tillstånd för att bedriva personlig assistans i sitt bolag, för barn och vuxna enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.
Men IVO – Inspektionen för vård och omsorg – säger nej. Mannen anses inte ha de kunskaper som krävs för att sköta verksamheten.

BT - 31 jan 12 kl. 07:21

Hårdare krav på branschen för personlig assistans

Många företag faller ifrån när staten börjar ställa krav på branschen för personlig assistans.
? Hittills har bara 60 procent fått tillstånd, säger Kristina Söderborg, utredare på Socialstyrelsen.

Sydsvenskan - 02 mar 15 kl. 21:14

Färre beviljas personlig assistans

Det har blivit svårare att få personlig assistans. 2003 beviljades sju av tio nyansökningar om assistans av Försäkringskassan. Under 2013 beviljades bara drygt fyra av tio nyansökningar, uppger SVT Nyheter som tagit del av statistiken.

Helsingborgs Dagblad - 02 mar 15 kl. 21:14

Färre beviljas personlig assistans

Det har blivit svårare att få personlig assistans. 2003 beviljades sju av tio nyansökningar om assistans av Försäkringskassan. Under 2013 beviljades bara drygt fyra av tio nyansökningar, uppger SVT Nyheter som tagit del av statistiken.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.