Nyteknik > Teknik

Saturday, 20 October, 23:08

Nyteknik - 09 nov 17 kl. 09:46

Stopp för kol i EU:s system för utsläppshandelEU-länderna och EU-parlamentet har kommit fram till en viktig överenskommelse om ett framtida system för utsläppshandel. Parlamentet har framför allt riktat in sig på kolindustrin..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoppför , koli , EU:s, systemför , utsläppshandel
Sydsvenskan - 20 jul 11 kl. 06:30

Dyrare syrgas för kol- patienter

Billigare för sjukvården - dyrare för patienten. När kol-­patienter vid Skånes universitetssjukhus måste byta syrgasmodell är det en besparingsåtgärd från sjukhusets sida.
Malmöbon Lars Ahlbin har haft kol i 21 år.

Supermiljöbloggen - 14 nov 13 kl. 14:30

Stefan Back, TransportGruppen: Om klimatförhandlingar, polskt kol och luftfart

Denna och nästa vecka pågår COP19, en konferens i raden av Kyotoprotollets klimatförhandlingar. Jag deltar för egen del för andra gången i dessa evenemang, som representant för näringslivsgruppen inom EU:s ekonomiska och sociala kommitté (EESK). Förhandlingsspelet är som ofta i FN-sammanhang svårgenomträngligt, diskussionen här pågår om 150 agendapunkter i diverse undergrupper och först i slutet av nästa vecka vet vi det verkliga utfallet, i detta fall en överenskommelse om ämnen och innehåll i de texter som skall manglas fram under nästa år fram till den stora konferensen 2015 i Paris, då Kyotoprotokollets globala överenskommelser om utsläppsminskningar skall få en reell fortsättning.

Kristianstadsbladet - 31 maj 17 kl. 21:00

Aktivt kol renar vatten

Kristianstad ligger i framkant när det gäller ett nytt system för hur avloppsvatten kan renas från läkemedel. I reningsverkets slut har en pilotanläggning med aktivt kol varit igång i två månader..

DalaDemokraten - 25 maj 15 kl. 13:39

Det är hög tid att säga stopp

Det är hög tid att säga stopp. Jag tänker på landstinget och kommunernas system med heltid -och deltidsarvoderade politiker. Det måste ändras..

Sydsvenskan - 03 jun 11 kl. 06:30

"Bättre för alla om vi fått lite mer tid" Blandade känslor dagarna efter kontantstoppet "Ett exkluderande system" "Slipper få ont i magen" "Vet inte vad resan kostar" "För chaufförernas säkerhet"

Åsikterna är delade när det gäller kontantstoppet, bland annat riktas kritik mot att man inte kan betala med bankkort. Kollektivtrafiknämndens ordförande Mats Persson (FP) lovar att så snabbt som möjligt försöka lösa problemet.Mats Persson (FP), ordförande i kollektivtrafiknämnden, är ytterst ansvarig för förändringen.

BT - 15 sep 11 kl. 00:35

Sätt stopp för rovdriften

Skrämselförsöken har inte fungerat som det var tänkt. Högtalare i närheten av nät och burar har inte fått bort gråsäl, knubbsäl och vikare. Oljuden har mest av allt fungerat som en pavlovsk signal om att nu vankas det mat (Ekot 14/9).

NSD - 04 okt 11 kl. 09:43

Stopp i japansk kärnkraftsreaktor

En kärnkraftsreaktor i västra Japan snabbstoppades på tisdagsmorgonen. Det var ett automatiskt system som slog till, av oklar orsak. Kärnkraftsbolaget sade sig inte ha uppmätt någon förändring i strålningsnivå eller fått rapporter om brand eller rök.

Sydsvenskan - 16 maj 13 kl. 06:30

ATG sätter stopp för ?spelrobotar?

Ett tiotal stora spelkonsortier som använder sig av ?spelrobotar? för att göra sina system till V75 eller något av travets andra streckspel stoppas med omedelbar verkan av ATG..

BT - 17 aug 13 kl. 11:00

Stopp i flygtrafiken på Arlanda

Tekniska problem stoppar alla starter och landningar från Arlanda. Det ska vara problem med flygtrafikledningen, enligt Swedavias hemsida. Problemen innebär förseningar i trafiken och påverkar därmed också andra flygplatser.

Polisen - 16 dec 13 kl. 20:31

Stopp för vapenärenden till efter nyår

Du som vill söka licens för vapen kommer tyvärr inte att kunna göra det under perioden 17 december till 6 januari. Detta då Polisen genomför en stor systemövergång som påverkar vapensystemet..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 06:00

Unik svensk handteknik får miljonstöd av EU

Nu kan svenska Gleechi stå inför sitt stora genombrott. Bolagets banbrytande virtual reality-teknik får 21 miljoner kronor i EU-bidrag..

Nyteknik - Igår: 16:05

Tysklands mäktigaste svensk tar över Daimler

Svensken Ola Källenius får nästa år ett av bilvärldens absoluta toppjobb - högste chef på Daimlerkoncernen. Affärsvärlden träffar Ola Källenius, som i maj tar över vd-posten på fordonkoncernen Daimler..

Nyteknik - Igår: 16:00

F-117 Nighthawk – science fiction på sjuttiotalet

GRAFIK. Se illustrationen över Lockheed F-117: Planet som en gång var pionjär inom smygtekniken..

Nyteknik - Igår: 13:31

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy S10..

Nyteknik - Igår: 13:49

De klarar allt från fordonskomponenter till jätteskor

Fråga: vad har en två meter lång Pumasko och fordonsindustrin gemensamt? Svar: den unika kompetens och den konceptverkstad som Havd Group har byggt upp..

Nyteknik - Igår: 11:56

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy 10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy 10..

Nyteknik - Igår: 13:18

Här är bildtekniken som kan avbilda mumiers vävnader

Tekniken gör det möjligt att se rester av fettceller, blodkärl, nerver och möjligtvis spår av sjukdomar i mumifierade kroppsdelar..

Nyteknik - Igår: 12:00

Fetma knyts allt starkare till cancer

Fetma ökar risken för betydligt fler cancerformer än vad man hittills trott. Enligt Världscancerfonden WCRF kan fyra av tio cancerfall förebyggas med rätt kost och motion..

Nyteknik - Igår: 11:07

Efter test: Det här var mest utmanande för självkörande tekniken

Över 70 procent av förare tror att man redan i dag kan köpa självkörande bilar – det visar Euro NCAP:s undersökning. Nu har de utvärderat förarstödet hos tio modeller..

Nyteknik - Igår: 09:58

Trots avgasproblem levererar Volvo – men aktien svajar

Fordonstillverkaren Volvo klår förväntningarna och levererar sitt hittills starkaste resultat för ett tredje kvartal. Trots goda siffror svajar aktien på Stockholmsbörsen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.