Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 19 July, 11:44

Dagens PS - 09 nov 17 kl. 08:57

Swedbank varnar för dominoeffektDramatiskt fallande bopriser kan öka arbetslösheten. Enligt Swedbank kan ett boprisfall på 15 till 20 procent få ”en märkbar negativ påverkan på svensk ekonomi med risk för lägre tillväxt och stigande arbetslöshet”. Det skriver storbanken i sin senaste konjunkturrapport, Economic Outlook, som refereras av nyhetsbyrån TT. Swedbank menar att det är amorteringskravet – som infördes för ett år sedan – och nyproduktionen av bostäder som lett till att bostadsmarknaden bromsar in.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Swedbank, Outlook, TT, Dagensps

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, varnarför , dominoeffekt
DN - 29 jun 16 kl. 14:34

Swedbank varnar för bedragare

Swedbank varnar kunder för bluffmejl, som skickas ut i flera stora bankers och företags namn. Mottagaren uppmanas att lämna ut sina bankuppgifter. – Vi kontaktar aldrig våra kunder på sådana sätt, säger Gabriel Francke Rodau, kommunikationschef på Swedbank..

Expressen - 20 apr 15 kl. 17:01

Swedbank varnar för bluffmejl: "Eskalerar"

Varning: Det här mejlet kommer inte från din bank. Nu går Swedbank ut och varnar sina kunder. – Vi gör det när vi ser att det eskalerar.

Expressen - 29 aug 16 kl. 10:18

Swedbank varnar: Bostadsbristen akut

I en ny rapport varnar Swedbank för svag ekonomisk tillväxt, låga räntor och populismens framfart. Sverige är beroende av inhemska faktorer som ett högt bostadsbyggande och en stark arbetsmarknad. – Ett ökat byggande och en minskad skuldsättning – det är en ”omöjlig ekvation”, säger Anna Breman, Swedbanks chefekonom..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Starkt Swedbank varnar för krisen

Swedbank slår förväntningarna i rapporten för tredje kvartalet. Men konkurserna ökar och krisen i omvärlden börjar " bita i den svenska realekonomin", säger vd Michael Wolf. Bankkoncernen redovisar en rörelsevinst på 4 748 miljoner kronor för tredje kvartalet 2012.

Expressen - 17 nov 16 kl. 10:55

Swedbank varnar för Donald Trump-effekt

Swedbank utfärdar bubbelvarning för Donald Trump. De gigantiska infrastruktursatsningarna på tusentals miljarder och skattesänkningarna kan visserligen pumpa upp den amerikanska ekonomin på kort sikt. – På sikt riskerar obalanser och bubblor att byggas upp i den amerikanska ekonomin, vilket är ett hot mot den långsiktiga tillväxten och välståndet, säger Ingrid Wallin Johansson, ekonom och USA-expert på Swedbank..

Affärsvärlden - 24 jan 12 kl. 10:24

Swedbank varnar för sämre tider

Swedbank skriver ned sina prognoser för den svenska ekonomin framöver..

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 12 kl. 08:39

Starkt Swedbank varnar för krisen

Swedbank slår förväntningarna i rapporten för tredje kvartalet. Men konkurserna ökar och krisen i omvärlden börjar " bita i den svenska realekonomin", säger vd Michael Wolf..

DI - 24 jan 14 kl. 14:43

Swedbank varnar för Electrolux

Swedbank har sänkt sina estimat för vitvarutillverkaren Electrolux verksamheter i Europa, Latinamerika och Asien/Stillahavsregionen, enligt ett marknadsbrev daterat 24 januari..

DI - 26 jan 16 kl. 09:33

Swedbank varnar för "kraftig inbromsning"

"Tillväxten bromsar in kraftigt 2018 om omfattande reformer inte görs", skriver Swedbank i en färsk konjunkturprognos. Men de kommande åren spår banken fortsatt stark tillväxt och sjunkande arbetslöshet..

Sydsvenskan - 29 aug 16 kl. 09:30

Swedbank varnar för populismen

Den framväxande populismen är ett hot mot den ekonomiska tillväxten på lång sikt. Det skriver Swedbank i en färsk konjunkturprognos..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Ledarkollen: AI är framtiden

Dagens ledarkoll kastar sig mellan skogsbränder och AI. Det handlar också om en regerings eftermäle, och om Centern. Och så om varför alla hinner före regeringen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Di: Jobbslakt hotar storbanken – vd nekar

“Tusentals jobb står på spel” på svenska storbanken, enligt initierade källor. Onsdagens rapport från Handelsbanken, SHB, blev en besvikelse då kostnaderna fortsätter att skena i högre takt än intäkterna. För att råda bot på den allt större kostnadskostymen – ett välkänt problem i branschen enligt en artikel i Di:s torsdagsutgåva – ska banken nu digitaliseras, där framförallt administrativt arbete ska överföras från bankpersonal till datorer.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Ny studie: Så försämrar värmeböljan dina hjärnfunktioner

Efter en dag av stekhet sol och höga temperaturer känner man sig ofta trött i både kropp och knopp. Nu visar en ny studie från Harvard School of Public Health hur värme påverkar våra hjärnor negativt, rapporterar Måbra. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Årets Prime Day största i Amazons historia

Årets Prime Day är det största försäljningseventet i e-handelsjätten Amazons historia, mätt på ett tidsfönster om 36 timmar då eventet utökats tidsmässigt. Det framgår av ett pressmeddelande. Årets Prime Day överträffar de föregående samt Black Friday och Cyber Monday.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Rapportfloden: Bolagen du ska ha koll på i dag

BÖRS

Rapporter
07:00 ABB, 07:00 Essity, 07:00 Fingerprint Cards, 07:00 Nordea, 07:20 Enea, 07:20 Volvo, 07:30 Ahlsell, 07:30 Betsson, 07:30 Bufab, 07:30 Gränges, 07:30 Hemfosa, 07:40 Lindab, 07:45 BE Group, 07:45 Thule, 08:00 AQ Group, 08:00 Arjo, 08:00 Gunnebo, 08:00 HMS Networks, 08:00 Hansa Medical, 08:00 Karo Pharma, 08:00 SKF, 08:15 Collector, 08:15 Swedish Match, 12:00 Epiroc, 13:00 Sportamore, 14:30 Nolato, Advenica, Apoteket, Elos Medtech, Ework, Iapotek, Invuo, Lagercrantz, Länsförsäkringar, Millicom (cirka 22:00), Precisionsmetall, SJ, Skandiabanken, Sweco (lunch) Utländska rapporter
07:30 Wärtsilä, 08:00 Fortum, 22:09 Microsoft, Cargotec, SAP, Tomra, Unilever, Wabco Investerarmöte
08:30 Enea telefonkonferens
09:00 Arjo telefonkonfere

Dagens PS - 4 timmar sedan

Nordeas klår analytiker – med en hårsmån

Nordea Banks rapport för andra kvartalet var sammantaget strax över analytikernas förväntan. Bankens totala intäkter uppgick till 2.541 miljoner euro (2 407) i andra kvartalet, vilket låg i linje med analytikerkonsensus från Bloomberg.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Superkvartal: Chockar proffsen med extra miljard

Verkstadsbolaget Volvo redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Bolaget rapporterar högre än väntad vinst. Omsättningen uppgick till 103.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Volvo Cars rekordgasar – högsta vinsten någonsin

Volvo Cars, ägt av kinesiska Geely, redovisar en rejäl försäljningsökning och en rekordhög vinst under andra kvartalet. Nettoomsättningen ökade med 26,9 procent till 66 miljarder kronor. Antalet bilar som såldes var 170.

Dagens PS - Igår: 11:07

“Dansk skalle” på börsen – banken tar miljardsmäll

Danske Bank har i sin delårsrapport meddelat att man kommer att göra avkall på de pengar som intjänades på illegala aktiviteter i Estland under åren 2007 till 2015. Då saken inte är utredd ännu kan inte banken säga något än om den exakta summan, men som referenspunkt uppger banken att man tjänade 1,5 miljarder euro i Estland under tidsperioden. Pengarna ska bland annat gå till att bekämpa ekonomisk brottslighet i de områden som Danske Bank har verksamhet.

Dagens PS - Igår: 10:56

Ekonom: Risken för ett brexitfiasko ökar

Sannolikheten att det inte blir någon brexitavtal bedöms ha ökat, enligt CMC Markets brittiska marknadsekonom. Gårdagens positiva börsavslutning var främst drivet av en positiv ton från Fed-chefen Jerome Powell, samtidigt som det är politisk turbulens i Storbritannien. Det framgår av en rapport från CMC Markets brittiska marknadsanalytiker Michael Hewson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.