DI > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 06:04

DI - 11 nov 17 kl. 10:31

162 kommuner har höjt skatten sedan valet 2014Höjd i elva kommuner och sänkt i fyra. Nästa år blir förändringarna i kommunalskatterna relativt små. Men sedan förra valet 2014 har skatten höjts i 162 kommuner medan invånarna i 16 kommuner fått sänkt kommunalskatt..
Läs mer på DI

Dela artikeln

117 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 162, kommunerhar , höjt, skattensedan , valet, 2014
SR - 11 nov 17 kl. 10:46

Sedan valet 2014 har skatten höjts i 162 kommuner – mest i Pajala

I år höjdes den totala kommunalskatten, inklusive landstingsskatten, i 36 kommuner medan den sänktes i fyra. Nästa år blir det mindre förändringar. Det visar en genomgång som Skattebetalarnas förening har gjort..

SVT - 03 nov 15 kl. 22:35

Femton kommuner höjer skatten 2016

Allt fler äldre, stora behov av investeringar i välfärden och en akut flyktingkris. Många kommuner och landsting befinner sig i ett svårt ekonomiskt läge kommande år. Men trots det har bara femton kommuner hittills beslutat att höja skatten nästa år.

SR - 30 sep 13 kl. 05:00

Få kommuner höjer skatten nästa år

Många svenska kommuner ser problem med sin ekonomi i framtiden. Trots det räknar bara ett fåtal med att höja skatten nästa år. Det visar en enkätundersökning som Ekot gjort..

YLE - 22 okt 13 kl. 08:11

Flera österbottniska kommuner höjer skatten

Det ser ut att bli skattehöjningar i flera österbottniska kommuner. Malax och Kronoby tog i går beslut om att föreslå för sina fullmäktige att skatteprocenten höjs. I Kronoby är förslaget till fullmäktige att skatten höjs från 19,5 till 20 procent, i Malax från 20.

DI - 16 dec 13 kl. 09:39

Så många kommuner höjer skatten nästa år

Av landets 290 kommuner kommer 106 att höja kommunalskatten nästa år medan sex kommuner sänker den. Den genomsnittliga kommunalskatten ökar nästa år till 31,86 procent från 31,73 procent i år. Det visar statistik från SCB..

DI - 29 dec 15 kl. 18:07

Nio kommuner sänker skatten

Vid årsskiftet förändras skattesatsen i många kommuner och landsting. Vissa kommuner höjer över medelskattesatsen, medan andra gör kraftiga sänkningar..

YLE - 05 nov 13 kl. 09:32

Korsholm, Vörå och Korsnäs vill höja skatten

Många österbottniska kommuner ser ut att höja skatten nästa år. I Korsholm vill kommunstyrelsen att inkomstskatten höjs från 19,75 till 20,75 procent. Kommundirektör Rurik Ahlberg föreslog en höjning till 21 procent men det ville alltså inte styrelsen.

SN - 13 dec 11 kl. 15:28

Trosa sänker skatten mest i hela landet

Trosa är en av endast sex svenska kommuner som sänker skatten nästa år. Trosa har lägst skatt i Sörmland..

Dagens PS - 02 nov 16 kl. 11:39

Här höjs skatten nästa år – kommun för kommun

Dagens PS har tidigare skrivit om miljöpartiets ”idiotskatt” och om regeringens förslag om höjd inkomstskatt. Nu rapporterar Expressens Dina Pengar på onsdagen att skatten kommer att höjas i 35 svenska kommuner nästa år medan endast sex kommuner kommer att sänka kommunalskatten. Sammanställningen bygger på en enkätundersökning från organisationen Skattebetalarna.

YLE - 16 okt 15 kl. 05:43

Österbottniska kommuner på bantningskur

En gång hade Kaskö hur mycket pengar som helst, nu har staden 15 procent arbetslösa. Kronoby i sin tur överväger att stänga fyra skolor. Snart sagt alla österbottniska kommuner söker sparobjekt.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Kalendern: Detta händer tisdagen den 17 juli

Här är dagens viktigaste hållpunkter..

DI - 15 minuter sedan

Trump får kritik på hemmaplan för Putin-mötet

Att USA:s president Donald Trump vid mötet med Rysslands president Vladimir Putin i Helsingfors på måndagen vägrade att anklaga Ryssland för inblandning i valet 2016 får omfattande kritik på hemmaplan, även bland republikaner. Det rapporterar Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Stark tillväxt lyfter Australiens inflation

En allt starkare ekonomi väntas gradvis sänka arbetslösheten och lyfta inflationen, men det finns inga starka skäl att höja räntan i närtid..

DI - 45 minuter sedan

Uppåt i Tokyo – nedåt i Hongkong

Rädsla för ett överutbud av olja kyler av Asiens börser, medan minskad oro kring handelskrig Kina-USA agerar stärkande..

DI - 45 minuter sedan

Trump i kongressmöte i dag

Donald Trump håller i dag ett möte med kongressledamöter, meddelar Vita huset..

DI - 1 timme sedan

Världens bästa bokhandel finns i Sverige

I världens bästa bokhandel trängs över 13.000 titlar. Här ser man inte e-handelsjättarna som konkurrenter och lägger inte krutet på bästsäljare.

DI - 7 timmar sedan

Artisten Viktoria Tocca tar ton som musikalentreprenör

När rollerna uteblev på hemmaplan satte hon upp en egen föreställning. Nu går Viktoria Tocca vidare med akt två i sitt företagsbygge som producent för musikalen Broarna i Madison County..

DI - 7 timmar sedan

Färre nya Netflix-abonnenter än väntat

Netflix fick färre nya abonnenter under andra kvartalet än väntat. Efter ett succéår på börsen hade investerare och analytiker höjt ett varningens finger för en svag kvartalsrapport från tv-tjänsten..

DI - 7 timmar sedan

New York-börser: Oljepriset tappade efter oro över utbud

Amerikanska börser inledde veckan med små rörelser. Donald Trump och Vladimir Putin träffades i Helsingfors för att bland annat diskutera handel, kärnvapen och Kina. Samtalen på måndagen var direkta och djupt produktiva och gick mycket bra, enligt Donald Trump.

DI - 8 timmar sedan

Så förhindrar du stöld – håll tjuvarna borta i sommar

Under sommaren är det flera typer av stöld som skjuter i höjden. Men det finns proaktiva åtgärder du kan ta till, enligt försäkringsbolaget If..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.