SR > Vetenskap

Sunday, 21 October, 14:07

SR - 10 nov 17 kl. 06:00

Digitalt medborgarskap gör det lättare att starta företagSedan några år tillbaka erbjuder Estland, som första land, ett digitalt medborgarskap för människor från hela världen. Medborgarskapet ska bland annat göra det lättare att starta företag i landet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Estland

Dela artikeln

74 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Digitalt, medborgarskap, gördet , lättareatt , starta, företag
YLE - 15 nov 13 kl. 04:59

Unga umgås digitalt

Umgänget förändras då kommunikationen i allt högre grad går via smarttelefon och datorer. Olika typer av digital teknik är vardagsmat för de flesta unga idag. Men vad händer med umgänget då smarttelefonen har huvudrollen?

DI - 06 mar 14 kl. 12:37

Lättare få ryskt medborgarskap

Ryssland kommer att underlätta procedurerna för rysktalande som tidigare bott i Ryssland eller före detta Sovjetunionen att få ryskt medborgarskap, säger den ryska premiärministern Dmitrij Medvedev enligt Reuters..

SR - 21 apr 14 kl. 10:44

Lättare för rysktalande att få ryskt medborgarskap

Rysslands president Vladimir Putin har i dag godkänt en lagändring som gör det enklare för rysktalande i forna Sovjetrepubliker att få ryskt medborgarskap..

SR - 16 okt 16 kl. 16:10

Lång väntan på medborgarskap för många statslösa

Trots ett snabbspår som ska göra det lättare för statslösa att få ett svenskt medborgarskap, drar processen ofta ut på tiden..

DN - 12 feb 17 kl. 14:00

Val i Schweiz kan ge lättade regler för medborgarskap

Det kan bli lättare för tredje generationens invandrare att få medborgarskap i Schweiz. Vid lunchtid på söndagen avslutades den schweiziska folkomröstningen i frågan..

Kristianstadsbladet - 09 mar 18 kl. 19:35

Spansk lag om judars medborgarskap förlängs

Spanien ska förlänga en tillfällig lag som gör det lättare för ättlingar till judar som jagades ut ur landet för över 500 år sedan att få spanskt medborgarskap.(TT).

UNT - 09 mar 18 kl. 19:35

Spansk lag om judars medborgarskap förlängs

Spanien ska förlänga en tillfällig lag som gör det lättare för ättlingar till judar som jagades ut ur landet för över 500 år sedan att få spanskt medborgarskap..

BT - 09 mar 18 kl. 19:35

Spansk lag om judars medborgarskap förlängs

Spanien ska förlänga en tillfällig lag som gör det lättare för ättlingar till judar som jagades ut ur landet för över 500 år sedan att få spanskt medborgarskap.(TT).

Blekinge Läns tidning - 09 mar 18 kl. 19:35

Spansk lag om judars medborgarskap förlängs

Spanien ska förlänga en tillfällig lag som gör det lättare för ättlingar till judar som jagades ut ur landet för över 500 år sedan att få spanskt medborgarskap.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 09 mar 18 kl. 19:35

Spansk lag om judars medborgarskap förlängs

Spanien ska förlänga en tillfällig lag som gör det lättare för ättlingar till judar som jagades ut ur landet för över 500 år sedan att få spanskt medborgarskap. Lagen trädde i kraft i oktober 2015 och skulle ha upphört i oktober i år men nu förlängs den.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 14:27

Ulrika Björkstén: Vi kan snart ha nått vägs ände

Mycket har blivit bättre, men det är ingen garanti för att det fortsätter så, konstaterar Vetenskapsradions Ulrika Björkstén..

SR - I förrgår: 08:57

Debattartikel: "För att rädda fler arter krävs bättre fördelning av medlen"

Forskaren och ekologen Leah Gerber skriver i en debattartikel i veckans nummer av Science att medlen för artbevarande arbete måste fördelas mer effektivt..

SR - I förrgår: 07:51

Fladdermusens marknära vingslag spar energi

Fladdermöss kan spara så mycket som 30 procent av sin energi genom att flyga nära vattenytan. Den insikten kan både inspirera till bättre drönare och säga något om hur djur faktiskt började flyga, menar forskarna..

SR - I förrgår: 06:00

Hett som i en pizzaugn – dags att komma nära Merkurius

Sent på lördag kväll börjar den långa resan mot Merkurius, den planet i vårt solsystem som ligger allra närmast solen. Projektet heter BepiColombo..

SR - I förrgår: 06:00

Advokaternas dolda känslor under lupp

Försvarsadvokater borde bli bättre på att förbereda sina klienter för udda känslouttryck i en rättegång. Forskare menar att det kan påverka förtroendet för rättsystemet..

SR - 18 okt 18 kl. 10:33

Nya riktlinjer för behandling under klimakteriet

Svettningar, ångest och svårt att sova. Det är vanligt att må dåligt under klimakteriet, men det finns hjälp. Snart kommer nya riktlinjer för hormonbehandling som kan lindra besvären..

SR - 18 okt 18 kl. 09:40

Hör en längre intervju med Leon Rytz

I oktober är det 75 år sedan som den mest intensiva fasen i Förintelsen avslutades. Under namnet Operation Reinhard mördades en och en halv miljon människor, inte minst i utrotningslägret Treblinka. 91-åriga Leon Rytz är en av få som finns kvar i dag som lyckades komma ut från dödslägret levande..

SR - 18 okt 18 kl. 06:07

Mäta gravitationsvågor i tyngdlöshet

Tyska forskare har kommit närmare ett nytt instrument för att kunna mäta gravitationsvågor. Experimentet utfördes i en raket som skickades upp från rymdbasen Esrange norr om Kiruna..

SR - 18 okt 18 kl. 06:08

Maskrosor byggda för spridning

Maskroser har en särskild konstruktion för att kunna sprida sina frön längre och mer träffsäkert..

SR - 18 okt 18 kl. 06:00

Över en miljon människor mördades under Operation Reinhard

I oktober är det 75 år sedan som den mest intensiva fasen i Förintelsen avslutades. Under namnet Operation Reinhard mördades en och en halv miljon människor, inte minst i utrotningslägret Treblinka..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.