DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 23:55

DI - 11 nov 17 kl. 09:11

"Bolag som hamnar på börsen har oftare manliga grundare"Att hotet om lagstiftning försvann har inte gjort att valberedningarna tappat fokus på frågan om mångfald i styrelserna. "Det är fortfarande det första som diskuteras", säger Carina Lundberg Markow, chef för ansvarsfullt ägande på Folksam..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Carina Lundberg Markow, Folksam

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolagsom , hamnar, börsenhar , oftare, manliga, grundare
Dagens PS - 19 apr 17 kl. 12:30

Tio starka bolag på Stockholmsbörsen

Affärsvärlden har vaskat svenska storbolag som enligt tidningen ger ett stabilt intryck när det gäller rörelsemarginalen under senaste decenniet. ”Att jaga explosiv cyklisk lönsamhetspotential kan vara helt rätt när börspessimismen breder ut sig under en brinnande kris. Anta att dagens börsklocka redan är sent slagen.

DI - 15 maj 17 kl. 07:06

Två bolag på Stockholmsbörsen väntas sjunka i dag

Två bolag på Stockholmsbörsen handlas idag måndag den 15 maj exklusive rätt till utdelning, enligt följand. En av aktierna är kursraketen G5 Entertainment.,.

DI - 24 maj 17 kl. 07:24

Fyra bolag på Stockholmsbörsen handlas exklusive utdelning idag

Fyra bolag på Stockholmsbörsen handlas i dag onsdag den 24 maj exklusive rätt till utdelning, enligt följande. Det innebär, allt annat lika, att aktierna ska falla lika mycket som de delar ut..

Skånskan - 09 dec 16 kl. 06:54

Rekordmånga bolag på Stockholmsbörsen

Inte sedan 2001 har antalet bolag på Stockholmsbörsens huvudlista varit så många som de är nu, rapporterar Sveriges Radio Ekot. ERWP.fif(0) När företaget Edgeware, verksamt inom streaming av tv och video över internet, idag noteras som 16:e bolag hittills i år är den totala siffran uppe i 298 listade bolag.

SvD - 01 sep 16 kl. 09:02

Bättre resultat för jämställda bolag på börsen

Bolag som är jämställda har gett dubbelt så mycket tillbaka till aktieägarna som genomsnittet på Stockholmsbörsen. Det visar en jämförelse från Avanza mellan börsbolag och de 32 jämställda bolag som finns på Allbrights lista..

Affärsvärlden - 14 feb 13 kl. 09:12

Styrelseproffs tar två nya bolag till börsen

En stor fusion och två nya bolag på väg till börsen. Den gemensamma nämnaren stavas Lennart Holm. - Det gäller att ha de bra idéerna och det gäller att hitta kapitalet, säger styrelseproffset till Affärsvärlden..

Affärsvärlden - 02 maj 13 kl. 18:09

Cykliska bolag fick börsen på fall

Stockholmsbörsen handlades med negativ slagsida på torsdagen, trots en räntesänkning från ECB. Verkstads- och råvarurelaterade bolag tyngde, medan bankerna återfanns bland dagens vinnare. Hexpol stack ut med en uppgång på över 10 procent efter en stark kvartalsrapport..

Opinionen.se - 28 jun 13 kl. 08:38

Bilprovnings-bolag till börsen

Opus Group har godkänts för notering på Stockholmsbörsen och handeln med bolagets aktier flyttas därmed från handelsplatsen First North. Första dag för handel på Stockholmsbörsen blir den 2 juli, enligt ett pressmeddelande. Företaget är verksamt inom bilprovningsteknik och drift av bilprovningar..

DI - 10 jun 14 kl. 06:07

Bennet tar nytt bolag till börsen

Carl Bennet är på väg att sätta ett nytt miljardbolag på börsen. Det handlar om hans hårdsatsande konglomerat Lifco som kan göra entré på Stockholmsbörsen senare i år..

Opinionen.se - 19 jun 13 kl. 12:05

Många nya bolag till lillbörsen

På onsdagen listades företaget Kentima på Stockholmsbörsens alternativa handelsplats First North. Därmed har tio bolag noterats på listan hittills i år ? jämfört med nio under helåret 2012.

Realtid - 01 jun 15 kl. 09:28

Nytt Kvalitena-bolag till börsen

Kvalitena och Rutger Arnhult står bakom ytterligare ett bolag som köper stort fastighetsbestånd samt ansöker om notering..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Bättre tider för schweiziska klockmakare

De schweiziska urmakarna har kämpat i motvind de senaste åren, men nu går branschen mot bättre tider. Under årets första månader har alplandets klockexport lyft rejält. .

DI - 1 timme sedan

Svenska universitet mål för iransk cyberattack

USA anklagar ett iranskt företag för att på uppdrag av det mäktiga Revolutionsgardet ha utfört cyberattacker mot hundratals universitet världen över. Ett av de länder som räknas upp i det amerikanska åtalet är Sverige..

DI - 2 timmar sedan

Säpochefen i KU: Verkade inte tas på allvar

Säkerhetspolisen var tydlig i sina varningar om riskerna för en it-läcka hos Transportstyrelsen. Inför Konstitutionsutskottet har Säpochefen berättat att regeringen och myndighetsledningen "inte verkade ta det hela på allvar"..

DI - 2 timmar sedan

Peter Fellman: Trumps tullar skrämmer

NEW YORK. Medvinden för Donald Trump har vänt till motvind.  Såväl strafftullarna som det hotande handelskriget gör nu att investerarna på Wall Street inte längre stryker Donald Trumps orange kalufs medhårs..

DI - 2 timmar sedan

Kraftigt nedåt på Wall Street – fortsatt oro

USA-börserna backade kraftigt på fredagen som blev en skakig handelsdag där det stora tappet kom mot slutet av sessionen. .

DI - 2 timmar sedan

Elon Musk hakar på Facebook-bojkott

Entreprenören Elon Musk blev utmanad att ta bort sidorna för sina företag Space X och Tesla på Facebook – och några minuter senare var de borta..

DI - 2 timmar sedan

Villabyggare målar en ljus framtid

Trots oron på bostadsmarknaden i storstäderna ser småhustillverkarna ljust på framtiden. Det finns ett uppdämt behov som stimulerar efterfrågan. Men historiskt sett är branschen mycket konjunkturkänslig.

DI - 2 timmar sedan

Finansiering spökar för snabbväxande Derome

Trä- och husföretaget Derome har växt rejält de senaste åren och en god marknad har bäddat för investeringar. Men nu märks inbromsningen på bostadsrättsmarknaden i Stockholm allt tydligare och orderingången krymper.

DI - 3 timmar sedan

Husrannsakan görs hos Cambridge Analytica

Högsta domstolen i Storbritannien har gett den brittiska datainspektionen tillstånd för husrannsakan hos dataanalysföretaget Cambridge Analytica, sedan företaget samlat in information om miljontals Facebook-användare..

DI - 3 timmar sedan

Vizcarra insvuren som Perus president

Martin Vizcarra, 55, har svurits in som Perus nye president sedan kongressen formellt accepterat Pedro Pablo Kuczynski avgång..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.