DI > Ekonomi

Thursday, 22 March, 01:20

DI - 10 nov 17 kl. 10:29

Radar vid Bromma inte längre hinder för nya bostäderProblemet med att en radarstation för Bromma flygplats i Stockholm stoppar bostadsbyggande ska nu vara på väg mot en lösning, enligt bostadsminister Peter Eriksson (MP)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bromma, Stockholm, Peter Eriksson

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Radarvid , Brommainte längre , hinderför nya , bostäder
Expressen - 10 nov 17 kl. 08:28

Flytt av radar vid Bromma flygplats ger nya bostäder

Nu ska radarn för Bromma flygplats flyttas för att öppna för bostäder i flera Stockholmskommuner, erfar Expressen. Bostadsminister Peter Eriksson, MP, kallar till pressträff i dag klockan 10 tillsammans med Luftfartsverket och Stockholms stad. Enligt tidigare uppgifter till SVT rör det sig om 10 000 bostäder till år 2020.

Regeringen - 10 nov 17 kl. 13:00

Ny radar öppnar upp för tiotusentals nya bostäder

Idag presenterade bostadsminister Peter Eriksson tillsammans med Stockholms stads finansborgarråd Karin Wanngård, Luftfartsverkets generaldirektör Ann Persson Grivas och statlige utredaren Johan Edstav en lösning på frågan om Bällsta radar. Frågan har under lång tid utgjort ett hinder för byggandet av tiotusentals bostäder i Stockholmsområdet..

BT - 08 okt 14 kl. 15:52

Öppning för bostäder på flygplatser

En särskild förhandlare ska hjälpa kommuner som vill bygga bostäder på citynära flygplatser. Det är ännu en pusselbit i förhandlingarna mellan S och MP.- Det är viktigt att vi underlättar för de kommuner där man har intressant citynära mark som i dag binds upp av flygplatser och där man från kommunalt håll aviserat att man kan vara intresserad av att börja bostadsplanera i stället.

SmålandsPosten - 02 aug 14 kl. 11:45

Bra bostäder en förutsättning för god samhällsutveckling

Alvesta måste satsa på en aktiv bostadspolitik i kommunens alla delar. Den politiska ledningen måste bland annat aktivt arbeta för fler aktörer på bostadsmarknaden, skriver Anita Lindstedt och Erik Olofsson (S). För oss som socialdemokrater har bostadsfrågan alltid varit en central fråga i det samhällsbygge vi har sett som vår uppgift.

Sydsvenskan - 18 dec 14 kl. 08:54

Släpp fram små aktörer som bygger billiga bostäder

Vi har i Sverige ett samarbetsklimat inom och mellan offentlig sektor och näringsliv som i många stycken överträffar vad som sker i andra länder. Men vi har samtidigt anledning att vara självkritiska när vi trots samarbete inte når de mål vi sätter upp. Särskilt problematiskt är det vad gäller inkludering av nya svenskar, hinder för unga att få fäste på arbetsmarknaden och inte minst den låga produktionen av nya bostäder till en växande befolkning.

Regeringen - 11 apr 16 kl. 10:32

Mer flyg och bostäder

Hur ser behoven av flygplatskapacitet ut efter 2038 och hur ska kapaciteten kunna garanteras för att möta dessa behov? Går det att utnyttja Bromma och områdena runt flygplatsen för stadsutveckling och bostäder och härigenom minska bostadsbristen? Det är frågor som diskuteras i rapporten Mer flyg och bostäder från den statliga samordnaren av flygkapacitet och bostäder i Stockholmsområdet Anders Sundström..

SVT Debatt - 16 dec 13 kl. 16:04

Våga vara obekväma för fler bostäder

BOSTÄDER I dag måste människor tacka nej till utbildning eller jobb för att de inte hittar bostad i sin nya stad. Oacceptabelt. Det finns flera saker som kan öka antalet bostäder: slopa regelkrångel, öka konkurrensen med friare marknad och se över flyttskatten.

Expressen - 15 okt 14 kl. 11:21

Bromma flygplats kan göras om till bostäder

Framtiden för Bromma flygplats är en av knäckfrågorna för den nya majoriteten i Stockholms stadshus. Nu visar överenskommelsen mellan de rödgröna partierna att staden ska jobba för att flygplatsen ska göras om till bostäder senast år 2022..

DN - 12 feb 15 kl. 00:20

”Så kan Bromma läggas ned och ersättas med bostäder”


Flytta flyget. Bostadsbristen, buller och risken för olyckor talar för att lägga ned Bromma flygplats. Området skulle kunna rymma 50 000 nya bostäder och 30 000 arbetsplatser.

SvD - 10 nov 15 kl. 16:00

”Bostäder behövs på Bromma flygplats”

Bygg stad på Bromma flygplats för Stockholms och Sveriges utveckling. Vi uppmanar regeringens utredare Anders Sundström att väga betydelsen av det stora tillskottet av bostäder högt och ge ett klart besked om att flygplatsen kan läggas ner inom en snar framtid, skriver Simon Safari, Hyresgästföreningen region Stockholm, och Daniel Helldén (MP)..

Skånskan - 27 nov 15 kl. 09:00

Orklas huvudkontor kan bli nya bostäder

ESLÖV Efter att livsmedelsjätten Orkla bestämt sig för att flytta huvudkontoret från Eslöv har företaget nu sålt fastigheten. Den nya ägaren ser flera möjligheter med fastigheten.
Ett av alternativen är att omvandla huvudbyggnaden till bostäder och även bygga nya bostäder på den stora tomten.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Andreas Cervenka: Det här räcker inte, Zuckerberg

Den självförhärligande bubbla som Silicon Valleys unga internetbaroner levt i har spruckit. Facebooks kris visar att hela den nya övervakningskapitalismen är i gungning..

DI - 2 timmar sedan

Svenska klockkungen gör succé i Kina

HONGKONG/SHENZHEN. Med 772 miljoner internetanvändare är Kina världens största marknad för näthandel. På den utkämpar två gigantiska rivaler slaget om herraväldet.

DI - 2 timmar sedan

Ap: Norsk sjökabel till Skottland i farozonen

Planerna på en sjökabel mellan Norge och Skottland riskerar att skrotas om Norge ansluter sig till EU:s senaste energilagstiftning, varnar ordföranden för norska stortingets energiutskott. Om projektet för två miljarder euro blir verklighet, måste kabeln i så fall överföras till statliga norska Statnett, hävdar Espen Barth Eide (Arbeiderpartiet)..

DI - 2 timmar sedan

Sarkozy anklagas för otillåten finansiering

Den tidigare franske presidenten Nicolas Sarkozy utreds för korruption efter att ha genomgått flera förhör sedan i tisdags, uppger källor inom rättsväsendet till Reuters..

DI - 3 timmar sedan

Academedias dotterbolag riskerar åtal

Med förfalskade redovisningar av hur många behöriga lärare som fanns i SFI-verksamheten kunde Academedia-ägda Hermods i Malmö kvittera ut 25 miljoner kronor om året från Malmö stad. Nu har fusket avslöjats, och Hermods riskerar att dras inför domstol. .

DI - 3 timmar sedan

USA-börser: Små förändringar på Wall Street

Rörelserna var små på de amerikanska börserna under onsdagen. Centralbanken Federal Reserve höjde som väntat räntan och aviserade dessutom ytterligare två höjningar under året. Det signalerar, hoppas investerarna, ökad tro på att de planerade skattesänkningarna och statliga nedskärningarna ska lyfta USA:s ekonomi..

DI - 3 timmar sedan

Bättre betalt för mjölk från utekor

Bönder som låter sina kor gå ute och beta länge ska få bättre betalt för sin mjölk – som sedan ska säljas under våren och sommaren med en speciell märkning..

DI - 4 timmar sedan

Svenska partier uppvaktades av Cambridge Analytica

Flera svenska riksdagspartier, däribland Moderaterna, har uppvaktats av Cambridge Analytica – det bolag som står i centrum för skandalen kring Facebook. Mycket talar nu för att de metoder som användes för att få Trump vald i USA kommer att användas även i Sverige, varnar experter Di talat med..

DI - 4 timmar sedan

Zuckerbergs första uttalande om skandalen: Vi har begått misstag

För första gången uttalar sig nu Facebooks grundare Mark Zuckerberg om den skandal som briserat kring analysföretaget Cambridge Analytica..

DI - 5 timmar sedan

H&M lanserar sitt märke på Alibabas webbplats

H&M lanserade sitt varumärke på Alibabas webbplats Tmall på onsdagen i syfte att försöka hantera konkurrensen i Kina. Bolaget har redan lanserat sitt märke "Monki" på Tmall, och från och med i dag går det även att handla kläder från bolagets varumärke på plattformen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.