Dagens Media > Ekonomi

Friday, 20 July, 01:12

Dagens Media - 10 nov 17 kl. 07:00

E-handeln stärker butikens positionPREMIUM DEL 1 AV 2. Det våras för den fysiska butiken – som nu digitaliseras och får en ny roll som arena för upplevelser och inspiration.– "Butiken är, i många kategorier, ännu ledande vad gäller försäljningen", säger Christian Andersson, digitalchef på Scandinavian Retail Center..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
PREMIUM DEL, AV, Christian Andersson, Scandinavian Retail Center

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: E-handeln, stärker, butikens, position
Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 09:57

E-handeln tvingar fram nya kreativa lösningar

Pressen på fysiska butiker ökar i takt med konkurrensen från näthandeln och konsumenternas stigande förväntningar på att få valuta för pengarna. Som en följd tvingas många butiker bli mer kreativa i försöken att locka dit folk. Det visar en trendanalys som Visma Retail har tagit fram utifrån världens största retailkongress i New York, och listar även årets fem största trender inom handeln.

Dagensanalys.se - 27 dec 17 kl. 11:59

Så såg e-handeln i Sverige ut under 2017

E-handeln växer allt mer och i AudienceProjects senaste undersökning kartläggs hur e-handeln såg ut såväl i Sverige som övriga Norden samt USA och England under 2017. Sverige ligger före sina Nordiska grannländer vad gäller att handla online, men ligger fortfarande efter både England och USA. Frågan är även vilken e-handelssajt som är störst, Wish eller Amazon, eller någon helt annan?

BT - 13 sep 12 kl. 08:52

Positivt för e-handeln

E-handeln fortsätter att växa. Att allt fler välkända varumärken lanserar e-butiker ger handeln en extra skjuts.
Under andra kvartalet i år ökade e-handeln med 13 procent, jämfört med samma period förra året, enligt Postens e-barometer.

Cornucopia - 18 nov 14 kl. 18:40

Julklapp: De tre sista inbundna exemplaren av Midvintermörker signeras bort

Midvintermörker som inbunden sålde slut i november 2013 och finns inte längre att beställa. Som författare har jag nu bara tre inbundna exemplar kvar i mitt eget förråd och säljer dem nu med en personlig signering.
Enstaka exemplar av inbunden Midvintermörker kan finnas kvar undangömd hos någon bokhandlare, men jag har inte sett det.

HBL - 30 mar 15 kl. 19:57

Handeln ser dystert på de närmaste åren

Handeln har ett klart budskap till den kommande regeringen. Skattelösningarna måste stöda köpkraften på hemmamarknaden. – Den nya regeringen bör ovillkorligen se till att köpkraften ökar.

HBL - 20 apr 13 kl. 05:30

Handeln dyker?

Permitteringsnyheterna är vardagsmat, men att varuhuskedjan Stockmann i samband med en resultatvarning meddelar att man avser att permittera hela den finländska personalen, 5?000 anställda, i tolv dagar är ett allvarligt tecken på att den ekonomiska nedgången drabbar en sektor som hittills har klarat sig ganska helskinnad.Stockmann har inte permitterat personalen sedan oljekrisen på 1970-talet, företaget klarade till och med djupdykningen i början av 1990-talet utan den här sortens ingrepp.

BT - 15 feb 12 kl. 07:00

Minskad lönsamhet i handeln

Två av tre handlare, 64 procent, säger att den svaga konjunkturen lett till minskade marginaler i den egna butiken. Sex av tio, 58 procent, upplever att konkurrensen i den egna branschen har ökat och nästan lika många säger att den egna butikens lönsamhet har minskat, enligt Svensk Handels handelsbarometer för februari.
Framtidstron fortsätter att vara negativ och bara 15 procent av handlarna tror att försäljningen inom detaljhandeln kommer att öka det närmaste kvartalet.

IDG - 04 apr 13 kl. 09:08

Så ska butikens alla plattformar samspela

Multikanalshandel är ett begrepp som har blivit allt vanligare i takt med att e-handelns betydelse vuxit. När den mobila e-handeln nu slår igenom blir en genomtänkt flerkanalsstrategi nödvändig..

UT - 09 aug 13 kl. 22:01

Stulna varor problem för handeln

En ung tjej plockade på sig varor till ett värde av 5 000 kronor inne på Heléns hus. Butiksägare Helén Dahlgren tog henne på bar gärning.
?

HBL - 22 apr 14 kl. 19:45

Handeln vill ha fri öppethållning

Köpmän tar till kreativa lösningar för att kunna hålla butiken öppen också under helg.De som har vant sig vid att kunna handla mat alla veckodagar tvingades tänka om under påsken – och också inför valborgsmässoafton och första maj gäller det att vara på alerten. På valborgsmässoafton stänger butikerna senast klockan 18 och på första maj är det stängt helt och hållet.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 8 timmar sedan

Myndighet förhindrar MTG:s försäljning

MTG stöter på patrull för andra gången i år. Konkurrensmyndighet sätter stopp för MTG:s försök att sälja av sin bulgariska tv-verksamhet..

Dagens Media - 12 timmar sedan

"Låt inte TV4 bli ett statligt bolag"

DEBATT. Statens ägande i Telia är problematiskt, och tiden är inne för att sälja av kvarstående innehav, skriver Liberala ungdomsförbundets distriktordförande Martin Nilsen..

Dagens Media - 13 timmar sedan

Efter jätteskulden – ETC:s läsare pröjsar 1,74 miljoner

Drygt 8 miljoner ska ETC på kort tid betala tillbaka av sitt presstöd. Grundaren Johan Ehrenberg mobiliserar läsarna för att få hjälp med notan, som han menar är felaktig. Över 40000 rullar dagligen in i ETC:s stödfond..

Dagens Media - 15 timmar sedan

Westander förstärker inom hållbarhet

Pr-byrån stärker sitt hållbarhetserbjudande genom utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Westander blir den fjärde aktören i Sverige att erbjuda utbildningen..

Dagens Media - 13 jul 18 kl. 09:43

Netflix knäcker HBO i antalet Emmynomineringar

Streamingjätten sätter stopp för HBO:s år av flest nomineringar till Emmy Awards..

Dagens Media - 16 timmar sedan

Så gick fotbolls-VM linjärt

Enligt siffror från MMS var det åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz som lockade flest till tv:n. Jämfört med tidigare år tittar emellertid färre på fotbolls-VM linjärt..

Dagens Media - 18 timmar sedan

Amazon gör serie av svensk konst

Den amerikanska jätten lägger en halv miljard på att omvandla Simon Stålenhags retrofuturistiska konst till tv-serie..

Dagens Media - Igår: 23:15

Bing gör livet lättare för utvecklare

BLOGG. Tänk om sökmotorerna kunde visa dig kod utan att du behövde scrolla igenom långa trådar? Nu har det hänt, skriver Alexandra Jung på SEO-bloggen..

Dagens Media - Igår: 13:39

Google överklagar miljardboten

Google: "Android har gett större valfrihet, inte mindre"..

Dagens Media - Igår: 11:22

Google får miljardbot av EU

EU-kommisionen straffar techjätten med ett historiskt högt bötesbelopp på 44 miljarder kronor – för Googles konkurrensbrott..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.