DI > Ekonomi

Monday, 22 October, 07:29

DI - 10 nov 17 kl. 10:29

Radar vid Bromma inte längre hinder för nya bostäderProblemet med att en radarstation för Bromma flygplats i Stockholm stoppar bostadsbyggande ska nu vara på väg mot en lösning, enligt bostadsminister Peter Eriksson (MP)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bromma, Stockholm, Peter Eriksson

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Radarvid , Brommainte längre , hinderför nya , bostäder
Expressen - 10 nov 17 kl. 08:28

Flytt av radar vid Bromma flygplats ger nya bostäder

Nu ska radarn för Bromma flygplats flyttas för att öppna för bostäder i flera Stockholmskommuner, erfar Expressen. Bostadsminister Peter Eriksson, MP, kallar till pressträff i dag klockan 10 tillsammans med Luftfartsverket och Stockholms stad. Enligt tidigare uppgifter till SVT rör det sig om 10 000 bostäder till år 2020.

Regeringen - 10 nov 17 kl. 13:00

Ny radar öppnar upp för tiotusentals nya bostäder

Idag presenterade bostadsminister Peter Eriksson tillsammans med Stockholms stads finansborgarråd Karin Wanngård, Luftfartsverkets generaldirektör Ann Persson Grivas och statlige utredaren Johan Edstav en lösning på frågan om Bällsta radar. Frågan har under lång tid utgjort ett hinder för byggandet av tiotusentals bostäder i Stockholmsområdet..

BT - 08 okt 14 kl. 15:52

Öppning för bostäder på flygplatser

En särskild förhandlare ska hjälpa kommuner som vill bygga bostäder på citynära flygplatser. Det är ännu en pusselbit i förhandlingarna mellan S och MP.- Det är viktigt att vi underlättar för de kommuner där man har intressant citynära mark som i dag binds upp av flygplatser och där man från kommunalt håll aviserat att man kan vara intresserad av att börja bostadsplanera i stället.

SmålandsPosten - 02 aug 14 kl. 11:45

Bra bostäder en förutsättning för god samhällsutveckling

Alvesta måste satsa på en aktiv bostadspolitik i kommunens alla delar. Den politiska ledningen måste bland annat aktivt arbeta för fler aktörer på bostadsmarknaden, skriver Anita Lindstedt och Erik Olofsson (S). För oss som socialdemokrater har bostadsfrågan alltid varit en central fråga i det samhällsbygge vi har sett som vår uppgift.

Sydsvenskan - 18 dec 14 kl. 08:54

Släpp fram små aktörer som bygger billiga bostäder

Vi har i Sverige ett samarbetsklimat inom och mellan offentlig sektor och näringsliv som i många stycken överträffar vad som sker i andra länder. Men vi har samtidigt anledning att vara självkritiska när vi trots samarbete inte når de mål vi sätter upp. Särskilt problematiskt är det vad gäller inkludering av nya svenskar, hinder för unga att få fäste på arbetsmarknaden och inte minst den låga produktionen av nya bostäder till en växande befolkning.

SVT Debatt - 16 dec 13 kl. 16:04

Våga vara obekväma för fler bostäder

BOSTÄDER I dag måste människor tacka nej till utbildning eller jobb för att de inte hittar bostad i sin nya stad. Oacceptabelt. Det finns flera saker som kan öka antalet bostäder: slopa regelkrångel, öka konkurrensen med friare marknad och se över flyttskatten.

Expressen - 15 okt 14 kl. 11:21

Bromma flygplats kan göras om till bostäder

Framtiden för Bromma flygplats är en av knäckfrågorna för den nya majoriteten i Stockholms stadshus. Nu visar överenskommelsen mellan de rödgröna partierna att staden ska jobba för att flygplatsen ska göras om till bostäder senast år 2022..

DN - 12 feb 15 kl. 00:20

”Så kan Bromma läggas ned och ersättas med bostäder”


Flytta flyget. Bostadsbristen, buller och risken för olyckor talar för att lägga ned Bromma flygplats. Området skulle kunna rymma 50 000 nya bostäder och 30 000 arbetsplatser.

SvD - 10 nov 15 kl. 16:00

”Bostäder behövs på Bromma flygplats”

Bygg stad på Bromma flygplats för Stockholms och Sveriges utveckling. Vi uppmanar regeringens utredare Anders Sundström att väga betydelsen av det stora tillskottet av bostäder högt och ge ett klart besked om att flygplatsen kan läggas ner inom en snar framtid, skriver Simon Safari, Hyresgästföreningen region Stockholm, och Daniel Helldén (MP)..

Regeringen - 11 apr 16 kl. 10:32

Mer flyg och bostäder

Hur ser behoven av flygplatskapacitet ut efter 2038 och hur ska kapaciteten kunna garanteras för att möta dessa behov? Går det att utnyttja Bromma och områdena runt flygplatsen för stadsutveckling och bostäder och härigenom minska bostadsbristen? Det är frågor som diskuteras i rapporten Mer flyg och bostäder från den statliga samordnaren av flygkapacitet och bostäder i Stockholmsområdet Anders Sundström..

Nyteknik - 05 sep 17 kl. 08:45

"Golfbollen" vid Bromma flygplats står i vägen för fler bostäder

Det kända landmärket "golfbollen" vid Bromma flygplats i Stockholm står i vägen för fler bostäder. Regeringen lägger därför 50 miljoner kronor i budgeten på att flytta radarn från flygplatsen, skriver SVT Stockholm..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Fiat Chrysler säljer Magneti Marelli för 64 miljarder kronor

Fordonsjätten Fiat Chrysler meddelade på måndagsmorgonen att dotterbolaget Magneti Marelli säljs till japanska Calsonic Kansei för 64 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Belatchew Arkitekter går in i sthlmnyc

Som ett led i Belatchew Arkitekters internationaliseringsarbete går nu företaget in som partner i sthlmnyc..

DI - 30 minuter sedan

Vi lever i en galen värld – men oron ger kraft till handling

Vi lever i en galen värld med olja och nya flyglinjer som viktiga drivkrafter. Men nu breder oron för klimatet ut sig – och den ger kraft till handling. Omställningen till ett hållbart samhälle kan gå så mycket fortare än vi anar..

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: Samsung och NEC inleder 5G-samarbete

Sydkoreanska Samsung Electronics och japanska NEC kommer att inleda ett samarbete för att utveckla och globalt marknadsföra 5G-basstationer. Det uppger källor, rapporterar The Japan Times..

DI - 45 minuter sedan

Sänkt kreditbetyg men stabila utsikter för Italien – bedömare spår lättnadsrally

Asienbörserna var lite blandade med en svag dragning uppåt, samtidigt som Kina-börserna steg mer markerat. Stimulanshopp i Kina överskuggar orosfaktorer som Italien, brexit och Saudiarabien. .

DI - 1 timme sedan

Börsrally i Kina – Shanghaibörsen upp fyra procent

Skaffa dig morgonkoll: Den kinesiska aktiemarknaden bjöd på ett ordentligt rally under måndagen och vid klockan 6 svensk tid var Shanghaibörsens kompositindex upp 4,2 procent. Måndagens uppgång kommer i spåren av att myndighetspersoner uttryckt stöd .

DI - 1 timme sedan

Priset på nya bostäder i Kina steg med 7,9 procent i årstakt

Enligt Reuters beräkningar steg priserna för nya hem totalt med 7,9 procent i årstakt i september, efter en uppgång med 7,0 procent i augusti. .

DI - 1 timme sedan

Varannan förvaltad fond är sämre än slumpen

Hälften av de aktivt förvaltade Sverigefonderna slår börsindex under perioder på mellan ett till fem år. På lång sikt får tre av fyra Sverigefonder stryk av index. Global- och Europafondförvaltare har ännu svårare att överträffa index..

DI - 1 timme sedan

Detta händer måndag 22 oktober

Rapportperioden bjuder under måndagen på en lite minder skörd kvartalsrapporter från bland annat Arjo och Beijer Ref. .

DI - 1 timme sedan

Trumps rådgivare: Kina gör inget för att minska spänningarna

Larry Kudlow, Vita husets ekonomiska rådgivare, anklagar Kina för att inte göra någonting för att minska spänningarna i handelsfrågorna inför ett väntat toppmöte mellan Donald Trump och Xi Jinping vid G20-mötet i Argentina i november. Det sade han in en intervju med Financial Times på söndagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.