SVT > Inrikes

Monday, 24 September, 11:38

Liknande nyheter

Taggar: Moderaternavill , kartlägga, etniciteten, gärningsmäni , sexualbrott
Expressen - 08 maj 18 kl. 14:22

Brå vänder – kan kartlägga härkomst

Brottsförebyggande rådet, Brå, vänder nu i frågan gällande kartläggning av gärningsmäns härkomst.Myndigheten uppger till TT att en ny studie kan behövas..

BT - 11 feb 14 kl. 17:50

Liga misstänks för rån i Stockholm

En telebutik på Sveavägen i Stockholm utsattes på tisdagsförmiddagen för ett rån. Två pistolbeväpnade gärningsmän ska ha tvingat ut personal på lagret. Enligt polisen gör tillvägagångssättet och männens signalement att man sätter rånet i samband med två liknande rån mot telebutiker i centrala Stockholm i januari.

Skånskan - 27 jan 17 kl. 16:04

Tjuvar spanade på shoppande Malmöbor

MALMÖ Polisen misstänker att inbrottstjuvar kan ha kartlagt sina offer på parkeringsplatsen vid Mobilia i Malmö.
I tre fall där tjuvar gjort inbrott i lägenheter den senaste tiden har de som drabbats befunnit sig på köpcentret under tiden. ERWP.

Cornucopia - 07 jun 17 kl. 18:07

Överenskommelse: Svensk byråkrati mot terrorism ska stärkas - utredare sökes

I en blocköverskridande överenskommelse utan V och SD har riksdagspartierna kommit överens om att stärka svensk byråkrati för att mer garanterat kunna konstatera att gärningsmän var kända av Säpo vid terrordåd. Svenskarna ska kunna känna sig trygga i att myndigheterna hade koll på eventuella terrorister redan innan de begick terrordåd. Ett flertal utredare sökes nu till ett tiotal utredningar som kommer leverera kraftfulla dokument att sätta in i pärmar.

BT - 11 nov 13 kl. 08:10

Att vara övervakad eller inte, det är frågan

”Grattis. Nu installerar vi ytterligare 1556 kameror i våra bussar. För dig.

BT - 10 okt 14 kl. 06:43

Okända överfall man efter personal- fest på Hulta - kämpar för sitt liv

En man i 20-årsåldern kämpar för sitt liv efter en brutal misshandel på Hulta. Vet du mer? Mejla bt.

GT - 19 jun 15 kl. 05:32

Sarnecki: Fynden kan vara villospår

BLOMBERG. Nu kämpar utredarna för att kartlägga hur mördade Lisa Holm, 17, rövades bort efter sitt sista arbetspass på kaféet - där hon senast sågs. Fyndplatserna är en av polisens viktigaste pusselbitar.

SR - 16 nov 15 kl. 05:25

En intensiv polisinsats pågår efter terrordåden i Paris

En intensiv polisinsats pågår efter terrordåden i Paris i fredags. Flera länders säkerhets- och underrättelser deltar i utredningen för att försöka kartlägga och vilka gärningsmännen är men också vilka som kan ha hjälpt dem..

Skånskan - 23 nov 16 kl. 12:25

Bensinstölderna fortsätter

YSTAD ERWP.fif(0)Ännu en bensinstöld inträffade på Ardennergatan. Även den här gången hade tjuven borrat hål i bensintanken och kommit åt cirka 40 liter bensin.

BT - 11 aug 13 kl. 16:07

Ta vänstervåldet på allvar

Läxan från Utöya är att samhället inte får missa någon form av politiskt extremism I Mälardalen har militanta vänsterextremister allt sedan i vintras genomfört flera attacker mot sina meningsmotståndare. Polisen menar att gärningsmännen tillhör Revolutionära Fronten, och vänstergrupper har gjort sig skyldig till allt från vandalisering av bostäder, misshandel och mordförsök, till att även har attackerat socialkontor och andra myndigheter. Våld från vänstern har länge slätats över och många gånger ursäktats med att ?

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

S bryter praxis och röstar på V:s kandidat som andre vice talman

Socialdemokraterna tänker rösta på Vänsterpartiets kandidat i valet av vice talman i dag, det meddelade Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman på en presskonferens..

SVT - 1 timme sedan

Arvinge okänd: Pojke med Downs syndrom lämnades ensam i Sverige

Richard Lewkowiez lämnades ensam på ett barnhem i Malmö 1953, när han var sex år gammal. Hör programledaren Kattis Ahlström om säsongsavslutningen av tittarsuccén Arvinge okänd i klippet ovan..

SVT - 3 timmar sedan

Här är flygbolagen som vägrar betala ersättning

De resebolag som inte ersätter sina kunder vid till exempel försenade flyg hamnar på Vagabonds och Råd & Röns ”svarta lista”. I år får danska Primera Air sämst betyg. – Det har vägrat att följa rekommendationen, säger Per J Andersson på Vagabond..

SVT - 12 timmar sedan

Maria Ferm (MP): Om lagen underkänns får vi hitta annan lösning

Snart kommer Migrationsöverdomstolens beslut om den så kallade gymnasielagen, som skulle ge unga ensamkommande en andra chans att få stanna i Sverige. Om domstolen underkänner lagen säger Miljöpartiets Maria Ferm att hon vill ha en annan lag, så att de ändå ska få stanna..

SVT - 17 timmar sedan

Talmansvalet blir en hemlig historia

Valen till talman och andre vice talman på måndagen kommer att ske genom en sluten omröstning, eftersom det är fler än en kandidat nominerad..

SVT - 14 timmar sedan

Professor: Därför backar socialdemokratin i Europa

I flera europeiska länder har socialdemokratiska partier backat i valen på senare år. Jenny Andersson, professor i statsvetenskap i Paris, säger i en intervju i Agenda att hon tror att nedgången för de socialdemokratiska partierna kommer att fortsätta ett bra tag..

SVT - 16 timmar sedan

Chatta med specialistläkaren Katarina Danielsson

Ställ din fråga till Katarina Danielsson, medicinskt ledningsansvarig läkare vid Sömnutredningsmottagningen, Smärtcentrum, vid Akademiska sjukhuset i Uppsala..

SVT - Igår: 09:05

Tjejerna berättar: Därför väljer vi mobilen framför sömnen

De vet att mobilen förstör deras sömn. Ändå väljer de att sova med den bredvid huvudkudden, med ljudet på, utifall att någon skriver något på sociala medier. Tonåringarna Anna, Elna och Julia vittnar för SVT Nyheter om hur de låter sömnen störas..

SVT - 16 timmar sedan

Sömnproblemen bland unga har ökat kraftigt

Fler och fler unga har diagnostiserats med sömnstörningar i den öppna specialiserade vården, visar ny statistik från Socialstyrelsen. Trots att sömnproblem generellt är betydligt vanligare bland män är det nu vanligare att unga tjejer vårdas för besväret än killar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.