Regeringen > Nyheter

Thursday, 22 February, 04:01

Regeringen - 14 nov 17 kl. 12:46

Nya åtgärder inom den statliga assistansersättningenUnder en pressträff i dag, tisdag, presenterade ansvarigt statsråd för funktionshinderspolitiken Åsa Regnér en rad åtgärder för den statliga assistansersättningen. Bland annat ska den tidigare tillämpningen av väntetid och beredskap återställas och tvåårsomprövningarna tillfälligt stoppas..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Åsa Regnér

Dela artikeln

884 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya åtgärderinom den , statliga, assistansersättningen
BT - 20 nov 14 kl. 09:40

Assistansersättningen ofta för hög

Staten lägger varje år ut flera miljarder för mycket på assistansersättning. Pengarna betalas ut enligt en timschablon, men de uppgifter från kommunerna som ligger till grund för schablonen är osäkra, enligt en granskning av Inspektionen för socialförsäkringen (ISF). Ofta blir ersättningen till utförarna för hög.

Regeringen - 01 sep 17 kl. 15:00

Del av regeringens åtgärdspaket kring assistansersättningen presenterad

I en gemensam rapport från Försäkringskassan och Socialstyrelsen föreslår Socialstyrelsen att kommuner ska få en skyldighet att ta kontakt med den vars statliga assistansersättning dragits in för att klarlägga om hon eller han vill ansöka om insatser enligt LSS. Syftet med den föreslagna ändringen är att öka tryggheten för personer som blir av med sin assistansersättning genom att garantera kontakt med kommunen..

Länstidningen i Jämtland - 29 jul 17 kl. 05:30

Synen går isär om nivån på assistansersättningen räcker

Regeringen har beslutat att inte höja assistansersättningen i samma takt som tidigare. Detta för att försöka minska fusk i branschen.
– Det är inte rätt väg att gå för att granska branschen, säger Marnie Olovsson, assistanssamordnare i Östersund, som nu får svårt att få ersättningen att räcka till löner, utbildning och arbetsmiljöinsatser..

SR - 12 nov 17 kl. 04:00

Assistansersättningen: Personalen förvirrad

Den senaste tidens motstridiga besked om hur den lagen om assistansersättningen ska tolkas efter en ny vägledande dom, har lett till förvirring och osäkerhet om rättsläget bland Försäkringskassans personal som handlägger ersättningen inom LSS..

Barometern - 13 nov 15 kl. 18:45

Nya miljoner till assistansersättningen

Socialnämnden behöver nästa tre miljoner kronor mer för att klara assistansersättningen i kommunen. Anledningen är att försäkringskassan vältrar över kostnader på kommunen..

SvD - 29 feb 16 kl. 17:52

”Bättre kontroll behövs av assistansersättningen”

Människors rättigheter ska inte tummas på. Det regeringen adresserar i regleringsbrevet är den oförklarligt stora ökningen av antalet timmar och därmed av kostnaderna, skriver Åsa Regnér (S), barn-, äldre och jämställdhetsminister, i en replik om assistansersättningen..

UNT - 26 maj 16 kl. 12:46

Assistansersättningen ses över

Kostnaderna för assistansersättningen kan inte fortsätta öka som den hittills gjort..

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 16 kl. 12:47

Assistansersättningen ses över

Kostnaderna för assistansersättningen kan inte fortsätta öka som den hittills gjort. Nu sjösätter regeringen en utredning som ska se över den och lagen om stöd och service (LSS)..

Kristianstadsbladet - 26 maj 16 kl. 12:46

Assistansersättningen ses över

Kostnaderna för assistansersättningen kan inte fortsätta öka som den hittills gjort. Nu sjösätter regeringen en utredning som ska se över den och lagen om stöd och service (LSS). Uppdraget går till riksdagsledamoten Désirée Pethrus (KD) som är socionom i botten.

Barometern - 26 maj 16 kl. 12:46

Assistansersättningen ses över

Kostnaderna för assistansersättningen kan inte fortsätta öka som den hittills gjort. Nu sjösätter regeringen en utredning som ska se över den och lagen om stöd och service (LSS). Uppdraget går till riksdagsledamoten Désirée Pethrus (KD) som är socionom i botten.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 11 timmar sedan

Regeringens ärendeförteckningar vecka 8, 2018

Till regeringssammanträdet torsdag den 22 februari 2018..

Regeringen - 11 timmar sedan

Uppdrag att kartlägga innovationskritiska metaller och mineral

Regeringen uppdrar åt Sveriges geologiska undersökning (SGU) att kartlägga möjligheterna för utvinning i Sverige av de innovationskritiska metaller och mineral som är nödvändiga för bland annat miljö- och klimatomställningen. Uppdraget innebär en utökad insats för kartläggning av innovationskritiska metaller och mineral för att säkerställa råvaror av hög kvalitet genom ansvarsfull och miljömässig hållbar återvinning och utvinning. Råvaror från primära och sekundära (gruvavfall) källor i Bergslagen ska identifieras och inventeras..

Regeringen - 11 timmar sedan

Uppdrag att skapa enklare vägar till jobb och kompetensförsörjning i näringslivet

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att utöka framgångsrika initiativ för att skapa enklare vägar till jobb i näringslivet. Ytterligare aktörer som erbjuder viktiga länkar in till arbetslivet ska kunna erbjudas stöd. Målgruppen för uppdraget är nyanlända och personer som varit utan arbete en längre tid.

Regeringen - 13 timmar sedan

En skärpt straffrättslig reglering av obehörigt tillträde till skyddsobjekt

Regeringen föreslår att skyddslagens (2010:305) bestämmelser om ansvar och förverkande ska ändras. Förslaget innebär att straffansvar för intrång på skyddsobjekt ska följa enligt den särskilda bestämmelsen i skyddslagen, genom att den nuvarande subsidiaritetsregeln i förhållande till brottsbalken tas bort. Brottet, som ska delas in i två svårhetsgrader, ska rubriceras obehörigt tillträde till skyddsobjekt och omfatta även olovligt kvarstannande..

Regeringen - 13 timmar sedan

Polen och brexit på dagordningen när EU-ministrarna möts

Rättsstatens ställning i Polen, brexit och förberedelser inför nästa europeiska råd 22–23 mars är några av de frågor som EU- och handelsminister Ann Linde ska behandla när hon träffar sina EU-kollegor i Allmänna rådet 27 februari..

Regeringen - 13 timmar sedan

Nu breddas dialogen mellan civilsamhället och regeringen

En överenskommelse om en gemensam stödstruktur för dialog och samråd har idag tecknats mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå. Överenskommelsen vidareutvecklar den tidigare Överenskommelsen inom det sociala området och öppnar för nya möjligheter till dialog och samråd..

Regeringen - 13 timmar sedan

Ylva Johansson talar på CEPS-konferens i Bryssel

Fredag den 23 februari håller arbetsmarknads- och etableringsministern ett anförande kring arbetet med etableringen av nyanlända. Ylva Johansson medverkar även i ett seminarium med det europeiska utstationeringsdirektivet som tema..

Regeringen - 14 timmar sedan

Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå

Regeringen och det civila samhället på nationell nivå har kommit överens om en stödstruktur för dialog och samråd. Stödstrukturen ska stärka det offentligas dialog med det civila samhället och möjliggöra initiativ och genomförande av dialog och samråd inom de politikområden som regeringen verkar inom..

Regeringen - 14 timmar sedan

Stockholm China Forum i Hongkong

Den 23–24 februari äger det nittonde mötet i Stockholm China Forum sedan starten 2007 rum. Denna gång på Asia Society i Hongkong. Konferensen genomförs i samarbete mellan huvudarrangören, den amerikanska stiftelsen The German Marshall of the US (GMF), och Utrikesdepartementet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.