Aftonbladet > Nyheter

Sunday, 18 February, 21:15

Liknande nyheter

Taggar: Världsberömda, vita, älgenska , skjutas
GT - 13 nov 17 kl. 12:01

Världsberömda vita älgen ska skjutas

Den världsberömda vita älgen i värmländska Gunnarskog ska nu skjutas.Polisen har beslutat om skyddsjakt efter att älgen betett sig aggressivt mot människor vid flera tillfällen – i ett fall vreds en kvinnas axel ur led efter ett möte med älgen.– Det är ett djur på flera hundra kilo och om man blir påsprungen är det som att bli påkörd av en bil, säger Christer Lööf, polischef i Arvika.

DN - 13 nov 17 kl. 12:42

Den vita älgen ska skjutas

Den världsberömda vita älgen i Gunnarskog i Värmland ska skjutas. Anledningen är att en kvinna skadats i samband med ett möte med älgen..

DalaDemokraten - 13 nov 17 kl. 16:37

Jagad för att fotograferas – nu ska den vita älgen skjutas

Den vita älgen i de värmländska skogarna blev världsberömd. Men nu ska den skjutas. Anledningen är att den visat ett aggressivt beteende mot människor.

Nya Wermlands Tidningen - 14 nov 17 kl. 17:28

Polisen blåser av skyddsjakt på vita älgen

Beslutet om skyddsjakt på den världsberömda vita älgen i Gunnarskog är upphävt. Det meddelade polisen på tisdagseftermiddagen..

Expressen - 13 nov 17 kl. 18:25

Har startat namninsamling för att rädda vita sagoälgen

Den världsberömda vita älgen i värmländska Gunnarskog får skjutas – Polisen har fattat beslut om skyddsjakt.Men beslutet har mötts av kraftiga protester. I bräschen går Hans Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Eda, som har startat en namninsamling på nätet.

Expressen - 20 nov 17 kl. 12:16

James vill ta hand om världsberömda älgen

Jakten på den världskända vita älgen Ferdinand i Värmland är avblåst.Men nu köar folk för att få se honom och i älgparken i Ekshärad vill man ta emot Ferdinand.– Det är bättre han kommer hit så han får vara i fred, säger James Gegg, älgparkens ägare.

GT - 27 dec 17 kl. 16:55

Framtiden osäker för den vita älgen

Världsberömd och eftertraktad. Den vita älgen skapade stor uppståndelse över hela världen.Nyfikna och närgångna människor väckte en aggressivitet hos älgen och en skyddsjakt utlystes för att sedan avblåsas.

Nya Wermlands Tidningen - 19 nov 15 kl. 14:42

Malte Hallquist i Världsberömda värmlänningar

Tillsammans med Johan Fält och Mattias Walan kommer Malte Hallquist att medverka i uppsättningen Världsberömda värmlänningar..

Nya Wermlands Tidningen - 23 nov 15 kl. 19:55

Humor med världsberömda värmlänningar

Selma kommer att vara med.Och Svennis, Stefan och Zarah.Kunskapsteatern vill locka till skratt genom att lyfta fram världsberömda värmlänningar..

SVT - 31 mar 17 kl. 14:31

Nu ska Roslings världsberömda kunskap ut i skolorna

Hans Rosling ville slå hål på myter om världen. Nu ska hans världsberömda pedagogik leva vidare i skolan. Stiftelsen Gapminder vill få lärarkåren att föra den folkkäre professorns kunskap vidare..

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 2 timmar sedan

Förklaringen bakom märkliga bilderna

Aftonbladet - 15 minuter sedan

Mulle: ”Gjorde så jävla ont”

Aftonbladet - 45 minuter sedan

Misstänkt mord i Eskilstuna

Aftonbladet - 7 timmar sedan

Att välja pensionsfond gör inte oss trygga

Aftonbladet - 3 timmar sedan

”Varenda detalj är uppdiktad av honom”

Aftonbladet - 4 timmar sedan

Stor lavin i Val d’Isere

Aftonbladet - 4 timmar sedan

Minderårig rånad i SundbybergOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.