Expressen > Opinion

Friday, 17 November, 18:35

Expressen - 14 nov 17 kl. 16:05

Vi måste prata om könsordsattackenMännen som skriker "jävla fittor" i stridens hetta behöver inte generellt ha dåliga värderingar, tvärtom i många fall. Men när vi rycker på axlarna åt det, godtar vi en ordning där att vara kvinna blir något sämre än att vara man, skriver Emanuel Karlsten..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Emanuel Karlsten

Dela artikeln

4811 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi måste prataom , könsordsattacken

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 timmar sedan

Nej till muslimska skolor som inte håller måttet

Liberala kvinnors krav på att förbjuda alla religiösa friskolor är häpnadsväckande politiskt obegåvat.Skilj på välfungerande kristna och judiska skolor och de muslimska skolor som ägnar sig åt könsuppdelning och skapande av parallellsamhällen, skriver Esse Petersson (L). .

Expressen - 13 timmar sedan

EU-toppmötet riskerar vår föräldraförsäkring

Nya överstatliga projekt är inte svaret på det missnöje som vi kan se bland många europeiska medborgare. Den sociala pelaren hotar den svenska modellen. Regeringen Löfven vill lämna ifrån sig makt över den svenska socialpolitiken och sysselsättning till EU, skriver Moderaternas Ulrika Karlsson och Jessica Polfjärd..

Expressen - Igår: 11:27

Därför ger vi bistånd till Palestina – trots bristerna

Svenskt bistånd går till judehat och terror, skrev Vänskapsförbundet Sverige Israel. Nu svarar Socialdemokraternas Anders Österberg: Att ställa krav på perfekt demokrati för att få bistånd är märkligt när det handlar om utveckling..

Expressen - Igår: 05:00

Beskattar ni elbilarna är ni riktiga hycklare

Övergången till eldrift får inte ses som ett hot mot statens intäkter, utan måste ses som en möjlighet att genom billiga och miljövänliga transporter skapa en mer rörlig arbetsmarknad och en levande landsbygd.  Låt oss säja nej till kilometerskatt och "Tesla-skatt", skriver bilpendlaren Erik Tilleby..

Expressen - I förrgår: 12:46

Jag måste varna elever för dirigenter och chefer

Hovsångerskan Anna Larsson skriver om sexismen i operabranschen: Kvinnor är inte säkra på utbildningar eller i arbetssituationer i dag. Det handlar om allt från fluktande vid klädbyten, till tafsande och grova övergrepp..

Expressen - 14 nov 17 kl. 05:24

Ingen vågar kränka mig – nu när jag är äldre

Jag har själv blivit utsatt. Det var många år sen men jag glömmer aldrig förvåningen och den äckliga känslan – eller skammen jag kände. Det är dags att rensa upp i branschen och lägga skammen hos förövarna, skriver Folkoperans vd Monica Fredriksson..

Expressen - 14 nov 17 kl. 05:00

Nej, min sjukdom trollas inte bort med bättre kost

Vi lovar dig, vi hade suttit på en cykel dygnets alla vakna timmar och enbart ätit sallad om det gjort oss friska. Krossa alla tröttande fördomar om typ-1 diabetes, skriver Molly Sandén, Elin Cederbrant och Sofia Stern-Larsson på Internationella diabetesdagen..

Expressen - 13 nov 17 kl. 05:00

Lägenhetsrökare måste fimpa – inför ett förbud

Lagen behöver ändras: Människor ska kunna vistas i sina lägenheter och på sina balkonger utan att behöva andas in skadlig rök, skriver Maritha Sedvallson från Astma- och allergiförbundet..

Expressen - 12 nov 17 kl. 05:00

Låt oss avliva myten om riktig mat för riktiga män

En blodig biff förknippas medvetet eller omedvetet med värden som maskulint mod, styrka och sexuell potens.Skippa machomaten i dag – låt i stället fars dag bli startskottet för sunda matvanor, skriver författaren Pelle Strindlund..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.