DI > Ekonomi

Sunday, 21 October, 14:28

DI - 11 nov 17 kl. 10:31

162 kommuner har höjt skatten sedan valet 2014Höjd i elva kommuner och sänkt i fyra. Nästa år blir förändringarna i kommunalskatterna relativt små. Men sedan förra valet 2014 har skatten höjts i 162 kommuner medan invånarna i 16 kommuner fått sänkt kommunalskatt..
Läs mer på DI

Dela artikeln

117 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 162, kommunerhar , höjt, skattensedan , valet, 2014
SR - 11 nov 17 kl. 10:46

Sedan valet 2014 har skatten höjts i 162 kommuner – mest i Pajala

I år höjdes den totala kommunalskatten, inklusive landstingsskatten, i 36 kommuner medan den sänktes i fyra. Nästa år blir det mindre förändringar. Det visar en genomgång som Skattebetalarnas förening har gjort..

SVT - 03 nov 15 kl. 22:35

Femton kommuner höjer skatten 2016

Allt fler äldre, stora behov av investeringar i välfärden och en akut flyktingkris. Många kommuner och landsting befinner sig i ett svårt ekonomiskt läge kommande år. Men trots det har bara femton kommuner hittills beslutat att höja skatten nästa år.

SR - 30 sep 13 kl. 05:00

Få kommuner höjer skatten nästa år

Många svenska kommuner ser problem med sin ekonomi i framtiden. Trots det räknar bara ett fåtal med att höja skatten nästa år. Det visar en enkätundersökning som Ekot gjort..

YLE - 22 okt 13 kl. 08:11

Flera österbottniska kommuner höjer skatten

Det ser ut att bli skattehöjningar i flera österbottniska kommuner. Malax och Kronoby tog i går beslut om att föreslå för sina fullmäktige att skatteprocenten höjs. I Kronoby är förslaget till fullmäktige att skatten höjs från 19,5 till 20 procent, i Malax från 20.

DI - 16 dec 13 kl. 09:39

Så många kommuner höjer skatten nästa år

Av landets 290 kommuner kommer 106 att höja kommunalskatten nästa år medan sex kommuner sänker den. Den genomsnittliga kommunalskatten ökar nästa år till 31,86 procent från 31,73 procent i år. Det visar statistik från SCB..

DI - 29 dec 15 kl. 18:07

Nio kommuner sänker skatten

Vid årsskiftet förändras skattesatsen i många kommuner och landsting. Vissa kommuner höjer över medelskattesatsen, medan andra gör kraftiga sänkningar..

YLE - 05 nov 13 kl. 09:32

Korsholm, Vörå och Korsnäs vill höja skatten

Många österbottniska kommuner ser ut att höja skatten nästa år. I Korsholm vill kommunstyrelsen att inkomstskatten höjs från 19,75 till 20,75 procent. Kommundirektör Rurik Ahlberg föreslog en höjning till 21 procent men det ville alltså inte styrelsen.

SN - 13 dec 11 kl. 15:28

Trosa sänker skatten mest i hela landet

Trosa är en av endast sex svenska kommuner som sänker skatten nästa år. Trosa har lägst skatt i Sörmland..

Dagens PS - 02 nov 16 kl. 11:39

Här höjs skatten nästa år – kommun för kommun

Dagens PS har tidigare skrivit om miljöpartiets ”idiotskatt” och om regeringens förslag om höjd inkomstskatt. Nu rapporterar Expressens Dina Pengar på onsdagen att skatten kommer att höjas i 35 svenska kommuner nästa år medan endast sex kommuner kommer att sänka kommunalskatten. Sammanställningen bygger på en enkätundersökning från organisationen Skattebetalarna.

YLE - 16 okt 15 kl. 05:43

Österbottniska kommuner på bantningskur

En gång hade Kaskö hur mycket pengar som helst, nu har staden 15 procent arbetslösa. Kronoby i sin tur överväger att stänga fyra skolor. Snart sagt alla österbottniska kommuner söker sparobjekt.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

(M)otvilligt stöd till Stubb i EU-toppval

Moderaterna har valt ryttare i ett lopp de egentligen inte vill ska köras: Finländske Alexander Stubb i racet om att bli EU-kommissionens ordförande. Socialdemokraterna satsar på nederländske Frans Timmermans..

DI - 5 minuter sedan

Skistar-chefen lämnar ordförandeklubban i Svenska skidförbundet

Karin Mattsson har valts till ny förbundsordförande för Svenska skidförbundet. Hon ersätter Skistar-chefen Mats Årjes som lämnar för att istället bli ny styrelseordförande för Sveriges olympiska kommitté (SOK)..

DI - 45 minuter sedan

Biljättens nya el-suv blir försenad

Tyska biltillverkaren Audis nya elektroniska SUV blir fyra veckor försenad. Orsaken är att bolaget måste fixa problem i mjukvara, rapporterar Reuters..

DI - 1 timme sedan

Veckans aktie: Hemmafixare med fyndläge

Aktien är hårt pressad. Men bolaget har en roll att spela även i framtiden och en mycket hög aktieutdelning de kommande två åren är en kudde för aktieägarna i väntan på att vinsttrenden vänder upp. Vi rekommenderar köp.

DI - 1 timme sedan

Förre Fed-chefen sågar Trumps mål – hyllar Sverige

President Donald Trumps mål om att växa ekonomin med 3 procent per år är inte hållbart. Det säger den tidigare Fed-chefen Alan Greenspan i en intervju med tidskriften Barrons. Han ser flera problem i USA och receptet för att råda bot är bland annat att ta efter Sverige.

DI - 1 timme sedan

Kinesiska operatörsjätten dubblar vinsten

Kinesiska operatörsjätten China Unicom ökade intäkterna och vinsten under årets nio första månader. .

DI - 2 timmar sedan

Sju raka råd för att lyckas på Facebook

Med rätt träning av algoritmerna kan det lilla företagets Facebook-kampanjer bli lika framgångsrika som storspelarnas. Jonas Carlström, marknadsföringsexpert på Star Republic, har tipsen..

DI - 2 timmar sedan

Därför floppar företagen på Facebook

Få bolag får ut något av stretandet efter följare i kanaler som Facebook och Twitter. Orsaken är att de flesta saknar en bra plan, säger sociala medie-experten Emma Blom som kallar Facebooks annonsverktyg för "det mest kraftfulla och skrämmande som världen skådat"..

DI - 2 timmar sedan

Tältlivet som spöar Manhattans lyxhotell

En höstweekend i New York är aldrig alldaglig, men kan bli till något alldeles speciellt kryddad med lite unika upplevelser i världsklass. Di Lördag listar tre förslag som sätter guldkant på en hösthelg i staden..

DI - 3 timmar sedan

Chefspsykologen: Så undviker du att gå in i väggen

Möten, mejl och måsten. Under oktober månad exploderar antalet fall av stressrelaterade sjukdomar, visar statistiken. Här är tipsen som minskar risken att gå in i väggen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.