DI > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 21:12

DI - 10 nov 17 kl. 10:29

Radar vid Bromma inte längre hinder för nya bostäderProblemet med att en radarstation för Bromma flygplats i Stockholm stoppar bostadsbyggande ska nu vara på väg mot en lösning, enligt bostadsminister Peter Eriksson (MP)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bromma, Stockholm, Peter Eriksson

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Radarvid , Brommainte längre , hinderför nya , bostäder
Expressen - 10 nov 17 kl. 08:28

Flytt av radar vid Bromma flygplats ger nya bostäder

Nu ska radarn för Bromma flygplats flyttas för att öppna för bostäder i flera Stockholmskommuner, erfar Expressen. Bostadsminister Peter Eriksson, MP, kallar till pressträff i dag klockan 10 tillsammans med Luftfartsverket och Stockholms stad. Enligt tidigare uppgifter till SVT rör det sig om 10 000 bostäder till år 2020.

Regeringen - 10 nov 17 kl. 13:00

Ny radar öppnar upp för tiotusentals nya bostäder

Idag presenterade bostadsminister Peter Eriksson tillsammans med Stockholms stads finansborgarråd Karin Wanngård, Luftfartsverkets generaldirektör Ann Persson Grivas och statlige utredaren Johan Edstav en lösning på frågan om Bällsta radar. Frågan har under lång tid utgjort ett hinder för byggandet av tiotusentals bostäder i Stockholmsområdet..

BT - 08 okt 14 kl. 15:52

Öppning för bostäder på flygplatser

En särskild förhandlare ska hjälpa kommuner som vill bygga bostäder på citynära flygplatser. Det är ännu en pusselbit i förhandlingarna mellan S och MP.- Det är viktigt att vi underlättar för de kommuner där man har intressant citynära mark som i dag binds upp av flygplatser och där man från kommunalt håll aviserat att man kan vara intresserad av att börja bostadsplanera i stället.

SmålandsPosten - 02 aug 14 kl. 11:45

Bra bostäder en förutsättning för god samhällsutveckling

Alvesta måste satsa på en aktiv bostadspolitik i kommunens alla delar. Den politiska ledningen måste bland annat aktivt arbeta för fler aktörer på bostadsmarknaden, skriver Anita Lindstedt och Erik Olofsson (S). För oss som socialdemokrater har bostadsfrågan alltid varit en central fråga i det samhällsbygge vi har sett som vår uppgift.

Sydsvenskan - 18 dec 14 kl. 08:54

Släpp fram små aktörer som bygger billiga bostäder

Vi har i Sverige ett samarbetsklimat inom och mellan offentlig sektor och näringsliv som i många stycken överträffar vad som sker i andra länder. Men vi har samtidigt anledning att vara självkritiska när vi trots samarbete inte når de mål vi sätter upp. Särskilt problematiskt är det vad gäller inkludering av nya svenskar, hinder för unga att få fäste på arbetsmarknaden och inte minst den låga produktionen av nya bostäder till en växande befolkning.

SVT Debatt - 16 dec 13 kl. 16:04

Våga vara obekväma för fler bostäder

BOSTÄDER I dag måste människor tacka nej till utbildning eller jobb för att de inte hittar bostad i sin nya stad. Oacceptabelt. Det finns flera saker som kan öka antalet bostäder: slopa regelkrångel, öka konkurrensen med friare marknad och se över flyttskatten.

Expressen - 15 okt 14 kl. 11:21

Bromma flygplats kan göras om till bostäder

Framtiden för Bromma flygplats är en av knäckfrågorna för den nya majoriteten i Stockholms stadshus. Nu visar överenskommelsen mellan de rödgröna partierna att staden ska jobba för att flygplatsen ska göras om till bostäder senast år 2022..

DN - 12 feb 15 kl. 00:20

”Så kan Bromma läggas ned och ersättas med bostäder”


Flytta flyget. Bostadsbristen, buller och risken för olyckor talar för att lägga ned Bromma flygplats. Området skulle kunna rymma 50 000 nya bostäder och 30 000 arbetsplatser.

SvD - 10 nov 15 kl. 16:00

”Bostäder behövs på Bromma flygplats”

Bygg stad på Bromma flygplats för Stockholms och Sveriges utveckling. Vi uppmanar regeringens utredare Anders Sundström att väga betydelsen av det stora tillskottet av bostäder högt och ge ett klart besked om att flygplatsen kan läggas ner inom en snar framtid, skriver Simon Safari, Hyresgästföreningen region Stockholm, och Daniel Helldén (MP)..

Skånskan - 27 nov 15 kl. 09:00

Orklas huvudkontor kan bli nya bostäder

ESLÖV Efter att livsmedelsjätten Orkla bestämt sig för att flytta huvudkontoret från Eslöv har företaget nu sålt fastigheten. Den nya ägaren ser flera möjligheter med fastigheten.
Ett av alternativen är att omvandla huvudbyggnaden till bostäder och även bygga nya bostäder på den stora tomten.

Regeringen - 11 apr 16 kl. 10:32

Mer flyg och bostäder

Hur ser behoven av flygplatskapacitet ut efter 2038 och hur ska kapaciteten kunna garanteras för att möta dessa behov? Går det att utnyttja Bromma och områdena runt flygplatsen för stadsutveckling och bostäder och härigenom minska bostadsbristen? Det är frågor som diskuteras i rapporten Mer flyg och bostäder från den statliga samordnaren av flygkapacitet och bostäder i Stockholmsområdet Anders Sundström..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Sverige leder allians för globalt kemikalieavtal

I samband med FN:s årliga miljötoppmöte i New York lanserar Sverige en högambitionsallians. Alliansen bestående av länder och andra aktörer ska driva arbetet med att skapa ett Parisavtal för säker hantering av kemikalier..

DI - 15 minuter sedan

Härjande bränder – en dyr affär för skogsbolagen

Bränderna som härjar på många platser i Sverige pressar skogsbolagen. På många håll måste företagen låta maskinerna stå. ”I södra Norrland har vi stoppat all avverkning”, säger Inger Thorén Emilsson, kommunikationschef på Sveaskog..

DI - 15 minuter sedan

70-tal bränder just nu – torka största risken

Ett 70-tal skogsbränder härjar i Sverige. Men över tid har faktiskt antalet skogsbränder minskat..

DI - 45 minuter sedan

Nya rekordnivåer för Nasdaq

Amerikanska indexet Nasdaq Composite når nya toppar. Amazon agerar draglok och Netflix återhämtning bidrar. .

DI - 30 minuter sedan

Trump accepterar slutsats om rysk valpåverkan

USA:s president Donald Trump säger att Rysslands agerande inte hade någon inverkan på utgången av det amerikanska presidentvalet och att han accepterar de amerikanska underrättelsetjänsternas slutsats om rysk påverkan på presidentvalet, rapporterar Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Fondproffset: Tre aktier du ska köpa i handelskriget

Att USA har startat ett handelskrig mot bland annat Kina har inte gått obemärkt förbi. För aktiehandlare behöver dock inte oroligheterna vara något negativt, skriver Skagen Fonder. Handelskrig skapar möjligheter.

DI - 1 timme sedan

Lifco ökar omsättningen och rörelseresultatet

Industrikoncernen Lifco redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst..

DI - 1 timme sedan

Rekordutbud på nyproducerat – bister höst väntar

Sommaren innebär normalt sett mindre aktivitet på bostadsmarknaden. Trots det går utbudet av nyproducerade lägenheter till salu mot rekordnivåer. .

DI - 1 timme sedan

Viktig men knapp brexitseger för Theresa May

Den brittiska regeringen och premiärminister Theresa May har med knapp majoritet vunnit en viktig omröstning i parlamentet om brexit..

DI - 1 timme sedan

Anders Hägerstrand: Klockrent köp efter kursraset

Husqvarnas aktie är klockrent köp efter det överdrivna kursraset på tisdagen. Visserligen finns det skäl att oroa sig för hur dyrt det blir för Husqvarna att avveckla stora delar av konsumentdivisionen samt hur förlorade skalfördelar påverkar hela koncernens lönsamhet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.