Nyteknik > Teknik

Monday, 19 March, 19:23

Nyteknik - 09 nov 17 kl. 08:32

JATO: De nya reglerna kan bli en chock för bilindustrinBiltillverkarna bör räkna med en kalldusch – det anser forskarna på JATO. EU:s nya utsläppstester är nämligen mer skoningslösa än väntat. Nu riskerar branschen dryga bötesbelopp, och konsumenterna kan få ett betala för industrins misslyckande..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
JATO

Dela artikeln

172 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JATODe nya , reglernakan bli en , chockför , bilindustrin
SvD - 17 okt 16 kl. 12:21

Slutet på daltandet med bilindustrin

Chock och ramaskri: Senast 2030 vill Tyska förbundsrådet förbjuda diesel- och bensinbilar. Beslutet är det bästa som kan hända bilindustrin – och miljön..

Expressen - 21 jan 16 kl. 16:21

Federley med och utreder bilindustrin

EU ska utreda hela bilindustrin efter förra årets avslöjande om fusk gällande utsläppssiffror. I den kommitté som titta på hur reglerna följs och om regler eventuellt behöver ändras finns centerpartiets Fredrick Federley..

Dagens PS - 24 apr 17 kl. 11:37

Ålder stoppar banklån: ”Det kom som en chock”

Enligt nya direktiv till svenska bolåneinstitut ska en persons framtida inkomster tas i beaktning när denne ansöker om ett nytt lån. ”I klartext betyder det att ju närmare pensionen man kommer desto mindre intressant blir du för din bank”, skriver Expressen Dina Pengar. Sajten har talat med Håkan Turesson som nyligen försökte ta ett lån på 100.

VA - 30 mar 11 kl. 15:14

"Det här är inte bra för bilindustrin"

30 mars Under de senaste dagarna har transportjätten DB Schenker stoppat leveranserna till Saab Automobile eftersom man inte fått betalt. På onsdagen meddelade även bolaget att de håller Saabmaterial i pant tills Saab betalat. Samtidigt hoppar Saab Automobiles reklambyrå Lowe Brindfors av på grund av uteblivna betalningar sedan december.

Dagens PS - 08 maj 17 kl. 11:58

Volvochefen vädjar till bilindustrin

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson uppmanar bilindustrin att ändra sin affärsmodell till att bli mer hållbar och klimatvänlig. Han talar i dag, måndag, på ett FN-möte vid Volvos huvudkontor i Torslanda där runt 190 företagsledare och hållbarhetsexperter från omkring 100 företag och organisationer samlas för att diskutera hur näringslivet kan bidra för att nå FN.s klimat- och hållbarhetsmål, skriver Göteborgs-Posten.

Kristianstadsbladet - 19 jun 13 kl. 01:30

Fortsatt stöd till bilindustrin


Regeringen förlänger sitt stöd till underleverantörerna inom bilindustrin uppger näringsminister Annie Lööf (C) för Göteborgs-Posten. Det så kallade leverantörsprogrammet, som tillkom 2006, förlängs med ett år och får 15 miljoner kronor även 2014. - Jag är mån om att bilindustrin och dess underleverantörer fortsätter att utvecklas, säger Annie Lööf till GP.

News55 - 02 mar 16 kl. 06:03

Ny rapport visar: äldre bidrar till mer BNP än bilindustrin

År 2015 var 179 000 personer i åldern 65-74 år sysselsatta, enligt en ny rapport som SPF Seniorerna tagit fram. Seniorernas sysselsättningsgrad har ökat kraftigt från knappt 10 procent 2005 till drygt 16 procent 2015, en större ökning än för alla andra åldersgrupper under perioden 2005 till 2015. Bidrar till mer BNP än bilindustrin – Jag blev glatt överraskad, siffrorna var genomgående bättre än vad jag hade väntat mig, säger Christina Rogestam, SPF Seniorernas ordförande.

EU-Parlamentet - 12 jul 16 kl. 17:53

Artikel - Representanter från bilindustrin svarar i utskottet för utsläppsmätningar

Allmän information : Utredningsutskottet för utsläppsmätningar i bilindustrin (EMIS) tar ett andra steg i bevisinsamlingen då representanter från bilindustrin frågas ut av ledamöterna under 13 och 14 juli. Utskottets ordförande, Kathleen Van Brempt (S&D, Belgien), talar om arbetet som utförts hittills och svarar på allmänhetens frågor live via Facebook på torsdag den 14 juli klockan 14.00.

Expressen - 22 maj 17 kl. 11:46

Bilindustrin i Sverige växlar upp under 2017

Teleindustrin backar – men bilindustrin upplever en hög tillväxt och gasar på, enligt en tillväxtprognos från arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen.  – Det är bilindustrin som rullar bäst även i år. Vi räknar med en tvåsiffrig ökning, säger Anders Rune, chefekonom på Teknikföretagen.

Posh24 - 14 aug 11 kl. 17:20

Emma Stones rosa chock!

Vem sa att röhåriga inte kan bära orange, rött och rosa? Oavsett vem det var, vågar Emma Stone bryta mot reglerna genom att konstant bära rosa. Vi har upptäckt att Emma ofta väljer att addera en markant färg, oftast rosa, till hennes röda mattan-outfits.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Vägg av mossa renar London-luft

En mossvägg i centrala London ska bidra till att rena luften från skadliga farliga partiklar och föroreningar. Enligt tillverkaren kan mossan fånga upp lika mycket partiklar som 275 träd..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Förslaget: Högre krav på gräsrotsfinansiering

Gräsrotsfinansiering – såkallad crowdfunding – får en ny lag som ska reglera verksamheten. Lagen kräver dels tillstånd för den typen av finansiering, dels regler om hur verksamheten ska bedrivas och hur tillsyn ska gå till..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Vattenfall: 1.500 heltidstjänster ska bort

Vattenfall planerar att minska antalet anställda och konsulter inom stabsfunktionen med 1.500 heltidstjänster, varav 600 i Sverige, skriver den statliga kraftkoncernen i ett pressmeddelande..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Tre frågor utan svar kring batterifabriken i Trollhättan

De kinesiska planerna på en batterifabrik i Trollhättan rymmer ännu så länge få svar men många frågor..

Nyteknik - 5 timmar sedan

”Många kvinnor vill visst byta jobb – och bli chefer”

Byggingenjören Maria Paavola tröttnade på att höra andra uttala sig om vad kvinnor vill och inte vill i karriären. När hon frågade kvinnorna själva visade sig verkligheten vara en helt annan..

Nyteknik - 4 timmar sedan

De 3d-printar betonghus för fattiga i El Salvador

Ett nytt hem på mindre än ett dygn. I El Salvador ska man i ett nytt projekt ”skriva ut” hus till fattiga. ”Vi planerar inte bara ett 3d-printat hem, utan ett 3d-printat kvarter, säger Jason Ballard”, vd företaget Icon..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Nytt center håller koll på uppkopplade gruvor

Gruvor ska bli mer lönsamma genom dataanalys. Ett nytt center i Västerås ska övervaka gruvprocesser på distans..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Svenskarna kan bli pionjärer i att återvinna litium

Initiativtagarna till Northvolt siktar på att återvinna metallerna i sina batterier. Lyckas de återanvända sitt litium i nya batterier kan de bli först i världen..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Sexuell diskriminering slår hårt mot queer-studenter inom teknik

Områden som teknik, ingenjörsvetenskap och matematik är ökända för att inte vara särskilt välkomnande mot kvinnor och mörkhyade. Nu visar en studie, som publicerats i tidskriften Science Advances, att även lesbiska, homosexuella, bisexuella och transpersoner som utbildar sig inom dessa områden drabbas..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Den här boxen kan knäcka lösenordet på din Iphone

Grayshift påstår att deras utrustning kan ta sig förbi pin-koden på de senaste Iphone-modellerna - för en femhundring per telefon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.