SVT > Inrikes

Saturday, 15 December, 01:09

SVT - 13 nov 17 kl. 13:03

Moderaterna vill kartlägga etniciteten på gärningsmän i sexualbrottInte förhandlat inom Alliansen – hittills har regeringen sagt nej.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Alliansen

Dela artikeln

9969 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moderaternavill , kartlägga, etniciteten, gärningsmäni , sexualbrott
Expressen - 08 maj 18 kl. 14:22

Brå vänder – kan kartlägga härkomst

Brottsförebyggande rådet, Brå, vänder nu i frågan gällande kartläggning av gärningsmäns härkomst.Myndigheten uppger till TT att en ny studie kan behövas..

BT - 11 feb 14 kl. 17:50

Liga misstänks för rån i Stockholm

En telebutik på Sveavägen i Stockholm utsattes på tisdagsförmiddagen för ett rån. Två pistolbeväpnade gärningsmän ska ha tvingat ut personal på lagret. Enligt polisen gör tillvägagångssättet och männens signalement att man sätter rånet i samband med två liknande rån mot telebutiker i centrala Stockholm i januari.

Skånskan - 27 jan 17 kl. 16:04

Tjuvar spanade på shoppande Malmöbor

MALMÖ Polisen misstänker att inbrottstjuvar kan ha kartlagt sina offer på parkeringsplatsen vid Mobilia i Malmö.
I tre fall där tjuvar gjort inbrott i lägenheter den senaste tiden har de som drabbats befunnit sig på köpcentret under tiden. ERWP.

Cornucopia - 07 jun 17 kl. 18:07

Överenskommelse: Svensk byråkrati mot terrorism ska stärkas - utredare sökes

I en blocköverskridande överenskommelse utan V och SD har riksdagspartierna kommit överens om att stärka svensk byråkrati för att mer garanterat kunna konstatera att gärningsmän var kända av Säpo vid terrordåd. Svenskarna ska kunna känna sig trygga i att myndigheterna hade koll på eventuella terrorister redan innan de begick terrordåd. Ett flertal utredare sökes nu till ett tiotal utredningar som kommer leverera kraftfulla dokument att sätta in i pärmar.

BT - 11 nov 13 kl. 08:10

Att vara övervakad eller inte, det är frågan

”Grattis. Nu installerar vi ytterligare 1556 kameror i våra bussar. För dig.

BT - 10 okt 14 kl. 06:43

Okända överfall man efter personal- fest på Hulta - kämpar för sitt liv

En man i 20-årsåldern kämpar för sitt liv efter en brutal misshandel på Hulta. Vet du mer? Mejla bt.

GT - 19 jun 15 kl. 05:32

Sarnecki: Fynden kan vara villospår

BLOMBERG. Nu kämpar utredarna för att kartlägga hur mördade Lisa Holm, 17, rövades bort efter sitt sista arbetspass på kaféet - där hon senast sågs. Fyndplatserna är en av polisens viktigaste pusselbitar.

SR - 16 nov 15 kl. 05:25

En intensiv polisinsats pågår efter terrordåden i Paris

En intensiv polisinsats pågår efter terrordåden i Paris i fredags. Flera länders säkerhets- och underrättelser deltar i utredningen för att försöka kartlägga och vilka gärningsmännen är men också vilka som kan ha hjälpt dem..

Skånskan - 23 nov 16 kl. 12:25

Bensinstölderna fortsätter

YSTAD ERWP.fif(0)Ännu en bensinstöld inträffade på Ardennergatan. Även den här gången hade tjuven borrat hål i bensintanken och kommit åt cirka 40 liter bensin.

BT - 11 aug 13 kl. 16:07

Ta vänstervåldet på allvar

Läxan från Utöya är att samhället inte får missa någon form av politiskt extremism I Mälardalen har militanta vänsterextremister allt sedan i vintras genomfört flera attacker mot sina meningsmotståndare. Polisen menar att gärningsmännen tillhör Revolutionära Fronten, och vänstergrupper har gjort sig skyldig till allt från vandalisering av bostäder, misshandel och mordförsök, till att även har attackerat socialkontor och andra myndigheter. Våld från vänstern har länge slätats över och många gånger ursäktats med att ?

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Opinionsbildarna: Så stor är sannolikheten för ett extra val

Stefan Löfven (S) är nedröstad och Sverige har tagit ett steg närmare ett extra val. SVT Nyheter har frågat fyra opinionsbildare vad de tror kommer att hända framöver. – Det är klokt att börja förbereda sig på ett extra val, säger Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet..

SVT - 4 timmar sedan

Jonas Millard: Jag står inte bakom de grova inläggen på Flashback

Jonas Millard, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, säger till SVT Nyheter att han inte skrivit något av de grova inläggen på det Flashback-konto som han startade när han gick på gymnasiet och att han inte vet vem eller vilka som gjort det. Han får stöd från partiets gruppledare Mattias Karlsson..

SVT - 4 timmar sedan

Fem enkla tips: Så får du ett bättre sexliv

Trött på klitorisguider och snack om att kommunicera mera? Varsågod, här är en handfast och bra guide som ger dig fem snabba tips på hur du kan förbättra ditt sexliv..

SVT - 4 timmar sedan

Utesluten advokat försvarar misstänkt för Muskö-intrång – upp till domstol om hon kan fortsätta

Advokatsamfundets beslut att utesluta en advokat som förfalskat fullmakter kan få betydelse för ett av Sveriges just nu mest uppmärksammade rättsfall. Hon utsågs nyligen att försvara en av de två män som misstänks för intrånget på Muskö örlogsbas i början av december..

SVT - 6 timmar sedan

Några vanliga myter om julbordet

Det finns en del myter om julbordet – som att julmaten är onyttig, att gravida inte kan äta julmat och att julbord inte är något för vegetarianer. Men de stämmer inte alltid, enligt Livsmedelsverket. – Man behöver inte vara rädd för att äta julbord, säger Christina Lantz, mikrobiolog på Livsmedelsverket..

SVT - 9 timmar sedan

Löfven om nederlaget i riksdagen: ”Var väntat”

Stefan Löfven kommenterar nu sitt nederlag i riksdagens statsministeromröstning: – Även om det var väntat så beklagar jag det, säger han till SVT..

SVT - 10 timmar sedan

Unik flaggning – för att fira svenska rösträttens 100-årsdag

För första gången i svensk historia kommer en flaggdag bara förekomma vid ett tillfälle. Det högtidliga tillfället infaller den 17 december – 100 år sedan riksdagen fattade det principiella beslutet att införa allmän och lika rösträtt i Sverige. Nu meddelar försvarsmaktens överbefälhavare Micael Bydén på sociala medier att han dagen till ära beordrar stor flaggning – på alla organisationsenheter..

SVT - 13 timmar sedan

Advokat utesluts efter lagbrott – lurade Migrationsverket med förfalskade fullmakter

Hon förfalskade dokument för att få behålla ärenden. Hon upptäcktes när hennes tidigare personal började jobba på den myndighet som gav henne uppdragen. Nu utesluts advokaten från Sveriges advokatsamfund..

SVT - 13 timmar sedan

Så skulle ett eventuellt extraval gå till

Sannolikheten för ett extraval i vår har ökat. På fredagen samrådde talmannen med Valmyndigheten som nu kan få det stressigt. – Vi har precis haft ett möte på talmannens initiativ i riksdagen och övergripande diskuterat extra val, säger Valmyndighetens kanslichef Anna Nyqvist..

SVT - 12 timmar sedan

Björklund: Just nu är dörren stängd för Löfven

Liberalernas partiledare Jan Björklund säger att dörren just nu är stängd för ytterligare förhandlingar med Socialdemokraterna. – Om det skulle komma en inbjudan, och alla fyra partier är beredda, så kan frågan väckas på nytt. Men det är svårbedömt och just nu verkar dörren stängd, säger han.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.