Dagens Media > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 10:20

Dagens Media - 10 nov 17 kl. 07:00

E-handeln stärker butikens positionPREMIUM DEL 1 AV 2. Det våras för den fysiska butiken – som nu digitaliseras och får en ny roll som arena för upplevelser och inspiration.– "Butiken är, i många kategorier, ännu ledande vad gäller försäljningen", säger Christian Andersson, digitalchef på Scandinavian Retail Center..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
PREMIUM DEL, AV, Christian Andersson, Scandinavian Retail Center

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: E-handeln, stärker, butikens, position
Dagensanalys.se - 27 dec 17 kl. 11:59

Så såg e-handeln i Sverige ut under 2017

E-handeln växer allt mer och i AudienceProjects senaste undersökning kartläggs hur e-handeln såg ut såväl i Sverige som övriga Norden samt USA och England under 2017. Sverige ligger före sina Nordiska grannländer vad gäller att handla online, men ligger fortfarande efter både England och USA. Frågan är även vilken e-handelssajt som är störst, Wish eller Amazon, eller någon helt annan?

BT - 13 sep 12 kl. 08:52

Positivt för e-handeln

E-handeln fortsätter att växa. Att allt fler välkända varumärken lanserar e-butiker ger handeln en extra skjuts.
Under andra kvartalet i år ökade e-handeln med 13 procent, jämfört med samma period förra året, enligt Postens e-barometer.

Cornucopia - 18 nov 14 kl. 18:40

Julklapp: De tre sista inbundna exemplaren av Midvintermörker signeras bort

Midvintermörker som inbunden sålde slut i november 2013 och finns inte längre att beställa. Som författare har jag nu bara tre inbundna exemplar kvar i mitt eget förråd och säljer dem nu med en personlig signering.
Enstaka exemplar av inbunden Midvintermörker kan finnas kvar undangömd hos någon bokhandlare, men jag har inte sett det.

HBL - 30 mar 15 kl. 19:57

Handeln ser dystert på de närmaste åren

Handeln har ett klart budskap till den kommande regeringen. Skattelösningarna måste stöda köpkraften på hemmamarknaden. – Den nya regeringen bör ovillkorligen se till att köpkraften ökar.

HBL - 20 apr 13 kl. 05:30

Handeln dyker?

Permitteringsnyheterna är vardagsmat, men att varuhuskedjan Stockmann i samband med en resultatvarning meddelar att man avser att permittera hela den finländska personalen, 5?000 anställda, i tolv dagar är ett allvarligt tecken på att den ekonomiska nedgången drabbar en sektor som hittills har klarat sig ganska helskinnad.Stockmann har inte permitterat personalen sedan oljekrisen på 1970-talet, företaget klarade till och med djupdykningen i början av 1990-talet utan den här sortens ingrepp.

BT - 15 feb 12 kl. 07:00

Minskad lönsamhet i handeln

Två av tre handlare, 64 procent, säger att den svaga konjunkturen lett till minskade marginaler i den egna butiken. Sex av tio, 58 procent, upplever att konkurrensen i den egna branschen har ökat och nästan lika många säger att den egna butikens lönsamhet har minskat, enligt Svensk Handels handelsbarometer för februari.
Framtidstron fortsätter att vara negativ och bara 15 procent av handlarna tror att försäljningen inom detaljhandeln kommer att öka det närmaste kvartalet.

IDG - 04 apr 13 kl. 09:08

Så ska butikens alla plattformar samspela

Multikanalshandel är ett begrepp som har blivit allt vanligare i takt med att e-handelns betydelse vuxit. När den mobila e-handeln nu slår igenom blir en genomtänkt flerkanalsstrategi nödvändig..

UT - 09 aug 13 kl. 22:01

Stulna varor problem för handeln

En ung tjej plockade på sig varor till ett värde av 5 000 kronor inne på Heléns hus. Butiksägare Helén Dahlgren tog henne på bar gärning.
?

HBL - 22 apr 14 kl. 19:45

Handeln vill ha fri öppethållning

Köpmän tar till kreativa lösningar för att kunna hålla butiken öppen också under helg.De som har vant sig vid att kunna handla mat alla veckodagar tvingades tänka om under påsken – och också inför valborgsmässoafton och första maj gäller det att vara på alerten. På valborgsmässoafton stänger butikerna senast klockan 18 och på första maj är det stängt helt och hållet.

SvD - 05 jul 15 kl. 12:00

Kedjornas egna varor tar över handeln

Handeln har stärkt sin position genom att producera egna varor de senaste åren. Samtidigt är kampen om en plats på hyllan stentuff och bland leverantörer lurar ständigt en rädsla att åka ur sortimentet i butiken..

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 15 minuter sedan

Hasse Aro lämnar TV4 för TV3

Hasse Aro gör comeback på TV3 i programmet "Efterlyst"..

Dagens Media - 22 timmar sedan

Facebook marknadsvärde sjönk med 37 miljarder dollar i natt

Facebooks andelspris dök med sju procent under natten i samband med skandalen kring dataanalysföretaget Cambride Analytica. Totalt sjönk Facebooks värde med sju procent..

Dagens Media - 1 timme sedan

"Man måste vara där publiken är"

WE ARE OOH. Nick Halas, head of innovation and data på Posterscope UK, berättar om framtidens utomhuskampanjer..

Dagens Media - 2 timmar sedan

Telenor och TV4 överens om nytt avtal

Telenor och TV4, det blev ingen nedsläckning av kanalerna. Samtidigt fortsätter de båda parterna att pika varandra i sina pressmeddelanden..

Dagens Media - 3 timmar sedan

Så fick Margaux Dietz partiledarna till Youtube-studion

POLITIKEN OCH INFLUENCERS DEL 3 AV 5. Har de politiska partierna fått upp ögonen för den nya tidens makthavare – och vad innebär i så fall det? Dagens Media tar ett grepp om influencers betydelse i valrörelsen.

Dagens Media - 17 timmar sedan

Alla bilder från We are OOH

WE ARE OOH. Idag äger Dagens Medias inspirationsdag för utomhus – We Are OOH – rum på At Six i Stockholm. Se alla bilder från eventet här ovan..

Dagens Media - 18 timmar sedan

Sveriges Annonsörer lanserar nytt programmatic-verktyg

Sveriges Annonsörer inleder ett samarbete med startup-bolaget Match 2 one. Tillsammans erbjuder man annonsörer en självservice programmatisk plattform som bygger på AI och maskininlärning..

Dagens Media - 18 timmar sedan

"Ett bra komplement för att bygga sitt varumärke"

WE ARE OOH. Carina Kinnman, marknadschef på Apollo, Annelie Elfqvist, printchef på Scream och Carl Wåreus, head of agency på Google diskuterar statusen på utomhus..

Dagens Media - 18 timmar sedan

Premiär för IAB:s utomhusguide

WE ARE OOH. IAB lanserar en köparguide för digital utomhus..

Dagens Media - 19 timmar sedan

Peter Callius: "Vi behöver gå ifrån aggregerade metoder"

WE ARE OOH. Kantar Sifos Peter Callius ser större individmätningar som vägen framåt för utomhus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.