DI > Ekonomi

Monday, 18 December, 02:18

DI - 11 nov 17 kl. 10:31

162 kommuner har höjt skatten sedan valet 2014Höjd i elva kommuner och sänkt i fyra. Nästa år blir förändringarna i kommunalskatterna relativt små. Men sedan förra valet 2014 har skatten höjts i 162 kommuner medan invånarna i 16 kommuner fått sänkt kommunalskatt..
Läs mer på DI

Dela artikeln

117 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 162, kommunerhar , höjt, skattensedan , valet, 2014
SR - 11 nov 17 kl. 10:46

Sedan valet 2014 har skatten höjts i 162 kommuner – mest i Pajala

I år höjdes den totala kommunalskatten, inklusive landstingsskatten, i 36 kommuner medan den sänktes i fyra. Nästa år blir det mindre förändringar. Det visar en genomgång som Skattebetalarnas förening har gjort..

SVT - 03 nov 15 kl. 22:35

Femton kommuner höjer skatten 2016

Allt fler äldre, stora behov av investeringar i välfärden och en akut flyktingkris. Många kommuner och landsting befinner sig i ett svårt ekonomiskt läge kommande år. Men trots det har bara femton kommuner hittills beslutat att höja skatten nästa år.

SR - 30 sep 13 kl. 05:00

Få kommuner höjer skatten nästa år

Många svenska kommuner ser problem med sin ekonomi i framtiden. Trots det räknar bara ett fåtal med att höja skatten nästa år. Det visar en enkätundersökning som Ekot gjort..

YLE - 22 okt 13 kl. 08:11

Flera österbottniska kommuner höjer skatten

Det ser ut att bli skattehöjningar i flera österbottniska kommuner. Malax och Kronoby tog i går beslut om att föreslå för sina fullmäktige att skatteprocenten höjs. I Kronoby är förslaget till fullmäktige att skatten höjs från 19,5 till 20 procent, i Malax från 20.

DI - 16 dec 13 kl. 09:39

Så många kommuner höjer skatten nästa år

Av landets 290 kommuner kommer 106 att höja kommunalskatten nästa år medan sex kommuner sänker den. Den genomsnittliga kommunalskatten ökar nästa år till 31,86 procent från 31,73 procent i år. Det visar statistik från SCB..

DI - 29 dec 15 kl. 18:07

Nio kommuner sänker skatten

Vid årsskiftet förändras skattesatsen i många kommuner och landsting. Vissa kommuner höjer över medelskattesatsen, medan andra gör kraftiga sänkningar..

YLE - 05 nov 13 kl. 09:32

Korsholm, Vörå och Korsnäs vill höja skatten

Många österbottniska kommuner ser ut att höja skatten nästa år. I Korsholm vill kommunstyrelsen att inkomstskatten höjs från 19,75 till 20,75 procent. Kommundirektör Rurik Ahlberg föreslog en höjning till 21 procent men det ville alltså inte styrelsen.

SN - 13 dec 11 kl. 15:28

Trosa sänker skatten mest i hela landet

Trosa är en av endast sex svenska kommuner som sänker skatten nästa år. Trosa har lägst skatt i Sörmland..

Dagens PS - 02 nov 16 kl. 11:39

Här höjs skatten nästa år – kommun för kommun

Dagens PS har tidigare skrivit om miljöpartiets ”idiotskatt” och om regeringens förslag om höjd inkomstskatt. Nu rapporterar Expressens Dina Pengar på onsdagen att skatten kommer att höjas i 35 svenska kommuner nästa år medan endast sex kommuner kommer att sänka kommunalskatten. Sammanställningen bygger på en enkätundersökning från organisationen Skattebetalarna.

YLE - 16 okt 15 kl. 05:43

Österbottniska kommuner på bantningskur

En gång hade Kaskö hur mycket pengar som helst, nu har staden 15 procent arbetslösa. Kronoby i sin tur överväger att stänga fyra skolor. Snart sagt alla österbottniska kommuner söker sparobjekt.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Danska åkeriförbundet vill ha stopp för statligt stöd till Postnord

Tålamodet för krisdrabbade Postnord Danmark tryter för det danska åkeriförbundet DTL. Nu har DTL vänt sig till EU-kommissionen för att ifrågasätta varför bolaget ska få statligt stöd från Danmark och Sverige, skriver Dagens Nyheter..

DI - 3 timmar sedan

Ny vd för Engelska Skolan

Annette Brodin Rampe har utsetts till ny vd för Internationella Engelska Skolan. Hon efterträder Fredrik Åkerman som varit tillförordnad vd och koncernchef sedan i augusti i år, enligt ett pressmeddelande sent på söndagskvällen..

DI - 4 timmar sedan

Saudisk kronprins köpte franskt slott för 2,5 miljarder

Den saudiska kronprinsen Mohammad bin Salman har avslöjats som ägare till ett franskt slott som beskrivs som världens mest exklusiva hem, skriver The New York Times..

DI - 5 timmar sedan

Han byggde mångmiljonindustri på kroppkakor

FÄRJESTADEN. Yrkesfiskaren, åkeriägaren och billackeraren Gillis Dahlström bytte spår och byggde en mångmiljonindustri med kroppkakan i centrum. Nu väntar ännu en storinvestering – med nya planer för den öländska delikatessen..

DI - 5 timmar sedan

Myndighet pekar ut hot inför svenska valet

Nästa år är det val i Sverige och det finns en oro för att främmande makter kan försöka påverka valet. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har granskat vilka områden som kan vara mest sårbara, skriver Dagens Nyheter..

DI - 5 timmar sedan

Uppgifter: EU-kommissionen ska utreda Ikeas skatt

Nu tar EU ett reellt steg i att granska om Ikea oriktigt undvikit att betala nära en miljard euro (nästan 10 miljarder kronor) i skatt..

DI - 6 timmar sedan

Allra planerar att stämma Deloitte på miljardbelopp

Skandalbolaget Allra planerar att stämma sin tidigare revisionsbyrå Deloitte på minst 1,9 miljarder kronor. Det framgår av ett brev som Di har tagit del av..

DI - 6 timmar sedan

Brittisk diplomat mördad i Libanon

En brittisk diplomat som arbetade för Storbritanniens ambassad i Beirut har hittats mördad, bekräftar libanesisk polis. Mordet ska inte vara politiskt motiverat, enligt myndighetskälla..

DI - 7 timmar sedan

Friidrottaren hoppar på retrotrend

Efter 20 år i friidrotten återvände längdhopparen Peter Häggström Lindecrantz till sin hemstad Borås. I textilhuvudstaden har han startat sitt eget sportmärke med retrokläder..

DI - 7 timmar sedan

USA tipsade Ryssland om terrorattack

Rysslands president Vladimir Putin har ringt USA:s president Donald Trump för att tacka honom för information som gjort det möjligt att förhindra en terrorattack i Ryssland, enligt Nyhetsbyrån Interfax som refererar till källor från Kreml..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.