Nyteknik > Teknik

Thursday, 19 July, 11:53

Nyteknik - 09 nov 17 kl. 09:46

Stopp för kol i EU:s system för utsläppshandelEU-länderna och EU-parlamentet har kommit fram till en viktig överenskommelse om ett framtida system för utsläppshandel. Parlamentet har framför allt riktat in sig på kolindustrin..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoppför , koli , EU:s, systemför , utsläppshandel
Sydsvenskan - 20 jul 11 kl. 06:30

Dyrare syrgas för kol- patienter

Billigare för sjukvården - dyrare för patienten. När kol-­patienter vid Skånes universitetssjukhus måste byta syrgasmodell är det en besparingsåtgärd från sjukhusets sida.
Malmöbon Lars Ahlbin har haft kol i 21 år.

Supermiljöbloggen - 14 nov 13 kl. 14:30

Stefan Back, TransportGruppen: Om klimatförhandlingar, polskt kol och luftfart

Denna och nästa vecka pågår COP19, en konferens i raden av Kyotoprotollets klimatförhandlingar. Jag deltar för egen del för andra gången i dessa evenemang, som representant för näringslivsgruppen inom EU:s ekonomiska och sociala kommitté (EESK). Förhandlingsspelet är som ofta i FN-sammanhang svårgenomträngligt, diskussionen här pågår om 150 agendapunkter i diverse undergrupper och först i slutet av nästa vecka vet vi det verkliga utfallet, i detta fall en överenskommelse om ämnen och innehåll i de texter som skall manglas fram under nästa år fram till den stora konferensen 2015 i Paris, då Kyotoprotokollets globala överenskommelser om utsläppsminskningar skall få en reell fortsättning.

Kristianstadsbladet - 31 maj 17 kl. 21:00

Aktivt kol renar vatten

Kristianstad ligger i framkant när det gäller ett nytt system för hur avloppsvatten kan renas från läkemedel. I reningsverkets slut har en pilotanläggning med aktivt kol varit igång i två månader..

DalaDemokraten - 25 maj 15 kl. 13:39

Det är hög tid att säga stopp

Det är hög tid att säga stopp. Jag tänker på landstinget och kommunernas system med heltid -och deltidsarvoderade politiker. Det måste ändras..

Sydsvenskan - 03 jun 11 kl. 06:30

"Bättre för alla om vi fått lite mer tid" Blandade känslor dagarna efter kontantstoppet "Ett exkluderande system" "Slipper få ont i magen" "Vet inte vad resan kostar" "För chaufförernas säkerhet"

Åsikterna är delade när det gäller kontantstoppet, bland annat riktas kritik mot att man inte kan betala med bankkort. Kollektivtrafiknämndens ordförande Mats Persson (FP) lovar att så snabbt som möjligt försöka lösa problemet.Mats Persson (FP), ordförande i kollektivtrafiknämnden, är ytterst ansvarig för förändringen.

BT - 15 sep 11 kl. 00:35

Sätt stopp för rovdriften

Skrämselförsöken har inte fungerat som det var tänkt. Högtalare i närheten av nät och burar har inte fått bort gråsäl, knubbsäl och vikare. Oljuden har mest av allt fungerat som en pavlovsk signal om att nu vankas det mat (Ekot 14/9).

NSD - 04 okt 11 kl. 09:43

Stopp i japansk kärnkraftsreaktor

En kärnkraftsreaktor i västra Japan snabbstoppades på tisdagsmorgonen. Det var ett automatiskt system som slog till, av oklar orsak. Kärnkraftsbolaget sade sig inte ha uppmätt någon förändring i strålningsnivå eller fått rapporter om brand eller rök.

Sydsvenskan - 16 maj 13 kl. 06:30

ATG sätter stopp för ?spelrobotar?

Ett tiotal stora spelkonsortier som använder sig av ?spelrobotar? för att göra sina system till V75 eller något av travets andra streckspel stoppas med omedelbar verkan av ATG..

BT - 17 aug 13 kl. 11:00

Stopp i flygtrafiken på Arlanda

Tekniska problem stoppar alla starter och landningar från Arlanda. Det ska vara problem med flygtrafikledningen, enligt Swedavias hemsida. Problemen innebär förseningar i trafiken och påverkar därmed också andra flygplatser.

Polisen - 16 dec 13 kl. 20:31

Stopp för vapenärenden till efter nyår

Du som vill söka licens för vapen kommer tyvärr inte att kunna göra det under perioden 17 december till 6 januari. Detta då Polisen genomför en stor systemövergång som påverkar vapensystemet..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 minuter sedan

Enorm upptäckt av åtråvärd mineral djupt ner i jorden

Människan har länge haft dille på diamant, i jakten på det mest exklusiva..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Väder och dåligt underhåll pekas ut som förseningsorsaker av SJ

Såväl lönsamheten som punktligheten går åt fel håll för den statliga tågoperatören SJ, enligt delårsrapporten för årets andra kvartal..

Nyteknik - 1 timme sedan

Sovjetisk kemgiftstad öppnas på order av Putin

Rysslands president Vladimir Putin ger order om att öppna den stad där ryska vetenskapsmän har hävdat att de utvecklade nervgiftet Novitjok under 1970-talet..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

Här tvättar golvet sig självt i ladugården

Golvet snurrar långsamt runt. Spillning faller av och smuts skrapas bort. Så rengörs kalvarnas boxar automatiskt utan vatten.

Nyteknik - 2 timmar sedan

Så lång tid behöver kroppen för att ställa om sig i värmen

Vi svettas i värmen, men svetten är för salt. Att ställa om till värmeböljan tar upp till två veckor. Många får problem med vätske- och saltbalansen, enligt forskare..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Ultralätta helelektriska flygbilen med fixerad vinge

En industri i sin linda – så beskriver teknikjättarna marknaden för personliga flygfarkoster. Och nu får vi se en av ”flygbilarna” som mycket väl kan vara nära kommersialisering..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Volvo redovisar historisk försäljning

AB Volvo redovisar en historiskt hög försäljning för årets andra kvartal, på över 100 miljarder kronor för första gången under ett enskilt kvartal. Både vinst och orderingång pekar uppåt, inte minst i Nordamerika..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Nya elektrolyten kan ge elbilar längre räckvidd

Längre elbilsräckvidd – tack vare nya framsteg inom batterikemi. Forskningen kring florelektrolyt sägs vara revolutionerande. "Det här är ett stort steg framåt inom batteriforskningen för att öka energidensiteten", säger professor Jang Wook Choi..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Google får rekordböter på över fyra miljarder euro

EU-kommissionen har beslutat om rekordböter för internetgiganten Google på drygt 4,3 miljarder euro. Google, som kommer överklaga beslutet, har enligt EU använt sitt operativsystem för Android-telefoner i strid med konkurrensregler..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Vill bli först i Europa med rymdbas: ”Ska sätta oss i en ledande position”

Först Italien och nu Storbritannien. Kampen om att bli ett värdland för rymdturister hårdnar. Nu kliver brittiska regeringen in och säger att man ska bygga en rymdbas i Skottland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.