Regeringen > Nyheter

Tuesday, 25 September, 12:46

Regeringen - 14 nov 17 kl. 12:46

Nya åtgärder inom den statliga assistansersättningenUnder en pressträff i dag, tisdag, presenterade ansvarigt statsråd för funktionshinderspolitiken Åsa Regnér en rad åtgärder för den statliga assistansersättningen. Bland annat ska den tidigare tillämpningen av väntetid och beredskap återställas och tvåårsomprövningarna tillfälligt stoppas..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Åsa Regnér

Dela artikeln

905 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya åtgärderinom den , statliga, assistansersättningen
BT - 20 nov 14 kl. 09:40

Assistansersättningen ofta för hög

Staten lägger varje år ut flera miljarder för mycket på assistansersättning. Pengarna betalas ut enligt en timschablon, men de uppgifter från kommunerna som ligger till grund för schablonen är osäkra, enligt en granskning av Inspektionen för socialförsäkringen (ISF). Ofta blir ersättningen till utförarna för hög.

Regeringen - 01 sep 17 kl. 15:00

Del av regeringens åtgärdspaket kring assistansersättningen presenterad

I en gemensam rapport från Försäkringskassan och Socialstyrelsen föreslår Socialstyrelsen att kommuner ska få en skyldighet att ta kontakt med den vars statliga assistansersättning dragits in för att klarlägga om hon eller han vill ansöka om insatser enligt LSS. Syftet med den föreslagna ändringen är att öka tryggheten för personer som blir av med sin assistansersättning genom att garantera kontakt med kommunen..

Länstidningen i Jämtland - 29 jul 17 kl. 05:30

Synen går isär om nivån på assistansersättningen räcker

Regeringen har beslutat att inte höja assistansersättningen i samma takt som tidigare. Detta för att försöka minska fusk i branschen.
– Det är inte rätt väg att gå för att granska branschen, säger Marnie Olovsson, assistanssamordnare i Östersund, som nu får svårt att få ersättningen att räcka till löner, utbildning och arbetsmiljöinsatser..

SR - 12 nov 17 kl. 04:00

Assistansersättningen: Personalen förvirrad

Den senaste tidens motstridiga besked om hur den lagen om assistansersättningen ska tolkas efter en ny vägledande dom, har lett till förvirring och osäkerhet om rättsläget bland Försäkringskassans personal som handlägger ersättningen inom LSS..

Barometern - 13 nov 15 kl. 18:45

Nya miljoner till assistansersättningen

Socialnämnden behöver nästa tre miljoner kronor mer för att klara assistansersättningen i kommunen. Anledningen är att försäkringskassan vältrar över kostnader på kommunen..

SvD - 29 feb 16 kl. 17:52

”Bättre kontroll behövs av assistansersättningen”

Människors rättigheter ska inte tummas på. Det regeringen adresserar i regleringsbrevet är den oförklarligt stora ökningen av antalet timmar och därmed av kostnaderna, skriver Åsa Regnér (S), barn-, äldre och jämställdhetsminister, i en replik om assistansersättningen..

UNT - 26 maj 16 kl. 12:46

Assistansersättningen ses över

Kostnaderna för assistansersättningen kan inte fortsätta öka som den hittills gjort..

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 16 kl. 12:47

Assistansersättningen ses över

Kostnaderna för assistansersättningen kan inte fortsätta öka som den hittills gjort. Nu sjösätter regeringen en utredning som ska se över den och lagen om stöd och service (LSS)..

Kristianstadsbladet - 26 maj 16 kl. 12:46

Assistansersättningen ses över

Kostnaderna för assistansersättningen kan inte fortsätta öka som den hittills gjort. Nu sjösätter regeringen en utredning som ska se över den och lagen om stöd och service (LSS). Uppdraget går till riksdagsledamoten Désirée Pethrus (KD) som är socionom i botten.

Barometern - 26 maj 16 kl. 12:46

Assistansersättningen ses över

Kostnaderna för assistansersättningen kan inte fortsätta öka som den hittills gjort. Nu sjösätter regeringen en utredning som ska se över den och lagen om stöd och service (LSS). Uppdraget går till riksdagsledamoten Désirée Pethrus (KD) som är socionom i botten.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 28 maj 18 kl. 09:27

M riskerar näringslivets kompetensförsörjning

Debattartikel av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Dagens nyheter den 28 maj 2018..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:09

Hallengren tar emot utredning om mäns våld mot kvinnor

Tisdag den 29 maj tar jämställdhetsminister Lena Hallengren emot utredningen ”Att bryta ett våldsamt beteende”. Utredningen handlar om våld mot närstående, där mäns våld mot kvinnor står för merparten..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:20

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 21

Veckan som gick i rådet: Libyen/UNSMIL, Demokratiska republiken Kongo, debatt om skydd av civila i väpnad konflikt, fredsprocessen i Mellanöstern, Centralafrikanska republiken, G5 Sahel, Burundi, Libanon, resolution om konflikt och svält..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:25

Uppdrag att utbetala medel i enlighet med överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut 980 000 000 kronor till landstingen enligt överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:37

ILO:s konvention om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare

I lagrådsremissen föreslås att riksdagen ska godkänna att Sverige ansluter sig till konventionen (nr 189) om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:20

Uppdrag angående inrättande av statsbidrag till regionala kvalitetsregistercentrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att under 2018 föreslå hur pengar ska tilldelas och statsbidrag följas upp. Förslaget ska utgå från redovisningen av uppdraget om förstudie om statsbidrag för regionala kvalitetsregistercentrum (S2017 /05729 /FS),.

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:42

Nordiska ministrar besöker Sollentuna

I morgon, den 29 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson att tillsammans med kollegor från de nordiska länderna besöka Dagmejans kvarter i Sollentuna. I kvarteret håller industriellt byggda flerbostadshus i trä att uppföras..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:44

Uppdrag att utveckla uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att utveckla den nationella uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet med inriktning mot väntetider..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.