DI > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 06:07

DI - 11 nov 17 kl. 09:11

"Bolag som hamnar på börsen har oftare manliga grundare"Att hotet om lagstiftning försvann har inte gjort att valberedningarna tappat fokus på frågan om mångfald i styrelserna. "Det är fortfarande det första som diskuteras", säger Carina Lundberg Markow, chef för ansvarsfullt ägande på Folksam..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Carina Lundberg Markow, Folksam

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolagsom , hamnar, börsenhar , oftare, manliga, grundare
Dagens PS - 19 apr 17 kl. 12:30

Tio starka bolag på Stockholmsbörsen

Affärsvärlden har vaskat svenska storbolag som enligt tidningen ger ett stabilt intryck när det gäller rörelsemarginalen under senaste decenniet. ”Att jaga explosiv cyklisk lönsamhetspotential kan vara helt rätt när börspessimismen breder ut sig under en brinnande kris. Anta att dagens börsklocka redan är sent slagen.

DI - 15 maj 17 kl. 07:06

Två bolag på Stockholmsbörsen väntas sjunka i dag

Två bolag på Stockholmsbörsen handlas idag måndag den 15 maj exklusive rätt till utdelning, enligt följand. En av aktierna är kursraketen G5 Entertainment.,.

DI - 24 maj 17 kl. 07:24

Fyra bolag på Stockholmsbörsen handlas exklusive utdelning idag

Fyra bolag på Stockholmsbörsen handlas i dag onsdag den 24 maj exklusive rätt till utdelning, enligt följande. Det innebär, allt annat lika, att aktierna ska falla lika mycket som de delar ut..

DI - 13 apr 18 kl. 06:47

Sju bolag på börsen handlas exklusive utdelning på fredagen

Sju bolag på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholm, handlas på fredagen exklusive rätt till utdelning, enligt följande:  * Attendo 1:27 kronor * Cavotev 0:02 schweizerfranc * Essity 5:75 kronor * Gunnebo 0:60 kronor (utdelningen är på 1:20 kronor i årstakt) * ICA 11:00 kronor * JM 11:00 kronor * Lundbergs 6:00 kronor.

Skånskan - 09 dec 16 kl. 06:54

Rekordmånga bolag på Stockholmsbörsen

Inte sedan 2001 har antalet bolag på Stockholmsbörsens huvudlista varit så många som de är nu, rapporterar Sveriges Radio Ekot. ERWP.fif(0) När företaget Edgeware, verksamt inom streaming av tv och video över internet, idag noteras som 16:e bolag hittills i år är den totala siffran uppe i 298 listade bolag.

SvD - 01 sep 16 kl. 09:02

Bättre resultat för jämställda bolag på börsen

Bolag som är jämställda har gett dubbelt så mycket tillbaka till aktieägarna som genomsnittet på Stockholmsbörsen. Det visar en jämförelse från Avanza mellan börsbolag och de 32 jämställda bolag som finns på Allbrights lista..

Affärsvärlden - 14 feb 13 kl. 09:12

Styrelseproffs tar två nya bolag till börsen

En stor fusion och två nya bolag på väg till börsen. Den gemensamma nämnaren stavas Lennart Holm. - Det gäller att ha de bra idéerna och det gäller att hitta kapitalet, säger styrelseproffset till Affärsvärlden..

Affärsvärlden - 02 maj 13 kl. 18:09

Cykliska bolag fick börsen på fall

Stockholmsbörsen handlades med negativ slagsida på torsdagen, trots en räntesänkning från ECB. Verkstads- och råvarurelaterade bolag tyngde, medan bankerna återfanns bland dagens vinnare. Hexpol stack ut med en uppgång på över 10 procent efter en stark kvartalsrapport..

Opinionen.se - 28 jun 13 kl. 08:38

Bilprovnings-bolag till börsen

Opus Group har godkänts för notering på Stockholmsbörsen och handeln med bolagets aktier flyttas därmed från handelsplatsen First North. Första dag för handel på Stockholmsbörsen blir den 2 juli, enligt ett pressmeddelande. Företaget är verksamt inom bilprovningsteknik och drift av bilprovningar..

DI - 10 jun 14 kl. 06:07

Bennet tar nytt bolag till börsen

Carl Bennet är på väg att sätta ett nytt miljardbolag på börsen. Det handlar om hans hårdsatsande konglomerat Lifco som kan göra entré på Stockholmsbörsen senare i år..

Opinionen.se - 19 jun 13 kl. 12:05

Många nya bolag till lillbörsen

På onsdagen listades företaget Kentima på Stockholmsbörsens alternativa handelsplats First North. Därmed har tio bolag noterats på listan hittills i år ? jämfört med nio under helåret 2012.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Kalendern: Detta händer tisdagen den 17 juli

Här är dagens viktigaste hållpunkter..

DI - 15 minuter sedan

Trump får kritik på hemmaplan för Putin-mötet

Att USA:s president Donald Trump vid mötet med Rysslands president Vladimir Putin i Helsingfors på måndagen vägrade att anklaga Ryssland för inblandning i valet 2016 får omfattande kritik på hemmaplan, även bland republikaner. Det rapporterar Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Stark tillväxt lyfter Australiens inflation

En allt starkare ekonomi väntas gradvis sänka arbetslösheten och lyfta inflationen, men det finns inga starka skäl att höja räntan i närtid..

DI - 45 minuter sedan

Uppåt i Tokyo – nedåt i Hongkong

Rädsla för ett överutbud av olja kyler av Asiens börser, medan minskad oro kring handelskrig Kina-USA agerar stärkande..

DI - 45 minuter sedan

Trump i kongressmöte i dag

Donald Trump håller i dag ett möte med kongressledamöter, meddelar Vita huset..

DI - 1 timme sedan

Världens bästa bokhandel finns i Sverige

I världens bästa bokhandel trängs över 13.000 titlar. Här ser man inte e-handelsjättarna som konkurrenter och lägger inte krutet på bästsäljare.

DI - 7 timmar sedan

Artisten Viktoria Tocca tar ton som musikalentreprenör

När rollerna uteblev på hemmaplan satte hon upp en egen föreställning. Nu går Viktoria Tocca vidare med akt två i sitt företagsbygge som producent för musikalen Broarna i Madison County..

DI - 7 timmar sedan

Färre nya Netflix-abonnenter än väntat

Netflix fick färre nya abonnenter under andra kvartalet än väntat. Efter ett succéår på börsen hade investerare och analytiker höjt ett varningens finger för en svag kvartalsrapport från tv-tjänsten..

DI - 7 timmar sedan

New York-börser: Oljepriset tappade efter oro över utbud

Amerikanska börser inledde veckan med små rörelser. Donald Trump och Vladimir Putin träffades i Helsingfors för att bland annat diskutera handel, kärnvapen och Kina. Samtalen på måndagen var direkta och djupt produktiva och gick mycket bra, enligt Donald Trump.

DI - 8 timmar sedan

Så förhindrar du stöld – håll tjuvarna borta i sommar

Under sommaren är det flera typer av stöld som skjuter i höjden. Men det finns proaktiva åtgärder du kan ta till, enligt försäkringsbolaget If..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.