DI > Ekonomi

Sunday, 21 October, 15:29

DI - 14 nov 17 kl. 10:29

Brexit ökar Ikeas kostnader i StorbritannienKostnaderna för Ikea i Storbritannien ökade under det gångna året med hela 13 procent, uppger bolaget enligt Business Insider. Orsaken till ökningen är utvecklingen för pundet, som fallit kraftigt efter fjolårets folkomröstning om Brexit..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ikeas, Storbritannien, Ikea, Business Insider, Brexit

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brexit, ökar, Ikeas, kostnaderi , Storbritannien
Affärsvärlden - 28 apr 16 kl. 12:25

Stödet för Brexit ökar

Chansen för Brexit har blivit högst aktuell efter att en nyligen genomförd opinionsundersökning av YouGov visat på att antalet röstberättigade som vill lämna EU har ökat. Det skriver Business Insider..

DI - 15 jun 16 kl. 13:25

Sannolikheten för brexit ökar

Bloomberg har tagit fram en Brexit Poll Tracker och den visar idag onsdag att sannolikheten för att britterna röstar för att lämna EU är uppe i 39 procent..

DI - 04 jul 16 kl. 21:34

Brexit ökar polariseringen i Europaparlamentet

Brexit kommer att göra Europaparlamentet mer polariserat efter nästa val 2019. Samtidigt ger det också en möjlighet för de euroskeptiska partierna på högerkanten att till slut samla sig i en gemensam grupp..

Skånskan - 10 jul 18 kl. 01:00

Kaoset om brexit ökar i den brit­tis­ka rege­ringen

I fre­dags lyc­kades den brit­tis­ka pre­mi­är­mi­nis­tern The­re­sa May samla sin rege­ring till en ge­men­sam pos­i­tion in­för de fort­satta för­hand­lingarna med EU om brexit.
Det höll inte länge. I sön­dags skickade brexitministern David Davis in sin av­skeds­an­sö­kan.

SR - 04 okt 18 kl. 04:00

Brexit ökar trycket på Tullverket – en miljon fler ärenden

Svenska Tullverket förbereder sig för en kraftig ökning av tullärenden och varnar för att många svenska företag inte är tillräckligt förberedda inför brexit..

Nerikes Allehanda - 01 dec 16 kl. 09:01

Så mycket ökar Örebros kostnader för hyrpersonal

Örebro kommun behov av inhyrd personal inom bland annat skola, vård och omsorg ökar. Det gör kostnaderna också. 2015 betalade kommunen 17,6 miljoner kronor till bemanningsföretag..

Helsingborgs Dagblad - 10 okt 17 kl. 08:00

Högkonjunktur inte Ikeas hemmaplan

Mitt under brinnande köpfest ökar Ikeas försäljning "bara" med en procent. Möbeljätten plockar fler andelar från konkurrenterna när ekonomin går sämre. Med en växande befolkning och en ekonomisk tillväxt på högvarv borde kanske försäljningen i Sverige ö.

Sydsvenskan - 10 okt 17 kl. 08:00

Högkonjunktur inte Ikeas hemmaplan

Mitt under brinnande köpfest ökar Ikeas försäljning "bara" med en procent. Möbeljätten plockar fler andelar från konkurrenterna när ekonomin går sämre. Med en växande befolkning och en ekonomisk tillväxt på högvarv borde kanske försäljningen i Sverige ö.

GöteborgsPosten - 10 okt 17 kl. 08:00

Högkonjunktur inte Ikeas hemmaplan

Mitt under brinnande köpfest ökar Ikeas försäljning "bara" med en procent. Möbeljätten plockar fler andelar från konkurrenterna när ekonomin går sämre..

BT - 10 okt 17 kl. 08:00

Högkonjunktur inte Ikeas hemmaplan

Mitt under brinnande köpfest ökar Ikeas försäljning "bara" med en procent. Möbeljätten plockar fler andelar från konkurrenterna när ekonomin går sämre. Med en växande befolkning och en ekonomisk tillväxt på högvarv borde kanske försäljningen i Sverige öka mer än en procent.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Omvärlden kräver bättre svar om Khashoggi

Saudiarabiens uppgifter om hur journalisten Jamal Khashoggi miste livet på landets konsulat i Istanbul möts av en växande skepsis från omvärlden. En allt större skara länder kräver fler och bättre svar..

DI - 1 timme sedan

(M)otvilligt stöd till Stubb i EU-toppval

Moderaterna har valt ryttare i ett lopp de egentligen inte vill ska köras: Finländske Alexander Stubb i racet om att bli EU-kommissionens ordförande. Socialdemokraterna satsar på nederländske Frans Timmermans..

DI - 1 timme sedan

Skistar-chefen lämnar ordförandeklubban i Svenska skidförbundet

Karin Mattsson har valts till ny förbundsordförande för Svenska skidförbundet. Hon ersätter Skistar-chefen Mats Årjes som lämnar för att istället bli ny styrelseordförande för Sveriges olympiska kommitté (SOK)..

DI - 1 timme sedan

Biljättens nya el-suv blir försenad

Tyska biltillverkaren Audis nya elektroniska SUV blir fyra veckor försenad. Orsaken är att bolaget måste fixa problem i mjukvara, rapporterar Reuters..

DI - 2 timmar sedan

Veckans aktie: Hemmafixare med fyndläge

Aktien är hårt pressad. Men bolaget har en roll att spela även i framtiden och en mycket hög aktieutdelning de kommande två åren är en kudde för aktieägarna i väntan på att vinsttrenden vänder upp. Vi rekommenderar köp.

DI - 2 timmar sedan

Förre Fed-chefen sågar Trumps mål – hyllar Sverige

President Donald Trumps mål om att växa ekonomin med 3 procent per år är inte hållbart. Det säger den tidigare Fed-chefen Alan Greenspan i en intervju med tidskriften Barrons. Han ser flera problem i USA och receptet för att råda bot är bland annat att ta efter Sverige.

DI - 2 timmar sedan

Kinesiska operatörsjätten dubblar vinsten

Kinesiska operatörsjätten China Unicom ökade intäkterna och vinsten under årets nio första månader. .

DI - 3 timmar sedan

Sju raka råd för att lyckas på Facebook

Med rätt träning av algoritmerna kan det lilla företagets Facebook-kampanjer bli lika framgångsrika som storspelarnas. Jonas Carlström, marknadsföringsexpert på Star Republic, har tipsen..

DI - 3 timmar sedan

Därför floppar företagen på Facebook

Få bolag får ut något av stretandet efter följare i kanaler som Facebook och Twitter. Orsaken är att de flesta saknar en bra plan, säger sociala medie-experten Emma Blom som kallar Facebooks annonsverktyg för "det mest kraftfulla och skrämmande som världen skådat"..

DI - 3 timmar sedan

Tältlivet som spöar Manhattans lyxhotell

En höstweekend i New York är aldrig alldaglig, men kan bli till något alldeles speciellt kryddad med lite unika upplevelser i världsklass. Di Lördag listar tre förslag som sätter guldkant på en hösthelg i staden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.