Regeringen > Nyheter

Thursday, 23 November, 01:19

Regeringen - 14 nov 17 kl. 12:46

Nya åtgärder inom den statliga assistansersättningenUnder en pressträff i dag, tisdag, presenterade ansvarigt statsråd för funktionshinderspolitiken Åsa Regnér en rad åtgärder för den statliga assistansersättningen. Bland annat ska den tidigare tillämpningen av väntetid och beredskap återställas och tvåårsomprövningarna tillfälligt stoppas..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Åsa Regnér

Dela artikeln

732 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya åtgärderinom den , statliga, assistansersättningen
BT - 20 nov 14 kl. 09:40

Assistansersättningen ofta för hög

Staten lägger varje år ut flera miljarder för mycket på assistansersättning. Pengarna betalas ut enligt en timschablon, men de uppgifter från kommunerna som ligger till grund för schablonen är osäkra, enligt en granskning av Inspektionen för socialförsäkringen (ISF). Ofta blir ersättningen till utförarna för hög.

Regeringen - 01 sep 17 kl. 15:00

Del av regeringens åtgärdspaket kring assistansersättningen presenterad

I en gemensam rapport från Försäkringskassan och Socialstyrelsen föreslår Socialstyrelsen att kommuner ska få en skyldighet att ta kontakt med den vars statliga assistansersättning dragits in för att klarlägga om hon eller han vill ansöka om insatser enligt LSS. Syftet med den föreslagna ändringen är att öka tryggheten för personer som blir av med sin assistansersättning genom att garantera kontakt med kommunen..

Länstidningen i Jämtland - 29 jul 17 kl. 05:30

Synen går isär om nivån på assistansersättningen räcker

Regeringen har beslutat att inte höja assistansersättningen i samma takt som tidigare. Detta för att försöka minska fusk i branschen.
– Det är inte rätt väg att gå för att granska branschen, säger Marnie Olovsson, assistanssamordnare i Östersund, som nu får svårt att få ersättningen att räcka till löner, utbildning och arbetsmiljöinsatser..

SR - 12 nov 17 kl. 04:00

Assistansersättningen: Personalen förvirrad

Den senaste tidens motstridiga besked om hur den lagen om assistansersättningen ska tolkas efter en ny vägledande dom, har lett till förvirring och osäkerhet om rättsläget bland Försäkringskassans personal som handlägger ersättningen inom LSS..

Barometern - 13 nov 15 kl. 18:45

Nya miljoner till assistansersättningen

Socialnämnden behöver nästa tre miljoner kronor mer för att klara assistansersättningen i kommunen. Anledningen är att försäkringskassan vältrar över kostnader på kommunen..

SvD - 29 feb 16 kl. 17:52

”Bättre kontroll behövs av assistansersättningen”

Människors rättigheter ska inte tummas på. Det regeringen adresserar i regleringsbrevet är den oförklarligt stora ökningen av antalet timmar och därmed av kostnaderna, skriver Åsa Regnér (S), barn-, äldre och jämställdhetsminister, i en replik om assistansersättningen..

UNT - 26 maj 16 kl. 12:46

Assistansersättningen ses över

Kostnaderna för assistansersättningen kan inte fortsätta öka som den hittills gjort..

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 16 kl. 12:47

Assistansersättningen ses över

Kostnaderna för assistansersättningen kan inte fortsätta öka som den hittills gjort. Nu sjösätter regeringen en utredning som ska se över den och lagen om stöd och service (LSS)..

Kristianstadsbladet - 26 maj 16 kl. 12:46

Assistansersättningen ses över

Kostnaderna för assistansersättningen kan inte fortsätta öka som den hittills gjort. Nu sjösätter regeringen en utredning som ska se över den och lagen om stöd och service (LSS). Uppdraget går till riksdagsledamoten Désirée Pethrus (KD) som är socionom i botten.

Barometern - 26 maj 16 kl. 12:46

Assistansersättningen ses över

Kostnaderna för assistansersättningen kan inte fortsätta öka som den hittills gjort. Nu sjösätter regeringen en utredning som ska se över den och lagen om stöd och service (LSS). Uppdraget går till riksdagsledamoten Désirée Pethrus (KD) som är socionom i botten.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 8 timmar sedan

Regeringens ärendeförteckningar vecka 47, 2017

Till regeringssammanträdet torsdag den 23 november 2017..

Regeringen - 9 timmar sedan

Makars, registrerade partners och sambors förmögenhetsförhållanden i internationella situationer

Utredningen har haft i uppdrag att lämna de författningsförslag och förslag på andra åtgärder som behövs med anledning av EU-förordningen om makars förmögenhetsförhållanden och EU-förordningen om registrerade partners förmögenhetsförhållanden..

Regeringen - 9 timmar sedan

Sveriges deltagande i det permanenta strukturerade samarbetet inom Europeiska unionen

I propositionen föreslår regeringen att riksdagen godkänner att Sverige deltar i det permanenta strukturerade samarbetet inom ramen för Europeiska unionen. Samarbetet är ett led i uppföljningen av EU:s globala strategi och erbjuder ett ramverk för utveckling av militära förmågor. I propositionen föreslår regeringen även att riksdagen beslutar om förkortad motionstid..

Regeringen - 10 timmar sedan

Uppdrag till Försäkringskassan att sprida erfarenheter och kunskaper utifrån sitt arbete med mänskliga rättigheter

Regeringen uppdrar åt Försäkringskassan att utifrån sitt arbete med mänskliga rättigheter sprida erfarenheter och kunskaper till andra statliga myndigheter. En redovisning av uppdraget ska lämnas till Regeringskansliet (Kulturdepartementet, med kopia till Socialdepartementet och Finansdepartementet) senast den 31 mars 2018..

Regeringen - 11 timmar sedan

Uppdrag till Statskontoret att utföra en myndighetsanalys av Institutet för språk och folkminnen

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att utföra en analys av Institutet för språk och folkminnen med utgångspunkt i den myndighetsanalysmodell som Statskontoret redovisade till regeringen i december 2008 (Fi2007/8016/OFA/SF). Uppdraget ska redovisas skriftligen till Regeringskansliet (Kulturdepartementet) senast den 23 november 2018..

Regeringen - 11 timmar sedan

Nytt avtal ska sätta fart på stadsomvandlingen i Malmfälten

Stadsflyttarna i Gällivare och Kiruna innebär stora utmaningar. I dag undertecknades en avsiktsförklaring som ska ge Gällivare kommun och Kiruna kommun bästa möjliga förutsättningar att möjliggöra det omfattande nybyggnadsbehov som stadsomvandlingarna i de två städerna innebär..

Regeringen - 23 jan 15 kl. 13:37

Teracom Group AB (Teracom)

Teracom Group AB är ett nätbolag som erbjuder säkra nät, TV- och radioutsändningar, förbindelsetjänster samt inplaceringar och service..

Regeringen - 12 timmar sedan

En ny beslutsprocess för den högspecialiserade vården

I propositionen föreslår regeringen ändringar i hälso- och sjukvårdslagen (2017:30) som innebär en ny beslutsprocess för den nationella hög-specialiserade vården. Den nya processen ersätter systemet med rikssjuk-vård och den nationella nivåstruktureringen av cancervården. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2018..

Regeringen - 13 timmar sedan

Morgan Johansson och Åsa Regnér bjuder in myndighetschefer för att diskutera sexuella trakasserier

Torsdag den 23 november träffar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson och jämställdhetsminister Åsa Regnér generaldirektörerna för Polisen, Åklagarmyndigheten, Domstolsverket och Brå för att diskutera sexualbrott, sexuella trakasserier och arbetsmiljö med anledning av #MeToo och juristuppropet #medvilkenrätt..

Regeringen - 14 timmar sedan

Tal vid Foreign Trade University, Hanoi, Vietnam

Utrikesminister Margot Wallström, 22 november 2017. Det talade ordet gäller..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.