Nyteknik > Teknik

Wednesday, 21 March, 10:21

Nyteknik - 09 nov 17 kl. 09:46

Stopp för kol i EU:s system för utsläppshandelEU-länderna och EU-parlamentet har kommit fram till en viktig överenskommelse om ett framtida system för utsläppshandel. Parlamentet har framför allt riktat in sig på kolindustrin..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoppför , koli , EU:s, systemför , utsläppshandel
Sydsvenskan - 20 jul 11 kl. 06:30

Dyrare syrgas för kol- patienter

Billigare för sjukvården - dyrare för patienten. När kol-­patienter vid Skånes universitetssjukhus måste byta syrgasmodell är det en besparingsåtgärd från sjukhusets sida.
Malmöbon Lars Ahlbin har haft kol i 21 år.

Supermiljöbloggen - 14 nov 13 kl. 14:30

Stefan Back, TransportGruppen: Om klimatförhandlingar, polskt kol och luftfart

Denna och nästa vecka pågår COP19, en konferens i raden av Kyotoprotollets klimatförhandlingar. Jag deltar för egen del för andra gången i dessa evenemang, som representant för näringslivsgruppen inom EU:s ekonomiska och sociala kommitté (EESK). Förhandlingsspelet är som ofta i FN-sammanhang svårgenomträngligt, diskussionen här pågår om 150 agendapunkter i diverse undergrupper och först i slutet av nästa vecka vet vi det verkliga utfallet, i detta fall en överenskommelse om ämnen och innehåll i de texter som skall manglas fram under nästa år fram till den stora konferensen 2015 i Paris, då Kyotoprotokollets globala överenskommelser om utsläppsminskningar skall få en reell fortsättning.

Kristianstadsbladet - 31 maj 17 kl. 21:00

Aktivt kol renar vatten

Kristianstad ligger i framkant när det gäller ett nytt system för hur avloppsvatten kan renas från läkemedel. I reningsverkets slut har en pilotanläggning med aktivt kol varit igång i två månader..

DalaDemokraten - 25 maj 15 kl. 13:39

Det är hög tid att säga stopp

Det är hög tid att säga stopp. Jag tänker på landstinget och kommunernas system med heltid -och deltidsarvoderade politiker. Det måste ändras..

Sydsvenskan - 03 jun 11 kl. 06:30

"Bättre för alla om vi fått lite mer tid" Blandade känslor dagarna efter kontantstoppet "Ett exkluderande system" "Slipper få ont i magen" "Vet inte vad resan kostar" "För chaufförernas säkerhet"

Åsikterna är delade när det gäller kontantstoppet, bland annat riktas kritik mot att man inte kan betala med bankkort. Kollektivtrafiknämndens ordförande Mats Persson (FP) lovar att så snabbt som möjligt försöka lösa problemet.Mats Persson (FP), ordförande i kollektivtrafiknämnden, är ytterst ansvarig för förändringen.

BT - 15 sep 11 kl. 00:35

Sätt stopp för rovdriften

Skrämselförsöken har inte fungerat som det var tänkt. Högtalare i närheten av nät och burar har inte fått bort gråsäl, knubbsäl och vikare. Oljuden har mest av allt fungerat som en pavlovsk signal om att nu vankas det mat (Ekot 14/9).

NSD - 04 okt 11 kl. 09:43

Stopp i japansk kärnkraftsreaktor

En kärnkraftsreaktor i västra Japan snabbstoppades på tisdagsmorgonen. Det var ett automatiskt system som slog till, av oklar orsak. Kärnkraftsbolaget sade sig inte ha uppmätt någon förändring i strålningsnivå eller fått rapporter om brand eller rök.

Sydsvenskan - 16 maj 13 kl. 06:30

ATG sätter stopp för ?spelrobotar?

Ett tiotal stora spelkonsortier som använder sig av ?spelrobotar? för att göra sina system till V75 eller något av travets andra streckspel stoppas med omedelbar verkan av ATG..

BT - 17 aug 13 kl. 11:00

Stopp i flygtrafiken på Arlanda

Tekniska problem stoppar alla starter och landningar från Arlanda. Det ska vara problem med flygtrafikledningen, enligt Swedavias hemsida. Problemen innebär förseningar i trafiken och påverkar därmed också andra flygplatser.

Polisen - 16 dec 13 kl. 20:31

Stopp för vapenärenden till efter nyår

Du som vill söka licens för vapen kommer tyvärr inte att kunna göra det under perioden 17 december till 6 januari. Detta då Polisen genomför en stor systemövergång som påverkar vapensystemet..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Israel erkänner luftanfall mot kärnreaktor

Israels militär erkänner för första gången att den utförde ett flygangrepp mot en misstänkt syrisk kärnreaktor 2007..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Rekordstarkt resultat för Scania: ”Vi går för fulla hus”

Rekord för försäljning och orderingång samtidigt som lönsamheten stiger. ”Vi går för fulla hus”, säger Scaniachefen Henrik Henriksson..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Omstridda EU-kravet: 3 procent skatt från Facebook, Google och Twitter

Ett omstritt förslag om en ny skatt på 3 procent på stora digitala bolags omsättning i EU är på väg. Måltavlor är bland annat amerikanska nätjättar som Facebook, Google och Twitter..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Hawking begravs bredvid Newton och Darwin

Stephen Hawkings aska kommer att placeras bredvid de historiska brittiska forskarna Isaac Newton och Charles Darwin vid Westminster Abbey i London..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Världsledande pumpteknologi – nu i VR

Hos Xylem, som arbetar med pumpar och pumpstationer, matchas nu den modernaste tekniken med nya sätt att visualisera den. Med hjälp av VR kan de komplexa produkterna bokstavligt talat sättas framför användarens ögon..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Miljoner väntar för åtgärder som stoppar mikroplasten

Under första halvåret i år ska Naturvårdsverket utlysa 25 miljoner kronor i statligt stöd för åtgärder som ska minska föroreningar av bland annat mikroplaster via dagvatten och andra källor..

Nyteknik - 3 timmar sedan

EU kräver svar av Zuckerberg om Facebook-skandalen

Cambridge Analyticas vd stängs av med omedelbar verkan, sedan företaget samlat in information om miljontals Facebookanvändare – uppgifter som ska ha sålts till president Donald Trumps valkampanj..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Gratis wifi i alla länder - EU betalar!

Utbetalningarna är en del i den större satsning Europeiska kommissionens president Jean-Claude Juncker presenterade i september 2016. Målsättningen är att öka tillgången av höghastighetsinternet och stärka konsumentskyddet inom digitala sektorn..

Nyteknik - 18 timmar sedan

”Peter Carlsson är Sveriges mest spännande entreprenör”

LEDARE. Affärsidén är att bygga Europas största batteifabrik som ska producera världens grönaste batterier, skriver Ny Tekniks chefredaktör Per Danielson..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Facebook utreds av federal kommission

Internetjätten Facebook kommer att utredas av amerikanska FTC – kommissionen kan avgöra om bolaget tvingas till dryga böter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.