Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 16 December, 09:58

Dagens PS - 09 nov 17 kl. 08:57

Swedbank varnar för dominoeffektDramatiskt fallande bopriser kan öka arbetslösheten. Enligt Swedbank kan ett boprisfall på 15 till 20 procent få ”en märkbar negativ påverkan på svensk ekonomi med risk för lägre tillväxt och stigande arbetslöshet”. Det skriver storbanken i sin senaste konjunkturrapport, Economic Outlook, som refereras av nyhetsbyrån TT. Swedbank menar att det är amorteringskravet – som infördes för ett år sedan – och nyproduktionen av bostäder som lett till att bostadsmarknaden bromsar in.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Swedbank, Outlook, TT, Dagensps

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, varnarför , dominoeffekt
DN - 29 jun 16 kl. 14:34

Swedbank varnar för bedragare

Swedbank varnar kunder för bluffmejl, som skickas ut i flera stora bankers och företags namn. Mottagaren uppmanas att lämna ut sina bankuppgifter. – Vi kontaktar aldrig våra kunder på sådana sätt, säger Gabriel Francke Rodau, kommunikationschef på Swedbank..

Expressen - 20 apr 15 kl. 17:01

Swedbank varnar för bluffmejl: "Eskalerar"

Varning: Det här mejlet kommer inte från din bank. Nu går Swedbank ut och varnar sina kunder. – Vi gör det när vi ser att det eskalerar.

Expressen - 29 aug 16 kl. 10:18

Swedbank varnar: Bostadsbristen akut

I en ny rapport varnar Swedbank för svag ekonomisk tillväxt, låga räntor och populismens framfart. Sverige är beroende av inhemska faktorer som ett högt bostadsbyggande och en stark arbetsmarknad. – Ett ökat byggande och en minskad skuldsättning – det är en ”omöjlig ekvation”, säger Anna Breman, Swedbanks chefekonom..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Starkt Swedbank varnar för krisen

Swedbank slår förväntningarna i rapporten för tredje kvartalet. Men konkurserna ökar och krisen i omvärlden börjar " bita i den svenska realekonomin", säger vd Michael Wolf. Bankkoncernen redovisar en rörelsevinst på 4 748 miljoner kronor för tredje kvartalet 2012.

Expressen - 17 nov 16 kl. 10:55

Swedbank varnar för Donald Trump-effekt

Swedbank utfärdar bubbelvarning för Donald Trump. De gigantiska infrastruktursatsningarna på tusentals miljarder och skattesänkningarna kan visserligen pumpa upp den amerikanska ekonomin på kort sikt. – På sikt riskerar obalanser och bubblor att byggas upp i den amerikanska ekonomin, vilket är ett hot mot den långsiktiga tillväxten och välståndet, säger Ingrid Wallin Johansson, ekonom och USA-expert på Swedbank..

Affärsvärlden - 24 jan 12 kl. 10:24

Swedbank varnar för sämre tider

Swedbank skriver ned sina prognoser för den svenska ekonomin framöver..

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 12 kl. 08:39

Starkt Swedbank varnar för krisen

Swedbank slår förväntningarna i rapporten för tredje kvartalet. Men konkurserna ökar och krisen i omvärlden börjar " bita i den svenska realekonomin", säger vd Michael Wolf..

DI - 24 jan 14 kl. 14:43

Swedbank varnar för Electrolux

Swedbank har sänkt sina estimat för vitvarutillverkaren Electrolux verksamheter i Europa, Latinamerika och Asien/Stillahavsregionen, enligt ett marknadsbrev daterat 24 januari..

DI - 26 jan 16 kl. 09:33

Swedbank varnar för "kraftig inbromsning"

"Tillväxten bromsar in kraftigt 2018 om omfattande reformer inte görs", skriver Swedbank i en färsk konjunkturprognos. Men de kommande åren spår banken fortsatt stark tillväxt och sjunkande arbetslöshet..

Sydsvenskan - 29 aug 16 kl. 09:30

Swedbank varnar för populismen

Den framväxande populismen är ett hot mot den ekonomiska tillväxten på lång sikt. Det skriver Swedbank i en färsk konjunkturprognos..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Sålde sin raritet – nu stäms han av biljätten

Det här tilltaget föll inte i god jord hos Ford. Wrestlingstjärnan John Cena hade inte ägt sin Ford GT i en månad ens när han sålde dyrgripen och gjorde ett snabbt klipp på 75.000 dollar, motsvarande omkring 629.

Dagens PS - 1 timme sedan

Tre prisvärda lyxhotell till nyårsfirandet

Här skålar du in det nya året i elegans och plusgrader. Resesöksajten Secret Escapes tipsar om att det inte behöver kosta skjortan att fira nyår i extravagans på varma breddgrader. ”Det är ännu inte för sent att fynda en sista-minuten-resa och fira in det nya året med sand mellan tårna”, framhåller resesöksajten i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 1 timme sedan

Rea på rockikonens terrassvåning i New York

Keith Richards lyxiga takvåning svårsåld – trots bedårande utsikt över metropolen. Den fashionabla lyxbostadens läge har tre terrasser, men ändå har den firade gitarrvirtuosen och rocklegendaren inte fått våningen såld. Därför är priset nu nedsatt.

Dagens PS - 1 timme sedan

AI skrämmer svenskar – men många är nyfikna

Hela 45 procent är rädda för den nya tekniken. Den kinesiska telefontillverkaren Huawei vill ligga i framkant i utvecklingen av artificiell intelligens och har låtit genomföra en AI-undersökning i Sverige. Resultaten presenterades på Huawei Innovation Day, berättar prylsajten M3 och konstaterar att svensken är rädd för den nya tekniken.

Dagens PS - 2 timmar sedan

7 av tio svenskar kan tänka sig en elbil

Det visar en ny undersökning. Bakom rapporten, som omfattar 4.000 respondenter i Norden, står tyska Bosch.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Krismöte om Lars Ohly – massavhopp i styrelsen

”Kan bli svårt för honom att sitta kvar”, säger Maritha Sedwallson, styrelseledamot i Funktionsrätt Sverige. I veckan avgick de tre ledamöterna Pelle Kölhed, Ines Uusmann och Bengt-Erik Johansson i protest ur paraplyorganisationen Funktionsrätt Sveriges styrelse där tidigare Vänsterledaren Lars Ohly sitter som ordförande. De tre ledamöterna hoppade av eftersom att Ohly inte självmant valt att lämna sin post som ordförande efter nya anklagelser om sexuellt ofredande från en kvinna inkommit.

Dagens PS - 23 timmar sedan

LISTA: Fonderna som får fetast H&M-smäll

Fondjättar med miljarder i kapital ångrar nog bittert sin tunga position i klädjätten. Har du pengar här? Klädjätten H&M faller tungt på börsen under fredagen efter svaga försäljningssiffror för det fjärde kvartalet.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Falcon Funds: Jätterazzia mot utpekade fondskurkar

Flera gripna i tillslagen i Sverige, Norge och Storbritannien. Ekobrottsmyndigheten (EBM) har med hjälp av kollegor i flera europeiska länder genomfört det stora tillslaget mot det före detta PPM-bolaget Falcon Funds, enligt Dina Pengar i Expressen, som uppger att en av de utpekade nyckelpersoner som nu gripits är Emil Amir Ingmanson. Han ska enligt artikeln ha gripits av engelsk polis.

Dagens PS - 23 timmar sedan

H&M-panik? 50 miljarder upp i rök

Blytung smäll för klädjätten under fredagens kursslakt. H&M släppte i morse en kvartalsrapport som visar att försäljningen är mycket sämre än analytikerna väntat sig. Det fick aktien att på nytt åka på rejält med stryk på Stockholmsbörsen.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Krönika: ”Fuck off-pengar” ger oss frihet i livet

Det ger också framgångsrika människor som Warren Buffet, Bill Gates och svenska Klarna-grundaren möjlighet att skänka till de som behöver det mest, skriver Dagens PS krönikör Therese Lundstedt. Fortfarande sticker pengar i ögonen på andra. De som inga har anar konspiration och känner sig i underläge och de som har mycket hävdar att det handlar om personliga val i livet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.