Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 10:20

Dagensanalys.se - 13 nov 17 kl. 11:31

Alibabas ”Singles’ Day” slog försäljningen under Black Friday och Cybermonday tillsammansAtt Black Friday är en stor shoppinghändelse i USA vet de flesta redan, men hur många visste att årets största shoppingdag faktiskt är den kinesiska ”Singles’ Day” den 11 november? E-handelsportalen Alibaba sålde under dagen i år för totalt 25,3 miljarder dollar, dubbelt så mycket som Black Friday och Cybermonday tillsammans genererade i försäljning i USA under 2016. Fram till för några år sedan var Singles’ Day en liten tillställning som sågs på med humoristiska ögon. Men så bestämde sig Alibabas grundare Jack Ma för att göra det till en dag fylld med rabatter. Idag, tio år senare, har det visat sig vara ett mycket lyckat grepp, och såväl online som i företagets fysiska butiker flockades folk under hela dygnet.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Singles, Black Friday, Cybermonday, USA, Alibaba, Alibabas, Jack Ma, Tmall, Kina, Baiju, Yuan, SEK, Pharrell, Kidman, Maria Sharapova, TV, Sverige

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alibabas, Singles, Day, slog, försäljningenunder , Black, Fridayoch , Cybermonday tillsammans
DI - 13 nov 17 kl. 07:19

Alibaba-rekord under Singles Day

Alibaba sålde varor för 25,4 miljarder dollar, motsvarande 213 miljarder kronor, under Singles Day och slog därmed fjolårets rekord som var på 17,8 miljarder dollar. Det rapporterar CNN Money..

DI - 12 nov 15 kl. 08:24

Rekord för Alibaba under Singles Day

Alibaba lyckades med råge överträffa förra årets rekordförsäljning under Singles Day, det årliga kinesiska shoppingevent där mängder av produkter reas ut under 24 timmar. Totalt landade slutsiffran på 14,3 miljarder dollar, jämfört med 9,3 miljarder dollar förra året, skriver Tech in Asia..

GöteborgsPosten - 10 nov 17 kl. 17:03

Handelns nya knep: Nu kommer Singles Day till Sverige

Nu kommer Singles Day till Sverige – och handlare hoppas att ännu en shoppingdag ska få fler att öppna plånboken. – Handeln gör allt för att hitta nya sätt att marknadsföra sig på, säger Ulrika Holmberg, föreståndare för Centrum för konsumtionsvetenskap vid Göteborgs Universitet..

IDG - 13 nov 17 kl. 15:21

Så gick det för kedjorna med senaste given från Kina – "Singles Day"


Finns det en uttalad handelsdag någonstans är inte de svenska elektronikkedjorna sena att hoppa på. I år var det kinesiska Singles Day som skulle etableras..

Computer Sweden - 13 nov 17 kl. 15:21

Så gick det för kedjorna med senaste given från Kina – "Singles Day"


Finns det en uttalad handelsdag någonstans är inte de svenska elektronikkedjorna sena att hoppa på. I år var det kinesiska Singles Day som skulle etableras..

Dagens Media - 13 nov 17 kl. 16:48

Så gör Singles Day gör intåg i Sverige

Elgiganten, Sportamore och Mediamarkt är några av de svenska annonsörer som i år firade det kinesiska fenomenet Singles Day..

Dagens Media - 13 nov 17 kl. 16:48

Så gör Singles Day sitt intåg i Sverige

Elgiganten, Sportamore och Mediamarkt är några av de svenska annonsörer som i år firade det kinesiska fenomenet Singles Day..

DI - 11 nov 17 kl. 11:24

Alibaba sålde för 150 miljarder på en förmiddag under kinesiska "Singles Day"

Kinesiska Singels Day överträffar med råge amerikanska shoppinghögtider som Black Friday och Cyber Monday. Redan vid lunch kinesisk tid kunde e-handelsjätten Alibaba konstatera att förra årets försäljningstotal för högtiden hade passerats, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Alibaba hade då sålt för ungefär 150 miljarder kronor..

Dagensanalys.se - 21 nov 17 kl. 11:31

Vad är Black Friday?

Black Friday, denna notoriska shoppingdag när vi ser amerikaner rusa in i butiker och slita och slåss för att få tag på de bästa erbjudandena. Nu börjar vi även i Sverige se reklam för Black Friday-rabatter. Men vad är egentligen Black Friday?

DI - 12 nov 16 kl. 11:43

Nytt rekord för Alibabas shoppingdag

Den kinesiska näthandelsgiganten Alibaba hade under gårdagen den särskilda readagen Singles' Day, vilket kan jämföras med amerikanska Black Friday. Bolaget lyckades sälja varor för 120,7 miljarder yuan, motsvarande 161 miljarder kronor, rapporterar Reuters..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 30 minuter sedan

Nu kan ytterligare 8 länder skapa organiska inlägg på Instagram kopplade direkt till e-handel

Förra året lanserade Instagram organiska inlägg kopplade till e-handel i USA, vilket gav företag möjlighet att lägga till e-handelslänkar direkt i sina organiska Instagram inlägg. Instagram har nu utökat tjänsten till åtta länder: Storbritannien, Frankrike, Italien, Tyskland, Australien, Brasilien, Kanada och Spanien. ”Nu kan alla som är på Instgram enkelt hitta mer information om de inlägg som man var intresserad av och direkt köpa det som man gillade om man vill i Storbritannien, Frankrike, Italien, Tyskland, Australien, Brasilien, Kanada och Spanien, Alla e-handlare i Sverige och Norden väntar på sin tur så att de kan lägga till en köpfunktion direkt i sina inlägg”.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Nu kan du mäta effekten av dina videoannonser på Facebook och Instagram med Meetrics

Nu kan du få tredjepartsmätningar för video från världens ledande mobila annonsplattformar, Facebook och Instagram med Meetrics. Så att du får mer tillförlitlig statistik för annonsmätningarna. Meetrics har integrerat en ny funktion i sin Ad Verification-lösning som gör det möjligt för annonsörer att mäta videovisningar på Facebook och Instagram.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Googles nya satsning ska stärka journalistiken

Google meddelade igår att de kommer att satsa 2,45 miljarder kronor för att få bort falska nyheter. Satsningen kallas för Google News Initiative och kommer att pågå under tre år. Enligt Google är målet med News Initiative att stärka kvaliteten på journalistiken och se till att missvisande och felaktig information trycks tillbaka.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Poddindex väcker debatt om vikten av räckvidd och korrekta siffror

Poddindex väckte en stark debatt när de lanserade den nya räckviddsvalutan för svenska poddar. Det var rubriker som ”Så många lyssnare har poddstjärnorna, egentligen” och ”Nu får vi veta – så länge och mycket lyssnar vi på poddar” samt många andra intressanta utspel. Det har varit många frågor om varför räckvidd är viktig och hur man kan mäta den för poddar.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Tio filmer som vi inte vågar titta klart på

Netflix har sammanställt en lista över de läskigaste filmerna som tittare inte vågar se klart. Listan inkluderar filmer som tittar sett minst 70 procent av innan de beslutade sig för att stänga av filmen. På så sätt kunde de filtrera bort personer som stängde av för att de tyckte att filmen var dålig.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Ebba Bonde ny visuell chef på SvD

I tider när den visuella journalistiken allt mer är en mix av fotografier, video, text och grafik behövs en samlande kraft som kan sätta ihop alla delar med ett tydligt grafiskt formspråk – en visuell chef. Det uppdraget på SvD får nu Ebba Bonde, i dag AD på SvD. – Hon har visat sig vara en utomordentligt kompetent och skicklig person och som jag är övertygad om är helt rätt kraft att leda detta spännande arbete tillsammans med Joakim Ståhl, som blir biträdande visuell chef, och övriga medarbetare på bildredaktionen, säger SvD:s publisher Fredric Karén och fortsätter: – SvD behöver ta nästa visuella och journalistiska steg.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

Youtube testar bild i bild – nytt annonsformat?

Just nu testar Youtube bild i bild som ska låta dig kolla på ett klipp och i samma fönster kunna dra igång ett nytt klipp. Men bakom ambitionerna döljer sig nog ett nytt annonsformat. Det nya annonsformat lär fungera på samma sätt.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

6 steg för att avsluta ditt Facebook-konto och leva ett liv utan sociala medier

Erkänn att du har tänkt på hur det vore att avsluta ditt Facebook-konto, i synnerhet nu när uppgifterna om Cambridge Analytica slagit ner som en bomb i den sociala medievärlden. Tänk dig att slippa störas av notifieringar, slippa oroa dig för att någon skapar en personlighetsprofil av din data, eller slippa att bara slött titta igenom flödet för att ”kolla vad som händer”. Här följer sex steg för hur du lever ett liv utan sociala medier, för du vill ju fortfarande hålla kontakten med dina vänner och familj.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Google och Facebook tappar annonsintäkter till Amazon och Snapchat

Enligt en ny rapport från analysföretaget eMarketer kommer Facebook och Google i år att tappa två procentenheter av den amerikanska annonsmarknaden. De som snor åt sig stora delar är istället Amazon och Snapchat, som båda visserligen växer från en mycket låg nivå, men visar på stark tillväxt. Tillsammans behärskar Facebook och Google nästan 60 % av den amerikanska annonsmarknaden, men under 2018 beräknas greppet minska till 56,5 %.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Facebook lanserar smarta annonslösningar för e-handel och butiker

Store Sales Optimization, Tabs for Canvas och Dynamic Ads – annonser som är utformade för att hjälpa sälja mer online och i butiker. Facebook har lanserat tre nya tjänster både för online och offline anpassat till detaljhandeln. De är produktutvecklingar eller en förlängning av befintliga lösningar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.