SVT > Inrikes

Friday, 22 June, 04:00

SVT - 13 nov 17 kl. 13:03

Moderaterna vill kartlägga etniciteten på gärningsmän i sexualbrottInte förhandlat inom Alliansen – hittills har regeringen sagt nej.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Alliansen

Dela artikeln

9969 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moderaternavill , kartlägga, etniciteten, gärningsmäni , sexualbrott
Expressen - 08 maj 18 kl. 14:22

Brå vänder – kan kartlägga härkomst

Brottsförebyggande rådet, Brå, vänder nu i frågan gällande kartläggning av gärningsmäns härkomst.Myndigheten uppger till TT att en ny studie kan behövas..

BT - 11 feb 14 kl. 17:50

Liga misstänks för rån i Stockholm

En telebutik på Sveavägen i Stockholm utsattes på tisdagsförmiddagen för ett rån. Två pistolbeväpnade gärningsmän ska ha tvingat ut personal på lagret. Enligt polisen gör tillvägagångssättet och männens signalement att man sätter rånet i samband med två liknande rån mot telebutiker i centrala Stockholm i januari.

Skånskan - 27 jan 17 kl. 16:04

Tjuvar spanade på shoppande Malmöbor

MALMÖ Polisen misstänker att inbrottstjuvar kan ha kartlagt sina offer på parkeringsplatsen vid Mobilia i Malmö.
I tre fall där tjuvar gjort inbrott i lägenheter den senaste tiden har de som drabbats befunnit sig på köpcentret under tiden. ERWP.

Cornucopia - 07 jun 17 kl. 18:07

Överenskommelse: Svensk byråkrati mot terrorism ska stärkas - utredare sökes

I en blocköverskridande överenskommelse utan V och SD har riksdagspartierna kommit överens om att stärka svensk byråkrati för att mer garanterat kunna konstatera att gärningsmän var kända av Säpo vid terrordåd. Svenskarna ska kunna känna sig trygga i att myndigheterna hade koll på eventuella terrorister redan innan de begick terrordåd. Ett flertal utredare sökes nu till ett tiotal utredningar som kommer leverera kraftfulla dokument att sätta in i pärmar.

BT - 11 nov 13 kl. 08:10

Att vara övervakad eller inte, det är frågan

”Grattis. Nu installerar vi ytterligare 1556 kameror i våra bussar. För dig.

BT - 10 okt 14 kl. 06:43

Okända överfall man efter personal- fest på Hulta - kämpar för sitt liv

En man i 20-årsåldern kämpar för sitt liv efter en brutal misshandel på Hulta. Vet du mer? Mejla bt.

GT - 19 jun 15 kl. 05:32

Sarnecki: Fynden kan vara villospår

BLOMBERG. Nu kämpar utredarna för att kartlägga hur mördade Lisa Holm, 17, rövades bort efter sitt sista arbetspass på kaféet - där hon senast sågs. Fyndplatserna är en av polisens viktigaste pusselbitar.

SR - 16 nov 15 kl. 05:25

En intensiv polisinsats pågår efter terrordåden i Paris

En intensiv polisinsats pågår efter terrordåden i Paris i fredags. Flera länders säkerhets- och underrättelser deltar i utredningen för att försöka kartlägga och vilka gärningsmännen är men också vilka som kan ha hjälpt dem..

Skånskan - 23 nov 16 kl. 12:25

Bensinstölderna fortsätter

YSTAD ERWP.fif(0)Ännu en bensinstöld inträffade på Ardennergatan. Även den här gången hade tjuven borrat hål i bensintanken och kommit åt cirka 40 liter bensin.

BT - 11 aug 13 kl. 16:07

Ta vänstervåldet på allvar

Läxan från Utöya är att samhället inte får missa någon form av politiskt extremism I Mälardalen har militanta vänsterextremister allt sedan i vintras genomfört flera attacker mot sina meningsmotståndare. Polisen menar att gärningsmännen tillhör Revolutionära Fronten, och vänstergrupper har gjort sig skyldig till allt från vandalisering av bostäder, misshandel och mordförsök, till att även har attackerat socialkontor och andra myndigheter. Våld från vänstern har länge slätats över och många gånger ursäktats med att ?

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Populära leksaker dras tillbaka efter larm

Många barn älskar squishies: mjuka, färgglada och stark söt lukt. Men oro för att vissa sådana kan innehålla farliga kemikalier får stöd i en dansk undersökning, gjord av danska Miljöstyrelsen. Tolv olika squishies innehåller för mycket skadliga kemikalier, visar tester.

SVT - 10 timmar sedan

Svensk riksdagsledamot stoppad i Turkiet

Den svenske riksdagsledamoten Jabar Amin (MP) har blivit fråntagen sitt pass och hålls kvar på Atatürk-flygplatsen i Istanbul. Han är en del av en delegation observatörer som ska bevaka valet i Turkiet på söndag..

SVT - 11 timmar sedan

De skånska orden Uma Thurman bör lär sig

Skådespelarens Uma Thurman har släkt i Skåne och vill nu bli svensk medborgare. Men som alla vet har skåne en del dialektala ord. För att hjälpa henne på traven förklarar radioprataren Kalle Lind vad en del av dem betyder..

SVT - 11 timmar sedan

Polisen: Så undviker du tjuvarnas fula knep på semestern

Nu börjar semesterperioden och Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter ger tips om vad du ska tänka på för att undvika bedrägerier och inbrott. – Man behöver inte upplysa alla om att man ska resa bort och att bostaden är tom..

SVT - 14 timmar sedan

Regeringen: Elefanter och sjölejon förbjuds på cirkus

Nu förbjuds elefanter och sjölejon på cirkus, efter regeringens beslut. Den nya lagen träder kraft i april nästa år. Regeringen beslutat om att utreda en obligatorisk märkning och registrering av katter..

SVT - 15 timmar sedan

Meteorologen: ”Normalt med skurar på midsommar”

Den som ska fira midsommar utomhus får räkna med att ta med paraply, det är nämligen normalt med skurar på under sommarens stora högtid..

SVT - 18 timmar sedan

Magdalena Andersson (S) presenterar det ekonomiska läget i Sverige

Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterar Finansdepartementets senaste prognos för det ekonomiska läget..

SVT - 20 timmar sedan

Här är propparna och fällorna i midsommartrafiken

Midsommar är inte bara blomster, sill och majad stång. Det är också en helg av frustration och stress över ändlösa bilköer då många vägar förvandlas till potentiella dödsfällor – nu kommer också dagarna på året då flest dör och skadas. Här är alla vägar att undvika i midsommartrafiken..

SVT - 20 timmar sedan

Så kör du säkert – trafikexpertens tips inför midsommar

Starta så tidigt du kan, men räkna ändå med att komma fram sent. Och framför allt: Undvik tjafs och stress i bilen. Här är de bästa tipsen på hur du minimerar riskerna i midsommartrafiken..

SVT - 21 timmar sedan

Senaste nytt i Morgonstudion – följ sändningen här

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.