Nyteknik > Teknik

Friday, 20 July, 03:11

Nyteknik - 09 nov 17 kl. 08:32

JATO: De nya reglerna kan bli en chock för bilindustrinBiltillverkarna bör räkna med en kalldusch – det anser forskarna på JATO. EU:s nya utsläppstester är nämligen mer skoningslösa än väntat. Nu riskerar branschen dryga bötesbelopp, och konsumenterna kan få ett betala för industrins misslyckande..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
JATO

Dela artikeln

172 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JATODe nya , reglernakan bli en , chockför , bilindustrin
SvD - 17 okt 16 kl. 12:21

Slutet på daltandet med bilindustrin

Chock och ramaskri: Senast 2030 vill Tyska förbundsrådet förbjuda diesel- och bensinbilar. Beslutet är det bästa som kan hända bilindustrin – och miljön..

Expressen - 21 jan 16 kl. 16:21

Federley med och utreder bilindustrin

EU ska utreda hela bilindustrin efter förra årets avslöjande om fusk gällande utsläppssiffror. I den kommitté som titta på hur reglerna följs och om regler eventuellt behöver ändras finns centerpartiets Fredrick Federley..

Dagens PS - 24 apr 17 kl. 11:37

Ålder stoppar banklån: ”Det kom som en chock”

Enligt nya direktiv till svenska bolåneinstitut ska en persons framtida inkomster tas i beaktning när denne ansöker om ett nytt lån. ”I klartext betyder det att ju närmare pensionen man kommer desto mindre intressant blir du för din bank”, skriver Expressen Dina Pengar. Sajten har talat med Håkan Turesson som nyligen försökte ta ett lån på 100.

VA - 30 mar 11 kl. 15:14

"Det här är inte bra för bilindustrin"

30 mars Under de senaste dagarna har transportjätten DB Schenker stoppat leveranserna till Saab Automobile eftersom man inte fått betalt. På onsdagen meddelade även bolaget att de håller Saabmaterial i pant tills Saab betalat. Samtidigt hoppar Saab Automobiles reklambyrå Lowe Brindfors av på grund av uteblivna betalningar sedan december.

Dagens PS - 08 maj 17 kl. 11:58

Volvochefen vädjar till bilindustrin

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson uppmanar bilindustrin att ändra sin affärsmodell till att bli mer hållbar och klimatvänlig. Han talar i dag, måndag, på ett FN-möte vid Volvos huvudkontor i Torslanda där runt 190 företagsledare och hållbarhetsexperter från omkring 100 företag och organisationer samlas för att diskutera hur näringslivet kan bidra för att nå FN.s klimat- och hållbarhetsmål, skriver Göteborgs-Posten.

Kristianstadsbladet - 19 jun 13 kl. 01:30

Fortsatt stöd till bilindustrin


Regeringen förlänger sitt stöd till underleverantörerna inom bilindustrin uppger näringsminister Annie Lööf (C) för Göteborgs-Posten. Det så kallade leverantörsprogrammet, som tillkom 2006, förlängs med ett år och får 15 miljoner kronor även 2014. - Jag är mån om att bilindustrin och dess underleverantörer fortsätter att utvecklas, säger Annie Lööf till GP.

News55 - 02 mar 16 kl. 06:03

Ny rapport visar: äldre bidrar till mer BNP än bilindustrin

År 2015 var 179 000 personer i åldern 65-74 år sysselsatta, enligt en ny rapport som SPF Seniorerna tagit fram. Seniorernas sysselsättningsgrad har ökat kraftigt från knappt 10 procent 2005 till drygt 16 procent 2015, en större ökning än för alla andra åldersgrupper under perioden 2005 till 2015. Bidrar till mer BNP än bilindustrin – Jag blev glatt överraskad, siffrorna var genomgående bättre än vad jag hade väntat mig, säger Christina Rogestam, SPF Seniorernas ordförande.

EU-Parlamentet - 12 jul 16 kl. 17:53

Artikel - Representanter från bilindustrin svarar i utskottet för utsläppsmätningar

Allmän information : Utredningsutskottet för utsläppsmätningar i bilindustrin (EMIS) tar ett andra steg i bevisinsamlingen då representanter från bilindustrin frågas ut av ledamöterna under 13 och 14 juli. Utskottets ordförande, Kathleen Van Brempt (S&D, Belgien), talar om arbetet som utförts hittills och svarar på allmänhetens frågor live via Facebook på torsdag den 14 juli klockan 14.00.

Expressen - 22 maj 17 kl. 11:46

Bilindustrin i Sverige växlar upp under 2017

Teleindustrin backar – men bilindustrin upplever en hög tillväxt och gasar på, enligt en tillväxtprognos från arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen.  – Det är bilindustrin som rullar bäst även i år. Vi räknar med en tvåsiffrig ökning, säger Anders Rune, chefekonom på Teknikföretagen.

Posh24 - 14 aug 11 kl. 17:20

Emma Stones rosa chock!

Vem sa att röhåriga inte kan bära orange, rött och rosa? Oavsett vem det var, vågar Emma Stone bryta mot reglerna genom att konstant bära rosa. Vi har upptäckt att Emma ofta väljer att addera en markant färg, oftast rosa, till hennes röda mattan-outfits.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 8 timmar sedan

Den märkliga sexhjulsracern från 1976

GRAFIK. Tyrrell P34 – en av de underligaste bilarna i formel 1.

Nyteknik - 11 timmar sedan

Då kan du köpa labb-odlat kött i affären

Snart blir kött ”slaktfritt” – i varje fall om du köper från Mosa Meat. Det holländska företaget har fått finansiering för att starta kommersiell produktion av laboratorie-odlat kött. Målet är att få ut det på marknaden 2021..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Träd börjar redan gulna i städer på grund av värmen

Den ihållande värmen har gjort att löven redan nu börjat gulna på björk och lind runt om i landet. De får inte tillräckligt med vatten och risken finns att många träd i våra städer inte klarar sig, menar forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU)..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Sociala medier hjälper bönder i kris

När det krisar hjälps man åt. Det är tanken med de Facebookgrupper som i torrtider matchar markägare med lantbrukare, som reser långt för att få ihop tillräckligt med mat till djuren..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Forskarnas nya besked om Omega 3 – är verkningslöst

Omega 3 har länge rekommenderats som ett kosttillskott som skyddar mot hjärtsjukdomar. Men en ny rapport antyder att detta inte stämmer..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Vapenföretag vann i domstol – 3d-ritningar på vapen lagliga

När 3d-skrivare kom vidgades konstruktionsmöjligheterna enormt. Men när kreti och pleti började skriva ut vapen – drog myndigheterna i handbromsen. Nu, efter en fyra år lång rättsprocess, har man kommit fram till – vapenritningar ska vara lagliga..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Regeringen vill lyfta civilförsvaret

Sverige behöver förstärkta insatser till civilförsvaret och hålla fast vid sin klimatpolitik..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Enorm upptäckt av åtråvärd mineral djupt ner i jorden

Människan har länge haft dille på diamant, i jakten på det mest exklusiva..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Väder och dåligt underhåll pekas ut som förseningsorsaker av SJ

Såväl lönsamheten som punktligheten går åt fel håll för den statliga tågoperatören SJ, enligt delårsrapporten för årets andra kvartal..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Sovjetisk kemgiftstad öppnas på order av Putin

Rysslands president Vladimir Putin ger order om att öppna den stad där ryska vetenskapsmän har hävdat att de utvecklade nervgiftet Novitjok under 1970-talet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.