Expressen > Opinion

Tuesday, 23 January, 07:10

Expressen - 14 nov 17 kl. 16:05

Vi måste prata om könsordsattackenMännen som skriker "jävla fittor" i stridens hetta behöver inte generellt ha dåliga värderingar, tvärtom i många fall. Men när vi rycker på axlarna åt det, godtar vi en ordning där att vara kvinna blir något sämre än att vara man, skriver Emanuel Karlsten..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Emanuel Karlsten

Dela artikeln

5602 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi måste prataom , könsordsattacken

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Legalisera cannabis – och stryp gängens inkomster

Cannabisförsäljningen står för basinkomsten i de kriminella gängens ekonomi.En legalisering hejdar den pågående våldsvågen samtidigt som skattepengarna flödar in till statskassan och välfärden, skriver riksdagsledamoten Hanna Wigh..

Expressen - Igår: 05:00

Staten gör just nu skogen värdelös

Oron växer i landsbygden: Staten förbjuder markägare att avverka fjällnära skog – utan att betala en krona för besväret.Centerpartiet kommer aldrig acceptera ett så djupt ingrepp i äganderätten, skriver Eskil Erlandsson och Helena Lindahl..

Expressen - I förrgår: 05:00

I Sverige lever de under islamistisk könsapartheid

Fadime Sahindals livshistoria visade oss tydligt den brutala verkligheten. Den fortsätter i vårt samhälle – år efter år.Invandrarkvinnor söker det svenska systerskapet men möts av feministernas tystnad eller glåpord, som rasist och islamofob, skriver Helene Bergman..

Expressen - 20 jan 18 kl. 05:00

Hur grov ska våldtäkten vara för ett vettigt straff?

Det värsta i denna soppa är att politikerna för medborgarna bakom ljuset. De vaggas in i den falska tron att straffen nu kommer bli mycket hårdare och längre, skriver ingripandepolisen Emil Schyberg..

Expressen - 19 jan 18 kl. 05:00

Stoppa bidraget för den som inte lär sig svenska

Språket är nyckeln till integration – till arbete, social rörlighet och deltagande i svenska samhället. Därför föreslår Moderaterna nya språkkrav för invandrare. För att erhålla permanent uppehållstillstånd eller medborgarskap ska grundläggande kunskaper i svenska uppvisas, skriver Elisabeth Svantesson..

Expressen - 18 jan 18 kl. 12:12

Hej då, älskade elever – det här går inte längre

Gymnasieläraren Kadir Meral gick till jobbet med glädje varje dag i femton år. Men nu har han fått nog:"Varför lämnar jag då, undrar ni. Svaret är enkelt.

Expressen - 18 jan 18 kl. 09:30

Populisternas skadliga idéer göds av härmapor

Traditionella politiker tro att de kan minska populisternas dragningskraft genom att apa efter deras retorik om hårdare tag. Exempel efter exempel visar att det inte fungerar – i stället krävs hårt motstånd, skriver Kenneth Roth, vd för Human Rights Watch..

Expressen - 18 jan 18 kl. 07:53

Vi tar makten över våra berättelser och erfarenheter

Vi har våra rötter i Sverige, några av oss ifrån flera tusen år bakåt i tiden till vissa av oss som nyss börjat rota oss. Vi finns i hela Sverige, från norr till söder. Vi är lika och samtidigt också väldigt olika varandra, men vi har en sak gemensamt: att vi ständigt i vår vardag möts av fördomar, diskriminering och rasism på grund av våra utseenden, vårt ursprung, våra religioner, våra namn eller vår hudfärg.

Expressen - 17 jan 18 kl. 05:00

Jobbet som barnmorska är ingen härlig lyckovärld

Det är inte en demokratifråga att som anställd kunna slippa vissa av de arbetsuppgifter som ingår i yrkesbeskrivningen.Abortvägrande barnmorskor saknar empati och har inget i svensk förlossningsvård att göra, skriver Malin Lernfelt..

Expressen - 16 jan 18 kl. 16:55

Sluta servera kött i kommunala skolor

En lektion om nackdelarna med kött ska inte följas av en lunchrast där matsedeln säger något helt annat.Varje dag serverar kommunerna flera miljoner måltider – ta ert ansvar och gör dem köttfria, skriver Leia Nordin och Erik Svensson från Feministiskt initiativ..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.