Dagensanalys.se > Ekonomi

Saturday, 16 December, 09:54

Dagensanalys.se - 13 nov 17 kl. 11:31

Alibabas ”Singles’ Day” slog försäljningen under Black Friday och Cybermonday tillsammansAtt Black Friday är en stor shoppinghändelse i USA vet de flesta redan, men hur många visste att årets största shoppingdag faktiskt är den kinesiska ”Singles’ Day” den 11 november? E-handelsportalen Alibaba sålde under dagen i år för totalt 25,3 miljarder dollar, dubbelt så mycket som Black Friday och Cybermonday tillsammans genererade i försäljning i USA under 2016. Fram till för några år sedan var Singles’ Day en liten tillställning som sågs på med humoristiska ögon. Men så bestämde sig Alibabas grundare Jack Ma för att göra det till en dag fylld med rabatter. Idag, tio år senare, har det visat sig vara ett mycket lyckat grepp, och såväl online som i företagets fysiska butiker flockades folk under hela dygnet.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Singles, Black Friday, Cybermonday, USA, Alibaba, Alibabas, Jack Ma, Tmall, Kina, Baiju, Yuan, SEK, Pharrell, Kidman, Maria Sharapova, TV, Sverige

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alibabas, Singles, Day, slog, försäljningenunder , Black, Fridayoch , Cybermonday tillsammans
DI - 13 nov 17 kl. 07:19

Alibaba-rekord under Singles Day

Alibaba sålde varor för 25,4 miljarder dollar, motsvarande 213 miljarder kronor, under Singles Day och slog därmed fjolårets rekord som var på 17,8 miljarder dollar. Det rapporterar CNN Money..

DI - 12 nov 15 kl. 08:24

Rekord för Alibaba under Singles Day

Alibaba lyckades med råge överträffa förra årets rekordförsäljning under Singles Day, det årliga kinesiska shoppingevent där mängder av produkter reas ut under 24 timmar. Totalt landade slutsiffran på 14,3 miljarder dollar, jämfört med 9,3 miljarder dollar förra året, skriver Tech in Asia..

GöteborgsPosten - 10 nov 17 kl. 17:03

Handelns nya knep: Nu kommer Singles Day till Sverige

Nu kommer Singles Day till Sverige – och handlare hoppas att ännu en shoppingdag ska få fler att öppna plånboken. – Handeln gör allt för att hitta nya sätt att marknadsföra sig på, säger Ulrika Holmberg, föreståndare för Centrum för konsumtionsvetenskap vid Göteborgs Universitet..

IDG - 13 nov 17 kl. 15:21

Så gick det för kedjorna med senaste given från Kina – "Singles Day"


Finns det en uttalad handelsdag någonstans är inte de svenska elektronikkedjorna sena att hoppa på. I år var det kinesiska Singles Day som skulle etableras..

Computer Sweden - 13 nov 17 kl. 15:21

Så gick det för kedjorna med senaste given från Kina – "Singles Day"


Finns det en uttalad handelsdag någonstans är inte de svenska elektronikkedjorna sena att hoppa på. I år var det kinesiska Singles Day som skulle etableras..

Dagens Media - 13 nov 17 kl. 16:48

Så gör Singles Day gör intåg i Sverige

Elgiganten, Sportamore och Mediamarkt är några av de svenska annonsörer som i år firade det kinesiska fenomenet Singles Day..

Dagens Media - 13 nov 17 kl. 16:48

Så gör Singles Day sitt intåg i Sverige

Elgiganten, Sportamore och Mediamarkt är några av de svenska annonsörer som i år firade det kinesiska fenomenet Singles Day..

DI - 11 nov 17 kl. 11:24

Alibaba sålde för 150 miljarder på en förmiddag under kinesiska "Singles Day"

Kinesiska Singels Day överträffar med råge amerikanska shoppinghögtider som Black Friday och Cyber Monday. Redan vid lunch kinesisk tid kunde e-handelsjätten Alibaba konstatera att förra årets försäljningstotal för högtiden hade passerats, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Alibaba hade då sålt för ungefär 150 miljarder kronor..

Dagensanalys.se - 21 nov 17 kl. 11:31

Vad är Black Friday?

Black Friday, denna notoriska shoppingdag när vi ser amerikaner rusa in i butiker och slita och slåss för att få tag på de bästa erbjudandena. Nu börjar vi även i Sverige se reklam för Black Friday-rabatter. Men vad är egentligen Black Friday?

DI - 12 nov 16 kl. 11:43

Nytt rekord för Alibabas shoppingdag

Den kinesiska näthandelsgiganten Alibaba hade under gårdagen den särskilda readagen Singles' Day, vilket kan jämföras med amerikanska Black Friday. Bolaget lyckades sälja varor för 120,7 miljarder yuan, motsvarande 161 miljarder kronor, rapporterar Reuters..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Kosing ska konkurrera ut Trisslotten som belöningsverktyg

De senaste åren har allt fler i undersökningsbranschen uppmärksammat att svarsfrekvenserna minskat, något som även vi skrivit om. Allt fler har därför börjat ge ut incentives/belöningar till deltagarna, men det är jobbigt att administrera och är svårt att göra vid mycket korta undersökningar. Nu kommer dock ett nytt verktyg som avser råda bot på problemet.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

MMS: Julkalendern slår rekord på onlinevideo

Uppladdningen inför julafton har börjat och årets julkalender Jakten på tidskristallen visas på SVT 1, Barnkanalen samt SVT Play. Årets premiär av julkalendern sågs av 2,7 miljoner personer, vilka hade sett på någon av tv-sändningarna 1 december. Detta är 85 000 färre tittare jämfört med förra årets premiär av julkalendern Selmas saga.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Snapchat låter användarna få skapa egna filter

Igår meddelande Snapchat att de öppnar upp sin AR-plattform för alla. Det innebär att du kan skapa dina egna AR-filter för Snapchat, dock är vissa funktioner fortfarande förbehållna företagen. I syfte att öka engagemanget bland användarna och skapa fler filter som de kan interagera med öppnar Snapchat nu upp sin AR-plattform för alla att leka med.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Branschönskningar till tomten är helt bortkastade för han lyssnar inte

En av Resumes bloggare, Daniel Collin, har lämnat sina branschönskningar till tomten. Helt vettiga tankar men problemet är att han inte vill lyssna, för då måste han släppa biran och börja jobba. Tweet, tweet och tweet … oj, vad jag tycker till om händelser i branschen utan någon effekt.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Nytt verktyg identifierar subliminala ansiktsuttryck

Företaget Human, som utvecklar teknik för att tolka undermedvetna känslomässiga egenskaper och förutspår mänskligt beteende, har lanserat ett verktyg som kan läsa konsumenternas subliminala ansiktsuttryck och reaktioner på produkter och kampanjer i realtid. Med termen subliminal perception avses fenomenet att en individs tankar, beteenden eller känslor påverkas av stimuli som inte uppfattas på en medveten nivå. Den omedvetna registreringen av stimuli kallas för subliminal perception.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

Social Media Coordinator till Outnorth AB

Är du en vass digital kommunikatör som har ett intresse för outdoor och utomhusträning? Då kan det här vara en tjänst för dig! Outnorth AB stärker upp sitt team och söker efter en Social Media Coordinator.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

Så tycker användarna om reklamblockerare

Företaget Statista genomförde nyligen en stor undersökning i USA för att ta reda på vad internetanvändarnas inställning till reklam och reklamblockerare är. Resultaten är delvis väntade, och delvis förvånande. Statista fick omkring 1000 svar på sin undersökning om hur användare uppfattar reklam och reklamblockerare.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

Mailchimp automatiserar välkomstmail

Den enormt populära mailutskicksmotorn Mailchimp satsar allt mer på automatisering. Senaste funktionen som rullas ut tar hand om välkomstmail till nya prenumeranter av exempelvis e-postbaserade nyhetsbrev. ”MailChimp’s automations are like a second brain for your business.

Dagensanalys.se - Igår: 09:19

Apple lanserar analystjänst för poddar

Nu är Apples analystjänst för alla poddägare igång som listar sina poddar hos Apple. Tjänsten är fortfarande i beta, men fungerar som ska, enligt Apple. Du kan spåra unika enheter och se statistik för playback.

Dagensanalys.se - Igår: 08:31

Slut på könsstereotyp reklam i England

Tidigare i år gjorde Advertising Standards Authority (ASA) en genomgång som visade att könsstereotyp reklam begränsar möjligheter och önskemål hos såväl barn och unga som hos vuxna. Därför lanseras nu en ny regel som förbjuder reklam som baseras på skadliga könsstereotyper. Det är organisationen Committees of Advertising Practicies (CAP) som tagit fram förslaget till den nya regeln som kommer att införas i deras UK Advertising Code under 2018.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.