DI > Ekonomi

Monday, 18 December, 02:20

DI - 11 nov 17 kl. 09:11

"Bolag som hamnar på börsen har oftare manliga grundare"Att hotet om lagstiftning försvann har inte gjort att valberedningarna tappat fokus på frågan om mångfald i styrelserna. "Det är fortfarande det första som diskuteras", säger Carina Lundberg Markow, chef för ansvarsfullt ägande på Folksam..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Carina Lundberg Markow, Folksam

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolagsom , hamnar, börsenhar , oftare, manliga, grundare
Dagens PS - 19 apr 17 kl. 12:30

Tio starka bolag på Stockholmsbörsen

Affärsvärlden har vaskat svenska storbolag som enligt tidningen ger ett stabilt intryck när det gäller rörelsemarginalen under senaste decenniet. ”Att jaga explosiv cyklisk lönsamhetspotential kan vara helt rätt när börspessimismen breder ut sig under en brinnande kris. Anta att dagens börsklocka redan är sent slagen.

DI - 15 maj 17 kl. 07:06

Två bolag på Stockholmsbörsen väntas sjunka i dag

Två bolag på Stockholmsbörsen handlas idag måndag den 15 maj exklusive rätt till utdelning, enligt följand. En av aktierna är kursraketen G5 Entertainment.,.

DI - 24 maj 17 kl. 07:24

Fyra bolag på Stockholmsbörsen handlas exklusive utdelning idag

Fyra bolag på Stockholmsbörsen handlas i dag onsdag den 24 maj exklusive rätt till utdelning, enligt följande. Det innebär, allt annat lika, att aktierna ska falla lika mycket som de delar ut..

Skånskan - 09 dec 16 kl. 06:54

Rekordmånga bolag på Stockholmsbörsen

Inte sedan 2001 har antalet bolag på Stockholmsbörsens huvudlista varit så många som de är nu, rapporterar Sveriges Radio Ekot. ERWP.fif(0) När företaget Edgeware, verksamt inom streaming av tv och video över internet, idag noteras som 16:e bolag hittills i år är den totala siffran uppe i 298 listade bolag.

SvD - 01 sep 16 kl. 09:02

Bättre resultat för jämställda bolag på börsen

Bolag som är jämställda har gett dubbelt så mycket tillbaka till aktieägarna som genomsnittet på Stockholmsbörsen. Det visar en jämförelse från Avanza mellan börsbolag och de 32 jämställda bolag som finns på Allbrights lista..

Affärsvärlden - 14 feb 13 kl. 09:12

Styrelseproffs tar två nya bolag till börsen

En stor fusion och två nya bolag på väg till börsen. Den gemensamma nämnaren stavas Lennart Holm. - Det gäller att ha de bra idéerna och det gäller att hitta kapitalet, säger styrelseproffset till Affärsvärlden..

Affärsvärlden - 02 maj 13 kl. 18:09

Cykliska bolag fick börsen på fall

Stockholmsbörsen handlades med negativ slagsida på torsdagen, trots en räntesänkning från ECB. Verkstads- och råvarurelaterade bolag tyngde, medan bankerna återfanns bland dagens vinnare. Hexpol stack ut med en uppgång på över 10 procent efter en stark kvartalsrapport..

Opinionen.se - 28 jun 13 kl. 08:38

Bilprovnings-bolag till börsen

Opus Group har godkänts för notering på Stockholmsbörsen och handeln med bolagets aktier flyttas därmed från handelsplatsen First North. Första dag för handel på Stockholmsbörsen blir den 2 juli, enligt ett pressmeddelande. Företaget är verksamt inom bilprovningsteknik och drift av bilprovningar..

DI - 10 jun 14 kl. 06:07

Bennet tar nytt bolag till börsen

Carl Bennet är på väg att sätta ett nytt miljardbolag på börsen. Det handlar om hans hårdsatsande konglomerat Lifco som kan göra entré på Stockholmsbörsen senare i år..

Opinionen.se - 19 jun 13 kl. 12:05

Många nya bolag till lillbörsen

På onsdagen listades företaget Kentima på Stockholmsbörsens alternativa handelsplats First North. Därmed har tio bolag noterats på listan hittills i år ? jämfört med nio under helåret 2012.

Realtid - 01 jun 15 kl. 09:28

Nytt Kvalitena-bolag till börsen

Kvalitena och Rutger Arnhult står bakom ytterligare ett bolag som köper stort fastighetsbestånd samt ansöker om notering..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Danska åkeriförbundet vill ha stopp för statligt stöd till Postnord

Tålamodet för krisdrabbade Postnord Danmark tryter för det danska åkeriförbundet DTL. Nu har DTL vänt sig till EU-kommissionen för att ifrågasätta varför bolaget ska få statligt stöd från Danmark och Sverige, skriver Dagens Nyheter..

DI - 3 timmar sedan

Ny vd för Engelska Skolan

Annette Brodin Rampe har utsetts till ny vd för Internationella Engelska Skolan. Hon efterträder Fredrik Åkerman som varit tillförordnad vd och koncernchef sedan i augusti i år, enligt ett pressmeddelande sent på söndagskvällen..

DI - 4 timmar sedan

Saudisk kronprins köpte franskt slott för 2,5 miljarder

Den saudiska kronprinsen Mohammad bin Salman har avslöjats som ägare till ett franskt slott som beskrivs som världens mest exklusiva hem, skriver The New York Times..

DI - 5 timmar sedan

Han byggde mångmiljonindustri på kroppkakor

FÄRJESTADEN. Yrkesfiskaren, åkeriägaren och billackeraren Gillis Dahlström bytte spår och byggde en mångmiljonindustri med kroppkakan i centrum. Nu väntar ännu en storinvestering – med nya planer för den öländska delikatessen..

DI - 5 timmar sedan

Myndighet pekar ut hot inför svenska valet

Nästa år är det val i Sverige och det finns en oro för att främmande makter kan försöka påverka valet. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har granskat vilka områden som kan vara mest sårbara, skriver Dagens Nyheter..

DI - 5 timmar sedan

Uppgifter: EU-kommissionen ska utreda Ikeas skatt

Nu tar EU ett reellt steg i att granska om Ikea oriktigt undvikit att betala nära en miljard euro (nästan 10 miljarder kronor) i skatt..

DI - 6 timmar sedan

Allra planerar att stämma Deloitte på miljardbelopp

Skandalbolaget Allra planerar att stämma sin tidigare revisionsbyrå Deloitte på minst 1,9 miljarder kronor. Det framgår av ett brev som Di har tagit del av..

DI - 6 timmar sedan

Brittisk diplomat mördad i Libanon

En brittisk diplomat som arbetade för Storbritanniens ambassad i Beirut har hittats mördad, bekräftar libanesisk polis. Mordet ska inte vara politiskt motiverat, enligt myndighetskälla..

DI - 7 timmar sedan

Friidrottaren hoppar på retrotrend

Efter 20 år i friidrotten återvände längdhopparen Peter Häggström Lindecrantz till sin hemstad Borås. I textilhuvudstaden har han startat sitt eget sportmärke med retrokläder..

DI - 7 timmar sedan

USA tipsade Ryssland om terrorattack

Rysslands president Vladimir Putin har ringt USA:s president Donald Trump för att tacka honom för information som gjort det möjligt att förhindra en terrorattack i Ryssland, enligt Nyhetsbyrån Interfax som refererar till källor från Kreml..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.