DN > Nyheter

Monday, 24 September, 12:11

DN - 13 nov 17 kl. 15:40

653 kvinnliga sångare i upprop mot trakasserier och sexismVåldtäktsförsök. Verbala trakasserier. Grov sexistisk jargong. Efter #tystnadtagning samlas nu 653 kvinnliga sångare i ett gemensamt upprop mot sexismen och trakasserierna i svensk opera- och konsertmiljö..
Läs mer på DN

Dela artikeln

12105 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 653, kvinnliga, sångarei , uppropmot , trakasserieroch , sexism
SVT - 13 nov 17 kl. 16:06

653 kvinnliga sångare i upprop mot sexuella trakasserier

653 kvinnliga sångare går i Dagens Nyheter ut i ett upprop mot sexism och trakasserier i svensk opera- och konsertmiljö. Uppropet följer i spåren av de kvinnliga skådespelarnas initiativ #tystnadtagning..

DN - 13 nov 17 kl. 15:38

653 kvinnliga sångare i gemensamt upprop

Efter #tystnadtagning samlas nu 653 kvinnliga sångare i ett gemensamt upprop i DN. De vittnar om våldtäktsförsök, verbala trakasserier och grov sexistisk jargong under #visjungerut..

SR - 13 nov 17 kl. 16:02

Efter #tystnadtagning kommer #visjungerut – 653 kvinnliga sångare i upprop mot trakasserier och sexism

Efter #tystnadtagning samlas nu 653 kvinnliga sångare i ett gemensamt upprop mot sexismen och trakasserierna i svensk opera- och konsertmiljö. Uppropet heter #visjungerut och publiceras på dn.se..

SR - 13 nov 17 kl. 16:49

653 kvinnliga sångare i upprop mot trakasserier

Dagens Nyheter publicerar i dag ett upprop där 653 kvinnliga sångare sluter upp mot trakasserier och sexism i svensk opera- och konsertmiljö..

Expressen - 13 nov 17 kl. 15:52

Kvinnliga sångare i jätteprotest mot övergrepp

653 kvinnliga sångare går nu ut i en gemensam protest mot sexism och trakasserier.Det skriver Dagens Nyheter,.

Aftonbladet - 13 nov 17 kl. 16:01

653 kvinnliga sångare i upprop mot sexism

DN - 13 nov 17 kl. 15:40

690 kvinnliga sångare i upprop mot trakasserier och sexism

Våldtäktsförsök. Verbala trakasserier. Grov sexistisk jargong.

DN - 10 apr 18 kl. 16:23

Malin Byström utsedd till ”Årets kvinnliga sångare”

På måndagskvällen blev Malin Byström ”Årets kvinnliga sångare” vid Opera Awards i London, operans motsvarighet till filmens Oscar, efter att ha gjort succé som "Salome" på Covent Garden..

DN - 17 nov 17 kl. 17:45

1300 kvinnliga politiker i upprop mot sexövergrepp

Kvinnor i flera branscher har de senaste veckorna i spåren av #metoo berättat om sexuella trakasserier och övergrepp de varit med om. Nu har fler än 1.300 kvinnliga politiker ställt sig bakom ett upprop i Svenska dagbladet mot sexuella övergrepp trakasserier inom politiken..

SR - 22 nov 17 kl. 06:00

Tusentals kvinnliga journalister i upprop

I ett tjugotal olika branscher pågår upprop där kvinnliga yrkesutövare vittnar om och protesterar mot sexuella övergrepp på jobbet..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Åkesson om S-beskedet: ”En bestraffning”

SD tolkar S-beskedet att stoppa Sverigedemokraternas kandidat till andre vice talmansposten som en reaktion på Sverigedemokraternas stöd till Moderaternas Andreas Norlén.  – Jag ser det som en bestraffning för att vi tydligt har deklarerat vad vi tänker göra, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson. .

DN - 45 minuter sedan

"Ingen anledning att vi ensamma hävdar praxis"

"Man kan inte räkna med att bli behandlad efter principer man själva bryter". Hör inrikesminister Anders Ygeman om dagens talmansval..

DN - 45 minuter sedan

Antalet vräkta barnfamiljer ökar

Allt fler barnfamiljer vräks enligt nya siffror från Kronofogden. Under årets sex första månader förlorade 231 barn sitt hem, vilket är en ökning med 43 barn jamfört med första halvåret 2017. Södertälje kommun sticker ut i statistiken..

DN - 45 minuter sedan

Bokrecension: Vardagsliv i tiden mellan barn och tonår

Tecknade serier för mellanåldern hör inte till vanligheterna, men danska ”Mira” är en charmig och lättillgänglig historia..

DN - 1 timme sedan

Därför lägger alliansen ner sina röster

"Han är en olämplig kandidat". Hör Liberalernas partiledare om varför alliansen lägger ner sina röster i valet om andre vice talman..

DN - 1 timme sedan

Bokrecension: Stillsam längtan efter en egen katt

När Mollys pappa frågar om Gunnar vill ha en av kattungarna kan han förstås inte säga annat än ja. Trots att Gunnars mamma har sagt nej..

DN - 1 timme sedan

Minnesord: Ingemar Hansson

Ingemar Hansson, Lidingö, professor i nationalekonomi och tidigare generaldirektör för Konjunkturinstitutet och Skatteverket, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 67 år..

DN - 1 timme sedan

S röstar på V:s kandidat till andre vice talman

Socialdemokraterna tänker rösta för Vänsterpartiets kandidat till 2:a vice talman. Därmed pekar allt mot att Sverigedemokraternas kandidat Björn Söder förlorar omröstningen..

DN - 1 timme sedan

Bokrecension: ”Standardmodellen” av Helena Granström

Helena Granströms roman ”Standarmodellen” handlar om en lektor på en fysikinstitution som slåss både mot patriarkat och livsleda. I teorin kunde det ha blivit spännande, men Anna Hallberg läser en skildring nästan helt utan liv..

DN - 1 timme sedan

Bokrecension: Naja Marie Aidt om sorgen efter sin son

I sin senaste bok skriver Naja Marie Aidt om sorgen efter sonen som dog, bara 25 år gammal. Kristina Lindquist läser en stark gestaltning av förlust och sönderfall..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.