Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 20 July, 01:07

Dagensanalys.se - 13 nov 17 kl. 11:31

Alibabas ”Singles’ Day” slog försäljningen under Black Friday och Cybermonday tillsammansAtt Black Friday är en stor shoppinghändelse i USA vet de flesta redan, men hur många visste att årets största shoppingdag faktiskt är den kinesiska ”Singles’ Day” den 11 november? E-handelsportalen Alibaba sålde under dagen i år för totalt 25,3 miljarder dollar, dubbelt så mycket som Black Friday och Cybermonday tillsammans genererade i försäljning i USA under 2016. Fram till för några år sedan var Singles’ Day en liten tillställning som sågs på med humoristiska ögon. Men så bestämde sig Alibabas grundare Jack Ma för att göra det till en dag fylld med rabatter. Idag, tio år senare, har det visat sig vara ett mycket lyckat grepp, och såväl online som i företagets fysiska butiker flockades folk under hela dygnet.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Singles, Black Friday, Cybermonday, USA, Alibaba, Alibabas, Jack Ma, Tmall, Kina, Baiju, Yuan, SEK, Pharrell, Kidman, Maria Sharapova, TV, Sverige

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alibabas, Singles, Day, slog, försäljningenunder , Black, Fridayoch , Cybermonday tillsammans
DI - 13 nov 17 kl. 07:19

Alibaba-rekord under Singles Day

Alibaba sålde varor för 25,4 miljarder dollar, motsvarande 213 miljarder kronor, under Singles Day och slog därmed fjolårets rekord som var på 17,8 miljarder dollar. Det rapporterar CNN Money..

DI - 12 nov 15 kl. 08:24

Rekord för Alibaba under Singles Day

Alibaba lyckades med råge överträffa förra årets rekordförsäljning under Singles Day, det årliga kinesiska shoppingevent där mängder av produkter reas ut under 24 timmar. Totalt landade slutsiffran på 14,3 miljarder dollar, jämfört med 9,3 miljarder dollar förra året, skriver Tech in Asia..

GöteborgsPosten - 10 nov 17 kl. 17:03

Handelns nya knep: Nu kommer Singles Day till Sverige

Nu kommer Singles Day till Sverige – och handlare hoppas att ännu en shoppingdag ska få fler att öppna plånboken. – Handeln gör allt för att hitta nya sätt att marknadsföra sig på, säger Ulrika Holmberg, föreståndare för Centrum för konsumtionsvetenskap vid Göteborgs Universitet..

IDG - 13 nov 17 kl. 15:21

Så gick det för kedjorna med senaste given från Kina – "Singles Day"


Finns det en uttalad handelsdag någonstans är inte de svenska elektronikkedjorna sena att hoppa på. I år var det kinesiska Singles Day som skulle etableras..

Computer Sweden - 13 nov 17 kl. 15:21

Så gick det för kedjorna med senaste given från Kina – "Singles Day"


Finns det en uttalad handelsdag någonstans är inte de svenska elektronikkedjorna sena att hoppa på. I år var det kinesiska Singles Day som skulle etableras..

Dagens Media - 13 nov 17 kl. 16:48

Så gör Singles Day gör intåg i Sverige

Elgiganten, Sportamore och Mediamarkt är några av de svenska annonsörer som i år firade det kinesiska fenomenet Singles Day..

Dagens Media - 13 nov 17 kl. 16:48

Så gör Singles Day sitt intåg i Sverige

Elgiganten, Sportamore och Mediamarkt är några av de svenska annonsörer som i år firade det kinesiska fenomenet Singles Day..

DI - 11 nov 17 kl. 11:24

Alibaba sålde för 150 miljarder på en förmiddag under kinesiska "Singles Day"

Kinesiska Singels Day överträffar med råge amerikanska shoppinghögtider som Black Friday och Cyber Monday. Redan vid lunch kinesisk tid kunde e-handelsjätten Alibaba konstatera att förra årets försäljningstotal för högtiden hade passerats, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Alibaba hade då sålt för ungefär 150 miljarder kronor..

Dagensanalys.se - 21 nov 17 kl. 11:31

Vad är Black Friday?

Black Friday, denna notoriska shoppingdag när vi ser amerikaner rusa in i butiker och slita och slåss för att få tag på de bästa erbjudandena. Nu börjar vi även i Sverige se reklam för Black Friday-rabatter. Men vad är egentligen Black Friday?

DI - 12 nov 16 kl. 11:43

Nytt rekord för Alibabas shoppingdag

Den kinesiska näthandelsgiganten Alibaba hade under gårdagen den särskilda readagen Singles' Day, vilket kan jämföras med amerikanska Black Friday. Bolaget lyckades sälja varor för 120,7 miljarder yuan, motsvarande 161 miljarder kronor, rapporterar Reuters..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 15 minuter sedan

Disney köper 21st Century Fox för 71 miljarder dollar

Efter en lång budgivningskamp med bland andra Comcast har Disney lyckats buda hem 21st Century Fox för 71 miljarder dollar. Walt Disney Company har köpt 21st Century Fox för 71 miljarder dollar framför ögonen på Comcast som stoppade sin budgivning efter 65 miljarder dollar. Comcast är istället helt fokuserade på att köpa Sky, vilken Fox äger 39 procent av, för 34 miljarder dollar.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

När du behöver text till ett pressmeddelande eller content marketing

Vi heter Karlssons Textbyrå och vi skapar effektiv kommunikation med text. Här kan du läsa mer om vad vi kan göra för ert företag. Och ja, vi skriver även artiklarna här på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

KFC lockar med kattungar i långformat

Fyra timmar med kattungar som klättrar omkring i ett rum som har en rörlig Colonel Sanders i mjukismaterial. Japp, det lockar flera hundra tusen tittare i nära 4 timmar. Kommentatorn lyckades nästan prata på oavbrutet under hela sändningen som fått över 10.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

MTG och nybildade Nent ökar

MTG har gjort sitt åttonde kvartal i rad med över 5 procent organisk försäljnings- och lönsam tillväxt, skriver koncernens vd Jørgen Madsen Lindemann i ett pressmeddelande. Försäljningstillväxten landade på 9 procent, och den digitala försäljningen ökade med 76 procent. Rörelseresultatet höjdes med 12 procent, inklusive transaktionskostnader om 32 miljoner kronor i samband med TDC-fusionen som inte ble av, samt den pågående uppdelningen av MTG.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Lifeplus använder 15 000 översättare för att förbättra sin onlinetjänst

Globala näringstillskotts- och vårdproduktsföretaget Lifeplus har valt en SDL när Lifeplus.com gjorts om helt i en större digital utrullning, bekräftar de till MKSE. Det är specifikt SDL Managed Translation for Small Medium Businesses (SMBs) och SDL Translation Management System (TMS) som köpts in.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

För att kännas mer seriösa lanserar BuzzFeed en ‘seriös’ nyhetssajt

Nyhetssajten BuzzFeed vill kännas som en mer seriös sajt för den seriösa nyhetsläsaren så de lanserar BuzzFeed News. Sajten Buzzfeednews har fått en mer klassisk design och innehållet är mindre klickbete och mer ‘allvarliga’ nyheter. Känns mer som Huffington Post än som Aftonbladet.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Salesforce köper AI- och marknadsanalysföretaget Datorama

Salesforce har i dagarna lagt vantarna på AI- och marknadsanalysföretaget Datorama från Israel. Med Datorama kan deras kunder som PepsiCo, Unilever och Pernod automatisera rapportering av marknadsdata och med det optimera kampanjer. Med Datorama ska Salesforce förbättra Marketing Cloud och sin AI.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Snapchat och Nielsens samarbete leder till nya möjligheter för annonsörer

Nielsen har öppnat upp sin databas för köp i detaljhandel till Snapchats annonsörer. Nu kan annonsörer rikta sina Snapchat-annonser baserat på vad du köpte i en butik. Om du är en sådan som alltid köper Pepsi Maxi så kan Pepsi nu få veta vem du är på Snapchat och då börja rikta annonser om just Pepsi Maxi eller andra drycker som de tror du också kan vara intresserad av.

Dagensanalys.se - Igår: 17:25

EU fortsätter med att ta in snabba cash från Google, Apple och Facebook

Den här gången är det Google som får rekordböter för att de utvecklat Android och sett till att världens mobiltillverkare använder systemet. EU har snabbt lärt sig att de kan få in miljarder från jättebolagen bara de skriver ut en bot. Hur enkelt som helst!

Dagensanalys.se - Igår: 12:47

HubSpot lanserar Marketing Hub Starter för småföretagare

Marketing Hub samlar olika befintliga marknadsföringsverktyg i en och samma plattform. Nu har man gjort en light-version för småföretagare. ”Historiskt sett har små företags försök att hitta ekonomiska marknadsföringsmetoder ofta lett till en spretig användning av olika verktyg för att kunna bedriva e-post-marknadsföring eller placera riktade annonser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.