SR > Vetenskap

Friday, 23 March, 23:54

SR - 10 nov 17 kl. 06:00

Digitalt medborgarskap gör det lättare att starta företagSedan några år tillbaka erbjuder Estland, som första land, ett digitalt medborgarskap för människor från hela världen. Medborgarskapet ska bland annat göra det lättare att starta företag i landet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Estland

Dela artikeln

74 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Digitalt, medborgarskap, gördet , lättareatt , starta, företag
YLE - 15 nov 13 kl. 04:59

Unga umgås digitalt

Umgänget förändras då kommunikationen i allt högre grad går via smarttelefon och datorer. Olika typer av digital teknik är vardagsmat för de flesta unga idag. Men vad händer med umgänget då smarttelefonen har huvudrollen?

DI - 06 mar 14 kl. 12:37

Lättare få ryskt medborgarskap

Ryssland kommer att underlätta procedurerna för rysktalande som tidigare bott i Ryssland eller före detta Sovjetunionen att få ryskt medborgarskap, säger den ryska premiärministern Dmitrij Medvedev enligt Reuters..

SR - 21 apr 14 kl. 10:44

Lättare för rysktalande att få ryskt medborgarskap

Rysslands president Vladimir Putin har i dag godkänt en lagändring som gör det enklare för rysktalande i forna Sovjetrepubliker att få ryskt medborgarskap..

SR - 16 okt 16 kl. 16:10

Lång väntan på medborgarskap för många statslösa

Trots ett snabbspår som ska göra det lättare för statslösa att få ett svenskt medborgarskap, drar processen ofta ut på tiden..

DN - 12 feb 17 kl. 14:00

Val i Schweiz kan ge lättade regler för medborgarskap

Det kan bli lättare för tredje generationens invandrare att få medborgarskap i Schweiz. Vid lunchtid på söndagen avslutades den schweiziska folkomröstningen i frågan..

Kristianstadsbladet - 09 mar 18 kl. 19:35

Spansk lag om judars medborgarskap förlängs

Spanien ska förlänga en tillfällig lag som gör det lättare för ättlingar till judar som jagades ut ur landet för över 500 år sedan att få spanskt medborgarskap.(TT).

UNT - 09 mar 18 kl. 19:35

Spansk lag om judars medborgarskap förlängs

Spanien ska förlänga en tillfällig lag som gör det lättare för ättlingar till judar som jagades ut ur landet för över 500 år sedan att få spanskt medborgarskap..

BT - 09 mar 18 kl. 19:35

Spansk lag om judars medborgarskap förlängs

Spanien ska förlänga en tillfällig lag som gör det lättare för ättlingar till judar som jagades ut ur landet för över 500 år sedan att få spanskt medborgarskap.(TT).

Blekinge Läns tidning - 09 mar 18 kl. 19:35

Spansk lag om judars medborgarskap förlängs

Spanien ska förlänga en tillfällig lag som gör det lättare för ättlingar till judar som jagades ut ur landet för över 500 år sedan att få spanskt medborgarskap.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 09 mar 18 kl. 19:35

Spansk lag om judars medborgarskap förlängs

Spanien ska förlänga en tillfällig lag som gör det lättare för ättlingar till judar som jagades ut ur landet för över 500 år sedan att få spanskt medborgarskap. Lagen trädde i kraft i oktober 2015 och skulle ha upphört i oktober i år men nu förlängs den.

Fler nyheter från SR

SR - 16 timmar sedan

De riskerar sina liv – för djurens skull

De senaste dagarna har det rasat stora bränder i södra Australien. Utvecklade larmsystem gör att invånarna är förberedda på hur de ska bete sig vid bränder – men många djurägare riskerar livet när de försöker rädda sina djur..

SR - 17 timmar sedan

Unikt exemplar ger nya insikter om Stockholms blodbad

Ett unikt exemplar av medeltidsmanuskriptet Gesta Danorum, eller Danskarnas bedrifter, har köps in av Kungliga Biblioteket i Stockholm. Exemplaret är en förstautgåva av den tryckta versionen av boken ifrån 1514, medan originalet skrevs redan 300 år tidigare..

SR - Igår: 09:56

Snart börjar årets säsong av Odla med P1

På annandag påsk sänds säsongens första program. Då kollar programledaren Gustaf Klarin på förodlade småplantor hemma hos hortonomens och grönsaksodlaren Ingela Jagne, som också i år medverkar återkommande i programmet..

SR - Igår: 07:01

Blixtsnabb robot löser Rubiks kub

Det kan gå väldigt snabbt när robotar ska lösa Rubiks kub. Nyligen slogs ett nytt världsrekord..

SR - Igår: 06:53

Den otrevliga parasiten guineamask på väg att försvinna

Nu är världen ännu närmare utrotning av guineamask, den där parasitmasken som sakta kryper ut genom huden och som lindas upp på en pinne för att inte gå av..

SR - Igår: 06:00

Risk för radioaktiva läckor vid forskningsanläggningen ESS

Pilotexperiment har visat att mer radioaktivt material än väntat skulle kunna släppas ut från forskningsanläggningen ESS vid en olycka. Nu har Länsstyrelsen i Skåne tillfälligt stoppat två områden som ska byggas runt anläggningen..

SR - Igår: 06:08

FN-rapport: Vatten måste värderas högre

Ett helhetstänk behövs för att trygga världens vattenresurser, menar en högnivåpanel inom FN och Världsbanken i samband med världsvattendagen som äger rum idag..

SR - I förrgår: 08:12

Virtuell strålning i Skåne

En ny strålningssimulator för cancerbehandling har invigts på Skånes universitetssjukhus. En simulator som skapar en virtuell miljö för läkare att träna sig i..

SR - I förrgår: 06:30

Olika skott på varg i Sverige och Norge

Sverige och Norge har till stora delar gemensamma rovdjursstammar, men helt olika politik på området. Nu vill forskare skapa nätverk över gränsen för att få en mer forskningsbaserad och samordnad rovdjursförvaltning..

SR - I förrgår: 06:31

Undersökta gener avslöjar kackerlackans anpassningar

Den är snabbväxande, älskar fukt och rutten mat och trivs i människans sällskap. Det handlar om den amerikanska kackerlackan som nu fått sitt genom undersökt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.