Dagens Media > Ekonomi

Saturday, 16 December, 09:55

Dagens Media - 10 nov 17 kl. 07:00

E-handeln stärker butikens positionPREMIUM DEL 1 AV 2. Det våras för den fysiska butiken – som nu digitaliseras och får en ny roll som arena för upplevelser och inspiration.– "Butiken är, i många kategorier, ännu ledande vad gäller försäljningen", säger Christian Andersson, digitalchef på Scandinavian Retail Center..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
PREMIUM DEL, AV, Christian Andersson, Scandinavian Retail Center

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: E-handeln, stärker, butikens, position
BT - 13 sep 12 kl. 08:52

Positivt för e-handeln

E-handeln fortsätter att växa. Att allt fler välkända varumärken lanserar e-butiker ger handeln en extra skjuts.
Under andra kvartalet i år ökade e-handeln med 13 procent, jämfört med samma period förra året, enligt Postens e-barometer.

Cornucopia - 18 nov 14 kl. 18:40

Julklapp: De tre sista inbundna exemplaren av Midvintermörker signeras bort

Midvintermörker som inbunden sålde slut i november 2013 och finns inte längre att beställa. Som författare har jag nu bara tre inbundna exemplar kvar i mitt eget förråd och säljer dem nu med en personlig signering.
Enstaka exemplar av inbunden Midvintermörker kan finnas kvar undangömd hos någon bokhandlare, men jag har inte sett det.

HBL - 30 mar 15 kl. 19:57

Handeln ser dystert på de närmaste åren

Handeln har ett klart budskap till den kommande regeringen. Skattelösningarna måste stöda köpkraften på hemmamarknaden. – Den nya regeringen bör ovillkorligen se till att köpkraften ökar.

HBL - 20 apr 13 kl. 05:30

Handeln dyker?

Permitteringsnyheterna är vardagsmat, men att varuhuskedjan Stockmann i samband med en resultatvarning meddelar att man avser att permittera hela den finländska personalen, 5?000 anställda, i tolv dagar är ett allvarligt tecken på att den ekonomiska nedgången drabbar en sektor som hittills har klarat sig ganska helskinnad.Stockmann har inte permitterat personalen sedan oljekrisen på 1970-talet, företaget klarade till och med djupdykningen i början av 1990-talet utan den här sortens ingrepp.

BT - 15 feb 12 kl. 07:00

Minskad lönsamhet i handeln

Två av tre handlare, 64 procent, säger att den svaga konjunkturen lett till minskade marginaler i den egna butiken. Sex av tio, 58 procent, upplever att konkurrensen i den egna branschen har ökat och nästan lika många säger att den egna butikens lönsamhet har minskat, enligt Svensk Handels handelsbarometer för februari.
Framtidstron fortsätter att vara negativ och bara 15 procent av handlarna tror att försäljningen inom detaljhandeln kommer att öka det närmaste kvartalet.

IDG - 04 apr 13 kl. 09:08

Så ska butikens alla plattformar samspela

Multikanalshandel är ett begrepp som har blivit allt vanligare i takt med att e-handelns betydelse vuxit. När den mobila e-handeln nu slår igenom blir en genomtänkt flerkanalsstrategi nödvändig..

UT - 09 aug 13 kl. 22:01

Stulna varor problem för handeln

En ung tjej plockade på sig varor till ett värde av 5 000 kronor inne på Heléns hus. Butiksägare Helén Dahlgren tog henne på bar gärning.
?

HBL - 22 apr 14 kl. 19:45

Handeln vill ha fri öppethållning

Köpmän tar till kreativa lösningar för att kunna hålla butiken öppen också under helg.De som har vant sig vid att kunna handla mat alla veckodagar tvingades tänka om under påsken – och också inför valborgsmässoafton och första maj gäller det att vara på alerten. På valborgsmässoafton stänger butikerna senast klockan 18 och på första maj är det stängt helt och hållet.

SvD - 05 jul 15 kl. 12:00

Kedjornas egna varor tar över handeln

Handeln har stärkt sin position genom att producera egna varor de senaste åren. Samtidigt är kampen om en plats på hyllan stentuff och bland leverantörer lurar ständigt en rädsla att åka ur sortimentet i butiken..

Dagensanalys.se - 15 jun 16 kl. 10:22

Så förändras e-handeln de kommande tio åren

Criteo har släppt en rapport kring de senaste trenderna inom e-handel i samarbete med analys- och undersökningsföretaget Ovum: The Future of E-commerce: The road to 2026. Rapporten går på djupet med de trender som kommer att forma detaljhandelslandskapet under de kommande tio åren. Nedan är de fem e-handels-trender som kommer att forma detaljhandelslandskapet under de kommande tio åren.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 1 timme sedan

Volts cd: "Det är lättare för män att klättra"

HELGLÄSNING. Sverige toppar listorna över världens mest jämställda länder. Trots det är de kvinnliga kreativa cheferna på svenska byråer försvinnande få.

Dagens Media - 16 timmar sedan

Discovery till Musikhjälpen

Kanalhuset förenar svensk idrottshistoria med nytta – auktionerar ut studiobordet från herrlandslagets VM-avancemang..

Dagens Media - 17 timmar sedan

Star Wars ger ketchup-effekt för McDonalds

McDonalds bjuder i samband med Star Wars-premiären på kampanjen "May the sauce be with you"..

Dagens Media - 18 timmar sedan

"Nordiska folket är redo för kinesiska varumärken"

Med den nya nordiska marknadschefen Josefin Persson vid rodret ska den kinesiska tv-tillverkaren TCL erövra Norden med ett "mer digitalt tänk"..

Dagens Media - 18 timmar sedan

"Ett ingrepp på yttrandefriheten"

Intresseorganisationen Sveriges Annonsörers vd Anders Ericson är kritisk till Stockholm stads beslut om att införa etiska riktlinjer för reklam på utomhusytor. På Sveriges Kvinnolobby – som aktivt debatterar frågan om lagstiftning mot sexistisk reklam – är man desto nöjdare..

Dagens Media - 21 timmar sedan

Apple lanserar analysverktyg för poddar

Efter nya "Poddindex" – nu lanserar Apple statistikverktyg för podcastproducenter och annonsörer..

Dagens Media - 22 timmar sedan

Liseberg väljer Welcom som ny byrå

Welcom ser fram emot det nya samarbetet med nöjesjätten: "Det är väldigt mycket glädje att kommunicera med en nöjespark"..

Dagens Media - 22 timmar sedan

ÖFK: "Vi gjorde inte Svansjön för att träna några muskler"

Med en rad kulturprojekt har Östersunds FK nått stora europeiska framgångar. Som nästa anhalt i Europa Leage väntar nu en av världens största klubbar. Men trots succén har ÖFK samma fokus i dag som för sju år sedan: "Vi ska bli bättre människor", säger föreningens kanslichef Lasse Landin..

Dagens Media - 22 timmar sedan

"Vi gjorde inte Svansjön för att träna några muskler"

Med en rad kulturprojekt har Östersunds FK nått stora europeiska framgångar. Som nästa anhalt i Europa Leage väntar nu en av världens största klubbar. Men trots succén har ÖFK samma fokus i dag som för sju år sedan: "Vi ska bli bättre människor", säger föreningens kanslichef Lasse Landin..

Dagens Media - Igår: 14:51

Stockholm inför etiska riktlinjer för utomhusreklam

Idag tog Trafiknämnden i Stockholm stad beslut om att införa etiska riktlinjer för reklam på utomhusytor. Det skriver Resumé..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.