Dagens Media > Ekonomi

Thursday, 18 October, 10:58

Dagens Media - 10 nov 17 kl. 07:00

E-handeln stärker butikens positionPREMIUM DEL 1 AV 2. Det våras för den fysiska butiken – som nu digitaliseras och får en ny roll som arena för upplevelser och inspiration.– "Butiken är, i många kategorier, ännu ledande vad gäller försäljningen", säger Christian Andersson, digitalchef på Scandinavian Retail Center..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
PREMIUM DEL, AV, Christian Andersson, Scandinavian Retail Center

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: E-handeln, stärker, butikens, position
Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 09:57

E-handeln tvingar fram nya kreativa lösningar

Pressen på fysiska butiker ökar i takt med konkurrensen från näthandeln och konsumenternas stigande förväntningar på att få valuta för pengarna. Som en följd tvingas många butiker bli mer kreativa i försöken att locka dit folk. Det visar en trendanalys som Visma Retail har tagit fram utifrån världens största retailkongress i New York, och listar även årets fem största trender inom handeln.

Dagensanalys.se - 27 dec 17 kl. 11:59

Så såg e-handeln i Sverige ut under 2017

E-handeln växer allt mer och i AudienceProjects senaste undersökning kartläggs hur e-handeln såg ut såväl i Sverige som övriga Norden samt USA och England under 2017. Sverige ligger före sina Nordiska grannländer vad gäller att handla online, men ligger fortfarande efter både England och USA. Frågan är även vilken e-handelssajt som är störst, Wish eller Amazon, eller någon helt annan?

BT - 13 sep 12 kl. 08:52

Positivt för e-handeln

E-handeln fortsätter att växa. Att allt fler välkända varumärken lanserar e-butiker ger handeln en extra skjuts.
Under andra kvartalet i år ökade e-handeln med 13 procent, jämfört med samma period förra året, enligt Postens e-barometer.

Cornucopia - 18 nov 14 kl. 18:40

Julklapp: De tre sista inbundna exemplaren av Midvintermörker signeras bort

Midvintermörker som inbunden sålde slut i november 2013 och finns inte längre att beställa. Som författare har jag nu bara tre inbundna exemplar kvar i mitt eget förråd och säljer dem nu med en personlig signering.
Enstaka exemplar av inbunden Midvintermörker kan finnas kvar undangömd hos någon bokhandlare, men jag har inte sett det.

HBL - 30 mar 15 kl. 19:57

Handeln ser dystert på de närmaste åren

Handeln har ett klart budskap till den kommande regeringen. Skattelösningarna måste stöda köpkraften på hemmamarknaden. – Den nya regeringen bör ovillkorligen se till att köpkraften ökar.

HBL - 20 apr 13 kl. 05:30

Handeln dyker?

Permitteringsnyheterna är vardagsmat, men att varuhuskedjan Stockmann i samband med en resultatvarning meddelar att man avser att permittera hela den finländska personalen, 5?000 anställda, i tolv dagar är ett allvarligt tecken på att den ekonomiska nedgången drabbar en sektor som hittills har klarat sig ganska helskinnad.Stockmann har inte permitterat personalen sedan oljekrisen på 1970-talet, företaget klarade till och med djupdykningen i början av 1990-talet utan den här sortens ingrepp.

BT - 15 feb 12 kl. 07:00

Minskad lönsamhet i handeln

Två av tre handlare, 64 procent, säger att den svaga konjunkturen lett till minskade marginaler i den egna butiken. Sex av tio, 58 procent, upplever att konkurrensen i den egna branschen har ökat och nästan lika många säger att den egna butikens lönsamhet har minskat, enligt Svensk Handels handelsbarometer för februari.
Framtidstron fortsätter att vara negativ och bara 15 procent av handlarna tror att försäljningen inom detaljhandeln kommer att öka det närmaste kvartalet.

IDG - 04 apr 13 kl. 09:08

Så ska butikens alla plattformar samspela

Multikanalshandel är ett begrepp som har blivit allt vanligare i takt med att e-handelns betydelse vuxit. När den mobila e-handeln nu slår igenom blir en genomtänkt flerkanalsstrategi nödvändig..

UT - 09 aug 13 kl. 22:01

Stulna varor problem för handeln

En ung tjej plockade på sig varor till ett värde av 5 000 kronor inne på Heléns hus. Butiksägare Helén Dahlgren tog henne på bar gärning.
?

HBL - 22 apr 14 kl. 19:45

Handeln vill ha fri öppethållning

Köpmän tar till kreativa lösningar för att kunna hålla butiken öppen också under helg.De som har vant sig vid att kunna handla mat alla veckodagar tvingades tänka om under påsken – och också inför valborgsmässoafton och första maj gäller det att vara på alerten. På valborgsmässoafton stänger butikerna senast klockan 18 och på första maj är det stängt helt och hållet.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 30 minuter sedan

Premiär för Dagens Media Insikt

Missa inte första utgåvan av Dagens Media Insikt. Här är innehållet..

Dagens Media - 45 minuter sedan

Kommunikationsbranschens måste ta ansvar för kompetensbristen

DEBATT. Att kompetensbristen i Sverige är rekordhög riskerar att skada företags tillväxt och landets konkurrenskraft. Kommunikationsbranschen måste ta ansvar för att säkra kompetensförsörjningen, skriver Manpowers vd Lars Forsyth..

Dagens Media - 1 timme sedan

“AI kommer göra oss mer mänskliga"

PODD. Mänskliga egenskaper som intuition och empati kommer att värderas högre framöver, spår rådgivaren Anna Felländer i AI-podden..

Dagens Media - 2 timmar sedan

Skapar dialogrutor ökad förståelse hos konsumenterna?

BLOGG. Tveksamt om kontroll och enkelhet har uppnåtts för konsumenterna genom alla dialogrutor om samtycke, skriver IAB:s Charlotte Thür om GDPR..

Dagens Media - 2 timmar sedan

Aktieägare försöker peta Mark Zuckerberg – igen

Ett förslag om ny ordförande kommer att läggas fram på bolagets årsmöte..

Dagens Media - 3 timmar sedan

10 tips om kriskommunikation

TIPS OCH INSPIRATION. Hur gör man för att förebygga mediekriser? Ylva Werlinder, pr-konsult och specialist inom kriskommunikation på Westander, delar med sig av tio praktiska tips om krisplanen..

Dagens Media - 18 timmar sedan

Så blev Coop störst på hållbarhet

Mediedagen 2018. Så lyckades Coop blir Sveriges mest hållbara varumärke. Missa inte Marie Wedin på Mediedagen..

Dagens Media - 23 timmar sedan

Mårten Forslund ryter till mot Walter Naeslund

REPLIK. Mårten Forslund är starkt kritisk till Walter Naeslunds inlägg om räckvidd: "Implicit menar han att det är Honesty den mindre nervösa marknadschefen bör vända sig när räckviddens ska byggas"..

Dagens Media - 19 timmar sedan

Rapport: Här är den perfekta mediemixen

Framgångsrika kampanjer består av 69 procent tv och digitalt, slår Warc fast..

Dagens Media - 20 timmar sedan

Hyundai tappar marknadsdirektören

Efter 14 år: Roland Bägén lämnar Hyundai för att bli Nordisk marknads- och kommunikationschef på TCS..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.