Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 10:21

Dagens PS - 09 nov 17 kl. 08:57

Swedbank varnar för dominoeffektDramatiskt fallande bopriser kan öka arbetslösheten. Enligt Swedbank kan ett boprisfall på 15 till 20 procent få ”en märkbar negativ påverkan på svensk ekonomi med risk för lägre tillväxt och stigande arbetslöshet”. Det skriver storbanken i sin senaste konjunkturrapport, Economic Outlook, som refereras av nyhetsbyrån TT. Swedbank menar att det är amorteringskravet – som infördes för ett år sedan – och nyproduktionen av bostäder som lett till att bostadsmarknaden bromsar in.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Swedbank, Outlook, TT, Dagensps

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, varnarför , dominoeffekt
DN - 29 jun 16 kl. 14:34

Swedbank varnar för bedragare

Swedbank varnar kunder för bluffmejl, som skickas ut i flera stora bankers och företags namn. Mottagaren uppmanas att lämna ut sina bankuppgifter. – Vi kontaktar aldrig våra kunder på sådana sätt, säger Gabriel Francke Rodau, kommunikationschef på Swedbank..

Expressen - 20 apr 15 kl. 17:01

Swedbank varnar för bluffmejl: "Eskalerar"

Varning: Det här mejlet kommer inte från din bank. Nu går Swedbank ut och varnar sina kunder. – Vi gör det när vi ser att det eskalerar.

Expressen - 29 aug 16 kl. 10:18

Swedbank varnar: Bostadsbristen akut

I en ny rapport varnar Swedbank för svag ekonomisk tillväxt, låga räntor och populismens framfart. Sverige är beroende av inhemska faktorer som ett högt bostadsbyggande och en stark arbetsmarknad. – Ett ökat byggande och en minskad skuldsättning – det är en ”omöjlig ekvation”, säger Anna Breman, Swedbanks chefekonom..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Starkt Swedbank varnar för krisen

Swedbank slår förväntningarna i rapporten för tredje kvartalet. Men konkurserna ökar och krisen i omvärlden börjar " bita i den svenska realekonomin", säger vd Michael Wolf. Bankkoncernen redovisar en rörelsevinst på 4 748 miljoner kronor för tredje kvartalet 2012.

Expressen - 17 nov 16 kl. 10:55

Swedbank varnar för Donald Trump-effekt

Swedbank utfärdar bubbelvarning för Donald Trump. De gigantiska infrastruktursatsningarna på tusentals miljarder och skattesänkningarna kan visserligen pumpa upp den amerikanska ekonomin på kort sikt. – På sikt riskerar obalanser och bubblor att byggas upp i den amerikanska ekonomin, vilket är ett hot mot den långsiktiga tillväxten och välståndet, säger Ingrid Wallin Johansson, ekonom och USA-expert på Swedbank..

Affärsvärlden - 24 jan 12 kl. 10:24

Swedbank varnar för sämre tider

Swedbank skriver ned sina prognoser för den svenska ekonomin framöver..

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 12 kl. 08:39

Starkt Swedbank varnar för krisen

Swedbank slår förväntningarna i rapporten för tredje kvartalet. Men konkurserna ökar och krisen i omvärlden börjar " bita i den svenska realekonomin", säger vd Michael Wolf..

DI - 24 jan 14 kl. 14:43

Swedbank varnar för Electrolux

Swedbank har sänkt sina estimat för vitvarutillverkaren Electrolux verksamheter i Europa, Latinamerika och Asien/Stillahavsregionen, enligt ett marknadsbrev daterat 24 januari..

DI - 26 jan 16 kl. 09:33

Swedbank varnar för "kraftig inbromsning"

"Tillväxten bromsar in kraftigt 2018 om omfattande reformer inte görs", skriver Swedbank i en färsk konjunkturprognos. Men de kommande åren spår banken fortsatt stark tillväxt och sjunkande arbetslöshet..

Sydsvenskan - 29 aug 16 kl. 09:30

Swedbank varnar för populismen

Den framväxande populismen är ett hot mot den ekonomiska tillväxten på lång sikt. Det skriver Swedbank i en färsk konjunkturprognos..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Nu trycker Amazon till Google

För första gången har e-handelsjättens ett större börsvärde än Google, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Bloomberg News. Det är alltså en milstolpe i Jeff Bezos och Amazons historia när bolaget nu, efter många år, sprungit i kapp Google i börsvärde – egentligen är det Googles börsnoterade Alphabet som blir omsprunget. När telegrammet skrevs – efter att börsen stängt i USA – hade Amazon ett börsvärde på 768 miljarder dollar sedan aktien gått upp med 2,7 procent.

Dagens PS - 1 timme sedan

Facebook under press – Zuckerberg tiger

I går satt den sociala mediejätten i krismöte, men inga kommentarer har hittills kommit från Facebookgrundaren, uppger Svenska Dagbladet. Brittiska och amerikanska myndigheter utreder nu skandalen med Cambridge Analyticas insamling av användardata. Mest förvånar dock Facebooks kompakta tystnad efter det graverande avslöjandet.

Dagens PS - 16 timmar sedan

EU-bossen vill undvika handelskrig med USA

EU:s respons på de amerikanska importtullarna på stål och aluminium kommer att vara ansvarsfulla och rimliga. Det säger Europeiska rådets ordförande Donald Tusk i ett brev riktat mot ledare för unionens medlemsländer, enligt Bloomberg News. Ordföranden konstaterar att tullarna, om de implementeras, skulle påverka omkring 1,5 procent av handeln över Atlanten.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Även Toyota ställer in tester efter Ubers olycka

Japanska biljätten Toyota ställer nu in sina tester med självkörande bilar i USA efter den dödliga olyckan med en Uber-bil. Det rapporterar Automotive News. Stoppet berör bara USA.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Flygbolaget på väg att störta: ”Verkligen illa”

Flygbolaget Norwegian spår ökade intäkter och en ökad förlust under det första kvartalet. Bolaget har upplevt en stabil efterfrågan under kvartalet. Företaget höjer dock enhetskostnadsprognosen på grund av ökade bränslekostnader och valuta.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Razzia mot BMW:s kontor – misstänks för utsläppsfusk

Åklagare har på tisdagen utfört en razzia mot BMW:s huvudkvarter i München och påbörjat en preliminär utredning kring misstänkt fusk med dieselutsläpp, rapporterar Financial Times. Misstanken är att 11.400 bilar ska ha blivit utrustade med otillåtna anordningar som anger för låga utsläppsvärden under tester.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Handeln i Fingerprint återupptas under dagen

Nasdaq Stockholm har, med hänvisning till pressmeddelandet som Fingerprint Cards publicerade  under tisdageftermiddagen, i samråd med Finansinspektionen beslutat att handeln i bolagets aktier ska återupptas. Handeln återupptas imorgon, den 21 mars 2018, enligt ordinarie handelsschema, enligt ett marknadsmeddelande. Stockholmsbörsen stoppade handeln i Fingerprint under tisdagsförmiddagen med hänvisning till insiderinformation som inte publicerats av bolaget.

Dagens PS - Igår: 10:42

Anrik mediegigant kan sparka upp till 300

USA främsta utgivare av tidskrifter Meredith Corporation är i färd med att säga upp emot 300 anställda, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Nedskärningarna kommer efter köpet av Time Inc och är till för att eliminera dubbla roller. Hårdast smäll väntas det blir för Times anställda i New York, enligt uppgift.

Dagens PS - 14 timmar sedan

TV-kanalerna räddade – Telenor och TV4 överens

Nytt avtal på plats mellan parterna – hotet om nedsläckta kanaler undanröjt. TV4/Bonnier Broadcasting och Telenor nådde under tisdagskvällen en överenskommelse vilket innebär att hotet om att TV4:s kanaler skulle försvinna för Canal Digitals och Bredbandsbolagets kunder är avvärjt. "Jag är glad över att Telenor kom tillbaka till förhandlingsbordet och att vi till slut lyckades nå en överenskommelse som speglar TV4-Gruppens ökade värde.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Motorproffs: Småsuven håller inte måttet

Det anser Expressen, som testat Ford EcoSport och slår fast att bilen ”har svårt att leverera något unikt”. Motorn har140 hk, växellådan är manuell och sexstegad. Men något tryck, som imponerar på tidningens testreporter, är det inte i bilen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.