DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 23:54

DI - 11 nov 17 kl. 10:31

162 kommuner har höjt skatten sedan valet 2014Höjd i elva kommuner och sänkt i fyra. Nästa år blir förändringarna i kommunalskatterna relativt små. Men sedan förra valet 2014 har skatten höjts i 162 kommuner medan invånarna i 16 kommuner fått sänkt kommunalskatt..
Läs mer på DI

Dela artikeln

117 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 162, kommunerhar , höjt, skattensedan , valet, 2014
SR - 11 nov 17 kl. 10:46

Sedan valet 2014 har skatten höjts i 162 kommuner – mest i Pajala

I år höjdes den totala kommunalskatten, inklusive landstingsskatten, i 36 kommuner medan den sänktes i fyra. Nästa år blir det mindre förändringar. Det visar en genomgång som Skattebetalarnas förening har gjort..

SVT - 03 nov 15 kl. 22:35

Femton kommuner höjer skatten 2016

Allt fler äldre, stora behov av investeringar i välfärden och en akut flyktingkris. Många kommuner och landsting befinner sig i ett svårt ekonomiskt läge kommande år. Men trots det har bara femton kommuner hittills beslutat att höja skatten nästa år.

SR - 30 sep 13 kl. 05:00

Få kommuner höjer skatten nästa år

Många svenska kommuner ser problem med sin ekonomi i framtiden. Trots det räknar bara ett fåtal med att höja skatten nästa år. Det visar en enkätundersökning som Ekot gjort..

YLE - 22 okt 13 kl. 08:11

Flera österbottniska kommuner höjer skatten

Det ser ut att bli skattehöjningar i flera österbottniska kommuner. Malax och Kronoby tog i går beslut om att föreslå för sina fullmäktige att skatteprocenten höjs. I Kronoby är förslaget till fullmäktige att skatten höjs från 19,5 till 20 procent, i Malax från 20.

DI - 16 dec 13 kl. 09:39

Så många kommuner höjer skatten nästa år

Av landets 290 kommuner kommer 106 att höja kommunalskatten nästa år medan sex kommuner sänker den. Den genomsnittliga kommunalskatten ökar nästa år till 31,86 procent från 31,73 procent i år. Det visar statistik från SCB..

DI - 29 dec 15 kl. 18:07

Nio kommuner sänker skatten

Vid årsskiftet förändras skattesatsen i många kommuner och landsting. Vissa kommuner höjer över medelskattesatsen, medan andra gör kraftiga sänkningar..

YLE - 05 nov 13 kl. 09:32

Korsholm, Vörå och Korsnäs vill höja skatten

Många österbottniska kommuner ser ut att höja skatten nästa år. I Korsholm vill kommunstyrelsen att inkomstskatten höjs från 19,75 till 20,75 procent. Kommundirektör Rurik Ahlberg föreslog en höjning till 21 procent men det ville alltså inte styrelsen.

SN - 13 dec 11 kl. 15:28

Trosa sänker skatten mest i hela landet

Trosa är en av endast sex svenska kommuner som sänker skatten nästa år. Trosa har lägst skatt i Sörmland..

Dagens PS - 02 nov 16 kl. 11:39

Här höjs skatten nästa år – kommun för kommun

Dagens PS har tidigare skrivit om miljöpartiets ”idiotskatt” och om regeringens förslag om höjd inkomstskatt. Nu rapporterar Expressens Dina Pengar på onsdagen att skatten kommer att höjas i 35 svenska kommuner nästa år medan endast sex kommuner kommer att sänka kommunalskatten. Sammanställningen bygger på en enkätundersökning från organisationen Skattebetalarna.

YLE - 16 okt 15 kl. 05:43

Österbottniska kommuner på bantningskur

En gång hade Kaskö hur mycket pengar som helst, nu har staden 15 procent arbetslösa. Kronoby i sin tur överväger att stänga fyra skolor. Snart sagt alla österbottniska kommuner söker sparobjekt.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Bättre tider för schweiziska klockmakare

De schweiziska urmakarna har kämpat i motvind de senaste åren, men nu går branschen mot bättre tider. Under årets första månader har alplandets klockexport lyft rejält. .

DI - 1 timme sedan

Svenska universitet mål för iransk cyberattack

USA anklagar ett iranskt företag för att på uppdrag av det mäktiga Revolutionsgardet ha utfört cyberattacker mot hundratals universitet världen över. Ett av de länder som räknas upp i det amerikanska åtalet är Sverige..

DI - 2 timmar sedan

Säpochefen i KU: Verkade inte tas på allvar

Säkerhetspolisen var tydlig i sina varningar om riskerna för en it-läcka hos Transportstyrelsen. Inför Konstitutionsutskottet har Säpochefen berättat att regeringen och myndighetsledningen "inte verkade ta det hela på allvar"..

DI - 2 timmar sedan

Peter Fellman: Trumps tullar skrämmer

NEW YORK. Medvinden för Donald Trump har vänt till motvind.  Såväl strafftullarna som det hotande handelskriget gör nu att investerarna på Wall Street inte längre stryker Donald Trumps orange kalufs medhårs..

DI - 2 timmar sedan

Kraftigt nedåt på Wall Street – fortsatt oro

USA-börserna backade kraftigt på fredagen som blev en skakig handelsdag där det stora tappet kom mot slutet av sessionen. .

DI - 2 timmar sedan

Elon Musk hakar på Facebook-bojkott

Entreprenören Elon Musk blev utmanad att ta bort sidorna för sina företag Space X och Tesla på Facebook – och några minuter senare var de borta..

DI - 2 timmar sedan

Villabyggare målar en ljus framtid

Trots oron på bostadsmarknaden i storstäderna ser småhustillverkarna ljust på framtiden. Det finns ett uppdämt behov som stimulerar efterfrågan. Men historiskt sett är branschen mycket konjunkturkänslig.

DI - 2 timmar sedan

Finansiering spökar för snabbväxande Derome

Trä- och husföretaget Derome har växt rejält de senaste åren och en god marknad har bäddat för investeringar. Men nu märks inbromsningen på bostadsrättsmarknaden i Stockholm allt tydligare och orderingången krymper.

DI - 3 timmar sedan

Husrannsakan görs hos Cambridge Analytica

Högsta domstolen i Storbritannien har gett den brittiska datainspektionen tillstånd för husrannsakan hos dataanalysföretaget Cambridge Analytica, sedan företaget samlat in information om miljontals Facebook-användare..

DI - 3 timmar sedan

Vizcarra insvuren som Perus president

Martin Vizcarra, 55, har svurits in som Perus nye president sedan kongressen formellt accepterat Pedro Pablo Kuczynski avgång..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.