Nyteknik > Teknik

Saturday, 16 December, 10:07

Nyteknik - 09 nov 17 kl. 09:46

Stopp för kol i EU:s system för utsläppshandelEU-länderna och EU-parlamentet har kommit fram till en viktig överenskommelse om ett framtida system för utsläppshandel. Parlamentet har framför allt riktat in sig på kolindustrin..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoppför , koli , EU:s, systemför , utsläppshandel
Sydsvenskan - 20 jul 11 kl. 06:30

Dyrare syrgas för kol- patienter

Billigare för sjukvården - dyrare för patienten. När kol-­patienter vid Skånes universitetssjukhus måste byta syrgasmodell är det en besparingsåtgärd från sjukhusets sida.
Malmöbon Lars Ahlbin har haft kol i 21 år.

Supermiljöbloggen - 14 nov 13 kl. 14:30

Stefan Back, TransportGruppen: Om klimatförhandlingar, polskt kol och luftfart

Denna och nästa vecka pågår COP19, en konferens i raden av Kyotoprotollets klimatförhandlingar. Jag deltar för egen del för andra gången i dessa evenemang, som representant för näringslivsgruppen inom EU:s ekonomiska och sociala kommitté (EESK). Förhandlingsspelet är som ofta i FN-sammanhang svårgenomträngligt, diskussionen här pågår om 150 agendapunkter i diverse undergrupper och först i slutet av nästa vecka vet vi det verkliga utfallet, i detta fall en överenskommelse om ämnen och innehåll i de texter som skall manglas fram under nästa år fram till den stora konferensen 2015 i Paris, då Kyotoprotokollets globala överenskommelser om utsläppsminskningar skall få en reell fortsättning.

Kristianstadsbladet - 31 maj 17 kl. 21:00

Aktivt kol renar vatten

Kristianstad ligger i framkant när det gäller ett nytt system för hur avloppsvatten kan renas från läkemedel. I reningsverkets slut har en pilotanläggning med aktivt kol varit igång i två månader..

DalaDemokraten - 25 maj 15 kl. 13:39

Det är hög tid att säga stopp

Det är hög tid att säga stopp. Jag tänker på landstinget och kommunernas system med heltid -och deltidsarvoderade politiker. Det måste ändras..

Sydsvenskan - 03 jun 11 kl. 06:30

"Bättre för alla om vi fått lite mer tid" Blandade känslor dagarna efter kontantstoppet "Ett exkluderande system" "Slipper få ont i magen" "Vet inte vad resan kostar" "För chaufförernas säkerhet"

Åsikterna är delade när det gäller kontantstoppet, bland annat riktas kritik mot att man inte kan betala med bankkort. Kollektivtrafiknämndens ordförande Mats Persson (FP) lovar att så snabbt som möjligt försöka lösa problemet.Mats Persson (FP), ordförande i kollektivtrafiknämnden, är ytterst ansvarig för förändringen.

BT - 15 sep 11 kl. 00:35

Sätt stopp för rovdriften

Skrämselförsöken har inte fungerat som det var tänkt. Högtalare i närheten av nät och burar har inte fått bort gråsäl, knubbsäl och vikare. Oljuden har mest av allt fungerat som en pavlovsk signal om att nu vankas det mat (Ekot 14/9).

NSD - 04 okt 11 kl. 09:43

Stopp i japansk kärnkraftsreaktor

En kärnkraftsreaktor i västra Japan snabbstoppades på tisdagsmorgonen. Det var ett automatiskt system som slog till, av oklar orsak. Kärnkraftsbolaget sade sig inte ha uppmätt någon förändring i strålningsnivå eller fått rapporter om brand eller rök.

Sydsvenskan - 16 maj 13 kl. 06:30

ATG sätter stopp för ?spelrobotar?

Ett tiotal stora spelkonsortier som använder sig av ?spelrobotar? för att göra sina system till V75 eller något av travets andra streckspel stoppas med omedelbar verkan av ATG..

BT - 17 aug 13 kl. 11:00

Stopp i flygtrafiken på Arlanda

Tekniska problem stoppar alla starter och landningar från Arlanda. Det ska vara problem med flygtrafikledningen, enligt Swedavias hemsida. Problemen innebär förseningar i trafiken och påverkar därmed också andra flygplatser.

Polisen - 16 dec 13 kl. 20:31

Stopp för vapenärenden till efter nyår

Du som vill söka licens för vapen kommer tyvärr inte att kunna göra det under perioden 17 december till 6 januari. Detta då Polisen genomför en stor systemövergång som påverkar vapensystemet..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 14 timmar sedan

Julerbjudande – banbrytande Teknikhistoria till specialpris!

Nu kan du prenumerera på tidningen Teknikhistoria till ett riktigt bra julpris: 5 nummer för bara 199  kronor!.

Nyteknik - 16 timmar sedan

”Roboten är död, leve roboten”

KRÖNIKA. För den politiker som vågar satsa på robotintegrering finns mer att hämta, skriver gästkrönikören Tomas Berg, nordenchef på Schunk Intec AB samt ledamot i Automathink..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Tre hälso-startups att hålla koll på

En digital tolk. En app för samtalsstöd. En tjänst som ska påminna om medicinering.

Nyteknik - 18 timmar sedan

10 saker som gör rekryterarna galna

Bullrig, oförberedd eller vag. Hur du agerar på anställningsintervjun avslöjar mycket om din person. Och vissa beteenden retar gallfeber även på luttrade rekryterare – se listan..

Nyteknik - 18 timmar sedan

33-stjärnans nya mål: Träna ai-system i framtidens bilar

33-listeveteran. Tidigare Appleanställd. Serieentreprenör.

Nyteknik - 20 timmar sedan

PTS: USA påverkar inte svensk nätneutralitet

Det amerikanska beslutet om upphävande av nätneutralitet påverkar inte Sverige på kort sikt, enligt Post- och telestyrelsen (PTS). Här gäller fortsatt EU-lagstiftning..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Daimler satsar på kvantdator – ska förbättra transporter

Daimler och Samsung är två av bolagen som ska samarbeta med IBM kring utveckling av applikationer med kvantteknik..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Se skyltdockans utsikt inifrån rymdkapseln

Blue Origin genomförde en lyckad uppskjutning och landning med sin nya raketmotor – och den uppdaterade rymdkapseln. Se filmen inifrån ”Crew Capsule 2.0”, ur skyltdockan Skywalkers synvinkel..

Nyteknik - Igår: 07:34

Brand i Teslas nya lokaler i Malmö

Bilar, inventarier och byggnader skadades vid en brand i Teslas nya lokaler för bilar i Malmö. Skadorna uppkom främst som en följd av rökspridningen..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Första uppkörningen för självkörande buss i Stockholm

Nobina har fått tillstånd att testa självkörande bussar i Stockholm. Till att börja med blir det dock i form av en uppkörning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.