SR > Vetenskap

Monday, 18 December, 02:21

SR - 10 nov 17 kl. 06:00

Digitalt medborgarskap gör det lättare att starta företagSedan några år tillbaka erbjuder Estland, som första land, ett digitalt medborgarskap för människor från hela världen. Medborgarskapet ska bland annat göra det lättare att starta företag i landet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Estland

Dela artikeln

74 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Digitalt, medborgarskap, gördet , lättareatt , starta, företag
YLE - 15 nov 13 kl. 04:59

Unga umgås digitalt

Umgänget förändras då kommunikationen i allt högre grad går via smarttelefon och datorer. Olika typer av digital teknik är vardagsmat för de flesta unga idag. Men vad händer med umgänget då smarttelefonen har huvudrollen?

DI - 06 mar 14 kl. 12:37

Lättare få ryskt medborgarskap

Ryssland kommer att underlätta procedurerna för rysktalande som tidigare bott i Ryssland eller före detta Sovjetunionen att få ryskt medborgarskap, säger den ryska premiärministern Dmitrij Medvedev enligt Reuters..

SR - 21 apr 14 kl. 10:44

Lättare för rysktalande att få ryskt medborgarskap

Rysslands president Vladimir Putin har i dag godkänt en lagändring som gör det enklare för rysktalande i forna Sovjetrepubliker att få ryskt medborgarskap..

SR - 16 okt 16 kl. 16:10

Lång väntan på medborgarskap för många statslösa

Trots ett snabbspår som ska göra det lättare för statslösa att få ett svenskt medborgarskap, drar processen ofta ut på tiden..

DN - 12 feb 17 kl. 14:00

Val i Schweiz kan ge lättade regler för medborgarskap

Det kan bli lättare för tredje generationens invandrare att få medborgarskap i Schweiz. Vid lunchtid på söndagen avslutades den schweiziska folkomröstningen i frågan..

LV - 07 jul 17 kl. 12:45

Digitalt CV ska underlätta vägen till jobb

Jobskills är ett digitalt verktyg där asylsökande på sitt eget språk kan skriva in sina meriter och lättare snappas upp av arbetsgivare som hungrar efter kompetensen..

YLE - 27 nov 16 kl. 13:30

Nu efterlyses idéer för hur göra digitala tjänster lättare och mer tillgängliga för alla

Allt fler tjänster som idag fortfarande sköts på ett fysiskt ställe av en närvarande människa ska i framtiden ska hanteras av oss själva via datorn.
Det kan göra saker både smidigare och billigare, men stressigare för den som känner sig osäker.
Finansministeriets Auta-projekt efterlyser därför nu goda idéer för hur man ska få med alla i utvecklingen.

SVT - 09 okt 13 kl. 10:43

Kritik mot språkbonus för svenskt medborgarskap

Överlag är remissinstanserna positiva till att det ska bli lättare att bli svensk medborgare. Särskilt för barn som föds i Sverige..

FriaTider - 17 nov 13 kl. 21:33

Integrationsministern: Gör det lättare att bli medborgare

Vägen till medborgarskap ska bli snabbare och fler ska beviljas permanent uppehållstillstånd. Det är några av förslagen som integrationsminister Erik Ullenhag framför i en intervju med Rädda Barnen..

Alingsås tidning - 20 mar 16 kl. 05:30

Lättare hitta Alingsåsstatistik

Nu sällar sig Alingsås till de cirka 180 kommuner och myndigheter som lägger ut öppna data på sina hemsidor.
– Det här är bara början på en process att släppa ut öppna data från offentlig sektor, säger kommunens IT-chef Göran Westerlund. Det handlar om information och nyckeltal om Aling­sås kommun, statistik som hämtas från ett stort antal myndigheter och organisationer.

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 06:00

Genen bakom smärtfri sjukdom hittat

Nu har forskare hittat den gen som de tror ligger bakom den sjukdom som gör att en familj i Italien inte känner någon smärta. Det rapporterar New Scientist..

SR - I förrgår: 06:00

Syntetiska nät vid underlivsoperationer stoppas i Nya Zeeland

De syntetiska nät som används vid underlivsoperationer kommer i praktiken att förbjudas i Nya Zeeland. EU gör därför en ny granskning av forskningsläget. Även i Sverige har kvinnor drabbats av problem..

SR - I förrgår: 06:00

Upprepade bränder berövar marken på kol

När det brinner i skog och mark försvinner det mer kol och kväve från marken än vad forskningen hittills har kunnat visa, enligt en ny studie..

SR - I förrgår: 06:00

Passionerade vänskapsrelationer mellan män på 1700-talet

Manlig vänskap på 1700-talet var full av passion, kyssar och kramar – i alla fall i brevform. Det enligt historikern Ina Lindbloms avhandling om Carl Christoffer Gjörwell brevsamling..

SR - 14 dec 17 kl. 06:00

Så gör du den perfekta latten

Nu har amerikanska forskare kommit fram till hur man gör den perfekta latten..

SR - 14 dec 17 kl. 06:00

Kvinnors förtroende för forskare sjunker

Många fler män än kvinnor kan tänka sig en forskarkarriär. Samtidigt sjunker kvinnors förtroende för forskare kraftigt. Det visar VA-barometern som presenteras i dag..

SR - 14 dec 17 kl. 06:00

Forskare vill öronmärka stora mängder sand till strandskydd

44 miljoner kubikmeter havssand skulle kunna användas för att skydda den skånska sydkusten mot erosion när världshaven stiger. Det har forskare i Lund räknat ut, och de föreslår nu att sanden öronmärks..

SR - 14 dec 17 kl. 06:00

Hajkunskap tar udden av havets skräck

Rädslan för hajar går att påverka, och det kan öka opinionen för andra sätt att förhindra hajattacker än att döda hajar, enligt en ny studie..

SR - 13 dec 17 kl. 06:00

Den silkiga myrsloken har oväntat många släktingar

Den ser ut som en blandning mellan en teddybjörn och en nakenhund, har två tår med långa vassa klor, äter ungefär 5000 myror om dagen och har ända tills nu dolt sina släktband bra..

SR - 13 dec 17 kl. 06:00

Många träningsanläggningar nära hemmet kan gynna hälsan

Närheten till bland annat gym och simhallar kan påverka människors fysiska hälsa, enligt en ny studie som publiceras i Lancet Public Health..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.