Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 20 October, 23:35

Dagens PS - 09 nov 17 kl. 08:57

Swedbank varnar för dominoeffektDramatiskt fallande bopriser kan öka arbetslösheten. Enligt Swedbank kan ett boprisfall på 15 till 20 procent få ”en märkbar negativ påverkan på svensk ekonomi med risk för lägre tillväxt och stigande arbetslöshet”. Det skriver storbanken i sin senaste konjunkturrapport, Economic Outlook, som refereras av nyhetsbyrån TT. Swedbank menar att det är amorteringskravet – som infördes för ett år sedan – och nyproduktionen av bostäder som lett till att bostadsmarknaden bromsar in.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Swedbank, Outlook, TT, Dagensps

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, varnarför , dominoeffekt
DN - 29 jun 16 kl. 14:34

Swedbank varnar för bedragare

Swedbank varnar kunder för bluffmejl, som skickas ut i flera stora bankers och företags namn. Mottagaren uppmanas att lämna ut sina bankuppgifter. – Vi kontaktar aldrig våra kunder på sådana sätt, säger Gabriel Francke Rodau, kommunikationschef på Swedbank..

Expressen - 20 apr 15 kl. 17:01

Swedbank varnar för bluffmejl: "Eskalerar"

Varning: Det här mejlet kommer inte från din bank. Nu går Swedbank ut och varnar sina kunder. – Vi gör det när vi ser att det eskalerar.

Expressen - 29 aug 16 kl. 10:18

Swedbank varnar: Bostadsbristen akut

I en ny rapport varnar Swedbank för svag ekonomisk tillväxt, låga räntor och populismens framfart. Sverige är beroende av inhemska faktorer som ett högt bostadsbyggande och en stark arbetsmarknad. – Ett ökat byggande och en minskad skuldsättning – det är en ”omöjlig ekvation”, säger Anna Breman, Swedbanks chefekonom..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Starkt Swedbank varnar för krisen

Swedbank slår förväntningarna i rapporten för tredje kvartalet. Men konkurserna ökar och krisen i omvärlden börjar " bita i den svenska realekonomin", säger vd Michael Wolf. Bankkoncernen redovisar en rörelsevinst på 4 748 miljoner kronor för tredje kvartalet 2012.

Expressen - 17 nov 16 kl. 10:55

Swedbank varnar för Donald Trump-effekt

Swedbank utfärdar bubbelvarning för Donald Trump. De gigantiska infrastruktursatsningarna på tusentals miljarder och skattesänkningarna kan visserligen pumpa upp den amerikanska ekonomin på kort sikt. – På sikt riskerar obalanser och bubblor att byggas upp i den amerikanska ekonomin, vilket är ett hot mot den långsiktiga tillväxten och välståndet, säger Ingrid Wallin Johansson, ekonom och USA-expert på Swedbank..

Affärsvärlden - 24 jan 12 kl. 10:24

Swedbank varnar för sämre tider

Swedbank skriver ned sina prognoser för den svenska ekonomin framöver..

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 12 kl. 08:39

Starkt Swedbank varnar för krisen

Swedbank slår förväntningarna i rapporten för tredje kvartalet. Men konkurserna ökar och krisen i omvärlden börjar " bita i den svenska realekonomin", säger vd Michael Wolf..

DI - 24 jan 14 kl. 14:43

Swedbank varnar för Electrolux

Swedbank har sänkt sina estimat för vitvarutillverkaren Electrolux verksamheter i Europa, Latinamerika och Asien/Stillahavsregionen, enligt ett marknadsbrev daterat 24 januari..

DI - 26 jan 16 kl. 09:33

Swedbank varnar för "kraftig inbromsning"

"Tillväxten bromsar in kraftigt 2018 om omfattande reformer inte görs", skriver Swedbank i en färsk konjunkturprognos. Men de kommande åren spår banken fortsatt stark tillväxt och sjunkande arbetslöshet..

Sydsvenskan - 29 aug 16 kl. 09:30

Swedbank varnar för populismen

Den framväxande populismen är ett hot mot den ekonomiska tillväxten på lång sikt. Det skriver Swedbank i en färsk konjunkturprognos..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 22:39

Bert Karlsson har INTE gått i pension

Skulle pensionera sig men avslöjar i stället nytt projekt i intervju med abrupt slut på Dagens PS. ”Det blir ett 40-tal hotell utmed vägarna”, berättar den mångåriga entreprenören. I somras hette det att 73-årige Bert Karlsson slutar efter 50 år som entreprenör.

Dagens PS - Igår: 13:07

Så rustar spelbolaget inför omregleringen

Det råder bråda tider inom kasinobranschen denna höst. Till årsskiftet träder en ny svensk spellag i kraft, vilket gör att marknaden just nu genomgår stora förändringar. Svenska Spel och ATG som hittills haft monopol på den svenska marknaden kommer nu att få möta andra aktörer på en öppen marknad, vilket gjort att man i full fart börjat förbereda för att kunna mäta sig med konkurrensen.

Dagens PS - Igår: 10:56

Google öppnar pop up-butiker

Google har öppnat pop up-butiker under namnet Google Hardware Stores i New York och Chicago. De nya butikerna är till för att allmänheten fysiskt ska kunna se och känna på de senaste produkterna så som Pixel 3, Pixel Slate och Google Home Hub. Butiken i New York är belägen i Soho-distriktet medan den i Chicago går att finna vid 1704 North Damen Avenue, rapporterar Adweek..

Dagens PS - Igår: 12:07

Penningtvättsrykte förvånar Nordea

Storbanken anser att påståendena ”är mycket djärva”. Det är finansmannen Bill Browder som vänt sig till Ekobrottsmyndigheten med penningtvättsupgifter om Nordea. Han gjorde samma sak tidigare med Danske Banks misstänkta penningtvättshärva i Estland.

Dagens PS - 17 okt 18 kl. 13:55

Experter spår stark rapportflod

Mycket talar för en stark rapportsäsong avseende det tredje kvartalet enligt Tellus Fonder, men frågan är om det räcker för att stävja oron på marknaden. Fondbolaget har tidigare varnat för att ett handelskrig kan vara den utlösande faktorn för en konjunkturavmattning. I en marknadskommentar skriver Tellus Fonder att det finns en uppenbar risk att goda företagsresultat endast ger en kortsiktig stabilisering.

Dagens PS - Igår: 10:30

Apple stäms igen av patenttroll

Apple har fått en ny stämning mot sig från patenttrollet Uniloc som denna gång attackerar tekniken i Facetime, rapporterar Apple Insider. Uniloc hävdar att tekniken gör ett patentintrång på Hewlett-Packards teknik inom IP-telefoni. Sedan förra året är Uniloc ägare till patentet ”552”, som Hewlett-Packard ansökte om redan 2003.

Dagens PS - Igår: 09:52

Börsguide: Dagens aktietips i koncentrat

I tabellen nedan visas ett axplock av dagens rekommendationer. En liten kompass för dig börsplacerare. Aktie Rekommendationer och riktkurser Autoliv Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Autoliv till 80 dollar (90), upprepar minska Avanza Nordea höjer riktkursen för Avanza till 363 kronor (346), upprepar sälj Avanza DNB höjer riktkursen för Avanza till 580 kronor (490), upprepar köp Bulten Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Bulten till 120 kronor (125), upprepar köp Ericsson Goldman Sachs höjer riktkursen för Ericsson till 92 kronor (88), upprepar köp Ericsson Berenberg höjer riktkursen för Ericsson till 75 kronor (65), upprepar behåll Ericsson Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ericsson till 76 kronor (71), upprepar behåll Ericsson Credit S

Dagens PS - Igår: 10:50

Borgs bubbelvarning får rejält mothugg

Byggexpert tycker att den tidigare finansministerns resonemang är ”märkligt”. ”Har man Europas största byggsektor, bland de mest uppdrivna huspriserna, bland de mest skuldsatta hushållen och bland de största banksektorerna har man lagt grundstenarna för en rätt djup och allvarlig lågkonjunktur”, sade Anders Borg till Di den 25 augusti. Lennart Weiss, kommersiell direktör på byggbolaget Veidekke och socialdemokratisk bostadsexpert, sågar nu på Di.

Dagens PS - Igår: 08:26

Model 3 har fått en budgetvariant

Tesla har lanserat en budgetversion på sin Model 3 och börjat ta emot förbokningar, enligt ett inlägg på Twitter från vd Elon Musk. Musk uppgav att startpriset är 45 000 dollar, motsvarande 406 000 kronor, men att säljpriset går ned till cirka 35 000 dollar i Kalifornien efter avdrag för federala och delstatliga skatterabatter. Leveranserna väntas börja inom fyra månader.

Dagens PS - Igår: 10:00

Ledarkollen: Kan S kapa LO-banden

Dagens ledarkoll handlar om löntagarfonder, om brexit, om LO och om de ökade kraven på specialkost i skolan. Och så om Lisbeth Palme. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.