DN > Nyheter

Thursday, 23 November, 01:18

DN - 13 nov 17 kl. 15:40

653 kvinnliga sångare i upprop mot trakasserier och sexismVåldtäktsförsök. Verbala trakasserier. Grov sexistisk jargong. Efter #tystnadtagning samlas nu 653 kvinnliga sångare i ett gemensamt upprop mot sexismen och trakasserierna i svensk opera- och konsertmiljö..
Läs mer på DN

Dela artikeln

11282 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 653, kvinnliga, sångarei , uppropmot , trakasserieroch , sexism
SVT - 13 nov 17 kl. 16:06

653 kvinnliga sångare i upprop mot sexuella trakasserier

653 kvinnliga sångare går i Dagens Nyheter ut i ett upprop mot sexism och trakasserier i svensk opera- och konsertmiljö. Uppropet följer i spåren av de kvinnliga skådespelarnas initiativ #tystnadtagning..

DN - 13 nov 17 kl. 15:38

653 kvinnliga sångare i gemensamt upprop

Efter #tystnadtagning samlas nu 653 kvinnliga sångare i ett gemensamt upprop i DN. De vittnar om våldtäktsförsök, verbala trakasserier och grov sexistisk jargong under #visjungerut..

SR - 13 nov 17 kl. 16:02

Efter #tystnadtagning kommer #visjungerut – 653 kvinnliga sångare i upprop mot trakasserier och sexism

Efter #tystnadtagning samlas nu 653 kvinnliga sångare i ett gemensamt upprop mot sexismen och trakasserierna i svensk opera- och konsertmiljö. Uppropet heter #visjungerut och publiceras på dn.se..

SR - 13 nov 17 kl. 16:49

653 kvinnliga sångare i upprop mot trakasserier

Dagens Nyheter publicerar i dag ett upprop där 653 kvinnliga sångare sluter upp mot trakasserier och sexism i svensk opera- och konsertmiljö..

Expressen - 13 nov 17 kl. 15:52

Kvinnliga sångare i jätteprotest mot övergrepp

653 kvinnliga sångare går nu ut i en gemensam protest mot sexism och trakasserier.Det skriver Dagens Nyheter,.

Aftonbladet - 13 nov 17 kl. 16:01

653 kvinnliga sångare i upprop mot sexism

DN - 13 nov 17 kl. 15:40

690 kvinnliga sångare i upprop mot trakasserier och sexism

Våldtäktsförsök. Verbala trakasserier. Grov sexistisk jargong.

DN - 17 nov 17 kl. 17:45

1300 kvinnliga politiker i upprop mot sexövergrepp

Kvinnor i flera branscher har de senaste veckorna i spåren av #metoo berättat om sexuella trakasserier och övergrepp de varit med om. Nu har fler än 1.300 kvinnliga politiker ställt sig bakom ett upprop i Svenska dagbladet mot sexuella övergrepp trakasserier inom politiken..

SR - 19 timmar sedan

Tusentals kvinnliga journalister i upprop

I ett tjugotal olika branscher pågår upprop där kvinnliga yrkesutövare vittnar om och protesterar mot sexuella övergrepp på jobbet..

SR - 14 nov 17 kl. 17:12

Tusentals kvinnliga jurister i upprop mot sexismen

Nu vittnar även kvinnor inom juristbranschen om förekomsten av sexuella trakasserier. I ett upprop publicerat i Svenska Dagbladet vittnar 4445 kvinnor om hierarkiska strukturer..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Torsdag 23 november

DN - 1 timme sedan

Han rekommenderade Kulturprofilen för kunglig orden

När den kände Kulturprofilen tilldelades en kunglig orden 2015 gjorde han det efter en kraftfull rekommendation från författaren Per Wästberg skrivet på Svenska Akademiens officiella brevpapper..

DN - 2 timmar sedan

Engvall stämmer IFK Göteborg

När Gustav Engvall i fjol gick från IFK Göteborg till Bristol City skapade affären rubriker. Övergångssumman ska ha hamnat i agenternas fickor och Engvall hamnade i tvist med sin förra klubb rörande den andel av summan som han har rätt till. Nu stämmer Engvall sin förra klubb för att få saken avgjord i skiljedomstol..

DN - 2 timmar sedan

Erika Ullberg (S): Varför har ledningen mörkat händelsen?

Oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) kräver krismöte i landstinget – efter att Nya Karolinska berättat om en allvarlig händelse med hjärtövervakning som inträffade i förra veckan. – Jag vill veta varför sjukhusledningen har mörkat detta, säger hon..

DN - 2 timmar sedan

Zlatan historisk när United förlorade

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka på den stora europascenen men hans Manchester United missade chansen att ta sig vidare under kvällens match mot Basel. Istället var det schweizarna som tog chansen att säkra en plats i åttondelsfinalerna genom att vinna med 1–0..

DN - 2 timmar sedan

Richard Herrey har chans att nå riksdagen

Om Moderaterna gör en bra val i Stockholms län nästa år har den tidigare Eurovisionsvinnaren Richard Herrey chans att ta plats i riksdagen. Det stod klart på onsdagen sedan partiets riksdagslista för Stockholms län fastställts av nomineringsstämman. Men för en erfaren riksdagsledamot som Anti Avsan ser det betydligt mörkare ut..

DN - 7 timmar sedan

#tystiklassen – elevernas berättelser om övergrepp i skolan

Låtsasvåldtäkter och ”pusskalas”. Lärare som ger sexualiserade kommentarer och skolkamrater som tafsar och trakasserar. Nu skriver 1.

DN - 3 timmar sedan

Viktors val: Årets julklapp - en miljöpartistisk konspiration

Det historiska mönstret är övertydligt. Viktor Barth-Kron lägger fram bevisen i onsdagens sändning från Sveriges ledande samhällsmagasin..

DN - 3 timmar sedan

Rymdstenen kan ha slagit ned i ödemarken

Den stora meteor som syntes över Nordkalotten i torsdags, och fick många svenskar, norrmän och finländare att ringa polis- och räddningstjänst, kan ha slagit ned i vildmarken inte långt från Barents hav..

DN - 9 timmar sedan

De här kan ta över efter Leif Östling

Leif Östlings "vad fan får jag för pengarna?" blev hans fall. Ny ordinarie ordförande för Svenskt Näringsliv väljs vid stämman i vår.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.