DI > Ekonomi

Saturday, 22 September, 07:13

DI - 14 nov 17 kl. 15:15

Delphi Automotive ska knoppa av verksamhet till nytt börsbolagFordonsunderleverantören Delphi Automotive meddelar att dess styrelse godkänt en avknoppning av enheten inom drivsystem till ett eget börsnoterat bolag. Det avknoppade bolaget kommer att gå under namnet Delphi Technologies..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Automotive, Delphi Automotive, Delphi Technologies

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Delphi, Automotiveska , knoppaav , verksamhettill , nytt, börsbolag
DI - 03 maj 16 kl. 13:52

Sobi-partner vill knoppa av blödarsjukaverksamhet

Biogen, som är Sobis partner inom terapiområdet blödarsjuka, avser att knoppa av och särnotera bolagets verksamhet inom just blödarsjuka. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 03 maj 18 kl. 11:58

Volkswagen kan knoppa av Ducati

Den tyska fordonskoncernen Volkswagen överväger att knoppa av icke-kärnverksamheter som motorcykeltillverkaren Ducati och Renk, en verksamhet inom växelsystem, som en del av bolagets effektiviseringsåtgärder.  .

DI - 29 aug 18 kl. 10:00

Xintela ska knoppa av verksamhet

Biomedicinföretaget Xintela, listat på First North, har beslutat att knoppa av onkologiverksamheten till det nybildade dotterbolaget Targinta och planerar vidare en utdelning av aktier till Xintelas ägare samt finansiering av verksamheten genom en marknadsnotering..

DI - 18 sep 18 kl. 10:06

Schibsted handelsstoppad – ska knoppa av och börsnotera verksamhet

Schibsted ska knoppa av och börsnotera internationella verksamheten inom radannonser.

YLE - 19 maj 15 kl. 08:57

Elektrobit säljer verksamhet och byter namn

Teknologiföretaget Elektrobit från Uleåborg säljer sin affärsverksamhet Automotive, som tillverkar programvara för bilar. Köpare är tyska Continental AG och affärspriset är 600 miljoner euro. I samband med affären byter Elektrobit namn till Bittium.

Dagensanalys.se - 14 dec 16 kl. 14:53

Business Analyst inom Automotive till Altran

Vill du vara med och forma nästa generations tjänster och IT-lösningar för fordonsbranschen tillsammans med Altran och deras kunder? Altran är världsledande inom innovation och högteknologisk R&D. De söker nu en Business Analyst till deras Automotive division I rollen som Business Analyst är du bryggan mellan verksamhet och teknik.

DI - 25 sep 17 kl. 13:17

VA Automotive överger Uddevalla

VA Automotive ska flytta sin verksamhet i Uddevalla (tidigare Noco AB) till produktionsanläggningen i Hässleholm för att samordna, effektivisera och öka lönsamheten i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 07 apr 15 kl. 12:35

Sharp nära att lägga ned LCD-verksamhet

Japanska Sharp kan komma att knoppa av sin verksamhet för LCD-paneler. Dessutom väntas den problemtyngda elektroniktillverkaren söka en kapitalinjektion från Innovation Network Corp, en fond som backas upp av japanska staten. Det uppger flera källor med insyn i ärendet skrev Wall Street Journal i helgen..

Realtid - 28 apr 17 kl. 16:22

Delphi tar hem Justitiapriset

I onsdags delades Justitiapriset ut för första gången någonsin till den advokatbyrå som bäst jobbar med jämställdhet. Priset gick till Advokatfirman Delphi. "Det här fungerar som en sporre, säger Sverker Bonde, delägare på Delphi, till Realtid.

Realtid - 28 nov 17 kl. 07:05

Delphi och advokat Berglöf stäms på mångmiljoner

Advokatbyrån Delphi och partnern, M&A-advokaten, Per Berglöf stäms på 126 miljoner kronor för avtalsbrott och vårdslös rådgivning efter rådgivningen vid försäljningen av den problemtyngda skolkoncernen John Bauer. Berglöf och Delphi är dock självsäkra i sitt svaromål: "Detta är ett enkelt mål”..

Fler nyheter från DI

DI - 8 timmar sedan

Börsbjässarna och energijätten storsatsar på elbilsladdning

Vattenfall siktar på att på allvar starta sin storoffensiv på laddinfrastruktur för elbilar även i Sverige. Nästa steg tas efter att statens kraftbolag vann striden om avtal om laddutbyggnad runt om i landet med flera av börsens stora fastighetsbolag. .

DI - 9 timmar sedan

Dj-stjärnorna öppnar krog med nyttiga förtecken

Dj-stjärnorna Sebastian Ingrosso och Alesso samarbetar igen. Men denna gång handlar det inte om musik, utan en restaurang där man sjunger grönkålens lov..

DI - 9 timmar sedan

USA-börser: Oregelbundet veckoslut – nytt rekord för Dow Jones

Det blev ett spretigt avslut på börsveckan i New York. Dow Jones industriindex nådde en ny rekordnivå, liksom på torsdagen, medan tekniktunga Nasdaq tappade mark..

DI - 10 timmar sedan

Rapport: Storbolagen dåliga på att identifiera klimatrisker

Svenska storbolag är bra på att mäta hur de själva påverkar klimatet, sämre på att identifiera de risker som klimatförändringarna utsätter bolaget för. Det slår Folksam fast i sin senaste stämmorapport..

DI - 10 timmar sedan

Makroekonomen: Sveriges stjärnglans falnar

Sverige gick till val med en vrålstark konjunktur i ryggen, och ett regn av miljardlöften till väljarna. Men SCB:s färska statistik avslöjar en hel del luft i Sveriges tidigare BNP-siffror. Revideringarna kapar omkring 10 miljarder från reformutrymmet för nästa finansminister..

DI - 11 timmar sedan

Världens kvinnliga utrikesministrar möts i Kanada

Just nu möts världens kvinnliga utrikesministrar i Kanada. Målet? Att öka kvinnors inflytande.

DI - 11 timmar sedan

Tusk: Brittiskt brexitförslag steg i rätt riktning

EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk skriver i ett uttalande med anledning av Theresa Mays utspel om brexitförhandlingarna att premiärministerns önskan om den så kallade Chequers-överenskommelsen är ett steg framåt..

DI - 11 timmar sedan

Debatt: Kvinnor lönediskrimineras inte

DEBATT. I valrörelsen lovade Centern att lägga 6,4 miljarder kronor på att göra lönerna mer jämställda. Den huvudsakliga orsaken till skillnader i lön mellan könen handlar om att män och kvinnor väljer olika, skriver författaren David Eberhard..

DI - 12 timmar sedan

Trump ifrågasätter anklagelse om sexövergrepp

Donald Trump ifrågasätter nu trovärdigheten hos Christine Blasey Ford, kvinnan som anklagar den tilltänkte HD-domaren Brett Kavanaugh för sexuella övergrepp 1982..

DI - 12 timmar sedan

Ax:son Johnson: Alliansen bör ta makten med SD:s stöd

Alliansen måste bryta beröringsskräcken mot SD och vara beredda att ta makten och regera med Sverigedemokraternas stöd. Det kräver nu flera av landets tyngsta näringslivsprofiler, däribland Antonia Ax:son Johnson. ”Det viktigaste är att Sverige får en alliansregering, och då måste man vara pragmatisk”, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.