Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 18 October, 12:11

Dagensanalys.se - 13 nov 17 kl. 11:31

Alibabas ”Singles’ Day” slog försäljningen under Black Friday och Cybermonday tillsammansAtt Black Friday är en stor shoppinghändelse i USA vet de flesta redan, men hur många visste att årets största shoppingdag faktiskt är den kinesiska ”Singles’ Day” den 11 november? E-handelsportalen Alibaba sålde under dagen i år för totalt 25,3 miljarder dollar, dubbelt så mycket som Black Friday och Cybermonday tillsammans genererade i försäljning i USA under 2016. Fram till för några år sedan var Singles’ Day en liten tillställning som sågs på med humoristiska ögon. Men så bestämde sig Alibabas grundare Jack Ma för att göra det till en dag fylld med rabatter. Idag, tio år senare, har det visat sig vara ett mycket lyckat grepp, och såväl online som i företagets fysiska butiker flockades folk under hela dygnet.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Singles, Black Friday, Cybermonday, USA, Alibaba, Alibabas, Jack Ma, Tmall, Kina, Baiju, Yuan, SEK, Pharrell, Kidman, Maria Sharapova, TV, Sverige

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alibabas, Singles, Day, slog, försäljningenunder , Black, Fridayoch , Cybermonday tillsammans
DI - 13 nov 17 kl. 07:19

Alibaba-rekord under Singles Day

Alibaba sålde varor för 25,4 miljarder dollar, motsvarande 213 miljarder kronor, under Singles Day och slog därmed fjolårets rekord som var på 17,8 miljarder dollar. Det rapporterar CNN Money..

DI - 12 nov 15 kl. 08:24

Rekord för Alibaba under Singles Day

Alibaba lyckades med råge överträffa förra årets rekordförsäljning under Singles Day, det årliga kinesiska shoppingevent där mängder av produkter reas ut under 24 timmar. Totalt landade slutsiffran på 14,3 miljarder dollar, jämfört med 9,3 miljarder dollar förra året, skriver Tech in Asia..

GöteborgsPosten - 10 nov 17 kl. 17:03

Handelns nya knep: Nu kommer Singles Day till Sverige

Nu kommer Singles Day till Sverige – och handlare hoppas att ännu en shoppingdag ska få fler att öppna plånboken. – Handeln gör allt för att hitta nya sätt att marknadsföra sig på, säger Ulrika Holmberg, föreståndare för Centrum för konsumtionsvetenskap vid Göteborgs Universitet..

IDG - 13 nov 17 kl. 15:21

Så gick det för kedjorna med senaste given från Kina – "Singles Day"


Finns det en uttalad handelsdag någonstans är inte de svenska elektronikkedjorna sena att hoppa på. I år var det kinesiska Singles Day som skulle etableras..

Computer Sweden - 13 nov 17 kl. 15:21

Så gick det för kedjorna med senaste given från Kina – "Singles Day"


Finns det en uttalad handelsdag någonstans är inte de svenska elektronikkedjorna sena att hoppa på. I år var det kinesiska Singles Day som skulle etableras..

Dagens Media - 13 nov 17 kl. 16:48

Så gör Singles Day gör intåg i Sverige

Elgiganten, Sportamore och Mediamarkt är några av de svenska annonsörer som i år firade det kinesiska fenomenet Singles Day..

Dagens Media - 13 nov 17 kl. 16:48

Så gör Singles Day sitt intåg i Sverige

Elgiganten, Sportamore och Mediamarkt är några av de svenska annonsörer som i år firade det kinesiska fenomenet Singles Day..

DI - 11 nov 17 kl. 11:24

Alibaba sålde för 150 miljarder på en förmiddag under kinesiska "Singles Day"

Kinesiska Singels Day överträffar med råge amerikanska shoppinghögtider som Black Friday och Cyber Monday. Redan vid lunch kinesisk tid kunde e-handelsjätten Alibaba konstatera att förra årets försäljningstotal för högtiden hade passerats, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Alibaba hade då sålt för ungefär 150 miljarder kronor..

Dagensanalys.se - 21 nov 17 kl. 11:31

Vad är Black Friday?

Black Friday, denna notoriska shoppingdag när vi ser amerikaner rusa in i butiker och slita och slåss för att få tag på de bästa erbjudandena. Nu börjar vi även i Sverige se reklam för Black Friday-rabatter. Men vad är egentligen Black Friday?

DI - 12 nov 16 kl. 11:43

Nytt rekord för Alibabas shoppingdag

Den kinesiska näthandelsgiganten Alibaba hade under gårdagen den särskilda readagen Singles' Day, vilket kan jämföras med amerikanska Black Friday. Bolaget lyckades sälja varor för 120,7 miljarder yuan, motsvarande 161 miljarder kronor, rapporterar Reuters..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 30 minuter sedan

Passa på att besöka AWS Pop-up loft i Stockholm

I måndags slogs dörrarna upp till Amazon Web Services (AWS) pop-up loft för startups och teknikföretag. Jag fick chansen att sitta ner med Eric Morales, Senior Manager Startup and VC business på AWS för att prata om vad de gör och vad syftet med loftet är. Att göra pop-up loft på detta sätt är något som AWS gjort länge och man har även två permanenta loft, ett i San Francisco och ett i New York.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Facebook visste om att deras siffror var uppblåsta

Facebook kände till långt innan det uppdagades att deras statistik för videovisningar var fel, avslöjar dokument som lämnats in till rätten. Det är tidningen TheVerge som skriver att Facebook fortsatte leverera felaktig statistik, om antalet videovisningar, till annonsörer ett helt år efter att det först togs upp. Statistiken fick annonsörer att tro att användare på Facebook spenderade mer tid på att titta på video hos Facebook än någon annan plattform.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

WARC har studerat den perfekta mediemixen

Globala marknadsföringsförbundet WARC har studerat den perfekta mediemixen och kommit fram till att desto större budget desto mer tv. I sin databas har WARC 840 olike case studies, mellan åren 2009 och 2017, som de studerat för att ta reda på hur mycket som allokeras till vad. Några intressanta fakta är: Framgångsrika varumärken spenderar i snitt 69 procent av sin budget på en kombination av tv och digitalt.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Så här gör de narr av reklambranschen

I parodin ”Meet Grant” får vi träffa en man i sina bästa år som lever i ett kaos präglat av sitt jobb inom reklambranschen. .

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Första året med ny varumärkeslag

Ett år har gått sedan den nya varumärkeslagen började gälla i EU och det är nu möjligt att registrera rörelsevarumärken i Europa. 20 procent av de ansökningar som kommit in under året kommer från Sverige, enligt ny statistik som PRV, Patent- och registreringsverket, har tagit fram på årsdagen. – Generellt är det många användare som vill vänta och se utvecklingen för de ansökningar som kommit in hittills innan de söker, men siffrorna tyder på att svenska företag i förhållande till övriga länder visar en nyfikenhet och vilja att prova nytt, säger Magnus Ahlgren, juristchef på design- och varumärkesavdelningen på PRV, säger Magnus Ahlgren, juristchef på PRV.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Flest nyregistrerade spelkonton hos utländska spelbolag

Till nyår måste alla spelbolag som vill verka i Sverige ha licens för det. Men redan idag är det många svenskar som har spelkonton hos de ännu utlandsreglerade bolagen. Mediavision kan i sin senaste analys slå fast att nära 60 procent av alla 18–74-åringar har ett personligt konto hos åtminstone en spelsajt – i Sverige eller utomlands.

Dagensanalys.se - Igår: 03:27

Om du kopierar innehåll och använder clickbait blir du straffad av Facebook

Facebook har börjat straffa publicister som ägnar sin tid att kopiera och återpublicera innehåller från andra källor. Facebook har i en exklusiv intervju berättat för Techcrunch att de rankar ned innehåll från publicister som saknar auktoritet tillsammans med click-rubriker eller landningssidor som är fyllda av annonser. Ups, med de kriterierna ryker en hel del publicister, utan att nämna namn (ni vet vilka ni är).

Dagensanalys.se - Igår: 03:17

Snapchat har blivit en nyhetskanal för yngre

I en rykande färsk studie som genomförts med den yngre generationen i USA visar det sig att 89 procent får sina nyheter från sociala medier. Högst upp på pallen står Facebook som nyhetskälla följt av appen Snapchat, som ökar snabbt. Snapchat har till och med lyckats med konststycket att glida förbi Youtube, Insta och Twitter som kanal vilket återigen visar på styrkan appen har i de yngre målgrupperna.

Dagensanalys.se - Igår: 03:10

Bilder från SOTI SYNC i Dublin

Alla kunde inte vara där så vi tog bilder som berättar och beskriver konferensen. Häng på till Dublin och konferensen SOTI SYNC som omfamnar mobila lösningar för moderna företag.
SOTI SYNC 2018
Mässhallen.

Dagensanalys.se - Igår: 02:55

SOTI visar framtiden inom mobil teknologi

Mobila enheter tar större och större plats på marknaden och hjälper företag att öka sin effektivitet och rörlighet vilket leder till att de kan lägga ner mer tid på arbetsuppgifter som för företaget framåt. Något som inte är så välkänt för privatpersoner är hur dessa mobila enheter hanteras och hålls säkra hos företag och organisationer. Carl Rodrigues CEO och President för storföretaget SOTI, började sitt företag i en källare, driven att skapa ett företag så han kunde spendera dagarna med att göra någonting han verkligen gillade.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.