DI > Ekonomi

Sunday, 21 October, 14:02

DI - 11 nov 17 kl. 09:11

"Bolag som hamnar på börsen har oftare manliga grundare"Att hotet om lagstiftning försvann har inte gjort att valberedningarna tappat fokus på frågan om mångfald i styrelserna. "Det är fortfarande det första som diskuteras", säger Carina Lundberg Markow, chef för ansvarsfullt ägande på Folksam..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Carina Lundberg Markow, Folksam

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolagsom , hamnar, börsenhar , oftare, manliga, grundare
Dagens PS - 19 apr 17 kl. 12:30

Tio starka bolag på Stockholmsbörsen

Affärsvärlden har vaskat svenska storbolag som enligt tidningen ger ett stabilt intryck när det gäller rörelsemarginalen under senaste decenniet. ”Att jaga explosiv cyklisk lönsamhetspotential kan vara helt rätt när börspessimismen breder ut sig under en brinnande kris. Anta att dagens börsklocka redan är sent slagen.

DI - 15 maj 17 kl. 07:06

Två bolag på Stockholmsbörsen väntas sjunka i dag

Två bolag på Stockholmsbörsen handlas idag måndag den 15 maj exklusive rätt till utdelning, enligt följand. En av aktierna är kursraketen G5 Entertainment.,.

DI - 24 maj 17 kl. 07:24

Fyra bolag på Stockholmsbörsen handlas exklusive utdelning idag

Fyra bolag på Stockholmsbörsen handlas i dag onsdag den 24 maj exklusive rätt till utdelning, enligt följande. Det innebär, allt annat lika, att aktierna ska falla lika mycket som de delar ut..

DI - 13 apr 18 kl. 06:47

Sju bolag på börsen handlas exklusive utdelning på fredagen

Sju bolag på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholm, handlas på fredagen exklusive rätt till utdelning, enligt följande:  * Attendo 1:27 kronor * Cavotev 0:02 schweizerfranc * Essity 5:75 kronor * Gunnebo 0:60 kronor (utdelningen är på 1:20 kronor i årstakt) * ICA 11:00 kronor * JM 11:00 kronor * Lundbergs 6:00 kronor.

Skånskan - 09 dec 16 kl. 06:54

Rekordmånga bolag på Stockholmsbörsen

Inte sedan 2001 har antalet bolag på Stockholmsbörsens huvudlista varit så många som de är nu, rapporterar Sveriges Radio Ekot. ERWP.fif(0) När företaget Edgeware, verksamt inom streaming av tv och video över internet, idag noteras som 16:e bolag hittills i år är den totala siffran uppe i 298 listade bolag.

SvD - 01 sep 16 kl. 09:02

Bättre resultat för jämställda bolag på börsen

Bolag som är jämställda har gett dubbelt så mycket tillbaka till aktieägarna som genomsnittet på Stockholmsbörsen. Det visar en jämförelse från Avanza mellan börsbolag och de 32 jämställda bolag som finns på Allbrights lista..

Affärsvärlden - 14 feb 13 kl. 09:12

Styrelseproffs tar två nya bolag till börsen

En stor fusion och två nya bolag på väg till börsen. Den gemensamma nämnaren stavas Lennart Holm. - Det gäller att ha de bra idéerna och det gäller att hitta kapitalet, säger styrelseproffset till Affärsvärlden..

Affärsvärlden - 02 maj 13 kl. 18:09

Cykliska bolag fick börsen på fall

Stockholmsbörsen handlades med negativ slagsida på torsdagen, trots en räntesänkning från ECB. Verkstads- och råvarurelaterade bolag tyngde, medan bankerna återfanns bland dagens vinnare. Hexpol stack ut med en uppgång på över 10 procent efter en stark kvartalsrapport..

Opinionen.se - 28 jun 13 kl. 08:38

Bilprovnings-bolag till börsen

Opus Group har godkänts för notering på Stockholmsbörsen och handeln med bolagets aktier flyttas därmed från handelsplatsen First North. Första dag för handel på Stockholmsbörsen blir den 2 juli, enligt ett pressmeddelande. Företaget är verksamt inom bilprovningsteknik och drift av bilprovningar..

DI - 10 jun 14 kl. 06:07

Bennet tar nytt bolag till börsen

Carl Bennet är på väg att sätta ett nytt miljardbolag på börsen. Det handlar om hans hårdsatsande konglomerat Lifco som kan göra entré på Stockholmsbörsen senare i år..

Opinionen.se - 19 jun 13 kl. 12:05

Många nya bolag till lillbörsen

På onsdagen listades företaget Kentima på Stockholmsbörsens alternativa handelsplats First North. Därmed har tio bolag noterats på listan hittills i år ? jämfört med nio under helåret 2012.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Biljättens nya el-suv blir försenad

Tyska biltillverkaren Audis nya elektroniska SUV blir fyra veckor försenad. Orsaken är att bolaget måste fixa problem i mjukvara, rapporterar Reuters..

DI - 1 timme sedan

Veckans aktie: Hemmafixare med fyndläge

Aktien är hårt pressad. Men bolaget har en roll att spela även i framtiden och en mycket hög aktieutdelning de kommande två åren är en kudde för aktieägarna i väntan på att vinsttrenden vänder upp. Vi rekommenderar köp.

DI - 1 timme sedan

Förre Fed-chefen sågar Trumps mål – hyllar Sverige

President Donald Trumps mål om att växa ekonomin med 3 procent per år är inte hållbart. Det säger den tidigare Fed-chefen Alan Greenspan i en intervju med tidskriften Barrons. Han ser flera problem i USA och receptet för att råda bot är bland annat att ta efter Sverige.

DI - 1 timme sedan

Kinesiska operatörsjätten dubblar vinsten

Kinesiska operatörsjätten China Unicom ökade intäkterna och vinsten under årets nio första månader. .

DI - 1 timme sedan

Sju raka råd för att lyckas på Facebook

Med rätt träning av algoritmerna kan det lilla företagets Facebook-kampanjer bli lika framgångsrika som storspelarnas. Jonas Carlström, marknadsföringsexpert på Star Republic, har tipsen..

DI - 1 timme sedan

Därför floppar företagen på Facebook

Få bolag får ut något av stretandet efter följare i kanaler som Facebook och Twitter. Orsaken är att de flesta saknar en bra plan, säger sociala medie-experten Emma Blom som kallar Facebooks annonsverktyg för "det mest kraftfulla och skrämmande som världen skådat"..

DI - 2 timmar sedan

Tältlivet som spöar Manhattans lyxhotell

En höstweekend i New York är aldrig alldaglig, men kan bli till något alldeles speciellt kryddad med lite unika upplevelser i världsklass. Di Lördag listar tre förslag som sätter guldkant på en hösthelg i staden..

DI - 3 timmar sedan

Chefspsykologen: Så undviker du att gå in i väggen

Möten, mejl och måsten. Under oktober månad exploderar antalet fall av stressrelaterade sjukdomar, visar statistiken. Här är tipsen som minskar risken att gå in i väggen..

DI - 3 timmar sedan

Grönt ljus för hållbar krogguide

I spåren av den långvariga restaurangboomen blir krogguiderna bara fler och fler. Nästa sommar lanseras den första som väger in miljöaspekter, hållbarhet, i bedömningen..

DI - 3 timmar sedan

Ny app laddar för unik krogkonst

Animerade skelett, Super Mario, emojis och gökur med aktiekurser. Konstnären Lars Arrhenius tar nya grepp om vardagens ikoner och symboler. I helgen öppnade hans appdrivna screentryck-utställning i krogmiljö..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.